Átverés?!?!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Milyenek a kutyikák?😄
Nem kéne egy csaló miatt az egész szakmát leírni, nagyon sokan fizetnek a fenti képen látható minõségért, ez teljesen normális.
Sajnálatos hogy valaki kiskapukat kihasználva próbál nyerészkedni, de ez nem azt jelenti hogy minden fotós ilyen.
Hm ha ezt az én feleségemmel csinálta volna akkor
1 kezéböl zsebéböl bárhonnan szerzödést elveszem
2Kétszer fejberugom
3Elzavarom a retkes kurva annyába
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W
Én csak azt mondom, hogy külföldön nem akkora érvágás egy-egy ilyen átverés az áldozatoknak, de hogy itt Magyarországon ekkora "nyomorban" (még ha azért ott nem is tartunk, hogy szó szerint éheznénk, de az átlag európai életszínvonalhoz képest sehol nem vagyunk) is van pofájuk egyes cégeknek trükközni az felháborító.
Persze valóban kell ehhez az áldozat gyanútlansága is, én ma is pl. a bankban betûrõl-betûre elolvastam mit írok alá (holott csak egy eljárási felhatalmazáshoz vettek tõlem aláírásmintát és pár alap adatot gyakorlatilag szimpla ûrlapokon), szemmel láthatóan fel is vittem az ügyintézõ vérnyomását mert a második papírnál már elõre mondta pontosan mi az, de én azért is végigolvastam mindet, ez így mûködik és kész 😄
Na mindegy, a lényeg, hogy azért a hiszékeny emberek átverését is ugyanolyan társadalomra káros cselekedetnek tartom, mint ha engem, nagyon tudatos és figyelmes embert próbálnának meg hamis "bizonyítékokkal" (mert máshogy kizárt dolog, sõt úgy sem garantált siker) megvezetni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
http://9gag.com/gag/5135249
Majd lefényképezem én a gyerekem, meg az anyja... senkinek semmi köze hozzá! Fizetni meg fizessen az akinek nincs fényképezõgépe. Ez az emberiség kb. 1%-a lehet, köztük a Zulu törzzsel.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Talán fotónyomtatóval(vagy szimpla pl.:tintasugaras) olcsóbban kijöttél volna.Digitális fényképezõgép gondolom van ott.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Jó ez a topic!
Aszongya': "Babás fotózás átverés!!!"
Bárkiben felmerült ennek ellenkezõje? :-DDDD
Agyamat eldobom! ^^
2 féle ember akar babákat fotózni, úgy, hogy azok nem a sajátjai:
a, Pénzlehúzó, átverõs, trógerek, lsd 1. hsz.
b, Pedofilok.
Zárható :-D
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nálunk is van, akinek engedélyezve van, hogy napközben bármikor beállíthat, sõt van akinek kapukulcsa is van. DE azok az én embereim, érthetõ?! Azért jönnek, hogy azt végezzék el, amit én mondtam nekik. Az mindjárt más. Nem pedig arra ténfergõ ismerõsök/rokonok, akiknek kedvük szottyant úri jókedvükben meglepni minket!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Te õt kaputelefonon keresztül elküldted volna a picsába...
Szerintem itt is érdemes lenne feltenni a kérdést:
http://www.jogiforum.hu/forum
Itt ügyvédektõl lehet tanácsot kérni, õk pontosabb választ tudnak adni, hogy milyen lehetõségei vannak.
!Forza Ferrari!
Nekem elég volt annyi hogy munkásruhában volt vízmûvek felirattal, azt felõlem mászhat le a vízóra aknába ha jólesik 😄
Papír az mindent elvisel, nyomtatok én magamnak olyat amilyet akarok 😄
Te azt mondod a váratlan vendég = kéretlen, számomra a váratlan vendég = váratlan.
Na de konkrét példa: pár hete csöngetés, vízmûvek, azt mondja vízórát jönnek ellenõrizni. Kérdem hogyan - egész utcát nézik, dobtak be múlthéten papírt. Én speciel nem tudtam róla, nem emlékeztem a papírra (megette a kutya? Asszony vette ki és nem szólt? Összefogtam a baumaxos újsághalommal és kidobtam? Ki tudja...)
Na, te beengedted volna hogy végezze a dolgát?
