Ilyen lehetséges?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/
Nagyon hülye kérdés, de jó a térerõ ilyenkor? 😄DD
Csak azért kérdezem, mert nekem a Pannonnál/Telenornál ez tök természetes volt 10+ éve, sosem volt problémám vele, fullos térerõ mindig mindenhol, majd úgy jött ki a lépés nemrég, hogy most egy Vodás kártyát használok. Az egy dolog, hogy HSDPA és UMTS hálózaton elég egy rossz mozdulat és rögtön fele a térerõ, városon kívül meg gyakran csak GSM van, de már olyan is elõfordult, hogy egy távolibb településen kültéren is csak 1 vonal volt, beltéren meg semmi. Húgom meg T-Mobile-os, õ is panaszkodik állandóan hogy mozgás közben fallback-el GSM-re UMTS-rõl.
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Ajánlott erõs tûzfal, + vírusirtó. ESS,MalwareBytes,Advanced system care, és felejtse el a firefox, chrome, szutyok böngészõket. (Maxthon), Elõugró ablakok, reklámok, add-on-ok blokkolása, és ne járkáljon szenny oldalakon! <#nezze>#nezze>
Kb ennyi.
Az a gáz, h az ilyen belsõs kutyaütõket még SQJ atomvédelme se állítja meg, mert nem ott támadnak.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ja és ha kifelé õ létesít kapcsolatot oda, ahova nem kéne, akkor csinál egy virtualgépet és arról netezik, majd utána lelövi a virtualgépet és nem menti el a változásokat (term. a virtualgépre is ettõl függetlenül érdemes feltenni minden elképzelhetõ védelmet, hogy ne szagolják ki a jelszavakat menet közben). Én is így teszek, gyanús helyekre kizárólag virtual-ról.
Emellett figyelni kell a keyloggerekre. Vannak keylogger hardverek, mint pl. olyan amit a billentyûzet és gép közé kell bedugni, meg vannak szoftverek, amik a gépen sasolnak, sõt ha beépülnek rendszer szolgáltatásokba (kernel), akkor végképp nehéz õket meglelni, megtalálni.
Jelszavaknak pl. generáljunk combos biztonságos jelszavakat (van ehhez program és weboldal is ezer), amiket mi sem tudunk megjegyezni és tároljuk máshol, akár jelszókezelõ programokban, vagy legyen megjegyezhetõ, de írjuk fel úgy valahova, pl. papírra, hogy abból mi rájöjjünk a jelszóra, de más NE!
Mail fiókot használjuk többszörös azonosítással, pl. gmail. Ott ha isemertelen ip-rõl és/vagy géprõl akarnak belépni, küld nekünk sms-ben kódot és csak azzal lehet belépni stb. Sok rendszerben van hasonló, pl. a steam-en a steamguard.
Telefonunkat lock-oljuk a lehetõ legerõsebb védelemmel, ragasszuk le/jelöljük be az aksit, hogy észrevegyük ha kivették volna a sim-et.
Ne feledjük, ha túl sok jel van, az azt jelenti belsõ ember van ellenünk. Feleség, barátnõ, szobatárs stb. Találjuk meg, leplezzük le. Ehhez kiváló kémkamerákat lehet kapni, de számtalan módon csapdába csalhatjuk.
És végül: NE BÍZZ SENKIBEN!
"Nulla tenaci invia est via"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
így távolról nemigazán lehet kezdeni a dologgal semmit, te se láttál semmit, mi se látunk semmit...
létezni bizonyára létezik ilyesmi, ha az ismerõsöd annyira meg van róla gyõzõdve hogy betörtek a gépébe, vigye el egy technikushoz, az majd megoldja (legalábbis többet tud vele kezdeni mint mi így messzirõl). 😊
Na most itt érdekes a dolog kcisit. Azt mondta õ tudja ki az csak nem tudja bizonyítani. Ahogy kivettem a szavaiból egy rosszakaró.
Milyen tûzfal javasolt?
Mert pl még annó fõsulin - igaz ugyan azona hálózaton voltunk - de csoporttásam a laptopjával simán feltörte az enyémet. NOD volt rajta. Az a verziós ami a ki és bejövõ új kapcsolat esetén megkérdezi engedje e avagy sem. Sõt! Hozzá teszem tiltottam a helyi hálózatról való belépést - ugyan csak nodban - ettõl még ugyan úgy be tudott jönni. Persze soha sem mondta el hogyan.
- e-mail fiók feltörve -> ezt mégis mibõl konstatáltátok?
- elküldött üzenet nem érkezik meg a címzethe -> nem freemailt használ?
- mert az egy mûködésképtelen szutyok.
- bizonyos honlapok nem jönnek be -> milyen honlapok, mikor? és ez nem lehet hogy összefügg a netkapcsolat szakadozásával?
- internet ki ki maradása -> ez kb. mindenkinél elõfordul néha
Nemigazán tudom elképzelni, hogy egy "hackernek" ez miért jó... Úgy értem nem tudom elképzelni hogy ül a gépe elõtt, és gondolkozik hogy "hogyan basszak ki vele... hm... mondjuk letiltom ezt meg ezt a honlapot! vagy... elfogom az elküldött e-mailjeit és nem kézbesítem! muhahahaaaa!"
logikátlannak tûnik. vagy az adatait akarta megszerezni (jelszavak, bankkártyainfo-k), vagy beállította a gépet egy botnet hálózatba, de nem hiszem hogy bármelyiket is ilyen feltûnõen csinálná.
Mindazonáltal ha ragaszkodtok hozzá hogy "meg van hackelve", akkor amit tammer mondott: Fontos adatok, dokumentumok lementése, format C:\ és windows reinstall. Aztán egybõl egy vírusirtót fel.
A telefonra nincs ötletem. Szerezzetek be egy régebbi telefont. Azt nem lehet hackelni a primitív oprendszere miatt (legalábbis macerás, és a kutyát nem érdekli). 😄
Poénból még ki lehetne próbálni a MalwareBytes keresõprogramját, hátha talál valami közismert "furkász" programot.
Én javasolnék egy format C-t, és egy totális windows újrainstallt. Azt nem éli túl semmiféle hacker.
Utána természetesen a megfelelõ vírusírtó fel.
a telefon meg a számítógép sztem nem függhet össze.
A SIM kártya is ki lett cserélve, vagy csak a teló?
A másik, hogy egyútal a telefonja is "fel van törve". Néha nem lehet hívást fogadni/kezdeményezni. A szollgáltató ebben az esetben sem lát hibát. Másik telefonkészülék vásárlása után a "hiba" újra elõ állt. Ilyen létezik vagy...?