Tea
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Tudtad?
"Az Earl Grey ízesített fekete tea, melyhez bergamottnarancs héjából kivont olajat adnak."
Utoljára szerkesztette: Kepek, 2017.01.29. 13:10:46
pred
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
én a fekete dobozos lipton híve vagyok, mézzel:-) véleményem szerint sokkal finomabb mint cukorral:-) én a teát az íze miatt iszom, kényszerbõl soha, emiatt nem is iszok nagyon szálas teákat, mert felfordul tõle a gyomrom, éppen eleget szenved az ember az életben, akkor legalább már a teája legyen finom...
pred
Aztán volt aki azt mondta egy szelet kenyér naponta elegendõ vércukrot jelent.
Nem neki volt igaza, 6-8 óra szellemi munka után simán zúgott mostanában a fejem, a napi 3-8 kávéban lévõ cukron kívül más módon nem vittem be nyersen, rámszóltak egyszer egyek már valami csokit, és el is múlott akkor rögtön.
Azóta hallottam, hogy az agy kb cukorban úszik, pontosabban cukros vízben, és azt égeti üzemanyagként. Nem tudom ez így mennyire igaz és pontos szó szerint, de logikát látok benne a fentiek alapján.
Persze a mérték is fontos, mikor el voltam szokva az édességektõl aztán hirtelen benyomtam egy csomót rosszul esett, a hirtelen megemelkedõ cukorszint miatt a szervezet túladagolja inzulinnal a vért, rövid idõn belül túlságosan leejtve így a cukorszintet. Kb mint másnaposság esetén az alkohol-alkohollebontó enzim esete.
Tehát azt tudom mondani igény szerint kell, és így nem ritkán bõven kell, figyelni kell az ösztönös jelekre.
van egy pár alternatíva... egyik sem sokkal jobb a másiknál, szal mindegy 😊 vagy szar az íze, vagy sok benne a kalória, vagy tele van mindenféle szar segédanyagokkal
meg kell szokni naturban meginni a teát, én is azon vagyok éppen... csak hát nehéz 😊
Bazinga!
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
(*gyógyfüveket)
Általában sir morton teát szoktam inni. Lila v sárga dobozos. 1.5 liter 2 filterrel. Kevés cukor, vegyes méz, meg pici citrom.
Lipton fekete teát is szoktam készíteni az is ilyen sárga dobozos.
Gyümölcs tea jó ideje kizárva.
Úgy nagy általánosságban a fekete teákat forrásban levõ vízzel kell leforrázni (1 teáskanálnyi teafû kell kb egy bögre (2,5 dl) vízhez) és 3-4 percig állni hagyni. Minél tovább van bent a vízben a teafû, annál markánsabb lesz az íze az italnak, de 4 perc fölé nem érdemes menni, akkor már túl keserû lesz.
Zöld teáknál szintén fel kell forralni a vizet, de hagyni kell kb. 5 percig hûlni és úgy kell leforrázni a teafüvet és 2-3 percig úgy hagyni.
A gyümölcsteákat szintén zubogó vízzel kell felönteni, viszont mivel nincs bennük teafû (csak az elkészítés módja miatt hívjuk õket teának), tulajdonképpen bármeddig áztathatjuk õket, nincs az elõzõ két fajtánál fennálló veszély, hogy keserû lesz. 10 perc elég nekik, minél tovább áztatjuk, annál jobban átveszi az ital az alapanyag ízét.
Ezek után pedig ízlés dolga... cukor, méz, tej, citrom...
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.
inkább veszek "rendes" zöld teát, leforrázom/leszûröm és kész
Bazinga!
Hál istennek azért itthon is lehet már kapni normális zöld teákat, azokon legalább érezni az egy kicsit a frissitõ levél ízét. A palackosokból az Oishi-nek marha jó a zöld teája, viszont a többi ízesítés szintén agyoncukrozott lötty.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Pont egy pár napja vettem amúgy Pickwick-bõl Earl Grey-t, az se rossz, árban kb a Sir Mortonnal ugyanott van.
Amúgy én régen eleinte az íze miatt ittam, aztán felvilágosítottak hogy simán felér a hatása a kávééval, sõt még tovább is tart, visszagondoltam hogy annak idején mikor éjjel ittam utána mennyit virrasztottam még simán és tényleg 😊 Úgyhogy manapság már azért is iszom (persze kávé mellé simán 😄DD)
A helyes elkészítési módról amúgy mit tudtok? Én ha sietek akkor mikró 2 percre közepes fokozaton egy pohár víz, sõt ha nagyon sietek akkor csak másfél perc és benne a filter. Ha jobban ráérek akkor alumínium melegítõ izéban a tûzhelyen és ráöntöm, finomabb is.
Egy haverom meg azt mondta a legjobb ha fél órát hagyjuk lefedve ázni, a filter lóbálása nélkül (mert hogy állítólag attól lesz keserû, azért nem szabad). Errõl mit tudtok, próbálta már valaki? Nekem még nem volt hozzá türelmem 😊
Teán élek. Napi 2-4 liter. <#rolleyes>#rolleyes>
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
fehér kenyér vs. barna kenyeret akartam írni, amikor csak megszínezik a kenyeret és 2x annyiba kerül mert "barna" és "bio" meg sokkal egészségesebb mint a gonosz fehérlisztbõl készült kenyér
Bazinga!
Mondjuk nálam is elõfordult olyan, hogy valami természetes anyagokból készült, recept nélküli altaltót próbáltam ki, de annyira ráparáztam, hogy még annyit sem aludtam, mint altató nélkül.
Talán valami elmecsendesítés is kéne neked, esetleg meditáció, nyugtató zene, valami.