Már csak azért, mert mi nem értjük meg hogy miért kéne fotóssal csináltatni a babákról/gyerekekrõl albumokat. SAjnos a nõk többsége ilyen, nekünk is otthon halomban áll a gyerekkép, de ha az óvodában/iskolában jön a gyerekfotózás, tuti hogy az asszony kapásból meg akarja rendelni, 2 négyzeteméteres nagyításban 10.000-ért a képeket amik ott készülnek.
Tény, ez nálunk is nagy harc tárgya szokott lenni, és az is tény, azért egy fotós által készített stúdiófelvétel nem ugyanaz a kategória mint hogy valaki otthon lövöldöz a mobiljával vagy a 100Ks digitális gépével. Szóval néha engednem kell 😊
Az hogy a topiknyitó ordas hibákat követett el, az nem kérdés, a csalás inkább jóhiszemû és egyszerû emberek rámenõsségel való meggyõzése inkább. Mert fotót kapni fognak, csak horror áron, és addig húzzák le õket amig hagyják magukat.
Azóta olvasgattam, az összes nõi portál mega GYIK is tele van ezzel a céggel, és a naívakat évek óta szivatják.
A szolgáltatókat is hamisítják, ergó természetes, hogy a mondókájuknak már telefonban is stimmelnie kell és utána jöhet a második fázis, mikor is igazolniuk kell magukat. Harmadik fázisban végig mellettük kell lenni és nem hagyni, hogy szétváljanak, folyamatosan nézni, akár dokumnetálni/fényképezni, hogy mit is csinálnak. Sokan megszívták már rablókkal, az áramkommandósok csalásaival stb. Családon belül is.
Kissé naív az elképzelésed a telefonos zaklatókkal kapcsolatban, nekem elhiheted, de magánügy, nem te laksz itt szerencsére.
Végezetül egy nagy igazság:
Attól, hogy nem vagy paranoiás, még nem biztos, hogy nem üldöznek...
"hogy NEM VÁRJUK, az nyilván kéretlen látogató" - tudod van olyan amikor egy ismerõs/rokon/barát/szomszéd segítségre szorul és elõtte nem tudja leegyeztetni veled hogy most lesz az a pillanat amikor be fog csengetni 😊
"ökormányzat, polgármesteri hivatal, áramszolgáltató" - szóval hozzád villany/vízórát se jut be a cég leolvasni? Illetve milyen szóbeli bizonyíték az ami meggyõzõ, ha már ugye a hologrammos matricás engedélyét nem tudja bemutatni neked a telefonon keresztül 😄
Félre ne érts, jó ha az ember résen van, de sztem te már kicsit túlzásba vitted az üldözési mániát. TElefont nem felveni ha csörög - vazze, akkor minek van? Mert akciós volt a csomag?
Tény, a vezetékesen sok a spam (bár röhejes, de a mobilokon is, még olyan kollégám esetében is aki minden egyes kéretlen hívásnak utáajár és töröltet), de nem felvenni azért mert 10 hívásból 3 ilyen (a többit meg nem egyeztették elõre hogy hívni fognak) sztem érdekes megközelítés 😊
Pláne ha ilyen kemény vagy, akkor azokat a vezetékes hívásokat pont úgy el lehet intézni mint a kaputelefont (kösz, nem, csá, letesz).
Nyilván mindig mismásolnak, ezt keresik, azt keresik, így fontos ,úgy személyes ügy, ela karják mondani, de engedjem be õket, jó üzlet, ez meg az a a cég, önkormányzat, polgármesteri hivatal, áramszolgáltató, faszomsetuggyami, de amíg engem szóban a telefonon keresztül meg nem gyõz, hogy a második fázisba léphetünk és személyesen is meghallgatom mondandója elejét, addig esélye sincs bejutni az ojjektumba, már küldöm is ki a kutyákat.
Lokális telefont sem veszem fel soha. Aki ismer, az tudja a mobilomat és azt is hogy ha feleslegesen zaklat, akkor már nem fogom többet ismerni. A lokális teló amúgy is csak arra jó, hogy ügynökök zaklassák az embert, meg idióta politikusok a rögzített faszkodásaikkal.
