Ubuntu phone
Oldal 1 / 3Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nah már csak a vodafone internet csiszolással vannak problémáim
többi minden megy, terminal email illetve az alapbeállításokkal végeztem :)
többi minden megy, terminal email illetve az alapbeállításokkal végeztem :)
Tomb of Freedon Nadd- Alliance Of Hungary http://allianceofhungary.enjin.com/home http://www.youtube.com/user/hunstryker/videos
nem vettem észre ilyet - de a telefon nagyobb mint számítottam (meizu mx2 -m van)
Tomb of Freedon Nadd- Alliance Of Hungary http://allianceofhungary.enjin.com/home http://www.youtube.com/user/hunstryker/videos
Nekem a lenti hendzon videobol ugy tűnt eleg sokszor megakad, laggol az UI. Való életben is ilyen?
Mai nap megjött az Meizu MX4 UE-
Eddig a a hibái:
mobil internet: nem tudom átváltani a Vodafone Live! APN -t :S
Valamiért a google névjegy syncel problémám van valószínű a több lépcsős azonosítás miatt..
valamiért nem tudok telepíteni az ubunto one-ból :S logon fail.. (hozzáadtam az accuntot)
Kezelőfelület :
Gyorsan meg lehet szokni, nincs vele problémám.
Az észrevételeimet még majd leírom eddig sajnos ezek :S
Eddig a a hibái:
mobil internet: nem tudom átváltani a Vodafone Live! APN -t :S
Valamiért a google névjegy syncel problémám van valószínű a több lépcsős azonosítás miatt..
valamiért nem tudok telepíteni az ubunto one-ból :S logon fail.. (hozzáadtam az accuntot)
Kezelőfelület :
Gyorsan meg lehet szokni, nincs vele problémám.
Az észrevételeimet még majd leírom eddig sajnos ezek :S
Canonical unveils its third Ubuntu phone, the Meizu MX4
On sale tomorrow in Europe for €299
https://insights.ubuntu.com/2015/06/24/meizu-launches-the-mx4-ubuntu-edition-in-europe/
On sale tomorrow in Europe for €299
https://insights.ubuntu.com/2015/06/24/meizu-launches-the-mx4-ubuntu-edition-in-europe/
Hello!
Emlékeim szerint a desktop funkciót 16.04-től ígérték. Perpill se kimenet se dokkoló nincs hozzá és talán a bq telója kevés is lenne. Tudni kell, hogy ezt a hardvert a bq ajánlotta fel a canonicalnak, ők elfogadták(meizun kívül más nem nagyon van), és ez is több mint a semmi. Ütemtervet elvileg tartják. Nyilván sok app még nincs rá, de egy alap használatra+email+böngészés már most is elég. Tartós tesztet még nem találtam, de kíváncsi lennék rá. Érzésem szerint ha több telóra elérhető lesz gyorsabban fog terjedni(van porting guide is).
3 flash sale volt a bq-nál, elfogyott mind.
Érdemes hup-on az ubuntu phoneos cikkek hozzászólásait olvasni, van egy magyar fejlesztő aki az ubuntu phoneon dolgozik, elég sok kérdésre adott ott választ.
Emlékeim szerint a desktop funkciót 16.04-től ígérték. Perpill se kimenet se dokkoló nincs hozzá és talán a bq telója kevés is lenne. Tudni kell, hogy ezt a hardvert a bq ajánlotta fel a canonicalnak, ők elfogadták(meizun kívül más nem nagyon van), és ez is több mint a semmi. Ütemtervet elvileg tartják. Nyilván sok app még nincs rá, de egy alap használatra+email+böngészés már most is elég. Tartós tesztet még nem találtam, de kíváncsi lennék rá. Érzésem szerint ha több telóra elérhető lesz gyorsabban fog terjedni(van porting guide is).
3 flash sale volt a bq-nál, elfogyott mind.
Érdemes hup-on az ubuntu phoneos cikkek hozzászólásait olvasni, van egy magyar fejlesztő aki az ubuntu phoneon dolgozik, elég sok kérdésre adott ott választ.
A convergence ugy veszem ki h eppen kezd mukodokepes lenni, de valami mar van, itt egy demo:
http://www.youtube.com/embed/c3PUYoa1c9M
Van meg hova fejlodnie, az biztos, de szurkolok nekik.
Van meg hova fejlodnie, az biztos, de szurkolok nekik.
Regards,
Hát ez igy hogy is mondjam...
Oké hogy nem jott össze nekik az Edge, sajnos nem volt elég fan aki támogatta volna egy High-end telefon legyártását, de ez kicsit a lónak a túlsó oldala.
