Samsung Galaxy Note II (N-7100)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az S III-akat is érinti ez az ügy.
A sajátomat 2012. júniusban vettem és a legenda szerint már rég halottnak kéne lennie.
Ha jól tudom a lent leírt chippek kb 5-6 %-át érinti az eset, szóval nem kell ráparázni, fõleg, hogy 2 év a gyári gari.
Mondjuk én okostelefont gari nélkül már nem vennék soha, csajom második ájfonja fosott be, pont az 1 év gari lejárta után.

Nálam is ugyan ez <#fejvakaras>Én se vettem észre eddig semmit de van egy samsung szervizes ismerõsöm majd érdeklõdöm h mennyire cumi ez így

ha mégis kéne

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

MuchACHO79
Hát ez szivás. Az enyémben is õrült chip van. Nem teljesen világos a dolog. Nem fagy, 4.1.2 van fenn, most akkor kevesebb eséllyel fog behalni a teló?

---------------------------- :-/

MuchACHO79
Röviden: Nem.
Részletesebben taglalva: IGO nem létezik hivatalosan android eszközökre. A buherált változatomban annyi csak a negativum, hogy a menüknél egy árnyék folyamatosan látszik a képernyõ közepétõl majdnem a széléig. Ettõl eltekintve használható, szeretem.

Svindler
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy n2-höz létezik-e olyan IGO ami gyári, megvásárolható, mindenféle buheramentes verzió? Próbálgattam már többféle torrentes verziót de egyikkel sem voltam teljesen megelégedve. Nem vagyok egy hatalmas guru mindenféle átírogatásban stb, de magát a programot nagyon szerettem, iphone 3-4 készüléken is azt használtam és tökéletesen mûködött. Jó lenne egy normális verziót elérni már n2-re is.

PT-6| Rodat

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

MuchACHO79
Nekem néma üzembe továbbra is "felveszi" a vonalat idõnként amikor valaki hiv. Kihangosító pedig mindenesetben bekapcsolva van.

lalakov
Mindenki meg van elégedve. :-D

ˆ peso56: A Kiest felejtsd el, csak bajt csinálhat. A szinkronra a legjobb a gmail fiók.
Van-e valakinek tapasztalata a Kies-el. Én eddig (1996 óta)Nokia-t használtam, utoljára E7-est. Most áttétem SG Nogte II-vel az Androidra. Névjegy, naptár szinkron PC és telo között. Mi a legjobb megoldás? Pl hallottaam a MyPhoneExplotrer-rõl is?
MuchACHO79
Na. Senkit nem érdekel már a topic?

MuchACHO79
Üdv!

Most már másodszor jelentkezõ probléma miatt kérek tanácsot.

Telefon néma+rezgõre állitva, a telefon mûbõr fliptokban letéve a hátára.
Beszélgetünk egy szobában normál hangerõvel, a telefontól kb 1-2 méterre.

Egyszercsak a telefon elkezd sisteregni, majd hallatszik belõle: haló xy vagyok...
Jelenség: Kicsengés nélkül fogadja a telefon a hivást egybõl kihangosító üzemmóddal.

MIÉRT???

Yoda001

http://9gag.com/gag/5135249

hátha valaki járt már így: Note 2-nél 4.1.2-es gyári romnál a következõ hiba áll fent: Nem csatlakozik a nethez a teló egyáltalán. Ami érdekes, az, hogy máig minden jó volt, de reggel amikor csatlakozni szeretett volna a hálózathoz ismerõsöm, leragadt ott, hogy ip cím lekérése..... Õ már a 2. ismerõsöm aki így jár. EZ mitõl lehet, és mi lehet a megoldás?

MuchACHO79
Android alkalmazásbolt.
GetAPK.co, nagyon jó, megtaláltam a alábbi hátteret is teljes verzióban...

MuchACHO79
Azt irja le van tiltva, de reggelre feltöltött mindent dropboxba ami a telómon volt :))) Most megint le van tiltva...

https://play.google.com/store/apps/details?id=opotech.starfieldLWPFree&hl=hu
Felraktam freeben, faszányos :)

lalakov
Az nekem is le van tiltva, de direkt, különben mindent szinkronizálna a géppel, ami nem lenne jó. Én telefonról csak az automata kép/videó feltöltésre használom. Illetve ha nagyon el kéne érnem valamit akkor manuálisan azt leszedem, de ez ritka.
Szerintem ezt a Dropbox elsõ indításánál lehetett beállítani, most én sem látom hol lehetne bekapcsolni.

