Feldobható panoráma-fényképezőgép
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg feltesszük, hogy nem sikerült pontosan függõlegesen feldobni, akkor a gyorsulás függõleges vetületét kell venni, és azt figyelni, a vízszintes gyorsulás a pálya felsõ holtpontjának a magasságát nem befolyásolja.
Tehát lehet gyorsulásmérõvel mérni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Hol írt ilyet? Én nem találom.
Föl-földobott fényképezõ,
földedre hullva,
Kicsi országom, újra meg újra
Hazajön a fiad.
Messze tornyokat fényképez sorba,
Szédül, elbusong s lehull a porba,
Amelybõl vétetett.
Mindig elvágyik s nem menekülhet,
Magyar vágyakkal, melyek elülnek
S fölhorgadnak megint.
Tied vagyok én nagy haragomban,
Nagy hûtlenségben, szerelmes gondban
Szomoruan magyar.
Föl-fölhajtott fényképezõ,
bús akaratlan,
Kicsi országom, példás alakban
Te orcádra ütök.
És, jaj, hiába mindenha szándék,
Százszor földobnál, én visszaszállnék,
Százszor is, végül is.
http://www.tradeximp.com/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
FOTÓS KÉPZÉSEK és workshopok kezdőknek (ha most vettél DSLR-t), haladóknak (főleg stúdiótechnika): profi oktató, fotóműterem a legmodernebb eszközökkel, kis csoportok – www.fotoskepzo.hu
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
www.adamexdesign.hu
"Our camera contains an accelerometer which we use to measure launch acceleration. Integration lets us predict rise time to the highest point, where we trigger the exposure."
www.adamexdesign.hu
Mivel telefonkamerákból áll, így valószínû, hogy az accelerometer is telóból származik. Innentõl fogva szoftveres a dolog.
www.adamexdesign.hu
Elvileg (állítólag ?) a GPS pontosabban mér sebességet(lefedettség függõ), mint a jármû kilométerórája. Sok sofõr GPS alapján nyomja neki, hogy még a büntethetõ +x%sebesség alattival menjen.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Amire ti gondoltok az a sebesség, nem a gyorsulás, ami állandó -9.8 m/s2. Feldobok mondjuk 9 m/s sebességgel, 1 másodperc alatt eléri a 0 m/s sebességet, majd folyamatosan gyorsul lefele, 1 másodpercig, amikor is a földbe csapódik.
Grodt: a sebesség mérése szuper lenne, de mihez képest méred a sebességet?
a GPS- eszközöknél igazából két földrajzi pont közötti távolságot mérik, mondjuk másodpercenként 10x, így számítják ki a sebességedet. A baj ezzel, hogy pontatlan (5-15 méter), fõleg függõleges iránynál. Így ehhez nem tudod használni.
Az autóban a sebességet a kerekek forgásából mérik, amikor az autó gördül az úton. Ezt sem lehet itt használni. Bocs az offért, de tényleg rejtély, hogy hogyan tudják megoldani olcsón és pontosan a dolgot.
Én inkább arra tippelek, hogy semmi mérés nincs a röppálya tetején. Egyszerûen feltételezi, hogy az eldobás elõtt nem mozgott és figyeli, hogy mikor van egy erõteljen gyorsulás után szabadesés. Ebbõl ki tudja kb számolni a kezdeti sebességet, aztán csinál 3 képet kicsit elõtt és utána is.
Na, nem offolom tovább a hírt..
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL MIIICSODA GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. És Most nézzük meg Gooooooooooooolt a labda szemszögéböl.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Nem tudom, hogy mûködik egy accelerométer, de gondolom a 0 m/s^2 gyorsulást is tudja mérni, és a gép ekkor exponál. Vagy lehet, hogy kalibrálják elõtte, és egy függvény alapján számol...
2. A csúcson van, tehát nem gyorsul semerre -> Exponál
3. Aztán megint gyorsul, csak lefelé.
Sztem 😊
www.adamexdesign.hu
Van ötlete vkinek, hogy hogyan lehet mérni hogy mikor van a legmagasabban? GPS ehhez túl pontatlan, lehet, hogy az eldobás elõtti gyorsulást méri és abból számítja ki, hogy milyen magasra elég?
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,