Visszalassultak a neutrínók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2) Részecskékkel lehet ilyet csinálni is, mert vannak olyan bomlások, ahol a reakciótermékek sebessége nagyon nagy. A neutrínó is ilyen, de már a béta bomlás során is szabadulhat fel akkora energia, hogy az elektron sebessége összemérhetõ a fényével. Ha a kibocsátó részecskét felgyorsítjuk ekkora sebességre, ami a mai technológiával szintén könnyen megoldható, akkor direktben is megvan a kísérlet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Egyébként összeadható, csak nem a sebesség, hanem a rapiditásnak nevezett mennyiség, ami kis sebességek mellett persze arányos a sebességgel.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ha a kiindulási részecske "állt", akkor minden irányba egyformán repülnek ki a neutrínók, ha viszont mozgott, akkor a mozgás irányába több fog kilépni, a kezdeti gömbi eloszlás kúpossá alakul.
Itt olyan nagy sebességre gyorsítják a kezdeti részecskéket, hogy a bomlás során felszabaduló energia már nem sok vizet zavar.
Itt egészen érthetõen van szó a dologról. A fénysebességrõl ír, de mivel a neutrínó ehhez nagyon hasonlatos, alkalmazható erre is.
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”
viszont ha valaki technikai baki miatt hallucinal uj fizikat,az tobb mint ciki.
Core Ultra 7 265K Corsair DDR5 2x16G 6000MHz Asus Tuf Gaming 5060TI 16G
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Az mar nekem is eszembe jutot, hogy a kutatok, talan a gondolataikkal, elvarasaikkal befolyasoljak az eredmenyeket. A kvantumvilag annyira bizonytalan, meghatarozhatatlan, lehet hogy meg a gondolatok is hatassal vannak a folyamatokra.
Szerintem meg direkt letagadjak. Megijedtek, hogy most aztan vege a vilagnak, minmeghalunk, meg hogy terroristak kezebe kerul, es inkabb hazudnak rola.
"... hogy végleg pálcát törjenek a neutrínók sebessége körüli spekulációknak..."
http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/NeutriCs.htm
Kiindulásnak jó lehet, 87 óta létezik a neutroncsillagászat, tehát feltehetõ, hogy az elsõ mérési eredmények már ettõl az idõponttól is korábbról erednek. Így nyilván rendelkezésre áll elégséges adat, hogy mi az ami természetes eredetû és mi az, ami már nem fér bele. Nem vagyok részecskefizikus, mint ahogy mondtam is. Én ilyen mélységig értem meg a dolgot, ha ettõl részletesebb, tényszerûbb adatok kellenek, akkor muszáj leszel beleásni magad a témába. Találni fogsz rengeteg anyagot.
Ez az egész nagyon zavarosnak tûnik nekem.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Neutr%C3%ADn%C3%B3-k%C3%ADs%C3%A9rlet
Ha nem fújolsz kapásból, mert viki link. Megtalálható máshol is a leírás, az elvi mûködés látható belõle.
llax: Ámen 😊
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
:troll
a Sziklás hegységet áthordanák egyik helyrõl a másikra, na az mennyi embernek adna munkát!
Te miért nem mentél el fizikusnak? Olyan kevesen jelentkeznek, hogy mindenkit felvesznek, faszt rángatni, meg csak tudsz te is.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
De ha esetleg nem trollkodásból írtad, hanem tényleg ilyen ostoba vagy, akkor abba is gondolj bele, hogy egy Cern felépítése mennyi embernek ad munkát, és ne a fehérköpenyesekre gondolj, hanem pl a kamionosra.
A másik dolog pedig, hogy egy ilyen dologról, amivel kísérleteznek a tudósok ne most mondj ítéletet, hanem évszázados távlatokból! Annak idején az, hogy a Föld lapos, vagy nem, a hozzád hasonlóan faék egyszerûségû lelkületû embereknek haszontalan információ volt, ma pedig azért már nem...
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Elvileg, ha egy tömeggel rendelkezõ részecske eléri a fénysebességet, akkor annak végtelen tömegûvé kéne válnia. Ezzel szemben a neutrínók vígan száguldoznak fénysebességgel. A fénysebesség ráadásul csak vákuumban C értékû, más közegben mindig alacsonyabb. Akkor hogy is van ez?
Ad absurdum: ha egy 60 km/h sebességgel haladó autó kilométerórája hirtelen elromlik, és nullát mutat, attól nem fog megállni az autó.
Én meg már most nem. Azt mértek amit mérni akartok. Majd ha az Opera újra méri akkor talán elhiszem.