Űrstratégiák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mas a Stars in Shadow megvan valakinek? Ranezesre tetszik, kicsit emlekeztet az ig.re, de erdekelne velemeny elso kezbol is.
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Off, hátha érdekel valakit:
Az Endless Space Collection (Endless Space és Endless Space - Disharmony) 97%-os akcióban 1Eur-ért vásárolható meg a Steam-en, április 17-ig.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Az a helyzet, hogy sajna télleg így van. Nagyon hangulatos, de még sok hiányzik belőle.
Szóval csak óvatosan a vásárlással. Van benne potenciál, de ez így még nagyon hiányos. 😞
Köszi a részletes értékelést... ez a játék is megy a listára az egyszer nézzük majd meg, csak most teljes egészébnen rákattantam az Ark Survival evolved-re 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Torpedók tényleg nagyon erősek, a beam vagy mass driver szekció később veszi fel velük a versenyt.
Te hogy tudtál techet cserélni a kalózokkal?
A játék igen sokban emlékeztet a MOO2-re, de mégis más.
Nem játszottam még vele sokat, csak a második játékom megy. Az elsőnél középre kerültem és amint kolonizáltam egy Gaia bolygót, szinte mindenki nekem esett. Utána már csak az volt a kérdés, h mennyi idő alatt darálnak be. A második játékom (ami még tart), sokkal könnyebb lett. Ha jól értelmezem a dolgokat én vagyok a legerősebb és mindenki a kegyeimet keresi. 😊
Sajnos picit érződik rajta a kis költségvetés, de ez számomra nem volt zavaró.
Kezdem a negatívumokkal. Na nem azért mert annyira gáz, csak érdemes ezekkel tisztában lenni az elején. 😊
Sajnos elég sok minden még hiányzik a játékból vagy nem működik megfelelően, de már így is majdnem ki vagyok vele békülve. Területek ahol ráfél a fejlesztés:
-AI: Simán beküldi a kolonizáló hajóját a rendszerembe fedezet nélkül időnként. Az autóbuild nem épít bolygóvédelmet.
-Diplomácia: Vannak benne nagyon ötletes dolgok, de az egész jelen pillanatban úgy működik, h ha valamire van befolyási pontod, akkor azt a gép el is fogadja. Értem ez alatt, h hadat üzen nekem. Érkezik a hatalmas flottája, amivel nem tudok mit kezdeni. Érkezés előtt 1 körrel megkérem, h kössünk békét, elfogadja. El is megy. Már azt hittem megúsztam, erre a következő körben ismét hadat üzen. O.o
-Kezelőfelület: Néha nagyon nem intuitív. Vannak tutorial üzenetek, de nem jön le belőle sok minden. Főleg nem a kezeléssel és az irányítással kapcsolatban. Picit olyan mintha a MOO2-t kéne most megtanulni minden segítség nélkül. Ez nem égbekiáltó probléma, csak mostanában szokatlan. Hiányzik jó pár infó ablak. A csaták során a hajók irányításán kellett agyalnom, mire kiismertem.
-Zene: Bár alapvetően nem a technó a kedvenc műfajom, de nem is kapok tőle sikítófrászt. Viszont itt nem sikerült. Szerintem nem is nagyon illik a stílushoz, de ez ízlés dolga. Én elég hamar lehalkítottam, mert nem aláfestő zeneként szól.
-Balance: Nem tudom, h a tapasztalatlanságomnak tudható e be a dolog, vagy tényleg ekkora különbség van e a fajok között, de az első játékomban volt rombolóm, könnyű cirkálóm, nehéz cirkálóm, stb. amíg a fő ellenfelemnek romboló, nehéz romboló, fejlett romboló, torpedó romboló, cirkálók, stb. Ez nem lenen akkora para, ha pl a torpedók nem lennének olyan rohadtul erősek. Az első fajomnak nem voltak torpedó fegyverei. A honlapon írják is, h dolgoznak egy kiegyensúlyozó frissítésen, szóval lehet benne valami.
Nagyjából ennyi ami így eszembe jutott, mint negatívum. Az tuti, hogy a manual elolvasása sokat segítene.
Most Jöjjenek a pozitívumok.
Elég jól visszajön a MOO hangulat. Ennek ellenére nem éreztem úgy, hogy egy remake-el játszom. Érezhetően más akar lenni a játék, de a bevállt recepteket nem akarja minden áron kidobni. Minden fajnak külön háttértörténete van, meg talán a galaxisnak is. Vannak kisebb frakciók. Velük is lehet üzletelni, meg talán beolvasztani is (ez nekem nem sikerült, de feltételezem aztért nem, mert nem az én fajomhoz tartoztak). A kalózokat ha békén hagyod lehet velük egész jó üzletet kötni. Rabszolgákat vagy zsoldosokat venni. Érdekesség, hogy a rabszolgákat fel lehet szabadítani és utána már, mint rendes polgárok teszik a dolgukat. Aztán ez még kutatást is ad, de nem spoilerezek. Nagyon jól eltalálták a hajók tervezését. Szerintem nem lesz mindent verő design, aztán majd kiderül. 😊 A lényeg az, hogy vannak hard pointok (ahova fegyverek mennek) több méretben. Értelem szerűen ide jönnek a különféle fegyverek illetve 1-2 speciális modul. Ezen kívül van még system, armor és meghajtás slot. Érdekesség, h egy armor és egy meghajtás minden hajón van. Oda nem lehet mást tenni. Viszont a systembe raksz reaktort, pajzsot tengerészgyalogosokat, belső válaszfalakat, extra szenzorokat, stb. Külön piros pont, hogy most már te tervezheted meg a bolygóvédelmet is. Te döntöd el, hogy rakéták, ágyuk vagy vadászok legyenek rajta. Illetve vegyesen valamelyik.
