Részletes felvétel az Apollo 11 leszállóhelyérõl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A durvaságnak semmi értelme, inkább az értéket kell megmutatni, kivezetni az illetõt a zsákutcából."
a durvaságnak valóban nincs sok értelme, de azért az a "kivezetés" is elég reménytelen vállalkozás...
egy darabig szórakoztatók tudnak lenni, utána meg az ember egyszerûen átugorja a marhaságaikat.
Molnibalage
Téged meg ki nem szar le?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A tükröket sem bizonyítéknak hagyták ott.

Szerintem inkább az unalmas, hogy a holdexpedíciók tagadása újra és újra ugyanazokból az ismétlõdõen kinövõ alapvetõ természettudományi hiányosságokból, benézésekbõl, nettó faszságokból, fantazmagóriákból áll, hiába teszik helyre õket tételesen.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Nyugi, ha pár emberen múlna (vagy pont ha pár emberen nem), akkor már Te is rég repültél volna innen.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Papa01
Szerintem ezt nem nekem szántad, csak én nem nyomtam rá a válaszra.. (Freg0-nak akartam írni.. ) :)
Bocsi! :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Szegénynek már akkor is elgurul az ép elméje, ha ép nem is mondasz neki ellen.
Pro és kontra már csak a mantrázás megy.

Molnibalage
Tudod más területen lehetek nálad is tehetségesebb, ez biztosít számomra megélhetést. De, hogy miért csaptál át személyeskedésbe mikor más magyarázatok is léteznek... Te sem tudod.
Ez nem tudományos, hanem ismeretterjesztõ fórum.
Mindenkinek helye van, és mindenki azért jön ide, hogy tanuljon.
Én is, te is õ is.

A tudásunk nem egyforma, mert mindenki mást és más mennyiséget, minõséget olvasott.
A durvaságnak semmi értelme, inkább az értéket kell megmutatni, kivezetni az illetõt a zsákutcából.
Felejtsd el a Hold légkörét.

Az olyan ritka, hogy olyan vákuumot földi laboratóriumban sem tudunk elõállítani.
ennek a "légkörnek" a sûrûsége 10 a minusz 20.-on gr/köbcenti.
(Ez kb. 3000 atomnak felel meg köbcentinként).
Argont és héliumot tartalmaz egyébként.

Úgyhogy nem felhõ az, hanem távcsõmaszat vagy a távcsõ üres nagyításából származó agyi képzet.

Tényleg felejtsd el ezt a sületlenséget és fogadd el ezeket az adatokat tõlem.
Én már régóta nézegetem a Holdat és még soha nem láttam semmiféle felhõt.
(Igaz nem is kerestem mert tudtam, hogy nem lehet ott ilyesmi).
Molnibalage
Én meg a magadfajta balfaszokat unom. Sajnos túl sok hozzád hasonló hülye szaladgál a világban és néha együtt is kell dolgoznom ennyire hülye emberekkel.

Mindig is csodálattal tölt el, hogy a magadfajtát ki alkalmazza bármire is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nyilván a "600k" is valótlan állítás a mondatban... de arra már nem is volt kedvem reagálni. De az hogy nem szivárgott ki?... hát lol.
Molnibalage
Én az ilyen balfaszokat élbõl bannolnám. Semmi keresnivalójuk egy elvben tudományos fórumon. Keressenek homokozót máshol...

Igenis vannak felhõk... a földön... Aminek a légkörén át nézik a hobbitávcsöveikkel a holdat, és ha olykor olykor oda kerül egy szabad szemmel nem látható pamacs akkor az úgy néz ki mintha a holdon lenne egy jó nagy felhõ. :)

Ha meg van a holdon bázis, meg a marson, akkor vélhetõleg kommunikálnak is a földi csapattal vagy nem? Hogy hogy nem tudta eddig senki sem lehallgatni az adásaikat? Biztos üvegszálon küldik géprõl gépre az adatokat a rádióhullámokat elkerülendõ. :)

De hogy tudj min agyalni, bedobok egy kis érdekességet a kihasználatlan zsírdarabba a füled között kedves Freg0.

