Kickstarter, crowdfunding

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuippeR
Van egy korábban lezárult kickstarter, asztali szerepjáték szabálykönyv, aminél az 5 darabos szettet rendeltem, de még csak 4 példánynak van tulajdonosa.

Dungeon World a játék címe. Amennyiben valaki szeretné az ötödik könyvet, a többiekhez hasonlóan $16=3720Ft-tal kéne beszállni, budapesti és gyõri átvétel lehetséges. Azt még nem tudom mikor fog megérkezni, talán szeptemberben, preview PDF már elérhetõ.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tutituti
na még egy munka(az öregebbek emlékeznek a régire):

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

tutituti
http://www.gamestar.hu/hexit-igeretes-magyar-kickstarter-jatekhoz-grafikus-kerestetik.html

Beszéltem emailben a készítõkkel.Nagyon jó dolgokat akarnak megvalósítani.

tutituti
akkor ott az ouya konzol.Szintén KS project és már nagyobb cégek is beszálltak.
Vagy a virtuális valóság sisak(John Carmack is támogató) "Oculus Rift Headset"

tutituti
wasteland 2 pl nagyon halad!
De van pár kickstarteres ami kb. újraéleszti a régi játékokat.

QuippeR
Jó kérdés. Errõl ugyan nincs statisztika, de azt különösebb szívbaj nélkül meg merem kockáztatni, hogy több olyan projekt van, ami rendben megy, mint ahol nem jön létre a termék. (Természetesen csúszásokkal, szerintem a finanszírozott projektek 99%-a nem készül el az ígért idõre.)

tutituti
Nem volt kedvem megnyitni a topikot,de örülök hogy lehet hova gyûjteni a garázsprojekteket!

Andr0
sok Apple kieg van a kisckstarteren... 😄

Armin & Ayu fan

flashpointer
Na, apple kiegeket kell akkor gyártani, mert akiknek az van megvesznek minden baromságot drágán : )))

Emancipate yourself from mental slavement!

Molnibalage
Kicsit pongyolán fogalmaztam. Van olyan projekt, aminek van már outputja, demója vagy legalább valami tesztverziója? A nem szofveres projektek közül vajon mennyi valósult meg? Az, hogy megvan a pénz, az csak az elsõ lépés egy igen hosszú úton.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Andr0
ez nem mutatja mindet, mert ahogy nézem csak azt veszi bedõlésnek, ami nem érte el a megfelelõ támogatottságot, én viszont tudok olyan dologról is, ami elérte a pénzt (kb 150%++ lett a támogatás) de végül bedõlt mert pénzügyileg nem értett a csávó a dologhoz. link
És ahogy valaki írta, általában a profin megszervezett projektek lesznek végül sikeresek egy esetleges személyes találka Pesten a befektetõk-projektgazda között, nem lehet probléma. És aki ennyit nem tesz meg a projektért az egyszerûen komolytalan.

Armin & Ayu fan

QuippeR
kickstarter stats - 44% a sikerességi ráta, 8 darab $1M feletti végösszegû kickstarter volt eddig, és 227(!) $100k feletti. A kickstarter messze a legnagyobb oldal, így talán az õ statisztikáik a legérdekesebbek.

Biztos, hogy nagyságrendben több dõl be, mint ami végigmegy, meg tuti, hogy sok hulladék szemét is elkészül, ami aztán csalódás mindenkinek, aki fizetett érte.

Viszont vannak dolgok, amik szépen készülgetnek, pl ezek:
Guns of Icarus Online
Faster Than Light

Van még egy rakás, csak azokat nem követem.

Molnibalage
Egyéként már van olyan magyar projekt ami 10k dollát feletti és sikeres volt. Persze nem is a "józsika akar valamit" kategória. Kõkemény WIP állapotot tudott már felmutatni és a DCS célközösségének elenyészõen kis része magyar. Bár õk természetesen fogékonyak a MiG-21 miatt, de nem mi vagyunk a pénzeszsákok.

Itt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Másik fele, hogy nem rábeszélni kell embereket a finanszírozásra, hanem olyan ötletet kell feldobni, amire az emberek maguktól szívesen kesselnek. Elég lényeges a különbség a kettõ közt, és az tukmálós megoldás totál halálra van ítélve, ha most áll neki az ember. Úgy mûködik ugyanis a hagyományos játékipar, vagy továbbmenve, minden ipari lobbi.

