PlayStation
Oldal 1 / 2431Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na de azt is, hogy folyamatosan úgy írja, hogy van 25 új üzenet, amikor mindet láttam.
óóó. Látom.
De igen, ott van a kis idézet ikon a posztot fejlécében a dátumidő után, csak nem csapja hozzá az eredeti posztot default, ami nem feltétlenül baj.
Adversus solem ne loquitor
Nekem a hozzászólásaim se válaszként jelennek meg, annak ellenére, hogy válaszra kattintok.
Sosem játszottam Pokemon játékokat. Animét néztem anno. Azt tudom, hogy mindenki szidja őket, hogy mennyire low effort, miközben továbbra is veszik őket. :D Ez azonban teljesen más, mint a többi, meg más fejlesztőcsapat és hosszú idő után mindenki elégedett. Rég játszottam már chill játékot. Szóval ez tökéletes lenne. Főleg egy RE után. :D
Kedves modik! Most a legnagyobb gáz az a fórummal, hogy frissíteni kell az oldalt, hogy a posztot lássa a posztoló. Ő ezt vagy nem tudja, és beküldi mégegyszer, vagy frissítgetni fogja, de a 4.-5. frissítés után úgy kivágja 429-el, mint a huzat. Biztos Ti is tudtok róla, de azért jelzem, hogy valaki jelezze :)
Erről nem is hallottam, de miután ránéztem kiderült az oka is: switch2 ex :D
Nice. Én most fejeztem be a RE-t PC-n. Esoteric Ebb a kövi. Nagyon Disco Elysium és azt imádtam. A Crimson Desertet szemmel tartom. Ha jók lesznek a vélemények, akkor becsúszik. De nagyon kivi vagyok Pokemon Pokopiára is, annak ellenére, hogy se a Pokemon, se azok a játékok, amikre hasonlít se különösen érdekelnének. Azonban mindent, amit látok meg hallok róla olyan, h ez nekem kell. :D
NIOH3 most pörgött le platinára PC-n, yotei pörög PS-en (vettem egy pro-t a slim helyett, de minek...), PC-n meg RE Req. Azután Crimson Desert PC-n, DS2 PS-en (tudom, hogy jön pc-re, de mégegyszer már nem veszem meg). Aztán Samson, Replaced PC-n, Saros PS-en.
Pragmata talán, valszeg PC-n, de a demo nem vett le a lábamról, szóval csak akkor, ha a review-k jót mondanak róla. Ezek vannak most tervben.
Pragmata talán, valszeg PC-n, de a demo nem vett le a lábamról, szóval csak akkor, ha a review-k jót mondanak róla. Ezek vannak most tervben.
Jaj. Nekem is igen. Most is majd mindjárt megjelenik ez meg aztán az előző meg satöbbi
Az enyémet meg nem küldte el. Szóval azért van itt még mit csiszolni
Szerintem Amiga is csak belefutott abba, hogy nem jelenik meg a posztja, ezért elküldte mégegyszer. Ez a legdurvább hiba, ezt kellene gyorsan javítani.
Nézd már. Azt hittem, hogy lassan temetés lesz itt. Erre meg ez. De akkor már témánál maradva. Mármint topic témájánál. Ki mit játszik?
Ha már itt vagytok, akkor valaki közölhetne a néppel valamit az sg jelenlegi státuszáról, mert a jujmindjártbezárjákfelszámolásalattvantól a teljes megújulásig minden a palettán van. Mi van most az sg-vel, mi lesz az sg-vel, mi ez a megújulás?
Moderátorok sincsenek, nem lesz itt semmilyen moderáció :D Ez egy technikai hiba, gondolom majd javítva lesz. Vagy nem. Pár dolog amúgy teljesen hiányzik, a logoképeket sem lehet cserélni, nincs is a profilon ilyen.
