Idén is nehéz helyzetben lesz a PC-piac
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért válaszoltam neked, mert te írtad amire válaszoltam 😊
Viszont senkitõl nem olvastam, hogy a tablet tökéletes eszköz lenne, ezt már valamelyik hater költötte bele valakinek a mondandójának a félre magyarázásába esetleg. Az asztali meg noti kiváltása alatt meg attól függ mit értesz. Nem fogja kiváltani ha valaki kihasználja ezeket az eszközöket, viszont (sokadjára leírva) ha valaki arra használja a PC-t, hogy netezik, mailezik, facebookozni, esetleg skypeol, és ezzel slussz passz, akkor kiváltja. Tökéletesen írod, hogy outputra (tartalom FOGYASZTÁSRA) kialakított eszköz. Csak az mellett a tény mellett szaladtok el mindig, hogy az emberek 90%-a otthon tartalom FOGYASZTÓ, rengeteg az otthonokban a kihasználatlan PC és noti, ha ebbõl a szempontból nézed.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
"Engem csak az zavar, ha valaki úgy állítja be a tabletet, hogy az aztán kiváltja a pécét, és egy tökéletes eszköz, ugyanis a tökéletestõl nagyon messze van, már eleve a kialakítása miatt sem lehet soha tökéletes, kiváltani meg végképp nem tud egy pécét. Sem asztalit, sem notit. A tablet 99%-ban outputra kialakított eszköz, inputra csak erõs megkötésekkel használható, ráadásul inputra nem is kényelmes."
Mások hozzászólásait pedig ne nekem ródd fel, tehát nem értem, hogy miért nekem címezted.
Mondjuk érdekes lenne, ha az e-ink forgalmazói mást mondanának, ettõl függetlenül az tény, hogy kényelmesebb e-inket olvasni. Más kérdés, hogy a legfõbb elõnye az sokkalinkább az, hogy néhány óra helyett akár hónapokig bírja az aksija ha jól tudom (megjelenítés nem fogyasztja az aksit), illetve az LCDkkel ellentétben napfényben is kellemesen olvasható, kiülhetsz vele a napra, kertbe, stb. olvasgatni. Egyébként az LCD-ken is meg lehet szokni az olvasást.
usersg:
"Nekem ugyan a netbook túl pici, és már akkor életképtelennek tartottam amikor felfutóban volt. (ma már ugye nincs) De érdekelne hogy szerinted milyen elõnye/hátránya van a tablettel szemben."
Nekem több mint 2 éve van egy 9 colos asus eeepc-m, rengeteget használtam, hogy mi az elõnye illetve hátránya a tablethez képest - hasonlóan az evolúcióhoz, mindig a környezet, illetve a használat határozza meg. Számomra a külsõ billentyûzet szinte létfontosságú (honlap fejlesztés, programozás, áramkör szimulációk). Az enyém hardverek szempontjából elég gyenge már (nekem mondjuk nem gond, amire kell arra tudom használni), de ma már viszonylag olcsón kapható 2magos, 2 giga memóriás is, amin azért már bátran lehet mindent csinálni, arra tényleg abszolut gond nélkül rá lehet kötni külsõ monitort, billentyûzetet, egeret, ezek nélkül viszont tényleg könnyebben hordozható, mint a nagyobb laptopok.
De mint említettem, a kérdés relatív, nyilván ha azt nézzük, hogy milyen elõnyei vannak böngészés, facebookozás, filmnézegetés, email olvasás esetleg írás, és a helyszínt kikötjük, hogy akár: ágy, vonat, busz, egyetemi elõadás, akkor a mérleg elég egyértelmûen eldõl a másik irányba. 😄
Jelenleg nem létezik olyan eszköz, aminél általánosan kijelenthetõ lenne, hogy mindenki számára csak elõnyös, vagy hátrányos lenne. Azon lehet vitatkozni, hogy az átlagfelhasználó számára elegendõ-e, vagy a jövõben (fejlesztések, újdonságok következtében) elegendõ lesz-e egy tablet, és mennyire fogja háttérbe szorítani a pc-ket.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nekem ugyan a netbook túl pici, és már akkor életképtelennek tartottam amikor felfutóban volt. (ma már ugye nincs) De érdekelne hogy szerinted milyen elõnye/hátránya van a tablettel szemben. Illetve az is, hogy mi az az ok, ami miatt ne végzõdhetne a tablet sorsa ugyanúgy, mint a netbook -é. Marketing hisztéria akkor is volt nem igaz?