Minden ember folyamatosan lebeg. Amikor azt hiszed hogy széken ülsz, akkor is. A tested egyetlen atomja sem ér a székhez vagy a talajhoz. Ha egyszer is hozzáérnél akkor bizony igen csúnya fúziós pukkanás lenne ott. De tulajdonképpen a tested és a zsírosbödön a nyakadon is csak "kósza" atomok rendezett halmaza. :)
Papa01

Szerintem azzal te sem vagy tisztaban, (amit mar emlitettem az

elso kommentemben), hogy egy amator tavcsovel latni a holdon

uszkalo felhoket, ami arra enged kovetkeztetni, hogy van egy kis

legkore (ami rengeteg kepen lathato is), es arra is, hogy akkor

szel is van a holdon stb. Es en a felhokrol beszeltem, hogy meg

lehet figyelni, nem a labnyomokrol.

Most jól szórakozol? Ezt te sem gondolhatod komolyan...

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Eddig nem ismertem ennek az Aranyinak a "munkásságát", de most hogy annyit emlegettétek, belenéztem pár videóba youtubeon. Nagyon jó arc az ember, simán stand-upolhatna a mûsorszámaival, nagyon kész a faszi<#idiota>

more...

gothmog
Hát, akkor találj magadnak valami programot, hogy ne unatkozz annyira. Néha érdemes kiszellõztetni a fingszagot az agyadból, és akkor talán rájössz, hogy az életben más dolgok is vannak, mint a holdraszállós topikokban trollkodás.

Unom az a magyarázatot, hogy van ott lézer tükör.
gothmog
Mit szeretnél mondani?

gothmog
Ha elég sokáig és elég meredten nézed a Holdat, elõbb utóbb azt fogod látni amit látni akarsz.
Aranyi meg képes elhinni bármit, akár egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat is, és még csak észre se veszi.

Ez a lézeres tükör a leggyengébb magyarázat a tökömön jön ki, akár 1 lunocod is oda tehette. De a mi szuper asztronautáink tökéletesen belõtték, hogy nagyjából uoda verje vissza a lézersugarat <#duhos2>. Nyugi kerékpár "macska szemrõl már hallottam", és hiszem ember járt a holdon.
Belenéztem ebbe az Aranyi -enigma ökörségbe.
Elképesztõ butaságokról megy a csevej.

Felhõk vannak a Holdon, villámlások.

Mert õ 30 centis távcsõvel ezerszeresen nézte!
Az nem zavarja a lököttkét, hogy 30 centis távcsõnél 300 szoros fölött már üres nagyítást kap, 500 szoros fölött már láthat olyan homályos pacnikat amiket felhõnek néz.
Mindezt azért emeltem ki mert nagy fotósnak tartja magát.

Nekem csak egy 150-es newtonom van, de az 5 milliméteres okulárt a legritkábban teszem be, pedig az csak 150 szeres nagyítás.

(Úgy szokták venni, hogy a hasznos nagyítás az optika centiméterben megadott átmérõ értékének megfelelõ érték.
Ezt legföljebb 10%-kal érdemes túlnagyítani a kényelmesebb szemlélõdés miatt.)

Na még egy kicsit belehallgattam abba, hogy a Marson emberek élnek csak titkolják, A marsi arc új részletes felvételérõl állítja, hogy hamis, stb.
Ez az ember egyszerûen ostoba, vagy talán nem is, ha ebbõl bevétele van.
Ez esetben viszont becstelen.

Ez a "mars arc" felvétel biztosan nem manipulált:

Mars arc
szerintem még nagyon finom és udvarias voltál :)
én már leszoktam arról, hogy az ilyen szalajtottakat meg akarjam gyõzni. a legelemibb fizikai törvényszerûségekkel sincsenek tisztában, ezért eleve reménytelen a velük való vita.
"Amugy meg ugy hiszem,

hogy a cikkben emlitett ,,hatrahagyott'' targyak csak elterelesre

szolgalnak. Esetleg nagyreszuk ott sincs."

