God of War: Ascension

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Az eleje es vege mindig epic, jah, de kozben sem csillapodik azert annyira le. 3-ban pl minden kicsit nagyobb koztes ellenseg is egy isten vagy titan volt, de legalabb felisten :)

Regards,

The Protector
Ma jött javítás a játékhoz.A TRIAl részt könnyítették azzal,hogy lehet minden szint közt életet tölteni.Mekkora királynak érzem magam,hogy HARD-on végigvittem már.Piszkosul nehéz volt de olyan hatodjára sikerült.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Kongy
Zeus sólyom is volt a 2 elején, amikor életre keltette a Rhodos-i Kolosszust :D Az mekkora kezdés volt! :D Amúgy rájöttem, minden God of War játék valami nagyon epic akciórésszel kezd, aztán szépen lecsillapodnak a kedélyek.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

skinnyman
SPOILER
Tobb utalas van a tortenetben ra, de valamelyik dokumentum videoban (asszem God of War: Unearthing the Legend) konkretan ki is mondjak a keszitok, hogy Grave digger = Zeus ("alruhaban"). Az istenek sokszor jarkaltak alruhaban a halandok kozott a tortenesek manupulalasara, anelkul hogy kiderulne hogy kozuk volt hozza.
Az 1-ben azert segit neki foleg, hogy Ares-t legyozhesse, akivel alaposan meggyult az istenek baja. A Ghost of Sparta-ban mar inkabb azt mondja neki hogy forduljon vissza, meg a vegen megassa a sirjat, ilyenkor mar (kozvetlenul a GoW2 esemenyei elott) megszallta a felelem Pandora dobozabol, es fenyegetest lat Kratos-ban, meg akarja olni.
Hogy a 3 vegen mi lett vegul Kratos sorsa, arrol tenyleg semmit nem lehet tudni... Van aki kiemelte h a kobe vesett fonix jel ahol fekudt a feltamadast jelkepezi es ez a visszateresere utal, de semmi biztosat nem tudni.

Regards,

Szeretem az ilyen rejtett, utalásos dolgokat :D
Szerintem is a God of War 4-re utal, elég csak elolvasni a feliratot. Tehát a 3 végével egy új kaland kezdõdik majd. Viszont ha már God of War-nál meg teóriáknál tartunk, leírom, milyen érdekes elméletem volt a sírásóval kapcsolatban. Aki nem játszotta ki a 3-at vagy a Ghost of Spartát, annak spoiler:
Na tehát, a sírásó a Ghost of Sparta végén, amikor eltemeti Kratos anyját és testvérét, mond egy mondatot: "Now, only one remains." Magyarán már csak egy hiányzik, ezzel Kratosra célozva. A 3. sír is erre utal, ami üres. A 3. rész végén meg Kratos ugye leszúrja magát, és én egybõl arra gondoltam, hogy mi van ha a sírásó húzta el onnan? Aztán jött az, hogy a Ghost of Sparta-ban megnyílt az aréna módban a sírásó, mint jelmez, és mikor belépek az arénába, egybõl átváltozik Zeusszá. Tehát nem nagyon lehetett a sírásó Kratos "megmentõje", mivel Kratos kinyírta Zeuszt. Azután meg elkezdtem nézni a galériában a képeket, és van egy, pontosabb két artwork (egymás mellé helyezve), amin az egyiken a sírásó van, a másikon meg kb. az a tájkép ami a 3. rész legvégén fogadott minket (csak a képen káosz helyett naplemente van). És ez mind a Ghost of Spartában :D
Ja és az elsõ részben a sírásó ugye látta a jövõt, azért ásta Kratosnak a sírt, de az istenek sosem láttak a jövõbe:)
Na a lényeg, hogy a sírásó úgy néz ki Zeusz volt, de egy két fentebb említett utalás miatt nem vagyok 100%-osan meggyõzve.
Kongy
erdekes teoriak de lehet tul sokat kepzelnek moge:) bar az teny h gow4 lesz ps4re es mar most alairom h le fog esni az allunk.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

skinnyman
Egy erdekesseg: a 14. chapterben van a falon egy festmeny (talan egy pusztulo Olumposzt abrazol), ami azt mondja, hogy
Of all the prophecies I have seen, this one haunts my dreams.
QUJIKPHIUEEEKMJQUJ
The full truth of this nightmare yet remains hidden. – Aletheia

A QUJIKPHIUEEEKMJQUJ elvileg egy dekodolt uzenet (mindegyik betu egy masiknak felel meg igazabol), aminek a megfejtese SUN BIRD BULL LION SUN. A teremben ezekre az emblemakra sorban raallva a festmeny megvaltozik, a Fold lesz lathato rajta, es a felirat:
When the Earth stops, the journey begins...