Te, egyetlen fokkal sem voltál kulturáltabb annál, akinek ezt az üzenetet címezted. Érved sem volt egyetlen darabbal sem több, mint neki. Nem is értem mit is akarsz bebizonyítani, vagy cáfolni.
Erre én is válaszolnék. Olvasni egész más egy valamilyen kijelzõn, mint bármi mást csinálni vele. A hosszan tartó, folyamatos olvasás pedig az Ipad kijelzõjén, de álltalában a mai tabletekén rettentõ fárasztó, és bántja a szemet. Ezt nem csak én állítom, hanem pl az amazon szakemberei is elismerik, akik e-könyveket is értékesítenek. Nem véletlenül forgalmazzák az e-ink -es cuccokat a mai napig. Õk nem ósznak almás rózsaszín ködben, ezért nem magyaráznak bele semmit adott termékekbe. Van nekik tabletjük, és mellette van e-reader is, kifejezetten könyv olvasáshoz.
Ez elég kamu történetnek tûnik. Fõleg hogy a késõbbi hozzászólásaidból meg már úgy tûnik, mint ha egy ismerõsödrõl beszélnél, nem pedig többrõl.
Mindegy, azért ügyes próbálkozás volt...
Ezzel kellett volna kezdeni és akkor nem lenne "anyázás", de ha megnézed a hozzászólásokat akkor azzal kezdõdik, hogy aki tabletet vesz az hülye, korlátolt, átbaszott, csak státusszimbólum meg faroknövelõ, stb.
Nekem is netbookom van, tisztában vagyok a különbségekkel, elõnyeivel és hátrányaival is, rengetegszer használtam olyan helyzetekben is, amikor egyáltalán nem volt elõnye, hogy ott volt a billentyûzet, a tapipad, és nem csak egy képernyõt kell piszkálni. Neked lehet bullshit, ettõl függetlenül akkor is hülyeségeket írsz, nem véletlenül vett tabletet és nem netbookot az említett személy.
killall imagent
Ellentetben veled, en legalabb felvallalom a masikrol alkotott velemenyemet, nyilvanosan tisztan, es nem alszent 20 eves retro -kozhelyes- beszolasokkal bombazom helyette, hogy aztan levelben anyazzam. 😄
killall imagent
Es akkor most jon ez a liberalis demagog rizsa?
Nem csak sotet vagy, de meg alszent is. 😄
killall imagent
killall imagent
Bullshit..fele annyiert vehetett volna 1 netbookot, ami mindezt tudja (es meg tobbet is) csak ugye az nem tablet..(lehetoleg hanyagoljuk a suly-, meret es egyeb kulonbozet felsorolast, mert nem olyan boduletesen nagy kulonbseg..Volt netbookom..)
Engem csak az zavar, ha valaki úgy állítja be a tabletet, hogy az aztán kiváltja a pécét, és egy tökéletes eszköz, ugyanis a tökéletestõl nagyon messze van, már eleve a kialakítása miatt sem lehet soha tökéletes, kiváltani meg végképp nem tud egy pécét. Sem asztalit, sem notit. A tablet 99%-ban outputra kialakított eszköz, inputra csak erõs megkötésekkel használható, ráadásul inputra nem is kényelmes.
Az elkövetkezendõ években biztos, hogy jelentõs szerepe lesz a tableteknek, a Microsoft (Win 8), illetve Canonical (Ubuntu) is dolgozik az "ügyön" - és ez lehet (talán nem túlzás azt se mondani, hogy mindenmás már le is van szarva, lásd metro illetve unity felület).
killall imagent
killall imagent
killall imagent
killall imagent
killall imagent
Megint mirõl beszélsz? Állítottam én, hogy van galaxy tabod? Az egyéni szuverén jogod, hogy nem használod õket, attól még engedtessék meg, hogy a világon rohadt sok ember használja szemfolyás nélkül. (Azért kíváncsi lennék ha neked ipadon olvasással kifolyik a szemed, akkor hogy bírod a monitort nézni órákig - erre persze nem válaszoltál)
Nyilván ezért van egy tucat bolt minden nagyobb városban amelyik használt PC-vel foglalkozik mert nem vesz senki....
A. Nem emeled ki, hogy figyelem, mese következik.
B. Meg se próbálsz hihetõ mesét elõadni.
Nem élénk egy kicsit a fantáziád?