/na, most pl már megejelenik instant. Csinálás alatt van.
mod.: Itt vagyunk és mindent látunk.. :D
/na, most pl már megejelenik instant. Csinálás alatt van.
mod.: Itt vagyunk és mindent látunk.. :D
Ja, lehet benne valami. Vagy az is lehet, hogy ... lesz előzetes moderáció? És minden posztot egyesével hagynak jóvá?
Ettől furcsább viselkedés az, hogy submit után nem látom a posztomat, csak ha ráfrissítek az oldalra.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Előny lesz mindenképp, hogy viszonylag gyorsan jönnek ki majd az új játékok: 2-3 év pl tartható lehet a mostani 12 év helyett. Cserébe viszont nem lesz nagy technikai előrelépés egyikben sem. A kreatív részek szerintem azért még maradnak embereknél, de a mechanikus feladatokat már AI fogja végezni a fejlesztésekben. Aztán később lehet, hogy már mindent. Extrém véglet lehet, hogy már a VO szöveget is AI mondja majd alá,de szerintem ez ellen annyira küzdenek a színészek, hogy ez egy darabig tuti nem lesz.
Nyilván lehet jól is hasznosítani az AI-t, de én is arra sztámítok, hogy a minőségi visszaesés lesz a belekapaszkodásból. Csak hát erre meg minek költeni, ha grafikailag egyre kevésbé látható az előrelépés, ugyanakkor a felhő meg biztos nem segít a 8K @ 120 fps-t path-tracinggel jól látni. Egyszerűen egyre kevesebb lesz így az új játékok relevanciája, ami mára is megcsappant már.
Nincs annyi saját játékuk, hogy a kiadóvá válás ne lenne nagy pozícióvesztés, a store-jukból bejövő royaltyhoz meg kell a gép terítése. De ez mindenképp süllyedés, nehéz bővülni a piacon, még a visszaesést elkerülni is, sokkal több játék vagy ajánlat nélkül. Most még van profit, de meghosszabbítani egy lineáris vonallal azt, ami folyik akár PC-s portokkal, akár tőlük elzárkózva, az nem ígér fényes jövőt.
Nekem pl az lesz. Nem kell konzol se ps se xbox elég lesz egy pc. PS-től már ezer éve megváltam volna ha menne a pc-s app..pont szerintem ezért nem is terjesztik ki.. a sony +1 db gép eladásért embereket áldozna kb annyira be vannak gyöpösödve
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 12:17:24
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 12:17:24
Minden játék elérhető marad native alkalmazásként is, csak a géptartás lesz majd úri huncutság. Részben már ma is az, a konzolok volt az egyedüli kivétel, de a mai ram meg gpu meg ssd árak mellett már igazi luxy dolog lett a pc építgetés. És ez még sokkal rosszabb lesz.
AI már ma is van a játékfejlesztésben. Az Arc Raiders részben AI-jal készült és Todd is beismerte, hogy a TES6 is AI-jal készül részben. Ahogy fejlődik a technika, úgy fog nőni az AI szerepe a fejlesztésekben. Mert olcsó és gyors és hatékony. A nap végén annyi előnye azért lesz ennek, hogy nem kell majd 15-20 évet várni egy-egy új játékra, de a minőségen azért látszani fog, ahogy már ma is látszik kicsikét. Ez az én jóslatom.
AI már ma is van a játékfejlesztésben. Az Arc Raiders részben AI-jal készült és Todd is beismerte, hogy a TES6 is AI-jal készül részben. Ahogy fejlődik a technika, úgy fog nőni az AI szerepe a fejlesztésekben. Mert olcsó és gyors és hatékony. A nap végén annyi előnye azért lesz ennek, hogy nem kell majd 15-20 évet várni egy-egy új játékra, de a minőségen azért látszani fog, ahogy már ma is látszik kicsikét. Ez az én jóslatom.