MuchACHO79
ERedetileg csak 2-t kaptam, aztán néhány lépést követõen felment 52 gigára. MIndegy. Valamiért nem tudom rendesen használni.
A felhõ beállitásoknál ott van a dropbox, tárhely használat 92Mb (0.2%)
Csak wifi kipipálva
Képek: engedélyezve
Videok: engedélyezve

Fiókok beállitásbnál dropbox:
Fiók neve felül
Alatta: szinkronizálás letiltva.
Account settingsben Campera upload engedélyezve
passcode nincs kipipálva
Elvileg minden jó, mégis azt jelzi, hogy letiltva
Hol kell bekapcsolni?

lalakov
2GB?? A telefonhoz kaptál 50-et.
Ghoo Power

" Hatásfoka szintén 90 százalék körüli, ami azt jelenti, hogy az iPhone 4-et hatszor teljesen fel tudja tölteni. Ár/érték arányban ugyanazt nyújtja, mint közepes kapacitású testvérei, hiszen ára 16 000 forint."

Ezért megér hozzá venni egy kis táskát <#papakacsint> :)

MuchACHO79
Igy is aggaszt mi lesz nyáron, ezt a telót nem kell ingzsebbe bedobni, nem majd még hátamra szerelhetõ mini atomreaktorral fogok közlekedni... :)

MuchACHO79
Az az értesitési sáv engem is zavart, annak örülök. naponta tölteni, hát igen, muszáj, de 1 év múlva vehetünk bele új akksit.
Kézírásfelismerésnek személy szerint nem sok értelmét látom, ha irni akarsz ott a qwerty billentyûzet, sokkal gyorsabb azon a szövegbevitel. Ami jó lenne ha emaileket, smseket fel tudna olvasni magyarul. Na ez viszont nem megy neki. Tegnap beállitottam a dropboxot is, feltöltötte a képeimet, meg ki tudja még mit tele is lett a 2gb pedig alig van rajta néhány fotó.

lalakov
Ha nem használom ki teljesen, akkor megvan a két nap, ha viszont mindent használok akkor is simán 1 nap, este meg megy a töltõre.
lalakov
Engem mindig is zavart, hogy a lehúzható értesítési sávon számomra rossz sorrendben vannak az ikonok és nem is a megfelelõek vannak ott. Így nagyon örülök, hogy végre be tudom állítani.
És végre mûködik a magyar kézírás felismerés. Ezt nem minden nap használom, de jól jön.
MuchACHO79
2 2és fél napot kibirt eddig. Most inkább másfél.
Nagyon hiányzott a redõnyön levõ gombok testreszabhatósága. Más változással különösebben nem találkozok.

Yoda001
én azóta sem frissítettem inkább, pedig nagyon szerettem volna... végülis nem bánom... az új szoftver adta lehetõségeket mennyire használjátok ki?

lalakov
Érdekes, én nem veszek észre változást, maximum egy picit, de még mindig óriási a különbség a régi telefonomhoz képest.
MuchACHO79
Hm, nekem is lerövidült az egy töltéssel való használhatóság ideje jelentõsen az frissitést követõen :(

Yoda001
belsõ memória 64Gb-ra növelése, és elvileg arról is szól, hogy SD kártyára pakolni a cuccokat

Mi a videó lényege? sajna nem beszélek angolul
http://www.youtube.com/v/7a3XaQo0nFk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

futtass le egy air push detector nevû progit. Lehet valamelyik alkalmazásodba be van építve 1 reklám, ami nem engedi pihenni a telót.

MuchACHO79
A szövegfelolvasó nem mûködik magyarul?

MuchACHO79
Nem értem. Azt mondod kikapcsolt állapotban viszi el 60%át? Ott valami akku probléma lehet...

Nálam:
Kijelzõ 39%
Androind rendszer: 16%
Android core apps 11%
Android operációs rendszer 10%
Eszköz készenlétben: 7%
Cella készenlétben 7%
Chrome 5%
Hanghivások 4%
Médiaszerver 3%
Üzenetek 2%.