Ez nagyon hülye! :-D

Szerinted nem jártak a Holdon, de amikor éppen nem jártek ott, ott hagytak komplett távolságmérõ tükröket, holdjárókat csak azért, hogy az ott nem jártukról elhitessék, hogy voltak ott.

Te ritka egy nagy ostoba barom vagy. :-D

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Te nagyon hülye!

Bármelyik fizika tanszékes egyetem képes arra, hogy összetákoljanak a végzõs hallgatókkal egy lézeres berendezést, ami az ott felejtett tükröt megcélozza egy távolságmérés erejéig. Napi rendszerességgel meg is csinálják.

A Holdnak meg pusztán azért nem lehet légköre, mert a gravitációs ereje gyenge, így a szökési sebessége alacsony, tehát a gázatomok a hõmozgásuk miatt elhagyják a Holdat.

Van egy tippem, hogy fogalmad sincs, hogy mi a hõmozgás, meg a szökési sebesség.

Elmebeteg ostoba fasz vagy. Aki meg a hangnememért reklamálna, az is bekaphatja.

Ezekkel csak így érdemes beszélni.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Ja, és amúgy csak a hoaxosok által támadott, a nagyobb nyilvánosság elõtt elterjedt fotókon nem látszanak a csillagok. De nagyon sok fotó készült, és van ahol látszanak.
pl: Csillagok
Mielõtt még valaki lehurrogna! :)

Menj ki a szabadba és próbálj lõni pár képet az égboltról. Nem fogsz csillagokat látni, mert a város fényei erõsebbek és elnyomják. Azért nem látsz a Holdra szállás alatt készült képeken csillagokat, mert a nap fénye eléggé erõs volt.
Továbbá a kamera kérdése. A csillagok csak hosszú expozíciós idejû felvételen látszanak.

adamq01
Én sosem értettem, miért nem látni a csillagokat.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

"A net-en viszont ellenõrzés nélkül kiadhatja bárki magát x-y egyetem professzorának, vagy ex-NASA alkalmazottnak... Mindezt sokan kanyar nélkül be is veszik, az általuk terjesztett hoax-okkal együtt..."

És ez nem is fog változni amig én nap mint nap kapok olyan körleveleket az ismerõsöktõl hogyha ezt a levelet továbbküldöd akkor egy afrikai féllábú 3 farkú csövesnek kinõ a negyedik mellbimbója... Ehhez képest a holdraszállás megértéséhez minimum 10 diploma szükséges...

Összehasonlítás szempontjából nem csak a szám problémás, hanem a körülmények és a cél is...

Nem mindegy, hogy háború idején, szigorúan titkolt katonai programban, néhány közvetlenül beavatott ember...
...vagy (kvázi - ) békeidõben, civil programban, sok ezer közvetlenül beavatott (csak a küldetést lebonyolító) ember tud valamirõl...
"Azt javaslom neked, hogy húzd ki a dugót a gépedbõl és járj könyvtárba inkább."

Amíg nem volt az a bizonyos dugó...
... addig a hoax-ok sem terjedtek ilyen mértékben.

Még az egyébként elég mélyen vallásos nagyanyám (aki "szóról szóra" hitte a Bibliában leírtakat) is tényként kezelte a holdutazást. Pedig Õ az élete nem kis részét egy olyan rendszerben élte le, amelyben divat volt kicsinyíteni az amcsik eredményeit...

Komolyabb hoax-okkal elõször akkor találkoztam, mikor elkezdtem napi szinten használni a net-et, más emberektõl akkor hallottam elõször ilyeneket, amikor a net hozzáférés kezdett általánossá válni. Persze a kereskedelmi médiában (lehetett az TV, rádió, vagy újság) már el lehetett adni egy-egy velõsebb kitalált sztorit, de azok mögé egy ismert, vagy a kiadó által leinformálható személy kellett. A net-en viszont ellenõrzés nélkül kiadhatja bárki magát x-y egyetem professzorának, vagy ex-NASA alkalmazottnak... Mindezt sokan kanyar nélkül be is veszik, az általuk terjesztett hoax-okkal együtt...
Molnibalage
600k? Jah, persze. A Manhattan terv csúcspontján sem volt 200k ember bevonva. A német atomprogramban, talán ha 6000 ember volt érintett, de a 600 lehet, hogy közelebb van a valósághoz....