Niche-ként e forgatókönyv mellett is fenn fognak maradni nem a felhős játékok, én azok felé fogok orientálódni. A konzoloknál is keveslem a kontrollt, rengeteg jó rajongói tartalom/javítás van. Ha a jövő teljesen felhő+AI lenne, akkor maradna a retró és a modok. Lehet, jobban is járnék kevesebb viszonylagos újdonságra rárepülve. Nem mintha így nem menne sokat a retró, a PS3 is PS1-2-es játékok miatt lett, az XSX meg a BC miatt (nem csak, de döntő szempont volt mindkét esetben, ahogy PC-nél is nagy plusz az időben nézve is legteljesebb könyvtár).
Nem hiszem, hogy sokáig kell majd várnod erre, de ez nem lesz olyan örömteli pillanat azért.
Elég gáz ez az új világ.
Elég gáz ez az új világ.
Gépek vannak most is. Hidd el pl az osztrák sony felhő hálozatot ez a párezer magyar aki használná pc-n nem tenné taccsra..szimplán 2 kattintás lenne mondom. De majd várom a csodát egyszer hátha megtisztelnek minket is
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 11:22:45
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 11:22:45
Szerintem a Sony még kifacsar, amit csak tud a régi konzolos pénzekből és utána szépen átáll ő is, mint mindenki. Azt is gondolom, hogy sok generáció már nem lesz a konzolokban: ha nincs a többségnek úgyse gépe, akkor konzol se kell. A konzol lényege eleve az volt, hogy olcsón lehessen játszani a nappaliban, szakértelem nélkül. Ha a gépek olyan drágák lesznek, hogy nem éri meg konzolt (se) eladni, mert úgyse veszik meg ennyiért tömegével, akkor át kell majd állniuk más megoldásra. Itt csak a felhő marad, ahhoz tényleg nem kell gép, elég csak a telefon vagy a tévé, ami mindenkinek van amúgy is.
A felhő az pénzkérdés, mert kellenek hozzá gépek, amik 24/7 mennek.
A felhő az pénzkérdés, mert kellenek hozzá gépek, amik 24/7 mennek.
Ez nem pénz kérdése... sonynak kb 2 kattintás SE lenne és nálunk is élne a dolog.
Meglátjuk, az én véleményem az, hogy ettől előbb-utóbb be fognak dőlni. Mármint az egész cég, nem sok minden maradt már belőlük, ami profitot termel a PlayStationön kívül.
Idővel ez náluk is változni fog, meglátod. A MS sokkal több pénzt tett a felhőbe, mint a sony.
Felhővel semmi bajom ha sonynál lenne PC-n is NÁLUNK IS. De kreténkednek sajnos. Miközben a ms már lassan wc ülökén is enged játszani
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 10:58:42
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.03.05. 10:58:42
Ez nemcsak a sony jövője, hanem az egész iparágé. A MS már át is rendeződött erre: lásd új CEO, aki az AI részlegről jött, sose volt gamingben. És lásd a felhőszolgáltatásokba tett milliárdok. Sony se fog lemaradni.
Szerintem ez egy sötét jövőkép lenne a Sony számára, mert ebben elbuknának, mint live service-ben.
A jövő szerintem kettős lesz:
- AI
- felhő
Lehet ezek ellen harcolni, csak nem érdemes. Én se örülök neki, de ez lesz. AI fogja írni a játékok egy jelentős részét, ami lerövidíti a fejlesztési időt, cserébe langyosabb lesz a felhozatal és alacsonyabb a minőség. De olcsóbb lesz az előállítás. Eljutunk a szabott ruháktól a Zara kategóriás fast fashionig a videojátékok terén is. Lesz háborgás meg bojkott meg Asmongold a twitteren majd borzolja a csótányokat a szemöldökében, aztán megunja mindenki és hazamegy és megveszi 70 dollárért az új AI játékot szépen.
A felhőn való játék meg a drága chipek miatt lesz kényszermegoldás. Ez lesz a szép új világ.