Sokak szerint ez egy utalas egy jovobeli (valszeg PS4) cimre, a GOW4-re. A festmenyek es a szoveg alapjan jo esellyel a GOW3 vegere utalhatnak (a Fold "megallasa", Olimposz pusztulasa?), a dekodolt szavak alapjan pedig az Egyiptomi mitologia iranyaba mehet majd a dolog. Ezek persze mar mind csak talalgatasok.
Bovebb info

Regards,

skinnyman
En is ma fejeztem be, nekem tetszett, mint elozmeny kb ilyesmire szamitottam, a vege foleg eleg epic volt :)
Nekem is majdnem 10k red orb maradt a vegere, de probaltam is minden lehetseges modon mindent osszeszedni, inkabb kicsit tobb legyen mint kevesebb. Valamelyik reszben hulyet kaptam amikor nehany ezer red orb hianyzott volna h mindent kimaxolhassak, es egyszeruen nem lehetett annyit mar osszeszedni. Ugy mondod a 28. a fejezetet mintha a jatek kozepe lenne, mikozben majdnem a legvege. Szoval sztem ez pont hogy jol at volt gondolva, hagytak egy kis tartalekot. Gorgon eye-okbol meg phoenix tollakbol inkabb volt kicsit tul sok tartalek.
Volt 1-2 eleg fura ellenseg, de inkabb ez, mint mindig ugyanazok, jot tesz a valtozatossag, sztem rendben voltak.
Multibol meg csak nehany meccset nyomtam de eddig baromira bejott, tervezem majd komolyabban nyomni.

Regards,

The Protector
Egyet értek a leírásoddal.Az elefánt azaz juggernaut rohadtul nem illik oda de kárpótol érte,hogy brutális a kivégzése:)Amúgy extrákban nézd meg a Death of the Juggernaut videót,elmondják,hogy miért nem a minotaurusz lett ismét illetve megnézheted milyen szörnyek voltak tervbe véve még.Lesz ott medveszörny,fél-krokodil-minotaurusz stb......Érdekes.

Multi:Te próbáltál rossz modokat vagy ha az elején nem jön be akkor tutira nem fog.Melegíts 2v2 meccseken aztán irány a Domination!

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Kongy
Na, végigvittem. Elég vegyes érzelmekkel fejeztem be. Igazából valahogy kevés volt a jóféle bossfight. Természetesen nem God of War 3-féle bossfightokat vártam, de azért ennél kicsit többet. A játékmenet és a harc rendben volt, kicsit olyan érzésem volt végig mintha a God of War 1-et ötvözték volna a 3 látványvilágával. Néhány helyen még talán jobban is néz ki, mint a 3. De ez a görög mitológia téma már kifulladt úgy érzem. Ilyen elefántemberek, meg póklábú szirének.. hát nemtom, a küklopszokat jobban szeretem. A másik érdekes dolog, hogy a 28. fejezettõl kezdve kb hiába gyûjtöm a piros lelkeket, nem lehet már fejleszteni semmit, mindent kimaxoltam addigra, így 10.000 piros cucc csakúgy kárba veszett... Valahogy úgy érzem, hogy ez nem lett rendesen átgondolva.

Multiról annyit, hogy még nem sokat játszottam vele, de annyira nem rajongok érte, kicsit monotonnak tûnik, de lehet én próbáltam unalmas játékmódokat.

The Protector
Mi nem tetszett benne?

Kipörgettem, de nem vagyok elájulva tõle. Többet vátrtam, de azért nem rossz :)

A háborút a konzolok nyerik! KONZOL.HU

Kongy
Chapter select-nél próbálkozz esetleg.

Amúgy valóban nem ér fel a GoW3-hoz, de butaság ahhoz hasonlítani is. Amiben max egy szinten vannak az a látvány. De a készítõket is meg lehet érteni, az egész Olumposzt gyakorlatilag elpusztította már Kratos, már nincs kin bosszút állnia, szóval prequelhez kellett nyúlni, hogy menjenek a PS3-ak. Ez a prequel jó lett, hangulatában, és játékmenetében nagyon az elsõ részre hajaz, ami ugye 2005-ös, és egy másik generációba tartozott. Manapság már a legtöbb játék nagyon könnyû normál fokozaton is, eléd rakják, hogy merre menj. Na ez a játék nem ilyen, és az ellenségekkel is megszopat sokszor. Na nemtom miért fûztem ezt hozzá, csak gondoltam mindenkinek szóljon :D

Victor1103
Sziasztok!