Kedves agyhalott!

Köszönöm az etikettõl tartott kiselõadásodat baromi hasznos és hiteles pont tõled hallani.

Idézlek: "Meddig tart meg a hazudozas? Es hogy vannak meg a labnyomok a holdon meg azota? Ha egy 30 cm-es foldi amator tavcsovel kemleled a holdat, uszo felhoket latsz...az 1950 es evektol szamtalan ,,holdfelhot'' rogzitettek.
Ugy higgyetek a nasanak is mint a politikusoknak. Csak az hazugsag, amit mondanak"

Nyílt fórumon hazugnak nevezed többek közt a tudományos kutatókat, a Nasa alkalmazottait, stb, meg az egész üres okoskodásoddal mindenkit akinek köze van a tudomány&kutatáshoz.

Igazából még ez nem lenne indok, hogy letámadjalak, de sajnos nem te vagy az elsõ unintelligens kontentóhívõ aki az utamba akad, és mellõzi az agyi tevékenységet.

Aranyi Laci kérdése: Számodra hitelt érdemlõ emberrõl van szó. Remek. Sok buta ember számára van így. Ezzel, már elvágtad itt magad, de tegyük hozzá, hogy te egy olyan embernek hiszel a mérnökökkel és kutatókkal szemben, aki nyíltan hazudozik annak érdekében, hogy figyelmet kapjon.
Az Enigmás adásban, ahol a Marsi élet került elõtérbe, mutatott egy videót, amin egy landolás volt lefilmezve. Szerinte ez a Marsa történõ landolás kiszivárgott videója volt...
Kár, hogy egy élõszereplõs régi Sci-fi filmbõl volt kivágva.

Hiteles mi? Majd ennek is nézz utána, mikor élteted ezt a marhát. De gondolom nem fogsz.

Magma és a Föld belseje:

Tudod ez egy akkora közhely, hogy simán elárulja rólad, hogy neked fingod nincs a tudományról. Máskülönben nem írnál ekkora faszságokat.
Az egész tudományról szóló lexikális tudásodat az Enigmára alapozod, vagy azért jártál néha iskolába?

Mitõl sejtem, hogy magma van a Föld belsejében, ha még nem is jártam ott?
Iskola. Ennyi. Tudod, tanították. Neked lehet, hogy nem, de nekem igen.
Most lehet, hogy az Enigma elérte nálad azt, hogy mindent megkérdõjelezel amit tanítottak neked a suliban, de ennyi erõvel akkor a levegõ meg az atomok se léteznek. Sõt mi se...

Igazából tudom, hogy felesleges neked írni bármit is, mert ahogy gothmog írta, rátok nem hat a józan paraszti ész.
Ha odavinnélek a Holdra, szkafanderben, akkor te minden áron le akarnád venni, mondván ott levegõ van.
Sajnos még nem jár ott a tudomány, hogy az ilyen "okos" embereket is felvigyünk a Holdra, pusztán azért, hogy a meggyõzõdését kiiktassuk.
Vagyis megtehetnénk, csak nem érné meg az erõráfordítást és súlyos energiapazarlás lenne.
Jellemzõ az ilyen emberekre mint te, hogy tanulatlanok és híján vannak az intelligencia hányadosnak is. Nekem sincs Diplomám, ezért könnyebben megvezethetõ vagyok a témában, viszont megvan a magamhoz való eszem. És ha egy mérnök elém tárja a bizonyítékokat, és te meg jössz a feltételezéseiddel, biztos nem neked fogok hinni.
Ez nem végzettség kérdése, hanem az intelligenciáé.

De innentõl befejezem veled. Hidd azt nyugodtan, hogy E.T. a Holdon él, (mert Aranyi Laci ezt mondta) és lepaktált az USA-val, meg az Oroszokkal, hogy titokban tartják elõttünk a létezésüket. Továbbá velük együtt közösen bányászunk a Holdon, meg a Marson is már kolóniáink vannak...
És errõl elenyészõ ember tud csak. Arany Laci biztosan mert õ már járt a Marson, meg a Föld belsejében is, meg mindenhol...