- AI
- felhő
Lehet ezek ellen harcolni, csak nem érdemes. Én se örülök neki, de ez lesz. AI fogja írni a játékok egy jelentős részét, ami lerövidíti a fejlesztési időt, cserébe langyosabb lesz a felhozatal és alacsonyabb a minőség. De olcsóbb lesz az előállítás. Eljutunk a szabott ruháktól a Zara kategóriás fast fashionig a videojátékok terén is. Lesz háborgás meg bojkott meg Asmongold a twitteren majd borzolja a csótányokat a szemöldökében, aztán megunja mindenki és hazamegy és megveszi 70 dollárért az új AI játékot szépen.
A felhőn való játék meg a drága chipek miatt lesz kényszermegoldás. Ez lesz a szép új világ.
A Nintendónak vannak exkluzívjai, és főként azt veszi a bázisuk, a Sony kiadóként tragikusan kevés játékot ad már ki, a CoD, az EA FC, a Forza Horizon, a MineCraft és a GTA megy igazán a gépükön.
Beragadtak ak ét modell a közé, nyilván a live service-es kitérő miatt is, de nehéz lesz AAA(A) szinten mennyiséget és minőséget is gyártaniuk. Most legalább jött egy kisebb GoW, de az meg nyilván nem lesz system seller. Ha elszállnak a konzolhardverek árai is előbb-utóbb, az sem biztos, hogy sokat segít. Nyugaton is egyre szélesebb rétegek nézik meg, hogy a mai vuilágban számukra megdrágult élet mellett mi fér bele, akkor is, ha a konzol- és játékárak történelmi léptékben nem is drágultak az inflációval.
Értem, hogy jön a Wolverine, de a játékok alapvetően hiányoznak.
Beragadtak ak ét modell a közé, nyilván a live service-es kitérő miatt is, de nehéz lesz AAA(A) szinten mennyiséget és minőséget is gyártaniuk. Most legalább jött egy kisebb GoW, de az meg nyilván nem lesz system seller. Ha elszállnak a konzolhardverek árai is előbb-utóbb, az sem biztos, hogy sokat segít. Nyugaton is egyre szélesebb rétegek nézik meg, hogy a mai vuilágban számukra megdrágult élet mellett mi fér bele, akkor is, ha a konzol- és játékárak történelmi léptékben nem is drágultak az inflációval.
Értem, hogy jön a Wolverine, de a játékok alapvetően hiányoznak.
"Mondjuk ha szöges léccel csapkodnák a heréimet se érteném meg mit esznek a nintendo és az ottani játékokon..99.9%-uk bottal se aztán maradt a 2 zelda amit értelmesnek találok."
Nosztalgia leginkább. Amerikában (és Japánban) nem c64-gyel, hanem NES-sel és SNES-sel nőttek fel az emberek. Nekik szól leginkább a mai nintendo, azért nincs nagyon új IP sem, hanem a régi Mario meg Castlevania meg Metroid meg ezek mennek.
Nosztalgia leginkább. Amerikában (és Japánban) nem c64-gyel, hanem NES-sel és SNES-sel nőttek fel az emberek. Nekik szól leginkább a mai nintendo, azért nincs nagyon új IP sem, hanem a régi Mario meg Castlevania meg Metroid meg ezek mennek.
"mint kiadó és nem mint konzolgyártó." Kozolgyárók közül egyedül a nintendo aki keres a szarján mivel az hulladékot ad platina áron. Ez tény. Mondjuk ha szöges léccel csapkodnák a heréimet se érteném meg mit esznek a nintendo és az ottani játékokon..99.9%-uk bottal se aztán maradt a 2 zelda amit értelmesnek találok.
Bár a nagyvilágban körbe nézve miket fikáznak az emberek ami nekem tök jó játék totálisan érthető a dolog..