Persze másik oldalról is lehet sorolni, hogy a tablet meg tud multi-touch-t, ami egérrel nem megy (egyes tapipadokkal igen, de még senkit se láttam ezt használni, ha volt is a gépén ilyen feature). Szóval ezzel se kerül közelebb egymáshoz a touchscreenre meg az egér+billentyûzetre írt alkalmazás.
Kívülrõl persze egyszerûnek tûnhet a dolog, de aki ilyesmivel próbálkozik, az rájön, hogy tablet ui-ból egeres ui-t írni az durván annyi, hogy kidobjuk a tablet ui kódját, és elkezdjük a munkát nulláról, a tervezéstõl. Persze a háttér kód maradhat ugyanaz, de a fejlesztõ eszközök ma még nem támogatják az egyik típusú UI pikk-pakk másikra való alakítását (talán mert ez nem is automatizálható).
Ha ez mégis igaz lenne, nem csak fényeztél, akkor nem sok esze lehet az ismerõseidnek, nekik még egy tablet is meghaladhatja a képességüket.
Ezért a digitális könyvolvasót én is hasznos dolognak tartom, mint kiegészítõ eszközt. De csak akkor, ha a fent említett technológiával készült kijelzõje van. Egyszer próbálj ki egyet."
Próbáltam többet is a legnagyobb gond ott van, hogy újságokat nem tudják normálisan lekezelni (egy pdf-ben lévõ magazint pl) - legalábbis amiket én próbáltam. Az esetek nagy részében én meg ilyeneket olvasok.
Látod Apple haterként eddig tudsz agyban eljutni. Ez szomorú. Barátom Galaxy Tabon olvas órákat szemfolyás nélkül, de annak biztos nagyon egészséges képernyõje van azért nincs baja. Nem szar apple.
(Azt meg végképp nem tudom, hogy képesek egyesek órákig bámulni ezeknél lényegesen rosszab TN monitorokat az asztali gép elõtt szemkifolyás nélkül? Vagy megint a híres kettõs mérce? Azt már ismerjük....)
Tehát ez az érv kb. olyan most, mintha azt mondanád hogy nem lehet netezni sem rajta rendesen, mert nem tudsz rábökni rendesen a linkekre pl. a menüknél. <#rolleyes>#rolleyes>
Könyvolvasóból is csak az alkalmas igazán a feladatra, ami e-ink -es. Azok tényleg nagyon jók. Nem mondom hogy a valódi papírról nem jobb olvasni, de ami a legkevésbé bántja a szemet órákon át tartó olvasás esetén, az az e-ink.
Ezért a digitális könyvolvasót én is hasznos dolognak tartom, mint kiegészítõ eszközt. De csak akkor, ha a fent említett technológiával készült kijelzõje van. Egyszer próbálj ki egyet.
Napi szinten használom könyvolvasónak, nem könnyezik a szemem pedig van hogy éjszaka órákon át olvasok. Könyvolvasóból meg sajnos még nem találtak ki olyat ami ki tudná váltani 😞
Az a gond hogy ettõl még nem fognak újraíródni a rajta futó szoftverek. Azok meg az eleve fos platformra vannak optimalizálva. Telepíts egy Androidot PC-re, és rá fogsz jönni, hogy nem a virtuális billentyûzet miatt kényelmetlen, hanem azért, mert egyszerre kevés dolog van a képernyõn. Én fejlesztek PC-re és tabletre szoftvert (ugyanannak a PC-s és tablet verzióját), és marhára két különbözõ világ a kettõ. PC-n kirakok a képernyõre 2 datagridet meg két diagramot kényelmesen, tableten egyszerre 1 dolog lehet a képernyõn. Tableten gombból 50x50 pixel a minimum érzékenységi terület, és a gombok között nem árt minimum fél gombnyi térközt hagyni - PC-n sok helyen használok 5 pixeles sávokat, gombok is jóval kisebbek, és nem kell közéjük térköz mert a minimális méretet a grafika határozza meg, nem a pointer pontosság. Emiatt tableten kevés különbözõ érzékeny terület lehet egy képernyõn, ezért a tablet képernyõn kevés dolog lehet. Ez meg nem fog attól megváltozni, hogy rádugunk egy monitort, billentyût, meg egeret. Egy Androidot PC-n lábbal is lehet kezelni, olyan szinten nem kell pontosnak lenni az egérnek.
Ez csak attól változhat meg, ha elfelejtjük az érintõképernyõt a maga pontatlansági defektjével úgy ahogy van. Az érintõképernyõ olyan visszalépés az egér után, mintha egy új 5-ös BMW-bõl ülnénk vissza egy Ford-T modellbe.