Azt javaslom neked, hogy húzd ki a dugót a gépedbõl és járj könyvtárba inkább.
Vagy iratkozz vissza a suliba!

Na pacsi!
gothmog
Egyébként meg a vélemény kifejezésésre -igen helyesen- ott van a komment minõsítésének lehetõsége. Rá lehet nyomni a piros mínuszra.

gothmog
Volt idõ, amikor az általad vázolt, „a laikusok kedvéért érdemes rámutatni a hibákra”-mentalitás mentén én is próbáltam magyarázni az efféléknek. Örülök, hogy téged sikerült valakinek így felvilágosítani. De látod, a szerencsétlen freg0 mit csinál, ha sarokba szorul, legföljebb telefloodolja a fórumot. Még két ilyet hozzászól, és a komment, amire annyi idõt szántál, az olvasók kilencvenöt százalékához már nem fog eljutni.
Én a magam részérõl nem kérem már senkitõl hogy higgyen nekem, vagy a nasanak, csak annyit, hogy használja azt a micsodát ami a két füle között van. Abba pedig beletartozna az is, hogy az ilyen aranylaci féle habókosok állításait is legalább olyan kritikus szemmel vizsgálják meg, mint az apollo fotókat.

2 dolgot mondanék csak:

"A nacik atombomba projektjen is 600 ezer ember dolgozott, megsem

szivargott ki." Az atombombákat minden hatalom akkoriban azért sietett fejleszteni mert mindegyik tudta a másikról, hogy szintén azon munkálkodik. Ennyit arról, hogy nem szivárgott ki.

Másrészt: Légyszives, mondatokban, bekezdésekben beszélj, ne szavak véletlenszerûen tördelt halmazában, mert így még ha a mondandód teszem fel a végsõ igazságot tartalmazza, akkor sem olvassa végig senki. Nyelvtani dolgokba nem szoktam fórumon belekötni, mert faszságnak tartom, nem errõl szól, plusz elõször megamba kéne belekötni mert fórumon én is nagyonsok hibát ejtek, de a te mondataid sokszor teljesen érthetetlenek. Mintha nem magyarul írnál. Legyen bármilyen véleményed, függetlenül attól, hogy hülyeség e vagy épp igazság, azzal megtisztelhetnéd a többieket, hogy azon a nyelv szabályai szerint írsz, amely mindannyiónk számára érthetõ.
"Nem voltak a fold kozeppontjan, megis mindenki (meg te is, biztos
vagyok benne) tenykent allitja be, hogy a fold kozeppontjaban magma van."

Egyesek abban is biztosak hogy vannak elektronok. Láttál te már elektront életben? Én még nem. Mégis, van ez a fura eszköz amit számítógépnek hivnak és amin irom ezt a kommentet, ami mégis müködik, pedig az elektron létezésére alapul amit még senki nem látott. Biztos csak a képzeletem játszik velem, és se elektron nincs se számítógép...

Molnibalage
Szerintem fordulj elmeorvoshoz. Ennyi hülyeség egy kommentbe préseléséhez igen nagy erõfeszítés kell. Normális elemeállapottal rendelkezõ ember nem pazarolna rá idõt.

Kis kiegeszites,(VenomT-nek posztolt) mivel ekkora uzenetet mar nem tudtam attekinthetoen kezelni.

Nem voltak a fold kozeppontjan, megis mindenki (meg te is, biztos
vagyok benne) tenykent allitja be, hogy a fold kozeppontjaban magma van.
Nincs rajta Sentinel Prime úrhajójának a nyoma úgyhogy ez gagyi kép <#nevetes1>

Kedves Grodt.