Mondják hogy ez egy Developer telefon, de az WTF hogy hiányzik belőle a desktop fícsör? Szerintem az volt a legérdekesebb ficsorje a platformnak, ami tenyleg megkülönböztette a többi OS-től. Most meg állítólag majd később jön. Lehet arra gondoltak, hogy minél előbb ki akarnak hozni egy minimál telefont fejlesztőknek, hogy kezdjenek appokat készíteni a platformra, de ha komolyan veszik a desktop fícsört akkor nem pont arra kellene ösztönözni a fejlesztőket, hogy már az elejétől ugy gondolkodjanak hogy kell desktop nézet is az appjukhoz?
Ez a rendszer így most amit tud es ahogy kinéz lehetne akár egy forkolt android is. Vannak benne érdekes swipe-gestureok, kb ennyi, mellette meg iszonyat elavultan nez ki Lollipop vagy iOS8 mellett. Ennek igy mi értelme van?
Az app focust sem értem minek eroltetik. Nem ők az elsők akik fel akarjak találni a spanyol viaszt vele, Windows Phoneban a HUB-ok kb ugyan ezt tudjak, mégsem valtozott meg a világ miattuk. (Kutya nem használja oket)
Ennek igy eléggé fail szaga van.
Oké hogy nem jott össze nekik az Edge, sajnos nem volt elég fan aki támogatta volna egy High-end telefon legyártását, de ez kicsit a lónak a túlsó oldala.
Mondják hogy ez egy Developer telefon, de az WTF hogy hiányzik belőle a desktop fícsör? Szerintem az volt a legérdekesebb ficsorje a platformnak, ami tenyleg megkülönböztette a többi OS-től. Most meg állítólag majd később jön. Lehet arra gondoltak, hogy minél előbb ki akarnak hozni egy minimál telefont fejlesztőknek, hogy kezdjenek appokat készíteni a platformra, de ha komolyan veszik a desktop fícsört akkor nem pont arra kellene ösztönözni a fejlesztőket, hogy már az elejétől ugy gondolkodjanak hogy kell desktop nézet is az appjukhoz?
Ez a rendszer így most amit tud es ahogy kinéz lehetne akár egy forkolt android is. Vannak benne érdekes swipe-gestureok, kb ennyi, mellette meg iszonyat elavultan nez ki Lollipop vagy iOS8 mellett. Ennek igy mi értelme van?
Az app focust sem értem minek eroltetik. Nem ők az elsők akik fel akarjak találni a spanyol viaszt vele, Windows Phoneban a HUB-ok kb ugyan ezt tudjak, mégsem valtozott meg a világ miattuk. (Kutya nem használja oket)
Ennek igy eléggé fail szaga van.
Hat nemtom, moto g ugyanennyibe kerul, es ranezesre az azert romma veri mindenben kb.
Regards,
csak nekem maradt ki hogy kint van az első hivatalos Ubuntu Phone?
link
ennyi pénzért és ilyen specifikációkkal az android középkategóriában is versenyképes szerintem :)
link
ennyi pénzért és ilyen specifikációkkal az android középkategóriában is versenyképes szerintem :)
Bazinga!
Fejlesztik folyamatosan, fel lehet dual boot-tal is rakni, youtube tele van videokkal rola.
Regards,
Vasban az sztem kozel egy szinten van a Galaxy Nexus-sal. Ami inkabb gaz h abban Exynos proci van, amikhez a Samsung nem nagyon szokta rendesen kiadni a drivereket, forrasokat, ezen szokott a legtobb custom ROM elbukni az ilyenekre.
Regards,
remélem majd megjelenik Galaxy S2 -re is, ha nem is hivatalosan de majd jómunkásemberek által
vagy szerinted az S2 az kevés lenne neki hw ügyileg?
vagy szerinted az S2 az kevés lenne neki hw ügyileg?
Bazinga!
"A tanúlság ebbõl a kísérletbõl hogy egy gyártását nem lehet beindítani csupán crowfundingból"
Ja jó lett volna ha összejön nekik. De jó kísérlet volt, illetve látszik hogy ilyet nem lehet csak corfundolva csinálni.
$32M nem volt egyáltalán irreális ha azt nézzük, hogy ez tényleg egy high-end telefon lett volna, ami a konkurencia árait elnézve megért volna átlagban $800-at a specifikációk alapján. Ez azt jelenti hogy kb 40.000 készüléket terveztek legyártatni, ami egyáltalán nem nagy szám a tömeggyártásban. Sõt, meglehetõsen kicsi (összehasonlítva egy konkurens telefonból több millió db készül egyes gyártósorokon). Valószínûleg a gyártó cég akivel szerzõdtek nem volt hajlandó alacsonyabb szám alatt beindítani egy külön gyártósort a terméknek ez alatt a szám alatt.
