Vikings (TV)

Oldal 1 / 24Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RatBaG
//www.youtube.com/embed/4IT2jgTUeC0

Per Aspera Ad Inferi.

Carmang
Csodálatos -.-

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Ha meg hosszabb lett volna, azért sírnának, hogy minek nyújtották el.
wantonly
Megnéztem, de ahhoz képest amennyire vártam, nem volt olyan jó ez a lezárás, összecsapottnak tűnt.
Csodálkoztam is, hogy még senki nem nézte végig, rajtam kívül?
Carmang
He? :D Jó hogy szólsz. Láttam az "interneten", egy rakás S06 verziót, de nem esett le, hogy az az új. Illetve a lenti linken levő oldalon is olvastam egy cikket pár napja, hogy milyen is volt ez az egész sorozat, említ benne valamit az író a lezárásról, én meg nézek, hogy miről beszél ez, még nincs vége :)

RatBaG
wtf?!
már majdnem egy hete kijött az új rész... nézem, keresem. baszki, az egész maradék évadot kiadták egyben!

Per Aspera Ad Inferi.

<#eljen>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

végére értem a 6 évadnak, a 10-ik rész utolsó két percében majdnem falhoz csaptam a monitort...

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

//www.youtube.com/embed/beXE4v4Brnc

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

datango
tudni mikor jön a második fele ? (imdbn nem talaltam datumot. )

RatBaG
csak az első fele.

Per Aspera Ad Inferi.

Carmang
Ennyi volt a hatodik évad? Elég gyenge volt összességében, az utolsó rész pedig nem is tudom miről akart szólni.

shevy
Köszönöm, letöltöttem a 3. évadot, az első részt még is néztem, de már azt láttam, de nem baj innen folytatom, nem sok részt láthattam innentől.

PetruZ
Második évad vége felé születik Ivar, akinek a mellékneve Boneless, erre gondolhatsz.
Carmang
Harmadik, vagy negyedik évad.

shevy
Sziasztok, régen néztem ezt a sorozatot, és most szeretném folytatni, ott jártam, hogy Ragnarnak egy új nőtől gyereke született, és valami fura volt a gyerekkel, már nem emlékszem pontosan. Valaki segítene, hogy ez hányadik évad lehetett? Honnan folytassam?

Lehet tudni hogy lesz hozzá magyar felirat vagy érdemes nézelődni felirat ügyben?

RatBaG
Megérkezett a 6. évad, dupla résszel. És úgy tűnik Szaki már nem fordítja.

Per Aspera Ad Inferi.

Carmang
Izlandon nem halt meg mindenki? 1:02-nél a tompaorrú hogy került ide?
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2019.10.09. 18:00:52

Mephike
Gondolom már sokan láttátok, de hátha lesz akinek újdonság.
//www.youtube.com/embed/e1OC_C2Z6lI

PetruZ
off: Katheryn kisasszony egy modern misztikus harcművészes sorozatban hamarosan a Netflixen - Wu Assassins trailer (+ Iko Uwais, Lewis Tan, Marc Dacascos, ...)
Igen, főleg a vége. Simán lezárhatták volna ezt az Ivaros szálat. Erőltetett és kiszámítható volt. Egyedül Aethelred(?) megmérgezése, meg a püspök halála volt durva, az összes többi inkább volt fárasztó szappanoperás

Szánalom klisé halmaz volt ez a finálé. Az 5ik évad elég lejtmenet volt de egész eddig élveztem a részeket többnyire de ez. Hát ez minden volt csak nem Ragnarok...fuhh. Egyedül a színészek vitték a hátán az egész részt. Párbeszédek, dramaturgia, motivációk..katasztrófa mennyire össze lett csapva.
RatBaG

harald kapott a gyomrába egy kardot, aztán nem is mutatták, redditen nincs egy post se róla, senki nem foglalkozik vele, és még a s6 promoban is ott van.
most én láttam rosszul, vagy wtf?
amúgy szvsz ez eléggé közepes évadzáró volt. ivart meg mennyi ideig tartott volna megtalálni így, hogy nem is tűnt el egyből a városból. sok összekötött lábú nyomorék lehet a környéken.

Per Aspera Ad Inferi.

//www.youtube.com/embed/g9cq2iuBL48
kötve hiszem hogy ezt kaszálnák...

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

datango
lesz meg 1 evad? mert valahol azt olvastam hogy "elkaszaljak" de ahogy ez veget ert ilyen se ide se oda :D

Igen, izland.

Ahol Floki-ék vannak, az Izland lenne?

Carmang
Alakul a történet rendesen...

Na... szegény Heahmund! <#shakehead> RIP <#szomoru2>
Mármint az 5. évad 11. epizódja. <#vigyor0> Meg azóta a 12. is... Bishop Heahmund nem szarral gurigázik... <#ejnye1> <#vigyor>
Carmang
Folytatódik a 11-ik évad!

Carmang
Rollo valódi története. Az egész amúgy egy sorozat része, ez a második (friss) rész:
https://www.youtube.com/watch?v=IOnjG7ocZmI

Üdv lehet valamit tudni, hogy mikor lesz az 5. évad szinkronosan? Köszönöm előre is a választ.

jarlaxxe
Nocsak rollo házhoz megy egy pofonért? vagy inkább egy bököért.

wedge31
//www.youtube.com/embed/SLOa9s1q_Ug

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Tényleg túltolod. ;)

Jól van. Majd ha sárkányháton lovagló indiánok is lesznek benne, akkor is jó lesz.
Én csak téged nem értelek igazából. Nekem pontosan úgy fest, hogy te támadod erőltett, izzadságszagú magyarázatokkal. Attól hogy egy népet egyszer legyőztél, még nem jelenti azt hogy többé nem fenyegetés. Ha ezt nem látod be, akkor tényleg nincs miről tovább beszélnünk. Továbbá, mint exviking, szerintem nem irreális, hogy valamilyen szinten bele akar folyni ebbe az egészbe.

