Moholy-kép a világ tizedik legdrágább fotója

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem van pár olyan képem amibõl csak egy példány van. Azért vajon mit adhatnak ha egy olyanért amibõl 6 példány van 900 milliót ér? :)

Jól irták korábban, néhány milliomos kinek nagyobb a fasza versenyt játszott, a tárgy lényegtelen volt akár egy légycsapó is lehetett volna.

wraithLord
Szerintem ezen szörnyûek a színek, baromira túlszaturált a kép.
Ez után az eredeti (amit Tinman szúrt be az elsõ kommentben) valóságos vizuális orgia.

Biztos ezt mutatták meg elõször az árverésen, és utána hozták be az igazit... és a megkönnyebbüléstõl hirtelen felindulásból képeseket voltak 900 millióra feltornászni az árat. :D
Tetsuo
Az is hozzatartozik, hogy a kep keszitesekor a jarokeloket, kutyakat ki kellett retusalni Photoshoppal! :D
Ezt irtak rola: "breathtaking masterpiece of scale and wonderment, as well as the icon..."

A Tinman altal belinkelt kepen helyesek a szinek, narumonén tulszaturalt.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tinman
Egy fotó nem festmény. Egy fotó újra elõhívható.

Játszottam egy kicsit CSAK A SZÍNEKKEL!!! Semmi egyéb módosítás nem történt!
Durván látszik, hogy ez egy RENDEZETT, ember által tudatosan elkészített terep, így sok csoda nincs benne...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

narumon
Mondjuk azért nem árt hozzátenni, hogy a szóban forgó gép egy 3,5m-es nyomat a fószer aláírásával. Tehát nem egy A5 méretû kinyomtatott kép. Ráadásul a tag több ilyen képet valószínûleg nem fog aláírni azaz 20-50 év múlva ennek az összegnek símán érheti dupláját vagy tripláját is.

Aztán ugye itt van ez a rész (ami az itteni cikkbõl kimaradt):

Egy másik szempont is szerepet kapott abban, hogy ez egy kivételes alkotás. “A fénykép mindösszesen 6 példányából három nyilvános múzeumokban van (Moma, Tate, Pinakothek der Moderne – München), egy darab privát múzeumban (Glenstone – Potomac), és két darab van magángyûjtõk kezében, melybõl ez az egyik. Másszóval majdnem olyan ritka, mint egy hagyományos festmény.” – nyilatkozta Outred

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Egyébként ezen jobbak a színek:

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Szerintem is baromság az ára, de a kép attól még nagyon jó szerintem, legalábbis ez a lent linkelt kép nekem nagyon tetszik.

Tinman
Nekem a klasszikus XP háttér jobban tetszik és éppen van tõlünk kb. 15 km-re egy szinte pont olyan domb, olyan háttérrel, ráadásul néha repce is van az egész dombon az még ütõsebb látvány.

Lefotózóm, tegyük fel 10/10 lesz a kép. Mûvész vagyok? Sokat ér a kép?

Szerintem egyik sem...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ez egy befektetés.
Meg kell venni egy mûtárgyat, amibõl egyetlen darab van és megismételhetetlen. Onnan kezdve annyit ér és elõbb-utóbb lesz valaki, aki többet is hajlandó adni érte, mert qrva sok pénze van és elkezd viszketni a tenyere.
természetesen a 4milás képre reflektáltam :D

Én úgy tudom elképzelni a kép megvételét, hogy 2 vagy több vicceskedvû gazdag, "kinek nagyobb a fasza" versenyzt tartott.(és véletlenül, épp ez a kép volt a licit tárgya)<#nemtudom>

felesleges így elemezgetni...
ráadásul rosszul is csinálod :)

Tinman
Elmondom én hogy látom:

A kép a mûértõk között azért érhet annyit, mert a természetben az egyenes vonalak nem igazán jellemzõk. Mondom, ezt én gondolom, nem tudom, hogy így van-e.

Viszont!

Aki életébe dolgozott már kint a szabadba az rögtön látja:

- kaszált, gondozott gyep

- emberi kéz alkotta járda (vagy kerékpárút)

- a fû és a járda találkozása csak rövid ideig marad szép... rendszeresen tisztítani kell a járda és a gyep találkozását, mert a gyep "ránõ" a járdára

- az elsõ gyep sávban ott egy eldobott pzs vagy egyéb szemét + vakondtúrások/egyenletleségek is láthatóak az elsõ 2 gyepsávban

- amire még mindig nem tudok rájönni egyértelmûen az a belvíz vagy homok ami a kép közepén dominál... az kétségkívül érdekes, de én hullámzó belvíznek, vagy kissé megáradt pataknak látom

- ahogy arra sem tudok rájönni, hogy az a mûanyag narancsszínû lófax az micsoda a kép bal oldali részén a 2. gyepsáv és a víz találkozásánál?

- a vizet követõ homoksáv messze nem egyenletes vonalon halad, aki annak látja húzzon el szemészhez

- az utolsó (legfelsõ) gyepsávon bal oldalon látható egy feljáró/lépcsõsor, mely szintén durva mód megtöri az amúgy is kissé billegõ harmóniát

- a felhõk szinten nem követik az egyenes vonalakat, látszik, hogy két felhõ találkozása vagy szétnyílása van éppen folyamatban

Ez a kép az emberi beavatkozások nélkül még a jelenleginél is átlagosabb tájképet mutatna.

Ilyen érzéseket kelt bennem a kép: üresség, unalom, és minduntalan Hollandia ugrik be... a gyep ázott latyakos, rá nem mennék.

A szemetet meg valaki szedje már fel! -.-

976 millió forint... faxomat azt.

DanielT
Kérj már meg valakit légyszi a környezetedben, hogy kenjen le neked egy masszív maflást, hátha helyretesz! :)

köszönöm hogy beraktad ide ezt a képet
bár tényleg röhelyes hogy ennyi pénzt fizetnek érte (ráadásul egy fotó), de annyit elmondok hogy ez a kép pl nekem egy álomképem, ami a végtelen boldogságot és szabadságot jeleníti meg nekem

amikor pár éve egy hírben megláttam, szinte nem hittem el hogy valaki ilyet fotózott

biztosan a helyi orbánviktor kollégiumi szobatársa volt a fotós :D
Hát én ezt nem értem, a kép 1999-es, a fényképész még él
Valaki, aki ért is hozzá elmagyarázhatná, hogy mivel érdemelte ki, hogy kortárs létére egy csendéet ennyit kóstáljon

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

"A jó qrva anyjukat, de komolyan -.-"

Kinek? Aki ennyit fizetett érte? Nyilván tetszett neki, akarta magának a falra. És nyilván nem akart ennyit adni érte, csak verseny volt érte, mert másnak is tetszett, ezért emelkedett egy licit során ilyen magasra az ár.

Tinman
976 millió forint:

A jó qrva anyjukat, de komolyan -.-