Asus Xonar DG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert én hülye mikor a gép be volt kapcsolva,akkor dugtam be,a jack kábelt lehet,hogy tönkre vágtam?Vagy megpróbáljam,hogy kikapcsolt állapotban vissza dugjam az integrált hang kártyára a kábelt,hátha még ismûködik??Meg lehet még menteni,vagy teljesen el****tam??Gigabyte alaplapom van!Várom a válaszokat,és a tanácsokat,köszönöm!
XBOX360,P4 1.8 GHZ,GForce 8600GT (512MB)
Hogy eleht megoldani, hogy az usb-s 5.1-es fülesemet a hangkáértya vezérelje ?
Jelenleg a xonar audio centerben sem lehet megszólaltatni, amúgy zene , játék megszólal a fülesen, de nem az igazi: játék alatt pl alig van subwoffer...
Lényeg,. hogy nagyon bután szól, míg az alaplapi hanggal volt csak, kiválóan tette a dolgát a füles...
THX !
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
||\"White Thunder\" PC-STYLE.HU||ASUS P8P67||Core I5 2500K 4GHZ||8GB Corsair Vengeance LP||CorsairCX600||MSI Radeon HD6950 2GB||SAMSUNG 830 SSD||ASUS Xonar DG||Xperia Z||
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Viszont nem kis részben a fejhallgató miatt vettem, hogy majd ahhoz mennyire jó lesz. Na most itt kiderült mennyire nem értek a dologhoz. Szóval nem röhögni nagyon... :D Ugyanis egy ilyen headset -em van:
Ozone Oxid
ami ugye USB -s. Mielõtt a hangkártyát betettem a gépbe letiltottam a BIOS -ban az alaplapi vezérlõt és elindítottam a Windows -t, hogy uninstalláljam a driverét. Na most ekkor észrevettem, hogy a headset hót' vidáman szól. Ez nekem teljesen érthetetlen eset, :) hogy honnan van hang a headset -en hangeszköz nélkül?! Viszont ezek szerint nem a hangkártyáról. Bennem fel sem merült, hogy nem a rendszer hangeszközét használja a headset. Van valami saját hangcsipje vagy mifene?
Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
S.T.A.L.K.E.R. surround sound fix
Nem? Ezt tedd be a stalker-ba! De h hova, már fingom sincs.
De nekem ezzel megjavult az 5.1!
hangacsi.blog.hu
"Digital S/PDIF Output:
High-bandwidth Optical Connector supports 192KHz/24bit (shared with Back surround output jack) "
A hátsó hangfalpár analóg kimenetével megosztott. Ez azt jelenti, hogy ide be kell dugni egy átalakítót (adnak hozzá), amibe aztán lehet csatlakoztatni az optikai kábelt.
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
hangacsi.blog.hu
Ha jack-rca kábelekkel viszem, az erõsítõn nem tudom az ízlésemnek megfelelõen átalakítani a hangot. Ilyen módon egyébként az alaplapi integrált kártyával is össze tudom kötni az erõlödõt a géppel.
hangacsi.blog.hu
hangacsi.blog.hu
Itt található a leírás , mert akkor lecserélném egy ilyenre!
hangacsi.blog.hu
Mert pl a Stalkerben megfelelõek a frontokból jövõ hangok, de pl a fegyveremnek nincs hangja. Gondolom az jönne a centerbõl.
hangacsi.blog.hu
hangacsi.blog.hu
A mai napon vettem egy ASUS Xonar DG hangkártyát.
Azért döntöttem a kártya megvásárlása mellett, mert elég régi a gépen, és az alaplapon nincs optikai kábel kimenet.
Ez nekem játékoknál lenne fontos, mert az újabb játékoknál így teljesebb lenne az élmény.
A problémám az, hogy játékok közben csak a két elsõ hangfal szól, a többi nem.
Kipróbáltam filmeknél is a pc-n, akkor tökéletesen szól mind a 6 csatorna.
A gép egy Thomson DPL-660HT típusú erõsítõre van kötve.
Akad még egy probléma, bár ez nem olyan súlyos, de azért bosszantó.
A gép minden indítása után a Xonar DG Audio Centerben át kell állítani a kimenetet headphonról 5.1-re. A windows hangtulajdonságokban megmered az 5.1-es beállítás. Erre van valakinek megoldása?
A játékok, amikkel próbáltam: Stalker, TDU2, Mas Effect 2, GT Legends.
Az összes játék, és az op.-rendszer eredeti, a legújabb patchekkel és frissítésekkel.
A konfig lényegesebb elemei: AsRock 775i65G alaplap,
az említett hangkártya,
Windows Xp Home 32Bit.
Elõre is köszönöm a segítséget!
hangacsi.blog.hu