Molnibalage
A bedõlésrõl van valami stat/hír? Fejeztek már be komolyabb projekteket? Úgy értem, hogy 10k vagy 100k USD felettit?

QuippeR
Ha bérelsz mondjuk Budapesten, forgalmas helyen irodát, akkor jó esetben elérsz pártízezer embert (akik be is jönnek hozzád), és a gatyádat is ráfizeted a bérleti díjra. Egy weboldal gyakorlatilag bárkihez elérhet, és egy irodához képest elhanyagolható a költsége. És ez csak az egyik szempont a sok közül.

Mindenesetre tény, hogy itthon gyerekcipõben jár a téma (egyetlen projektrõl sem tudok, ahol összejött volna a pénz), de nem a magyar helyzetrõl kéne szólnia ennek a topiknak, csak mint lehetõséget linkeltem be a honi portálokat.

Andr0
szvsz szerintem Magyarországon értelmesebb lenne nem online megcsinálni ilyesmit hanem pl Pesten bérelni egy irodaházat elõadótermekkel és akinek van ötlete jöhet tartani elõadást, akit érdekel mint "kisbefektetõ" az pedig meghallgatja.
A magyar embert könnyebb meggyõzni személyesen mintsem online... mi nem nyugat vagyunk.
És akkor ez a közvetítõ cég még adna lehetõséget pénzügyi/jogi szolgáltatásokra is, ha egyszer a projekt beindult... Mert eszméletlen mennyire nem értenek a magyarok a pénzhez... tehát nem egy oldal kéne hanem egy közvetítõ cég, aki mondjuk mielõtt elõadást tartana a projekt vezetõje még át is nézik pénzügyileg/jogilag (szabadalmak) a dolgot...
Plusz beszervezni valami bankot mint "vagyonkezelõt"... kicsit profibb.

Egy egyszerû oldal max Amerikában elég... de a Kickstarteren is sorba dõlnek be a projektek a rossz finanszírozási/jogi stratégia miatt. (amúgy ha valaki lecsap akkor copyright minden szavamra...😄😄)

Armin & Ayu fan

QuippeR
igen, a magyar oldalakra egyelõre sajnos ez a jellemzõ.

flashpointer
Még régebben nézegettem milyen projectek vannak, de alig akad értelmes, kb 80% a saját mesekönyvét versgyüjteményét regényét szeretné kiadni -.-

Emancipate yourself from mental slavement!

QuippeR
Kezdjük talán egy pécsi képregény-projekttel, hátha valakit érdekel. Ráfér a támogatás. (Mielõtt valaki reklámot kiált, nem ismerem a srácot, kickstarteren a "közeli projektek" mezõben jött fel a cím.)

Deveraux

QuippeR
Mi az a crowdfunding?
Vannak ötletek, amelyek sosem valósulnának meg, ha csak azon múlna a sorsuk, hogy szürkeöltönyös, negyvenes menedzserek hajlandóak-e dollártízezreket fektetni beléjük. Az ilyen projektek finanszírozására született meg a crowdfunding, amelynek lényege, hogy a termék létrehozásának költségeit még a gyártás megkezdése elõtt összedobják a végfelhasználók. Cserébe valamilyen \"jutalmat\" kapnak, amely általában a terméket magát jelenti, különbözõ egyéb ösztönzõkkel megspékelve.
Maga a finanszírozási kampány sok esetben felfogható egyszerû elõrendelésnek is, azzal a különbséggel, hogy ha nem jön össze a megfelelõ összeg, a pénz az érdeklõdõknél marad, a termék pedig nem készül el. (Egyes portálokon a célukat el nem érõ projekteknek is van lehetõsége begyûjteni a felajánlott támogatást, ezért érdemes körültekintõen informálódni.)

Mi a topik célja?
Értesítsük egymást a számunkra érdekes projektekrõl.
Csoportos rendelésekkel érjünk el egyedül igénybe nem vehetõ kedvezményeket.
Beszéljünk a topiklakók projektjeirõl, linkeljük a magyar vonatkozású kezdeményezéseket.

Milyen portálokon találhatunk érdekes projekteket?

← ElőzőOldal 2 / 2