A bolygómenedzsment nem rossz. Nem mondom, hogy megszoktam, de együtt lehet vele élni. Összesen 5 fajta épület van (farm, bánya, gyár, labor, piac). Ezek a számuk, fejlettségük és a népesség száma alapján adják a különböző erőforrásokat (azért a farmnál és a bányáknál a bolygó is tulajdonságai is számítanak). Picit még furcsa, de megszokható.
A kutatás fejlesztés máshogy néz ki, de alapvetően ugyanaz mint a MOO-ban. Egyszerre csak egyet fejleszthetsz. Viszont mindegyik technika valamelyik "csoportba" tartozik (pl: fizika, mérnöki, stb). Vannak fajok amik bónuszt kapnak bizonyos területre. Nagyon tetszett, hogy a fegyver fejlesztések (páncéltörő AP, kiterjesztett lőtáv LR) külön fejlesztések. A lézereknél pl. a röntgen (X-Ray) lézer az ami "átvilágít" a páncélon. 😊
Ami nekem hiányzott azok a random események (bár lehet, h ezzel csak nem találkoztam), meg egy picit élőbb galaxis.
Összefoglalva: Nekem tetszik. Van pár hiányossága, de remélem ezek javítva lesznek. Mondjuk a kiadó az Iceberg, szóval ez még némi aggodalomra is adhat okot (khmmm.. Stardrive 1-2). Meglátásom szerint sokkal jobb, mint a WG-s MOO. Tegnap 5300 ft volt stemen. Aki érdeklődik, de nem akarja kockáztatni a pénzét az sztem nyugodtan szerezze be kedvenc virágboltjából. Egy próbát mindenképpen megér.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
(majd rittyentek egy rövid összefoglalót valamikor, beletettem már 6 órát)
Meglesem majd. Nyilván először kipróbálom.
Ja, és köszi a hírt! <#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.01.20. 12:54:59
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.01.20. 08:48:48
Mire gondolsz konkrétan?
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.10.19. 10:27:21
Esetleg nézz rá az Endless Space 2-re, állítólag nem rossz. Én még nem próbáltam. Az első résszel sokat toltam és szerettem is, kivéve a kő/papír/olló harcrendszerét, amitől a víz kivert.
Persze megértem a rajiongást, mert mindenki belelátja azt hogy jön hozzá sok DLC é akkor majdmilyen jó lesz. CSak hogy az nem most van 😊
Utoljára szerkesztette: nyirog, 2016.09.14. 22:09:29
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Nézegettem bemutatókat, de az űrcsata az elég kiforratlannak tűnik (kb annyi hogy a flottáknak van egy számmal jelképezett ereje, aztán amelyik a nagyobb az nyer), ez alapján tartok tőle hogy a hajók fegyverzete is kb csak annyit jelent, hogy a végén a hajó mekkora számmal járul hozzá a flotta haderejéhez...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy előfordulok más totyikokban, eddig pl a Star Trek Online-ban fordultam elő, de azt elég hamar "végigjátszottam". WoTtal már csak nagyon héb-hóba játszok, leginkább amikor a fiam meg a szomszédsrác megkér hogy guruljunk pár kört platoonban. Amúgy az accomat is ők használják, sztem jó 1 év részemről kimaradt (múlt hétvégén gurultam párat) - de ahogy elnéztem a játékot meg hébe hóba a topikot is, nincs semmi érdekes, minden olyan mint ezelőtt. Szoktam is mosolyogni amikor vki bedobj hogy a prémesek mindíg nyernek, de csak vállat vonok...
Most leginkáb single player megy, fallout 4 meg assassin creed 4 megyeget. Bár nézelődöm vmi online cucc után, valami jóféle kalózos érdekelne de nemnagyon találtam a piacon semmit (momentán a Black Sails c. sorozat hatása alatt állok, azért is tologatom az AC-t).
ezer éve meg egy napja, hogy nem találkoztunk/szívtuk egymás vérét egy közös topikban? gyerekek, család, sörözés? 😊
tikkelek a rock zenéktől, de ez az elejétől a végéig mennyire rendben van már? 😄
EVE-vel csak az a gond, hogy ott meg az intronak semmi köze nincs a valódi játékélményhez. Az embert felizgatják hogyhű mekkora action, hú de látványos, mekkora pörgős játékmenet - azt ingame egy űrbeli excel van, meg pici primitív ikonok 😊
Tudom hogy benne van grafikailag minden, csak a normál játékmenet marhára nem arról szól.
kb az összes WH40K agyonveri, lássuk be, az Armada is erősen adja, de pl az EVE legutolsó trailere is agyonveri...sokszor (igen, tudom, sokaknak nagyon nem adja) és, ez messze nem a legjobb trailerük:
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.04. 13:16:04