A tanúlság ebbõl a kísérletbõl hogy egy gyártást nem lehet beindítani csupán crowfundingból, be kell vonni befektetõket is. Remélem még fognak kísérletezni ezzel a jövõben, és más üzleti-modelleket is kipróbálnak.
Õk pozitívan állnak hozzá egyébként:
"As for crowdfunding, we believe it’s a great way to give consumers a voice and to push for more innovation and transparency in the mobile industry. And who knows, perhaps one day we’ll take everything we’ve learned from this campaign -- achievements and mistakes -- and try it all over again."
$32M nem volt egyáltalán irreális ha azt nézzük, hogy ez tényleg egy high-end telefon lett volna, ami a konkurencia árait elnézve megért volna átlagban $800-at a specifikációk alapján. Ez azt jelenti hogy kb 40.000 készüléket terveztek legyártatni, ami egyáltalán nem nagy szám a tömeggyártásban. Sõt, meglehetõsen kicsi (összehasonlítva egy konkurens telefonból több millió db készül egyes gyártósorokon). Valószínûleg a gyártó cég akivel szerzõdtek nem volt hajlandó alacsonyabb szám alatt beindítani egy külön gyártósort a terméknek ez alatt a szám alatt.
A tanúlság ebbõl a kísérletbõl hogy egy gyártást nem lehet beindítani csupán crowfundingból, be kell vonni befektetõket is. Remélem még fognak kísérletezni ezzel a jövõben, és más üzleti-modelleket is kipróbálnak.
Õk pozitívan állnak hozzá egyébként:
"As for crowdfunding, we believe it’s a great way to give consumers a voice and to push for more innovation and transparency in the mobile industry. And who knows, perhaps one day we’ll take everything we’ve learned from this campaign -- achievements and mistakes -- and try it all over again."
tudom, nem is attól félek, hogy nem, hanem sajnálom, hogy nem sikerült. egy telefon árát + posta = 725$
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Egyébként a telefon árát levitték $695-re, de így is 32187 készüléket kéne eladniuk 10 nap alatt...
Ez tényleg bukónak néz ki. 10 napjuk van és 9,6 milliónál járnak. Napi 2,24 millát kéne kapniuk a cél eléréséhez.
Mindenesetre érdekes kísérlet volt.
Mindenesetre érdekes kísérlet volt.
3-4 nap alatt már összeszedték a 20%-át, és még hátra van 27 nap. Ha több slotot nyitnak $600-700 között akkor meglesz simán. Kérdés hogy megéri -e nekik így a gyártás.
Sztem fixen max 650-700-ert kene h legyen h legyen esely h kitart vegig a lendulet
Regards,
Õk is belátták hogy a $830 sok.
Bevezettek újabb "csomagokat".
$775, $725, $675-ért is meg lehet venni, mindenhol 1250 "hely" van. A $675-ös már el is fogyott és felugrottak $6 millióra.
Bevezettek újabb "csomagokat".
$775, $725, $675-ért is meg lehet venni, mindenhol 1250 "hely" van. A $675-ös már el is fogyott és felugrottak $6 millióra.
Majdnem napi 1 milliót kéne "behajtaniuk" ha el akarják érni a célt. Szerintem kicsit magasramtették a lécet.
Igencsak belassultak miután elfogytak a $600-as telefonok. Ma kb 400ezretmszedtek össze. Ami kevés, mert ha naponta ennyi jön csak be 29 napon keresztül, az csak 12 millió.
3,2 Milla :) az összeg 10%-a összejött fél napon belül. Viszont elfogyott a $600-os csomag.
Mar 2 milla osszejott, brutal az utem, kerdes kitart-e, foleg ha elfogynak a 600-as verziok.
Regards,
hát ez valami gyönyörû :) bár tudom, hogy csak render :)
minõségi cuccnak tûnik, és amiket elmond az ember azokat is jogosnak érzem... tényleg a nagyobb/több = jobb ideológiára mentek rá a mostani telefon gyártók és eszetlenül dobálóznak a számokkal... hirtelen a HTC One ultrapixel kamerája jutott eszembe :)
nyilván nem én vagyok a célközönség mert nem engedhetek meg magamnak egy ilyen cuccot, de szerintem nem sok érte a 830 USD, tekintve hogy két oprendszer lesz rajta, tényleg a legújabb technológia (olyan is amit jelenleg nem is nagyon használnak, pl. az akkunál) és dockolva ott az asztali gép... ezek simán megérik azt a plusz pénzt a mostani csúcstelefonokhoz képest
zafírkristályt pl használ valaki? :) nekem nem nagyon rémlik... az tényleg egy brutál karcálló és kemény anyag
remélem összejön nekik a kitûzött összeg, csak hogy létrejöjjön és lássuk, hogy milyen lesz :)
minõségi cuccnak tûnik, és amiket elmond az ember azokat is jogosnak érzem... tényleg a nagyobb/több = jobb ideológiára mentek rá a mostani telefon gyártók és eszetlenül dobálóznak a számokkal... hirtelen a HTC One ultrapixel kamerája jutott eszembe :)
nyilván nem én vagyok a célközönség mert nem engedhetek meg magamnak egy ilyen cuccot, de szerintem nem sok érte a 830 USD, tekintve hogy két oprendszer lesz rajta, tényleg a legújabb technológia (olyan is amit jelenleg nem is nagyon használnak, pl. az akkunál) és dockolva ott az asztali gép... ezek simán megérik azt a plusz pénzt a mostani csúcstelefonokhoz képest
zafírkristályt pl használ valaki? :) nekem nem nagyon rémlik... az tényleg egy brutál karcálló és kemény anyag
remélem összejön nekik a kitûzött összeg, csak hogy létrejöjjön és lássuk, hogy milyen lesz :)
Bazinga!