Minden engedélyezve van az energiatakarékosban:/ azt irja hogy a kijelzõ viszi el az energia 60%át. pedig azt is automatára raktam,és mindig hamar elsötétül:/ az összes többi 1-2%ot vesz el. nemértem.
MuchACHO79
Nézd meg melyik alkalmazás zabálja az energiát. Meg azt is nézd meg, hogy mit engedélyeztél az energiatakarékos üzemmódnál, mert lehet, hogy semmit. (proci sebesség, képernyõ frissitési sebesség, mittomén) Nekem azért 2 napot kibír energiatakarékos üzemmód nélkül is, pedig wifi, 3g megy, emailezek, gyerekek játszanak rajta és napi 1 órát biztos beszélek rajta.

nekem valami gáz lehet a telefonommal. Akkumulátor kimélõ üzemmódot bekapcsolom, 3g és wifi kikapcsolva, este hat órakor 100%ra feltölt a telefon, és készenléti állapotban sötét képernyõvel két óra alatt 20 k.baszott százalékot merül az akksi. tulajdonképpen ha használom is akkor reggeltõl estig nem birja. ez miez?
lalakov
A "Hangalapú keresés"-t kell elindítani, majd Menü/Beállítások és a Google Asszisztenst kell bekapcsolni.
MuchACHO79
Csoportszórás van benne meg play zene. Google now nincs parancsikonban, de elvileg ez valami háttérben futó asszisztens szolgáltatás szövegfelismeréssel és bizonyos információk megjelenitésével. Nem tudom hogy kell aktiválni.

lalakov
:-D
Google Now is van benne?
Jött egy új zenelejátszó is, de nem tudom minek.
MuchACHO79
Jó, ok, megvan az értesitési panel. Sorry

MuchACHO79
Hm. Nálam nem sok változás történt, vagy én vagyok beta user. Hogy tudod szerkeszteni a rendõnyön levõ ikonokat?

Újdonságok a 4.1.2-ben:
Some of the Enhancements in the new Jelly Bean Update:
- Android 4.1.2 – Build JZO54K
- Buttery Smooth Performance & Great Stability (Thanks to Project Butter) -jó, biztos, eddig se volt gond a stabilitással
- Multi-View (Multi Windows Multitasking, same as in Note II)Újdonságok a 4.1.2-ben:Na hát ez eddig is volt.
- Multi-View can also be disabled. na igen ez megvan, most már nem jön elõ
- Page Buddy Az meg mi?
- Notification Panel can now be customized. Igen, de hogyan?
- New Additions in Notification Panel Hát a multitask gomb
- Smart Rotation (Screen Display adjusts to your angle of sightings)
Na ezt se találtam meg.
- Continues Input in Samsung Keyboard (Like Swipe or Android 4.2 Keyboard) Mi???????????
- Samsung’s Cloud services Jól van.
- Direct Call, Smart Stay and Pop-up Play Features Semmit se mondanak
- New Widgets From the Galaxy S III Nem találtam meg
- 2 Home screen modes - Eddig is volt kettõ
- New Notifications bar már párszor emlitették
- Google Now oszt?

lalakov
Írok hamarabb is, mert lehet késõbb elfelejtek. :) Én nem érzek különbséget. Más fórumon van aki azt írja nincs különbség, van aki azt hogy min. 10%-kal kevesebbet bír. Most légy okos! :-D Ha nincs szükséged a lentebb általam leírt változásokra, akkor nem szükséges frissítened. ;-)
MuchACHO79

MuchACHO79
Na akkor majd 1-2 nap múlva irj már, hogy mi a tapasztalatod, aztán ha nincs gond akkor felteszem én is.

lalakov
Közben feltettem(ba**ogatott, hogy mikor frissítek már :) ). Nem lett rövidebb az üzemidõ, kb. ugyanúgy merül. Viszont végre megy a magyar kézírás felismerés és szerkeszthetõek a lehúzható sávon lévõ ikonok. Bluetooth nem használok, arról nem tudok mit mondani. Egyébként ez nem pont az a verzió, mint a rossz francia volt.
MuchACHO79
Készenléti / használati idõ drasztikusan lerövidül. (40%).
Valami bluetooth probléma meg a már telepitett szoftverek némelyike nem mûködik frissités után.

Yoda001
miket írnak, mi a gond?
örülök neki, 3 hetes a telefon, csodálkoztam is hogy nincs rá frissítés... erre tessék...:)

MuchACHO79
Én is várok... Külfödi fórumokon nem sok jót olvastam