LED Monitor beégés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

adam46
Pedig az is hasonló fajta mint az enyém, van hogy sokat van egy helyben a kép? Képernyõvédõ van beállítva? Nekem nem is volt egy helyben sokat a kép és még is beégett, lehet csak egyedi eset, rossz típus, vagy csak egyszerûen rossz példány.
ocskoszilard
hát nem tudom, nekem samsung t23b350 ledes monitorom van lassan egy éve, minden nap megy elég sokat, van hogy akár 12 órát is, és sose tapasztaltam még, hogy beégett volna a kép egy kicsit is, pedig a start gomb majdnem mindig ott van

konkrétan nekem is van egy lcd monitorom ami beégett
arty
nem egy lcd-t (és elõtte crt-t) láttam már beégni, ugyhogy hagyjuk a régi hülyeséget, miszerint csak a plazma ég be... nem: a plazma ég be legkönnyebben!

én gariztatnám, mert ki van zárva, hogy ilyen rövid idõ után ott maradjanak a képi tartalmak normál mûködés során... tuti kifogtál egy hibás panelt.

Forza.

adam46
Igen, sötét színvilágú háttérkép van az asztalomon.
Hát, az elõttem lévõ vagy 6 éves, 2-3 órákat simán megy a böngészõ/játék és semmi nyoma sincs ennek. Igaz idõnként újraindítom a böngészõt is, vagy csukd le tálcára kis ideig. Ha, túl fényes a kép, vegyél vissza belõle, talán nem fog annyira látszódni. Sötét az Asztalodon lévõ háttérkép? (Mennél sötétebb, annál jobban olvasható az ikonok neve, és kíméled a pixeleket is.) Szomszéd CRT-jén látni eléggé ugyanezt a problémát, bár ingyen volt neki. 😄
kastil
gyors add el

adam46
Én is keresgettem, sõt rá is kerestem a típusszám alapján a beégés problémára és nem volta találat. Gondolom, ha általános gond lenne, akkor tele lenne a net vele.

.:i2k:. Köszönöm. 😉
vagy ne vegyél olcsó ipari hulladékot. én monitor vásárlás elõtt 2 hónapot böngésztem fórumokat, de ez elmondható minden komolyabb vásárlásom elõtt

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

IMYke2.0.0.0
Olvasatom szerint, a böngészõd ikonsora égett be a képernyõbe - a srácok írták, hogy ez azért nem teljesen így van -, és ennek kivédésére, biztosan mûködni fog a böngészõ váltogatás, netezéskor, hiszen, mint a Firefox-nak, mind a Chrome-nak és a többi böngészõnek más az ikonsora, kezelõfelülete.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

adam46
Böngészõkkel nem lesz gond, van minden opera, chrome, mozilla, ie. Megfogadom a tanácsodat. Ha váltogatom, akkor van esély, hogy az eddigi szimbólumok eltûnnek? Illetve ez használom képernyõ védõnek: http://www.jscreenfix.com/basic.php ha ezt járatom hosszabb ideig, akkor ez segíthet?
IMYke2.0.0.0
Egyszerûbben: a gépeden legyen 2 telepített böngészõ, és idõszakonként váltogasd a használatukat. Ha statikusan netezni akarsz.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Használj hosszabb ideig egy más témájú képet - pl, ha sokáig volt a Chrome a monitoron, miközben neteztél, akkor válts egy másik telepített böngészõre (Firefox).
S a színekkel is variálhatsz.

adam46
Oké srácok, LCD nem ég be, most vonatkoztassatok el eme hibától.

Ellentétes terhelés alatt mit értesz, mit csináljak?
bocs én tudtam tévesen! 😊
nem lcd? akkor mi? 😄
pxxl
Az nem beégés, csak "beállt a kristályrács", de pihentetés, vagy ellentétes terhelés után eltûnik. Az LCD nem ég be!

retina kijelzõ nem LCD? 😄 hát akkor mi? 😄

All hail the double x!

Skacok ... az ipad-4 is beég és a retina macbook pro is, pedig azokban nem LCD van... igaz ott pár perc alatt eltûnik, szóval nem mond hülyeséget.
az mondjuk érdekes, mert még a samsung gyári füzete és tv-s manualja is azt írja, hogy hosszabb ideig - mondjuk 3 órát ír vagy többet?! - ne legyen egyforma kép a tv-n, mert beég..és LCD...most vettünk egyet,ezért tudom 😊

The Matrix has you...

mennyit szívsz naponta? esetleg szintetikuson vagy? <#banplz>

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

pxxl
1. az LCD-k nem égnek be, ez max a régi plazmákra volt jellemzõ
2. http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1039897255

😉

All hail the double x!

adam46
Sziasztok, nem találtam hasonló jellegû topicot így bátorkodtam nyitni egy újat neki. 😊

Problémám a következõ: Adott egy Samsung T24B301-es típusszámú LED-es Tv-Monitor. Jelenleg kicsivel több mint három hete van nálam. Az a gond vele, hogy kezdem látni a Chrome eszköztár ikonjait halványan a képen, tehát kezd beégni a kép.

Beszéltem pár emberrel, szervizessel és a következõképp használom:
- Sosincs egy helyben a kép túl sokat, max 10-20 percet.
- Netezés közben általában kiteszem teljes képernyõre a Chrome-ot. (F11)
- Képernyõvédõ bekapcsol 1 perc után, maga a monitor 10 perc tétlenség után kikapcsol.
- Magát a monitor mindig kikapcsolom, ha elmegyek kisebb idõre.

Annyira elkeserítõ a helyzet, hogy kezdem látni a szimbólumokat. Mit csinálok rosszul, min lehet még változtni? Régi LCD monitorom 3 évig használtam, ott egyáltalán nem is figyeltem a beégésre és semmi baja nem volt. Kézikönyvben 4 óra álló kép után beszél beégésrõl, annyit biztosan nincs egy helyben sõt, 10-20 percnél se többet.