Valaki elárulná hogy hogyan lehet nehézséget csökkenteni ebben a szarban? Az elõzõ részekben ha meghaltam egy bizonyos alkalommal felajánlotta, de ez nem akarja. A vége fele járok, de már ez a 6000 ellenfél támad egyszerre eléggé gagyi és olcsó idõhúzás így easy-be ki akarom pörgetni és mihamarabb továbbadni rajta. Eléggé csalódás idáig ez a cucc amúgy a közelébe se ér a God of War III-nak.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Kongy
Én eddig a Zeus meg a Hades pengéket maxoltam ki :D következõ a sima chaos. Ja, meg asszem már a tüzes is ki van maxolva :D

Most öltem le vmi küklopszot, de nem tudom mit kell csinálni, kicsit elakadtam.

Abban hol jársz? Melyik tetszik jobban? :D
skinnyman
En is kb ott vagyok (vagy 24), most maxoltam ki a a chaos pengeket :)

Regards,

Kongy
en most vok meg a chapter 23ban :D elso vegigjatszas. mentsegemre legyen h parhuzamosan a 3at is tolom:D

The Protector
Tegnap végigvittem HARD nehézségen.Az eleje és a trials nagyon nehéz volt.A trials-nál azért ötödjére sikerült megcsinálni de addig ki kellett dolgoznom a helyes taktikát.Úgy már annyira nem volt vészes a dolog,de így is úgy csináltam meg az utolsó emeletet,hogy egy ütésnyi hp-m volt és ugye ott gurulni nem nagyon szabad.

Kongy
Ez nagyon jó!

A hivatalos oldalon van egy hasznos GoW idõvonal. Az eddigi teljes történetet írja le, kiemelve a lényeget. Nagyon jó!
http://www.godofwar.com/en-us/timeline/
skinnyman
Azt a ferget most csinaltam ki nemreg, eleg szivos kis geci volt :)

Regards,

The Protector
Én most,hogy hardon tolom és minden egyes ütés számít,már minden harcot full rage-al csinálok meg mert inkább gurulok mint védekezek.A Parry is más lett nekem így is tetszik.Amúgy Hard-on is az eleje nehéz itt a 24. fejezetben is meg tudnak ölni de már annyira nem gatyába szarós a dolog.

Amúgy barátnõmmel is elkezdettem a játékot,hogy tanuljon egy kis angolt(nincs sok szöveg,fordítom neki és visszakérdezek).Õ new game+ easy fokon viszi de fejlesztenie nem kell mert mindent maxra fejlesztettem az elõzõ játéknál és hát elég könnyû neki mert örök rage módja van.Alig kellett a bossokat is eddig püfölnie,hamar feküdtek.Asszem amúgy már csak 1 relikvia maradt hátra.A ládákat sokkal könnyebb megtalálni mint az eddigiekben és ez nekem bejövõs.

Kongy
Igen, valóban nem fog meg senki soha, meg sima dodge-olással ki lehet kerülni a legtöbb ellenfél kombóját, szóval nem ártanak a rage meternek sem. Aki azért nyafogott mert belenyúltak a kombójába, annak javasoltam h vigye easy-n :D Én most ölöm majd a 2. fúriát.

The Protector
Majd összefuthatunk.Én mediumon kezdtem elsõre és harcban sosem öltek meg de ügyességinél elõfordult, hogy lepottyantam.Most Hardon viszem,elég nehéz de a felénél már túl vagyok,itt még az a plusz nehezítés,hogy minden ellenfélnek vannak plusz fogásai is amit könnyebb szinten nem csinál.

Kongy
Easy :D elsõ végigjátszásom mindig easy ilyen játékoknál, mert elõször élvezni akarom aztán jöhet a kihívás :D annyival könnyebb az easy, mint a normal amúgy, hogy a minibossok néha adnak életerõt :D Meg nyilván kisebb a sebzés is. M1, nem akarok kontrollert törni, mint az 1. résznél, mikor hardon kezdtem :DD

Kipróbáltam amúgy a multit is, a 4v4-et, ami kissé monotonnak tûnt, de majd még CTF-et is próbálok meg coop...stb :D

Ja igen, azért is fõleg, hogy Kratos olyan lassan elindul felé:D Ezért is írtam, hogy vannak olyan momentumok, amik a 3-ban is voltak, meg olyan részek is amik az 1-re emlékeztetnek:D Milyen fokozaton játszol amúgy?
Kongy
jol szettapostam a kis gecit :D kicsit gow 3 feeling volt:)

Igen, az egy kissé idegesítõ tudott lenni:D De szegény Castorból nem sok maradt:D
Kongy
en ugy vettem eszre h csak az animacio mas a sebzes kb ugyanaz. nekem zeus villamai meg hadesz lelektamadasa jon be

skinnyman
Amikor ki lehet valasztani, amikor odamesz hozzajuk, olvasd el a tulajdonsagaikat, leirja hogy melyik istennek mi az erossege, olyan baromi nagy kulonbseg elvileg amugy nincs. Nemelyik inkabb offenzivebb, nemelyik defenzivebb, nemelyik fizikai erore megy, nemelyik varazslatra, stb.

