Szeretnék sakkozni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Tutorial videókat keresni.
Olyan sakkprogramot venni, amiben van tanuló mód.
Én is pont így voltam a sakkal, mint te, hogy kiskorom óta érdekelt, de nem voltam jó benne, így nem volt nagy élvezet. Meg én nagyon ritkán tudtam játszani, így fejlõdni sem tudtam. Viszont ezekkel a sakkprogikkal elég jól lehet fejlõdni, mert be lehet állítani a nehézséget. Ingyenes és pénzes progikból is van sok, keresni kell neten.
Amit ajánlok ezen kívül, hogy nézz meg korábban lejátszott partikat profik között, vagy legalább olyan meccseket ahol az egyik nagyon jó játékos, de az is jó, ha a számítógép játszik maga ellen. Ezeket a meccseket részletesen elemezd ki! Lépésrõl lépésre menj végig, és figyeld meg a támadásokat és a rájuk adott védekezõ lépéseket! Próbálj meg a játékosok fejével gondolkozni: minden lépés után tedd fel a kérdést magadnak, hogy miért azt lépte a játékos, amit lépett. Majd egy idõ után kezdd el kitalálni a lépések elõtt, hogy mi lesz a következõ, mi lenne a legjobb! Saját tapasztalatból mondom, hogy ebbõl rengeteget lehet tanulni.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Az építõ hsz-eket elõre is köszi
(azt haggyuk , hogy nem felnõttként kell elkezdeni, mint írtam nem nagymesteri címre pályázok.)