Ilyen a tökéletes 3D portré
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a rendszert en eloszor a jetson csalad cimu 1960-as evekbeli rajzfilmben lattam, ott hasznaltak a tv stabok ilyen soklencses kamerakat. (jo nagy allvanyon toltak oket meg a hiradosok is) Ha egy rajzfilmbe bekerult, akkor valoszinuleg a technika mar letezett akkoriban is, csak nem hasznaltak a mindennapokban.
Pont ezt akartam írni én is. A Mátrixban is ugyan ezt a módszert alkalmazták, de már a Mátrix elõtt is felbukkant, szóval nem mai darab.
Vicc, hogy ezt mint valami forradalmian új dolgot harangoznak be..
Max annyi, hogy a chdk-val nem professzionális gépekkel is végrehajtható a "mutatvány".
Vicc, hogy ezt mint valami forradalmian új dolgot harangoznak be..
Max annyi, hogy a chdk-val nem professzionális gépekkel is végrehajtható a "mutatvány".
az hogy ezt a módszert valaki emlékek megörökítésére használja=0
viszot játékoknál baromi jó lenne hiszen igazi színészeket lehetne vele bevinni 3dben vagy akár egy fát bokrot amit szinte lehetetlen normálisan megrajzolni
viszot játékoknál baromi jó lenne hiszen igazi színészeket lehetne vele bevinni 3dben vagy akár egy fát bokrot amit szinte lehetetlen normálisan megrajzolni
Nem értem miért olyan nagy cucc ez?! a Mátrix c. filmben is voltak már ilyen efektek az elsõ részben amit ugyan ezzel a technikával csináltak. Pl.: mikor Triniti a film elején felpattan és lerugja a rendõrt, a kamera meg körbeszalad!
WOW
Pont a színek és a fények miatt nem játszik, amit lézeres letapogatás esetén utólag ugyanúgy rá kell hamisítani számítógéppel.
szerintem ma is megoldhato lenne, csak nem telefonbodek ahnem holoszobak lennenek:D
Épp a napokban gondoltam erre. 20 év után visszanézhetném a gyerekem hologramját ahogyan játszik a szobájában. Eredeti méretben és még körbe is járhatom. Nna az lenne az élethû megörökítés.
Meg az egy kicsit lassú, és nehéz letapogatni egy embert úgy, hogy addig mozdulatlan marad. Így a teljes felületet le lehet fedni ugyabban a pillanatban, vagy realtime. Ez nagyon tetszik! És mi a szoftver neve, ami összedolgozza a képeket 3d objektummá? Az nagyon érdekelne.
És a lézer letapogatás az nem játszik, vagy az csak a filmekben néz ki jól de nem használható eljárás?
Igaz, ahoz vagy az obiektumot vagy a letapogatót kéne forgatni és a szinekhez valószínüleg ugyan ugy be kellene fényképezni körbe.
Igaz, ahoz vagy az obiektumot vagy a letapogatót kéne forgatni és a szinekhez valószínüleg ugyan ugy be kellene fényképezni körbe.