A NASA Történelmi Bejelentése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És kihagytad még azt is, hogy színezzük a dolgokat, hogy a Holdig szinte elenyészõ hatásokkal kell számolni, a pontatlanabb irányítás is megfelelõ, a Mars felé sokkal precízebbnek kell lenni.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
A Mars viszont a Nap körül kering, évente egyszer van elérhetõ közelségben, viszont amíg odaérnek, a Föld elhúz a francba, aztán legközelebb majd jövõre lesz olyan helyzetben, hogy vissza lehessen menni.
Nem tudom, kiszámoltad-e, hogy egy embernek mondjuk két évnyi kaja az hány tonna... És egy ember megõrül magában, úgyhogy az nem opció, legalább kettõ, de inkább három-négy fõs legénységgel érdemes számolni.
Aztán ugye a visszaútra az üzemanyagot is magaddal kell vinni, meg a felszálláshoz valót is, és ugye a Mars nem egy Hold, elég komoly szökési sebességet kell elérni.
Ez úgy nagyjából két nagyságrenddel nagyobb tömeg, mint egy rover. Értsd: több, mint százszorosa.
És akkor még a balesetekrõl nem beszéltünk, vagy arról, hogy az embert a küldetés végén mindenképp el kell indítani haza, míg a roverek akár a tervezett élettartamuk többszöröséig is kihúzhatják.
Szép dolog a Mars-utazás, de amíg nem állandó bázis felépítése és kolonizáció a cél, addig totálisan felesleges pazarlása az erõforrásoknak.
Az ásáshoz komolyabb eszközök kellenek az embernél is (még plusz teher), a gyaloglási távolsága egy embernek szintén nem túl sok, és lehet, hogy rosszul venné ki magát, ha közölnék szegény kutatóval, hogy "na ott a láthatáron van egy hegy - két hét múlva ott folytatjuk a munkát, jó utat". A Curiositynek ez sem probléma.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
lehetne vinni egy rakás egyéb mûszert, gépeket... leásni mélyebbre, jobban bejárni a bolygót...stb.
ez a kis "matchbox" valóban egy állat kis masina, de a lehetõségei erõsen korlátoltak, fõleg egy emberhez viszonyítva
Bazinga!
sorry
miután elküldtem meg is találtam..
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
nem értem miért nem embert küldenek a Marsra és miért ilyen robotokat...
ha a Holdra el tudtak menni és onnan visszajönni... nem értem a Marsra miért lenne ennyivel bonyolultabb a dolog... távolabb van és annyi, több üzemanyag kell és több kaja az asztronautáknak :D
Bazinga!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
practitioner of the forbidden arts of death
practitioner of the forbidden arts of death
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mellesleg most mondták be a tévében, hogy a Curiosity NEM talált szerves anyagot, bár neten még nem láttam a hírt.
az is, hogy egyre távolodik, évenként pár centiméterrel, míg majd végül teljesen kikerül a Föld gravitációs vonzásából
nem hiszem, hogy van rajta víz
Bazinga!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
every damn day
Szóval úgy néz ki, egy régi felfedezés megerõsítése lesz a bejelentés...
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.