Regards,

Kongy
en most oltem meg az oracle nel levo bosst eleg jo volt bar amikot beomlasztotta a platformot amin alltunk neha agyfaszt kaptam:D

Kijátszottam! Hát ez valami elképesztõ! A Sony Santa Monica ismét megcsinálta. Olyan kiváló átmenetet képez játékmenet szempontjából az 1 és 3 között, hogy nem is lehetett volna jobban megcsinálni! A végsõ boss-hoz meg csak annyit, hogy nagyjából olyan epic mint Cronos. Nem is értek sokakat, akik azt írják, hogy a 3 közelébe se ér, mert nem olyan sok a nagyszabású jelenet. Õk nem játszottak vele? :D
Szóval a kampány nálam 10/10, jobban szórakoztam vele, mint bármelyik másik hack n' slash játékkal. A multiplayerben szerintetek melyik istenre érdemes felesküdni?
The Protector
felvettelek.

Kongy
Na, sikeresen beaktiváltam a network pass-t, úgyhogy mostmár tudok multizni is :D aki akar velem játszani az vegyen fel, persian0077 a PSN nevem!

Spoiler!
Ez a Trial of Archimedes még normálon is nehéz volt, de csak sikerült összehozni. Orkos+idõlassítás kombóval a legkönnyebb. Ez az Apollo szobor meg hatalmas. Körülbelül akkora lehet, mint Cronos az elsõ részben, csak nem mozog. :D
Spoiler vége!
Nagyon jók a fejtörõk, tényleg az eddigi legjobbak a GoW történelmében. Volt egy, amit nem is tudtam megoldani segítség nélkül:) Lehet, hogy lesz még, bár már a vége felé járhatok.
skinnyman
Egyebkent a godofwar.com-on ma zarul le a Rise of the Warrrior (es adjak majd ki a jutalmakat - armor, fegyo, xp bonuszok), szoval aki meg nem csinalta meg level 8-ig, erdemes lehet.

Regards,

The Protector
Köszi!

skinnyman
Ingyenes Blade of Judgement DLC (fegyo multihoz) :
7RAH-8LNM-88LN

Regards,

Kongy
Én nem a GoW3-hoz viszonyítom, mert egy prequelnek eleve esélye sincs egy trilógiát lezáró epikus fináléhoz felérni :) Szerintem mindkettõben van mit szeretni.

TDC Geronimo
Én kicsit csalódtam a játékban, mert a GoW 3 szintet nem üti meg sajna. Combat tényleg jobb, eszméletlen szép, de a bossharcok az utolsó kivételével felejthetõek és kevés az igazán epikus rész. A hang bug, amit még mindig nem javítottak ráadásul szintén eléggé rontja a hangulatot. A multi viszont nagyon állat lett. Tiszta arena pvp, mint egy mmoban. Ma több, mint 3 órát toltam egyhuzamban, mert nehéz volt lerakni :) Aki tolja multiba, ha gondolja dobjon egy friend invet, PSN nevem ott van aláírásomban.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Kongy
Na, végre megjött a game! Rá is függtem 1 órát és azt kell, hogy mondjam: hozza a GoW színvonalat, és igenis rohadt epikus már az elején, még edzett GoW-osként (értsd: minddel játszottam) is néha a számat tátottam. Nagyon nagy a látvány ismét, mindegy, hogy nem Poseidon-t vagy Zeus-t püfölöd! A harcrendszer, amit sokan sérelmeztek TETSZIK! Végre lehet taktikázni, végre egy kicsit változatosabb! A GoW3-ban is jó volt a harcerendszer, de nem bánom az újításokat! Szóval ez lenne az elsõ benyomásom. Sokan sírnak itt, de mindhiába, a GoW az GoW marad nagyon úgy tûnik.

