World War Z
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Engem az érdekel, hogy Õ micsoda/kicsoda? Virológus? Valami speciális ügynök? Mert olyan képeket látunk ahol elég komoly technikákat vonultatnak föl, tehát tuti kormányközeli ember, külön érte megy egy helikopter, tehát elég fontos is.
The Matrix has you...
Teszem azt rájönnek hogy a zónák megoldás és "egy nap majd újra miénk lesz a föld és a háború még csak most kezdõdik" hõsies naplementébe nézés és vége.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Õ az aki megpróbálja megtalálni a nulladik egyedet, abból kiindulva, hogy ez egy vírus és ha megvan az elsõ "áldozat", akkor onnan elindulva ki lehet tenyészteni az ellenanyagot?
The Matrix has you...
Kína pl majd egy évig tagadta a zombik létét full hírzárlattal miközben már masszív level 3-as outbreakok tomboltak a területén. A "politikai" menekültek meg szép lassan vitték mindenhova vírust. + a szervkerekeselem.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Persze a lényeg tényleg az, hogy nem szabad ezeket túl komolyan venni, mert akkor elvész a lényeg, mégpedig, hogy ezen mûvek szórakoztató céllal írodtak.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
a másik, megint visszatérve a hadsereghez, a reguláris katonai szervek csõdöt mondtak többnyire, de késõbb amikor már picit gondolkoztak, akkor bevetették amolyan pillanatnyi "probléma-megoldásként" a speciális egységeket, akik profibbak a gyilkolás és az életben maradás területén is. De Õk sem oldották meg a szituációt, csak kicsi fékezték az eseményeket, hogy felkészüljenek a következõ fázisra...
olvasd el, nem tudom úgy visszaadni, mint szeretném :)
The Matrix has you...
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
kb. a felénél járok, de már inkább több és e-bookban olvasom, az is éppen jó erre.
The Matrix has you...
Ugye többet nem fogsz itt kérdezni a könyvrõl és a zombikról anélkül, hogy elolvasnád? :)
Nem, nem tökéletes a könyv. Biztos, hogy vannak benne logikai bukfencek, mint ahogy Dan Brown is elkövetett számtalant miközben megírta azokat a szintén fantasztikusan izgalmas és szórakoztató könyveket amikrõl már szintén hallhattál, ha nem olvasd el azokat is :D
Szerintem simán fogyasztható, nem kell nagyon utánagondolni és a hadsereg által elvégzett mûveletek hatékonysága vagy éppen azok hiánya is éppen olyan hihetõ, mint az, hogy zombikra használják. Kicsit bõvítsd a látókörödet és légy lazább, vagy egyáltalán ne is kezdj bele, mert megõrülsz miközben a kákán is keresed a zombikat.
no offense...
The Matrix has you...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mivel én tinédzser koromban láttam, a mondanivaló csekély része jött át (fogyasztóitársadalom kritika, önmegvalósítás, útkeresés, na meg az adrenalinflash). Mint kiderült ez csak a felszin, szóval lassan el kéne olvasnom, hátha megértem az egészet.
A HK-ben Marla Singer nem a képzeletének szüleménye volt....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tehát a társadalomkritika nem olyan mély, mint egy harcosok klubjának, ahol csak a figyelmeseknek esik le, a fõ mondanivaló.
pl: ne vásárolj/alkoss, illetve, hogy a csaj karaktere is csak a fõszereplõ fejében létezik.
De könyvben legalább 2-3 év mire végképp ellenõrizhetetlenné válik a dolog.
Mondjuk térkép a háború legsúlyosabb 4-5 éves szakaszát mutatja amikor tényeg úgy tûnt hogy az emberi élet csak a biztonsági zónákban maradhat fent.
"Ezen felül az oroszország területén jelezett valami kb. pont azon a környéken van, ahol többnyire az értintetlen vadon található. Egy mai populációt oda kirakva úgy, hogy nincs civilizáció csak azt eredményezné, hogy mindenki meghal, legkésõbb az elsõ télen..."
A Redekker terv lényege éppen az volt hogy a biztonsági zónákat olyan elhagyatott vagy nehezen megközelíthetõ területeken kell felállítani ahol vagy nincs zombiveszély, vagy könnyen felszámolható.
És oda nem menekülnek hanem a kormány szépen tervszerûen telepíti oda a kimentett és ellenõrzött civileket + ad nekik annyi infrastruktúrát hogy életben maradjanak, és így õk adják legitimitást kormánynak és hûek is lesznek hozzá. Akik meg még ekkor is akadékoskodnak azok maradhatnak a fertõzött zónákban.