Ha egy kicsit jobban figyelsz (esetleg meg tobbszor olvasod el azt

a mondatot) akkor rajosz, hogy igenis arra utaltam, hogy van viz.
Valamint hogyha tengerek vannak a Marson es a homerseklet +C

fokokban is merheto, akkor nyilvan parolog a viz, amit a mars

gravitacioja nem enged elszokni es amibol felhok keletkezhetnek

(ami nem felel meg a nasa leirasanak a mars legkorevel

kapcsolatba).
A kovetkezo kerdesedre a valasz meg, hogy ha a mars legkore csak

1%-a a fold legkorenek, akkor majdnem fekete kellene legyen a mars

egboltja a sajat felszinerol nezve(ami nincs igy).
Ugyanakkor en igenis azt vallom, hogy voltak a holdon emberek,

csak kb 10 evvel a hivatalos bejelentett holdraszallas elott.(es

hogy meg ma is vannak) Most hadd ne indokoljam meg, de megteszem ha

ragaszkodsz hozza,hogy miert ez a velemenyem. Amugy meg ugy hiszem,

hogy a cikkben emlitett ,,hatrahagyott'' targyak csak elterelesre

szolgalnak. Esetleg nagyreszuk ott sincs.
Es ha mar az en mondataimba kotsz bele, akkor talan te is

elolvashatnad a tied: ,,(...)az a szkeptikus, aki vmi nem hiszel

el...''

Kedves Szabod.

Szerintem azzal te sem vagy tisztaban, (amit mar emlitettem az

elso kommentemben), hogy egy amator tavcsovel latni a holdon

uszkalo felhoket, ami arra enged kovetkeztetni, hogy van egy kis

legkore (ami rengeteg kepen lathato is), es arra is, hogy akkor

szel is van a holdon stb. Es en a felhokrol beszeltem, hogy meg

lehet figyelni, nem a labnyomokrol.

Kedves VenomT.

Elolvasva a kommented az otlik szembe elsonek, hogy milyen

becsmerletesen ocsarolsz csak a velemenyem hallatan. Eloszor talan

magadba nezhetnel es kikezelhetned a nyavalyaidat (kissebsegi

komplexus, vagy fogalmam sincs mi).
Masodszor meg nem tudom hany eves vagy, de megtanulhatnad

tisztelni a masikat, ami minimum elvaras egy publikus forumon.

Ezzel a karogassal csak magadat viseled ki.
En is ugy gondolom, hogy vannak itt tudomanyhoz konyito emberek,

ami tobb, mint valoszinu, hogy nem te vagy. (ez persze csak az en

velemenyem amit kivettem a ,,bemutatkozasodbol'' ugymond)
A masik dolog, hogyha tudnad, hogy a forumok azert jottek letre,

hogy bizonyos dolgokrol kifejtsek a KULOMBOZO allaspontjukat KULOMBOZO emberek, akkor tobb mint valoszinu, hogy nem pattognal ilyen hevesen. Teged

korulbelul a kozepkorban elo emberekhez hasonlitanalak, akik nem

fogadtak el mas szabadgondolkodasu velemenyet. Vegyuk itt csak a

korong alaku foldet. Vagy a nepbutito kozepkori katolikus egyhazat.

Isten neveben tobb embert gyilkoltak le mint akarmelyik haboruban.
Es miert? Csak mert nem fogatak el masok velemenyet.
Szo van itt a boszorkanyok porolyerol is, meg a boszorkanysagrol

altalanosan, ami mellesleg egy csodaszep osi termeszetkozeli vallas amirol saccolom sosem hallottal a ,,wicca'' szon kivul.
Es tenykent kezelek es allitok be boduletes nagy marhasagokat?
Akkor lenne egy kerdesem. A foldbe tudtad, hogy a legmelyebb furas

(1989-ben) 12 262 meter ahol 180 C fokot mertek.

Nem voltak a fold kozeppontjan, megis mindenki (meg te is, biztos

vagyok benne) tenykent allitja be, na de miert?
Azert, mert ,,jovendolsz'' azaz azt gondolod, hogy ha meg

mellyebbre furunk es igy haladunk (igy no a homerseklet stb.) akkor

a fold kozepponja nagyon forro lehet, exponencialisan nohet (vagy

ahogy no).
Hadd mondjak egy-ket hasonlatot is.
Ha egy ember iszakos, kemenyen cigizik es piti(esetleg komoly) bunozo is...es