The Protector
Én ma vittem végig.8óra 50perc pöcsölésekkel és elakadásokkal együtt!Életet és varázslatot maxra toltam és basszus nem sikerült minden fegyvert maxra tolni.1000orb hiányzott a végén az utolsó fegyer maximális szintjéhez és a végsõ bossnál nem kapsz red orbot pedig lesznek kis ellenfelek is.Spoiler mentesen írok úgyhogy olvashatod tovább.A sztori minden szempontból jó lett.Visszaemlékezés az egész,ahol kezdesz ott lesz a végsõ harc is,de ugyebár a fúriák illúziókkal szopatnak így eléggé elborult epikus csatát kapsz a végén egy sima 1v1 harcból.A nagy harc tiszta Karib tenger kalózai 3 feeling.Majd megtudjátok miért.Amúgy a játék piszkosul jó lett.Megéri mindenkinek majd a játék.Rengeteget fejlõdött és visszanyúlt az elõdökhöz.Sok az ugrabugra,feladvány és reflex rész.Amin jót nevettem hogy picit Uncharted God of War lett mert sokszor fog szakadni alattad dolog meg hülye helyzetekbe keveredni mint Drake:)

A multija nagyon jó lett egyébként,fõle a zászlórablás.Nagyon fog mindenkinek tetszeni kivétel az,hogy mire ti játszotok arra már nagyon sok level25+ os játékos lesz és esélyed sem lesz ellenük de a játék összeoszt ellenük.Az erõviszonyokról annyit,hogy 3an alig bírtok egy nagy szintû jó játékos ellen.

Van még arena is ahol egyedül vagy ketten gyepálhatjátok a szörnyeket,rettenetesen kiábrándító az, hogy idõre megy és sietni kell.Én többször is nekiálltam coop-ban de a 2.szint után alig jutottunk az idõ miatt.Majd akkor kell visszatérni mikor már azért jobb fegyvereid vannak és nagyobb a szinted.

Kongy
Húú.. Poseidon-nál a vízalatti részek nálam kivágták a biztosítékot :D Amikor az a tüskés vacak jött utánad, és gyorsan kellett úszni az baromi nehéz volt :D na de ez Ascension topik :D inkább arról témázzunk.

Így van, ráadásul a God of War játékok ebben is mindig otthon voltak, nem csak az epic boss fight-okban :D
1. részben volt egy nagy terem a Poszeidón küldetésnél, ahol csak meg kellett húzni egy kart, és ilyen nagy lépcsõfokok/oszlopok emelkedtek ki a vízbõl. Hát ott mire rájöttem, hogy csak le kell merülni és elúszni az utolsó oszlopig... :D
Kongy
Énis imádtam az 1. és 2. részt, meg persze a 3-at is, ami sokkal könnyebb volt a ps2-es részeknél, de azt is élveztem :) Az elsõ résznél még egyszer kontrollert is majdnem szétcsaptam, de igazából én voltam a béna egy platformrésznél! :D nem lesz itt semmi baj a puzzle-ökkel, a mai játékok többségével pont az a baj, hogy nem kell gondolkodni.

skinnyman
Myhtological Heroes DLC-t ti kaptatok hozza? A legtobb magyar boltban nem adtak olyat, de platinum shopban lehet olyat is venni, ezert (is) en onnan vettem. Meg kaptam ilyen kulcstartot is hozza :) Most hoztam meg, kivancsi leszek ra :)

Regards,

Majd írj véleményt, hogy tetszik:) Nekem sajnos a hét elején nincs idõm játszani, de csütörtöktõl már igen. Én meg várom, hogy folytassam! Játék közben elõbukkannak a régi szép emlékek az elsõ két részbõl, hogy azokkal még mennyit szenvedtem, fõleg a gondolkodtatós részeknél (jó értelemben írom ezt). Tényleg, furán hangzik, de jó volt néha elakadni és akár pár nap múlva rájönni, hogy hogy is kell továbbjutni, mert a történet és a hangulat gondoskodott arról, hogy ne hagyd abba, de mégse fejezd be egy nap alatt. Itt azért egy fokkal jobban megy mint régen, talán mert már vagyok annyira "gow'-os, hogy rájöjjek a "puzzle" részekre :D
Mint írtuk már páran, tényleg nagyon hangulatos lett az Ascension is!
Kongy
OFF: amúgy PICIT jobban megéri gameshopnál vásárolni, mint cd galaxisnál, mert GS-nál még PK-val együtt is olcsóbb, mint a galaxisnál az alapár :D 16-ot azért sokallok egy játékért, mégha God of War is :D Mondjuk az 5000 Ft-ot GoW3 szinte ajándék, ennyi pénzért..

Kongy
Gameshop most küldött mailt, hogy holnap jön a game :D már nagyon várom!