És igen a terv azzal számol hogy MAJDNEM mindenki meghal. Pl Kanadában és Oroszország nagy szteppéin tényleg majdnem mindenki meghalt az elsõ télen ( mi még hosszabb és hidegebb is volt a sok szennyezõdés miatt ).
Redekker szerint nem menthetõ meg mindenki csak az arra érdemesek. Olyanok akikkel az emberiség életben maradhat és megújulhat. Tehát az egészséges fiatal emberek + akik valami nélkülözhetetlen tudással is rendelkeznek. Az öregek, betegek, értelmi vagy testi fogyatékosok, felforgató, antiszociális elemek ebbe nem tartoznak bele. A többiek maradnak a fertõzött zónákban és legalább addig lassul a Z-k elõrenyomulása, és a kormánynak több ideje van megalapozni az áttörhetetlen védelmet.
Még amerikában is ahol a legjobb volt a túlélési arány A 230 milliós lakosságból 25-30 millió maradt életben. Kína meg majdnem elnéptelenedett.
Renegade térképe egész jó. Kb így képzeltem el a World War Z legsúlyosabb idõszakát.
Ez official vagy valami fan cucc? Mert mondjuk könyv alapján én is hasonlóan rajzoltam volna meg.
nézz körül a moly.hu-n is szvsz (ott talán most olcsóbb is), illetve elég lelkes a közösség, sok komment születik egy-egy könyv kapcsán, nagyobb a merítés.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
az én baráti körömben egyedül én olvastam, szóval teljesen kimaradtam ebbõl a hypeból amirõl írsz.
Szóval nem tudom, ki hogy dícséri a könyvet, ami miatt nekem tetszett, az az, hogy remekül építí fel a világot egy képzelt esemény kapcsán. Én pl nem vagyok zombi fan, a WD-t egy évadon át néztem mert állítólag jó, de hát 12 egytucat, semmi geopolitika, hagytam, nekem nem tetszett.
Szóval bármennyire fura, de én annak ellenére olvastam el, hogy zombik voltak benne, mert engem mindíg is az érdekelt, hogy milyen lehet egy világ újraépítése, egy világrengetõ katasztrófa után.
Az utolsó elõtti bekezdésed (a kiabálós) viszont szvsz meddõ. Nem azért akarom, hogy bárki is elolvassa, hogy bármilyen fan legyen, hanem azért, hogy ha bárki akar vitázni a könyvrõl, azt úgy tegye, hogy ismeri a történetet.
Számomra tetszett sõt, gondolkodtam, hogy megveszem. Ám egyre több fanatikus idióta okoskodása, hogy milyen "húde reális, bármikor megtörténhet" és hasonló okoskodásai után, én már szép lassan a csillámvámpíros alkotások közé sorolom.
Nekem abból van elegem, hogy egy csomó ember elhiszi, hogy ez igaz is lehet. Biológia szempontból meg azért írtam annyit, mert látom, hogy harcászati rész miatt borult ki valaki. És jogosan. Páncéltörõ lõszerrel is szép aprítást lehetne végezni, sõt nem a könyv írta, hogy beásták a tankokat? Ha kb. vízszintben tud lõni a tank, hogy eltalálja a dögöket, akkor az is tud aprítani rendesen. (Bár macerás)
Én erre írtam, hogy alap koncepció miatt sem lehet reális. Se Superman, se Hulk sem más fiktív lény/gép/szereplõ nem szar attól, hogy nem reális a mûködése. De ezeket nem is magasztalják, hogy "húde kuvafira reális!".
Jó, legyen impotens az egész emberiség hadserege és haljon ki majdnem a teljes emberiség. DE! Akkor ne akarják eladni, úgy hogy milyen hiteles.
Igen érdekes a könyv ezért is tetszett meg, újszerû, ám a fogyatékos rajongótábor baromira elvette tõle a kedvem.
Tehát nekem ez a hiteles dolog meg a sok vérpisti fanatikus szúrja a szemem. Meg ha már vita, hogy a mostani tech szinttel úgy nyerünk mint a szar, más meg fújja hogy nem is... teljesen hülyeség, mert eleve egy nem valós helyzet. Ha a zombik rohannának és ugrálnának azt mondom, hogy oké akkor tényleg kicsit végtermékben lenne az emberiség.
Nem tudom érzõdik-e. Van aki jogos észrevételeket tett, hogy lazán kicsinálhatóak a zombik, tankkal még lõni sem kell. De nem! SZÓLJUK LE MERT NETEN NAGY AZ ARCUNK!