elgondolkozol a jovojet illetoen azt a kovetkeztetest vonhatod le,

hogy 10 ev mulva (csak egy evszamot mondtam) a sitten fog elhunyni

tudorakban. Mert ez az egyik leglogikusabb (mondjuk). De a

valosagban mennyi az eselye, hogy epp igy tortenjen?
Minden jovendoles okumalas, (kovetkeztetes).
Egy masik pelda, ha pl egy repulo zuhan nagy sebesseggel lefele 10

ezer meter magasrol, akkor az a kovetkeztetesed, hogy ha igy

haladunk nehany perc mulva a foldbe csapodunk.
De ez akar meg is valtozhat. Sot. Mi van ha a pilota elaludt? Stb. Akar hany kiut van.
-visszaterve-

Az a 12 262 meteres melyseg szinte semmi a fold gyomraba vezeto

tavolsaghoz kepest.
Erdekes, mert az osszes tudost, felfedezot, az emberek ki tudja

hany szazalekat, es meg magadat is elme roggyantnak tartod. (es nem

csak az alatalad leirtak alapjan)
Nem kis batorsag kell fel vilagot lemajmozni.

Es igen. Arany Laszlot ideztem, mert az jutott elsore eszembe. Es

igenis altalam hitelesnek velt ember. Es a velemenyet azutan

szarozd le miutan 20 evnyi kutatomunka all a hatad mogott. (ami

neked nem hiszem hogy valaha is meglesz)
Te is epp ugy tudatlanul fecsegsz.(mint amit te allitasz rolam)

ja: ,,"Az ilyen elméletek feldühítik a Holdprogram egykori

résztvevõit. Annyira járatlanok a tudományban, hogy nem is érdemes

vitatkozni velük. A Holdraszállás-összeesküvés prófétái hatalmas

kárt okoznak a jövõ ifjúságának. Aki azt állítja, hogy az egész

csalás volt, az õszintén szólva nem normális."

Es csak nyugodtan higyj a globalizacio agybutitasainak. Nem te

nyersz belole, de vesztesz.
Raadasul te vagy a szanalmas.

Ilax.

A nacik atombomba projektjen is 600 ezer ember dolgozott, megsem

szivargott ki. A megfelemlites es eroszak nagy ur.

Gothmog----> te meg csak nyugodtan idegeskedj es osszad a

szitkokat.
Amugy en nem allitottam egy szoval sem, hogy a holdon nem keszultek

kepek az orosz roverekrol . Hihetetlen.

Sajnos nem tudok mindenkinek valaszolni...mert tobb 10 embernek

keptelenseg.
"Azt még megértem, hogy valaki azt mondja hogy az Apollo 11 nem volt a Holdon"

Akkor javaslom figyelmedbe az Apollo-8 és Apollo-10 küldetéseket. Az elsõ is egy teljes holdutazás volt, de még holdkomp nélkül, utóbbi már igazi fõpróba volt, Hold körüli pályán, (ekkor még nagyon picit túlsúlyos) holdkomppal, a tényleges leszállás utolsó kilométerein kívül mindent végigpróbáltak...

A kettõ között lévõ Apollo-9 esetében szintén egy teljes funkcionalitású holdkompot teszteltek, Föld körüli pályán... Az Apollo-11-et elég komoly próbák elõzték meg ahhoz, hogy az lehessen az elsõ.

Az a tény, hogy menet közben lettek egyre összetettebbek a küldetések, ne zavarjon meg: egyrészt folyamatosan szereztek tapasztalatokat, másrészt az ûrhajózásban örökzöld slágert jelentõ súlyproblémákkal küzdöttek, amelyen küldetésrõl-küldetésre folyamatosan sikerült javítani. Többek között emiatt nem volt az Apollo-11 személyzeténél pl. "teljes értékû" színes TV kamera (csak SSTV)...
Tartalmas, megindokolt, érvekkel alátámasztott, építõ hozzászólás. Igen, erre való a fórum, ezért találták ki.
Palinko
ajjajjaj
Egyébként én ott raktam le a kábelt az Aranyi Laci munkásságának áttekintésekor, amikor egyfelõl körme szakadtáig tagadta a holdraszállást, majd pedig nekikezdett bizonygatni, hogy viszont a Marsra, na oda már a hatvanas évek elején sikerült leszállni emberes küldetésnek.
Ennek mindegy, csak valamit tagadhasson.
Azt még megértem, hogy valaki azt mondja hogy az Apollo 11 nem volt a Holdon hanem az csak egy hidegháborús trükk volt hogy megmutassa az USA, hogy õ királyabb mint a Szovjetunió.