A női szereplőkön valóban kevésbé lehetett látni, hogy teltek az évek. Ezt aláírom. A történelmi összemosást ha jól emlékszem már korábban kifejtették, hogy jó esélyel meg fogják lépni. De ezt ennyi erővel már nehezményezhetted volt az első évadtól. Csak néhány példa:

1. Ragnarról sosem derült ki egyértelműen, hogy valóban létező személy volt-e. A leghitelesebb elmélet szerint 2-3 személy lett összegyúrva és került bele a viking sagáva.
2. Björn valójában Aslaug fia, és nem Lagertháé.
3. Rollo a 9. század közepén született és csak ugyanezen század végén lett belőle normandiai herceg. Semmi köze nem volt Ragnarhoz és nem élt a Lindisfarnei fosztogatás idején.

Stb.

Ha ezeken nem akadtál fenn már jóval korábban, akkor most nem értem mi bajod van ezzel az Alfréd féle koronázással.

Részemről már akkor volt benne fantasy elem, amikor Odin előszőr megjelent a képben. És az sem most volt. Nem 100%-ban hiteles történelmi sorozat. Ez tény. De ezt szerintem vagy elfogadja az ember az elején és nem ragaszkodik a teljes realitáshoz foggal-körömmel, vagy hagyja a fenébe, mert csak elveszi a kedvét az egésztől.

A pajzsfalat szerintem egyszerűen feláldozták a látvány oltárán. A számikról nem sokat tudok, de ezzel sem volt különösebb problémám. Bár nem is hoztak lázba. A következő évad előtt pedig még jön a maradék 10 rész. Kattegatot elméletileg nem nagyon kell ostromolni, mivel úgy volt vége a szezon felező résznek, hogy Björnék gyorsan pakolásztak. Ha pedig megnézed az 5x11 trailert, akkor végleges választ kapsz rá.

Nekem továbbra is tetszik a Vikingek, bár érezhető hogy Ragnar nélkül már vesztett valamit a fényéből. De még így is messze jobb néhány nagyra tartott sorozatnál (Walking Dead kínlódása évek óta).
De egyébként nem volna mindez hiba, és nem lenne szar, ha nem az lenne a címe, hogy Vikings! Ez egy történelmi sorozat, nem várok el 100%-os történelmi hűséget. Elfogadom, tudom, hogy fel kell áldozni dolgokat a nézhetőség kedvéért. De most már semmi történelmi alap nincs az egészben!
Pl: az erdei harc, ja tök jól nézett ki. Elismerem. Jó lenne...ha ez Trónok Harcában lett volna, mert az egy fantasy, egy elképzelt világ. De ez Vikings, de átmentek egy kicseszett fantasybe.
Elég baj, hogy nem érted. A frank part Normandia éppen eléggé védett, Ragnar sem bírt velük. Teljesen értelmetlen erőltett izzadságszagú magyarázat.

Ja, Alfréd ennyi éves...miközben a női szereplők nem öregszenek. ..hagyjuk már. De nem csak ez a baj, évtizedeket ugranak át, Alfréd még nem kerülhetne trónra.

Ez már fantasy nem történelmi sorozat.

Hol a pajzsfal? Ja, a vikingek csak úgy egymásnak esnek mint egy horda vadember. Meg fúvócsöves lappok. Jó hogy nem indiánok.
Bár szerintem a következő évadban Ivar indiánokkal fogja Kattegat-ot ostromolni. Miért ne? Nem nagyobb faszság mint ahol a sorozat jelenleg tart
Valami elképesztően jó: (hetek óta hallgatom)

Ragnar Death Song
Frankok: ha nem választ oldalt, a győztes valószínűleg idővel újra bepróbálkozik a partjainál. Ha viszont besegít és a győztesre fogad (azt támogatja), akkor esetleg egyezségre juthat vele. Értsd: segítek neked, cserébe nem támadsz rám, amíg te uralkodsz. Szerintem logikus lépés volt és nem csak azért mert csak a korábbi családjáról van szó. Túl közel van Rollo hercegsége ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja Ivarék kérését.

Alfréd: A negyedik szezon első felében (4/A) a vezeklő úton 4-5 éves kisfiúnak saccoltam. Ezután ugye a negyedik szezon második felében eltelt újabb tíz év, tehát itt volt kb. 14-15 éves. A negyedik és ötödödik szezon között ugyebár nem telt el nagy idő (néhány hónap esetleg?), tehát mostanra max 16 éves lehet. Nem egy 30 éves srác játsza el a szerepét (Ferdia Walsh-Peelo 18 éves színész), úgy hogy nem értem igazából a problémádat ezzel kapcsolatban sem.
És tudják fokozni...9. rész. Jönnek a frankok? Miért segítenének, ok, hogy Rollo normandiai herceg, de miért segítene egy pogány belháborúban ahol mindkét oldalon a saját rokonai állnak?
És már Alfrédnál járunk? Elég gyorsan felnőtt.
Nagyobb fantasy ez már mint Trónok Harca és a szereplők is jobban tudnak időben és térben teleportálni.
Hogy ez a sorozat mennyire szar lett. Nagy csata...nagyon látványos...és a vikingek miért is rohannak egymásnak mint a eszetlen csürhe? Hol a pajzsfal?
És a csúcs, az erdei fúvócsöves lappok. Baszki. Mi lesz még ebben?
Oldal 1 / 24Következő →