A rejtélyes Vénusz-ívre vadásznak a csillagászok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A kutatók jó ideje tudják, mi zajlik le ilyenkor. A Nap által hátulról megvilágított Vénusz légköre megtöri a bolygó felhõcsúcsai felett elhelyezkedõ légrétegen áthaladó napfényt, egy fényívet hozva létre, amit akár az amatõr távcsövekkel is észlelhetünk."

Valami ilyesmivel szokták kiszúrni az emberek szemét a sötét zsarukban is, nem? <#alien>

"Örülj, ha esik az es?, mert ha nem örülsz, akkor is esik"

IMYke2.0.0.0
Nagyon jó kép! <#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Grr1234
Az is jó. Azt árnyékok esetében is meglehet figyelni.

Érdekes, a "Lomonoszov-gyûrût" még "Vénusz-ívnek" nem hallatom. Igen zavaró dolog, szerintem sokkal érdekesebb a fekete csepp jelenség. De hát nem én vagyok a cikk írója...

Én maradok a "dombnál"...
Én ennyit láttam belõle,ill egy kis részlete 😊

Vagy direktbe.
Én meg még azt hittem, hogy egy Szilmaril...

Pluskast
Vagy túl sokszor volt Love is in the air és felmelegedett a légkör.<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Csak a terroristák kezébe ne kerüljön ez az infó!!!<#buck>
Mivel Vénusz a szerelem istennõje, arra tippelek, hogy telelihegték. 😊

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Figyu! Valahogy megoldották! Semmit nem tudunk a vénuszi tudományról! <#idiota>
Pedig látod hogy mégis... 😊
Annyi CO2-öt nem tudtak volna a légkörbe juttatni.

globint
A bolygótudósok nem igazán tudják, miért alakult így a Vénusz sorsa: A Vénusz atmoszférája közel százszor sûrûbb a Földénél, elsõsorban széndioxidból áll, ami 500 Celsius fokra emeli felszíni hõmérsékletét.
Pedig nagyon egyszerû. A Vénuszon az ipari növekedés miatt elégetett sok fosszilis energiahordozó rengeteg széndioxidot juttatott a légkörbe, az energia-egyensúly egy ponton megbillent, minden éghetõ anyag elõször a Vénusz felszínén, majd a felszín alatt is elégett, és az így pár év alatt felszabaduló rengeteg széndioxid aztán bebetonozta a mostani állapotot. Szegény vénuszi tudósoknak meg még a csontjaik is elhamvadtak....
JAJJJJ, mi vár ránk!!!

http://www.tradeximp.com/

Nyilván, hogy ezt se fogjuk látni a fantasztikus idõjárásunk miatt...