De azt tagadni, hogy azóta se voltunk a holdon egyszerûen vicc :D

Ezzel az állításoddal vitatkoznék picit. Mert bár ismerem azt a fajtát amire tökéletesen ráillik a jellemzésed, viszont van nagyos sok csapdába esett laikus is, akik szimplán bedõltek ennek a marhaságnak.
Nagyon népszerûek mostanában az alternatív nézõpontok amik homlok egyenest ellenmondanak a hivatalos álláspontoknak és sokszor van valóságtartalma. Sõt sokszor inkább hiszek alternatív forrásoknak mint a hivatalos "híreknek". De van egy pont, ahol már elválik az épp eszûségtõl a teória.
Ilyen az, amikor bázisokat sejtenek a Holdon, meg a Marson. Sõt egész tengereket, meg légkört, meg alternatív Földet, ami már benépesítésre került.

Töredelmesen bevallom, hogy én is beleestem a csapdájába a Monnhoaxnak, és bizony laikusként bõszen soroltam a barátaim elõtt, a "bizonyítékokat" amik alátámasztani látszottak a megrendezett Holdra szállást.

De utána megnéztem a Mi volt az igazság a Holdra szállással kapcsolatban címû dokumentumfilmet, amiben a Hoaxosok ütköztek a tudományos kutatókkal, akik részt vettek a Holdprogramban.
A végén eszméltem fel, hogy igaz az az állítás amit írtál.
A hoaxosok szokásos "bizonyítékai" (csillagok hiánya, fekete háttér, lebegõ zászló, fény-árnyék hatások, stb) sorra cáfolva lettek, és egy értelmes ember elgondolkodott volna azon, hogy talán mégis lehetséges volt a Holdraszállás. De a hoaxosok akiktõl indult ez az egész marhaság ezt nem fogadták el és újabb teóriákat gyártottak, holott megcáfoltak már mindent amit felvetettek.

És ott igaz lett volna az állításod, de rám nézve meg nem.
Mert én a józan gondolkodás híve vagyok, és nem zárok kis semmit élbõl, ami elméletileg lehetséges, vagy legalábbis annak tartok. Viszont az egyik oldal meggyõzõ bizonyítékokat produkált, a másik meg csak üres kétkedést és felvetéseket.

Ezért igyekszem néha felrázni a laikusokat, mert nagyon sok Aranyi Lacihoz hasonló "próféta" játssz a szakértõt, és hajalmosak eltéríteni a hozzá nem értõket...

Természetesen szégyellem, hogy bedõltem nekik, de az valamennyire elégtétellel tölt el, hogy nem csináltam magamból hülyét és rájöttem a tévedésemre önmagamtól...

Csak ennyi észrevételem lett volna!

Üdv!
gothmog
természetesen a #4-es hozzászólás gazdájára gondolok, nehogy félreértsetek.

más: nem csak az A11-rõl készültek új képek, az orosz roverekrõl is:
Lunokhod1
Lunokhod2

gothmog
Vedd már (vegyétek már) észre, hogy az efféléket nem érdekli, igaz-e vagy hamis amit mondanak. Azért írkálnak ide, hogy rabolhassák az idõtöket. Az egész hoaxerkedésnek csak annyi köze van a holdra szálláshoz, hogy pontosan tudják:
„ha beírok ide valami bõdületesnagy baromságot, legalább huszonöt ember agyát annyira fel fogom baszni, hogy itt fognak nekem pattogni, mint a nyúlszar a deszkán.”
A lényeg: NEM ÉRDEKLI AZ IGAZSÁG, VAGY A VÉLEMÉNYED! CSAK AZ IDÕDET SZERETNÉ RABOLNI.