Szerintem annyiban kéne maradni, hogy a zombis mûfajnak ez egy új és jó megközelítése, de továbbra sem valósághû.
természetesen a könyv az, aminek árulják: post-apoc, remekül megírva.
nem vetted te ezt egy picit túl komolyan?
illetve komolyan úgy mondod, hogy szar a könyv (stílusát, saját logikai világát, karakterábrázolását figyelembevéve), hogy nem olvastad?
Vagy oda mész egy Asimov fanhoz, hogy, hé ne szeresd a robotikát, nincs is pozitron agy!
Esetleg levelet írsz Dan Simmonsnak, hogy a keresztség az hülyeség? :-)
Szerintem:
egy mû nem attól lesz jó vagy szar, hogy Shakespeare-i szereplõk, idõutazók, zombik, robotok kóvályognak benne, hanem hogy van-e mondanivalója, jól van-e megírva, vagy csak egy sekélyes, logikátlan mondat halmaz.
ne kiragadott példák alapján vonj le messze menõ következtetéseket. Olvasd el, nézd meg egészben. Nagyon kevés olyan alkotás (film,játék, könyv etc) van ami egy adott embernek tetszene az elejétõl a végéig, pláne, ha elvont a téma.
Az Izlandos példa kb a könyv kétharmadánál bukkan elõ, és az elsõ 100 oldal foglalkozik azzal, hogy hol volt a nulladik beteg, hogyan tudott egy csoszogó fertõzés világjárvánnyá alakulni.
Mondjuk te nagyon szigorúan nézed a dolgokat, biztos több dologra fel fog szaladni a szemöldököd, mint egy nyugisabb olvasónak, de ettõl még ez a könyv a legjobb a témában (jó nem nehéz, ilyen mélységében asszem még senki nem ment bele). Ha neki kezdesz, akkor azért arra készülj fel, hogy nem katona regény, hanem személyes beszámolók összesége és ezen történeteket megismerve lesz meg a teljes kép. Szvsz a logikai íveket szeretni fogod, már ha elfogadod az alapgondolatát egy-egy ilyen ívnek. :)
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Nincsenek élõholtak. Ahhoz, hogy egy test mozogni tudjon, kell energia. Ezt az ember (így a zombi) élelembõl és vízbõl fedezi. Amennyire én tudom (olvastam az ingyenes 50 oldalt és most a bemásolt dolgokat és beszéltem olyannal ki olvasta a könyvet) eme zombik nem állnak le inni a patakból. Ergo kiszáradás miatt pár napot ha megélnek. Továbbá élelem. Ha vannak zombik mik embert esznek, akkor azt szinte csontig lerágják, ergo hogy a picskuba van 5 milliárd zombi? Hm? Ez a harapásos dolog… ha ilyen nagy a járvány akkor harapás után kévés fertõzött kelne fel, mert szét zabálnák a zombik.
Ja igen, mivel ahhoz hogy mozogjon energia kell, ahhoz kell vérkeringés, kell anyagcsere, ha kilövöd a szívét halott és így tovább. Eme fejlövéses dolog is marhaság.
Ilyen téren is boncolgassuk már ha mindenki oda van érte, hogy "lyáááááujly milyen rejááális!!!!444négy".
Ha léteznének zombik mik halálból támadnak fel, azoknak is az élethez kell energia. Ergó kaja és víz. Abba nem kötök bele, hogy a higiénia és betegségek hogy hatnak rájuk, most jószívûen elintézem annyival, hogy a fertõzés immunissá teszi õket.
Lényeg, hogy a halálból feltámadó dolog irreális. Innentõl nem lehet rámondani, hogy milyen hiteles.
Továbbá jó lenne azt tudni, hogy igen vannak olyan dolgok mik zombivá tesznek lényeket. Vudu hernyókat ki ismeri? Csigákat megtámadó kis férget mi képes irányítani a csigát? Vagy az afrikai bólogató kort, mi embereket fertõz. – Tehát igen, valóságban is van „zombi”, de ezek nem élõholtak.
Ez a könyv és a film is egy jó kis fantasy. Ilyen szempontból oké. Ám ne kezdjük már fényezni, hogy milyen reális meg hiteles. Fenéket, alapkoncepcióban sem reális. Csak a fejlövés? Francokat. Ugyan úgy megfekszik, mint egy átlag ember, csak mondjuk fájdalommal nem törõdik. Enny.