600-ert meg ugyanannyi, mint az aktualis csucskategoria. Csak most kifezeted, és legalabb egy evig nem kapod meg gondolom, ugy mar nem biztos h annyira poen.
Regards,
Annak aki nem ért angolul nem kell megijedni. 2014-ben jönnek alsó és középkategóriás Ubuntu telefonok is. Ez csak amolyan kísérlet. Ha bejön nekik akkor minden évben fognak csinálni hasonló kampányt.
Nem tudom eldönteni hogy ez a $830 sok e vagy sem. 128 GB-os a telefon, és ha rákötsz monitort, egért és billt, akkor gyakorlatilag egy teljesértékû számítógépként funkcionál Ubuntu desktop OS-el. Ja és dualbootolni tud Androidra is.
De akkor is, majdnem $200-al drágább mint egy Galaxy S4 / HTC One / iPhone 5
Nem tudom eldönteni hogy ez a $830 sok e vagy sem. 128 GB-os a telefon, és ha rákötsz monitort, egért és billt, akkor gyakorlatilag egy teljesértékû számítógépként funkcionál Ubuntu desktop OS-el. Ja és dualbootolni tud Androidra is.
De akkor is, majdnem $200-al drágább mint egy Galaxy S4 / HTC One / iPhone 5
Eleg meresz dolognak nez ki, magasan alazna mindent ami ma letezik (vagy akar a kovetkezo 1-2 evben fog letezni), tenyleg kivancsi vagyok mi sul ki belole, igy elsore valahogy nem tartom realisnak a kituzott celt, ketlem h ennyien befizetnenek ra. De jo lenne ha megis osszejonne.
Regards,
Ez az eddigi legmagasabb összeg amit crowfundingnál kiírtak tech kütyüre... Az eddigi csúcstartó a Pebble volt $10 millióval. Kíváncsi vagyok összejön e nekik.
A hardver elég komoy, de $830... Nem kicsit drága.
Az elsõ nap $600-ért is meg lehet venni.
Az elsõ nap $600-ért is meg lehet venni.
Ubuntu Edge
http://www.youtube.com/v/eQLe3iIMN7k&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Elég merész. Crowfunded telefon, amit nem fognak sorozatban gyártani, csak a támogatók fogják megkapni. 32 millió dollárt akarnak összeszedni 1 hónap alatt...
Elég merész. Crowfunded telefon, amit nem fognak sorozatban gyártani, csak a támogatók fogják megkapni. 32 millió dollárt akarnak összeszedni 1 hónap alatt...
Igen...az <#wave>#wave>
http://www.youtube.com/v/MMWgIv35RSE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Tegnap próbáltam, és számomra lehetetlen volt elérni a hüvelykujjammal a balról behúzható app-switcherben a felsõ 3-4 ikont. Szerintem teljesen átlagos kezem van... Két app között váltogatni (jobbról swipeal) meg nem mindig elég, egyáltalán.
Ez a problémám, és ezért valószínûleg soha nem használnék ubuntut 4,3"-nál nagyobb kijelzõjû telefonon. Nem mondom hogy ez a probléma mindenkit érint, külön kiemeltem hogy ez SZÁMOMRA probléma, meg szerintem nekem átlagos kézméretem van, szóval ha valakinek szintén ez egy fontos szempont akkor nekik sem lehet jó választás.
Ennyi meg egy bambi,
Ez a problémám, és ezért valószínûleg soha nem használnék ubuntut 4,3"-nál nagyobb kijelzõjû telefonon. Nem mondom hogy ez a probléma mindenkit érint, külön kiemeltem hogy ez SZÁMOMRA probléma, meg szerintem nekem átlagos kézméretem van, szóval ha valakinek szintén ez egy fontos szempont akkor nekik sem lehet jó választás.
Ennyi meg egy bambi,
Oldal 1 / 3Következő →