Nagyon fontos, hogy soha NE legyenek "meglepi" vendégek. Mindenki ki ismer, tudja, hogy azért találták fel a mobiltelefont/emailt stb., hogy elõször lebeszéljük, mikor és ki jön. Ha csak úgy meglepetésszerûen rámtörnek, lehet nekik lesz kellemetlen "meglepi"ben részük! Namost ebbõl az következik, hoyg aki úgy érkezik, hogy NEM VÁRJUK, az nyilván kéretlen látogató és mint ilyen nem kívánatos!
1. soha nem írok alá semmit, anélkül, hogy elolvastam volna.
2. Ha valaki pénzt kér ilyen helyzetben, akkor elküldöm melegebb éghajlatra.
GYK -olvastam, hogy valaki avval etete õket, hogy a kolleganõ rossz összeget írt rá, ezért többe kerül.
3. Ami a szerzõdésen van, annyit kap.
Egy közeli ismerõsöm küldte???
4. Amíg nem mondja el, hogy ki (vagy az ismerõs elõtte, nem szól, hogy kiadta az adataimat), akkor elküldöm. Ha nem megy, akkor rendõr. Hidd el azonnal eltakarodik. Mivel pasi vagyok kinyitom az ajtót, de nem engedem be a lakásba. Párom pedig csak akkor nyit ajtót, ha itthon vagyok.
Est Sularus oth Mithas!
Tudod mit?
Megérdemeltétek.
Te azért mert vagy olyan hülye hogy olvasatlanul aláírsz dolgokat, a párod meg azért mert töketlen.
"megjött a párom és... fizettünk és még MINDIG nem olvastuk el a szerzõdést."
...egyébként nyugodtan szarjátok le, nem fognak bíróságra menni.
-A közügyektõl való eltiltás magában foglalja a cégalapítás, cégvezetési/döntéshozói tevékenység tilalmát?
-Szokták kiszabni (jó hosszú idõre) olyan felelõs személyekre, akik érintettek csalási ügyekben?
(Bár ha belegondolok mindig akad olyan hülye, akit rá lehet venni, hogy vegyen a nevére valamit)
Mindenesetre nem értem, hogy még mindig ennyire megéri trükkös és/vagy csaló cégeket üzemeltetni...
Egy dolog a tükörbe nézéskor keletkezõ hányinger és alvászavarok, azt azért biztos sokan átvészelik, de amikor az utcán folyamatosan a képedbe köpnek, és nem állnak veled szóba sehol az emberek egy idõ után (vagy lehet itt a hiba, és a társadalom erkölcsi alapon való passzív vagy az erõszaktól józan mértékben elhatárolódó aktív kirekesztõ viselkedése ritkaságnak számítana országunkban?) az már szerintem gáz.
Nincs ügyvéd ismerõsötök? Ha van mindenképp mutassátok meg neki, mert ha ilyenek vannak abban a szerzõdésben simán el tudom képzelni, hogy az egész szerzõdés úgy érvénytelen ahogy van.
(Van egy jogi hierarchia, legfelül áll az alaptörvény, legalul a polgári szerzõdések. Ha egy alsóbbrendû ellentétes egy felsõbbrendûvel, akkor az érvénytelen, sõt ha jól emlékszem ilyenkor önállóan alanyi jogon is simán figyelmen kívül hagyható az érvénytelen alsóbbrendû rendelkezés a felsõbbrendû ellentétesre hivatkozva, asszem az alaptörvényben olvastam még, sõt volt is egy eset azóta, amikor ha jól emlékszem bizonyos önkormányzati bírságolások megtagadására szólították fel az érintett lakosokat bizonyos fajta bírságolásokat lehetõvé tevõ rendelet hatályon kívül helyezése után)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Azbesztmegbassza a megmondhatója, hogy mi van, ha a médiumhoz segghülye nyúl hozzá a technikához... 😛
Még úgy 30 éve láttam volna értelmét, mikor nem volt minden háztartásban 3 fényképezõ.
Egy jó hobbifotós csak annyiban különbözik a profitól, hogy nem kér érte pénzt...
Nem értem. Rohadjak meg, nem értem. Miért fizetnék x ezer forintot hogy csináljon a gyerekemrõl pár képet? Ha nekem nincs is fényképezõm, kölcsönkérem egy ismerõsömét és csinálok ÉN képeket. 200 Ft-ért se kéne a "szolgáltatása". Értelmetlen.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Gratulálok :p Nagyobb buktát is megérdemeltetek volna.