Tehát számomra ez a Z világháború azért olyan, mint csillámvámpír filmek és hasonlók, mert fényezzük, holott nem jobb, mint a többi. Sõt számomra az ok nélküli fényezés és nyáladzás inkább negatív hatást vált ki.
Egyre kevésbé várom a filmet, mert igen várom, de eme csillám fákdelogik tömegek miatt egyre unszimpatikusabb.
Egy zombihorda ellen harcolni olyan, mint egy római légiót nekivezényelni egy mai hadseregnek. A végeredmény elég egyértelmû úgy, hogy még atomfegyvert sem alkalmazol...
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Azon különösen röhögtem, hogy Izland kihalt és a legfertõzöttebb terület. Öcsém, egy sziget az, ami önmagában a legbiztonságosabb, mert oda gyak. egy úton juthat el bárki is, ami igen jól kontrollálható. Nem véletlenül olyan belterjesek az izlandiak. Mobiltelós app. van arra, hogy ellenõrizze valaki, hogy véleltenül nem-e valami közelebbi rokonnal randizna, hogy ne legyen belõle késõbb baj. Durva...
Egy ilyen helyen a zombiinvázió feltételezése elég vicces. Szóval a könyv témája és megközelítése érdekes, de a valóság értelmezésével picit hadilábon állhat a szerzõ.
menj el egy másik országba harcolni pár ezer ember ellen, úgy hogy stabil az iparod, vagy harcolj 5 milliárd ellen, úgy hogy nincs iparod. :)
szvsz olvasd el a könyvet, én imádtam ahogy darabokra szedi a könyv, az ember azon gondolatait, amit cimbikkel, sör mellett vizionált egy esetleges zombiapokalipszisrõl :)
mi mindenre jó az e-book, tessék pár szösszenet, az USA iparáról, hátha kedvet kap más is arra, hogy elolvassa, ezek rövidebbek, becsszó :)
Az ipar is romokban hevert, az áru- és személyszállítás meg a kereskedelem gyakorlatilag megszûnt, miközben az élõhalottak folyamatosan ostromolták a védvonalat, és persze a biztonsági zónán belül is gyakran felbukkantak. Újra talpra kellett állítanunk a népünket; ruhát, ételt, hajlékot és munkát kellett adnunk nekik, hogy ez a biztonságosnak vélt zóna ne csak az elkerülhetetlen vég elodázására legyen jó. ...
A nehézipar korszaka már véget ért, a gazdaságunk leginkább a szolgáltatásokra épült, és minden dolgozónak megvolt a maga szûkre szabott feladatköre – mindenki csakis ezen belül tevékenykedett. Ha látta volna, hogy az elsõ nyilvántartásba vételnél miféle posztokat találtunk… Mindenki „igazgató” meg „menedzser” volt, vagy „elemzõ”, „tanácsadó” vagy ilyen-olyan „szakértõ”. Értelemszerûen a háború elõtti viszonyokra voltak felkészítve, csakhogy ebben a helyzetben semmi hasznukat nem vettük. Ácsokra, kõmûvesekre, gépkezelõkre, puskamûvesekre volt szükségünk. Félreértés ne essék, volt nálunk mindegyikbõl, csak közel sem annyi, amennyi kellett volna. Az elsõ felmérésünk világosan kimutatta, hogy a civil dolgozók 65 százaléka nem rendelkezik semmilyen értékelhetõ szaktudással...
Komplett iparágat építettünk fel; százezernél is többen dolgoztak az üzemekben, ahol három mûszakban, hétvégén is folyamatosan ment a munka; az alkatrészeket és egyéb nyersanyagokat be kellett gyûjteni, aztán jött a szétszerelés, osztályozás, raktározás, végül a szállítás a partvidéki gyárakba. Néha elõfordultak kisebb akadályok, akárcsak a marhatenyésztõknél – az emberek nem szívesen adták át a Hummerjüket vagy a kapuzárási pánik közepette vásárolt olasz csodajárgányukat...
ha egy sivatagi vihart meg lehet szervezni utánpótlással mindennel akkor ezt is,kb nem kell más csak kaja víz meg nafta:D
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
- Kitört a Zombi járvány
- Elõvettük a tankokat és agyon tapostuk mind.
Vége
szürke: mumus föld
fehér: kihalt
egyéb színes: zack mentes (értsd: kezelhetõen kevés)

de hogy képbe legyetek:
szürke: mumus föld
fehér: kihalt
egyéb színes: zack mentes (értsd: kezelhetõen kevés)