Ez a verseny a fejekben van amugy nálam a verseny vagy a játékok "jósága" ott döl el mit használok mit játszom...és hát az elmúlt nem is tudom hány év alatt a ps alig megy addig a xbox csoda hogy még müködik annyit nyomom.
Csak a sonyt nem értem hogy ők SEMMIT nem akarnak... se normálisan nyomni a ps plus szolgűltatásukat, se elhozni pc-re (több országba is) a felhős szolgáltatást, most már a natív pc is büdös lett hirtelen...mindfuck..
Bár a nagyvilágban körbe nézve miket fikáznak az emberek ami nekem tök jó játék totálisan érthető a dolog..
Ez a verseny a fejekben van amugy nálam a verseny vagy a játékok "jósága" ott döl el mit használok mit játszom...és hát az elmúlt nem is tudom hány év alatt a ps alig megy addig a xbox csoda hogy még müködik annyit nyomom.
Csak a sonyt nem értem hogy ők SEMMIT nem akarnak... se normálisan nyomni a ps plus szolgűltatásukat, se elhozni pc-re (több országba is) a felhős szolgáltatást, most már a natív pc is büdös lett hirtelen...mindfuck..
A helyzet az, hogy ekézheted őket, ahogy akarod, de a Sony megnyerte a "konzolháborút", ez ma már egyértelmű. A nintendo a saját térfeléről sose ment ki, egy niche termék lett, a MS meg feladta. Mindenki szidja az exkluzívokat, de a nap végén azok nyerték meg a Sonynak a versenyt. A MS egy csomó pénzt keres ... mint kiadó és nem mint konzolgyártó. Óriási különbség. A MS egy rakás pénzt keres még az Office-ból meg a Copilot AI-ból is, többet is, mint a játékokból, ettől még mindig nem lett az xbox életképes versenytársa a playstationnek.
Szép baromságok így egybe összefoglalva.
"és nem akarják, hogy Xboxon játszanak emberek PS játékokat" Hát akkor az eddig kiadottakat le kell szedni a pc-s boltokból mert bizony fognak vele játszani... Tehát ez a tézis már évek óta meg van döntve. Mivel már elég sok játékuk van pc-n.
"látják mi történt az xboxal" Mi? Kiadtak egy fozát ps-re ami atomsiker? Szar lehet uszkálni a pénzben mert eljuttatod az emberekhez "mindhez" amit szeretnének.
Semmit sem árt a brandnek ha kiadod a szajrét több platformra.. Fel kéne már fogni a nagy diplomás moslék embereknek hogy sok játékos inkább nem fog játszani a játékaikkal ,de azért se fog konzolt venni ahogy sokan eddig se tették.
Aki meg ezer éve ps-es vagy ezer éves boxos nem fog áttérni a másik gépre mivel már ott van ezer platina ezer game stb.. ezt 1-2 címért nincs az az ökör barom állat aki eldobja. De hát sony ahhalottak gyülekezete. És még a felhőt se képes pc-n kiterjeszteni hozzánk... férgek így ahogy vannak
"és nem akarják, hogy Xboxon játszanak emberek PS játékokat" Hát akkor az eddig kiadottakat le kell szedni a pc-s boltokból mert bizony fognak vele játszani... Tehát ez a tézis már évek óta meg van döntve. Mivel már elég sok játékuk van pc-n.
"látják mi történt az xboxal" Mi? Kiadtak egy fozát ps-re ami atomsiker? Szar lehet uszkálni a pénzben mert eljuttatod az emberekhez "mindhez" amit szeretnének.
Semmit sem árt a brandnek ha kiadod a szajrét több platformra.. Fel kéne már fogni a nagy diplomás moslék embereknek hogy sok játékos inkább nem fog játszani a játékaikkal ,de azért se fog konzolt venni ahogy sokan eddig se tették.
Aki meg ezer éve ps-es vagy ezer éves boxos nem fog áttérni a másik gépre mivel már ott van ezer platina ezer game stb.. ezt 1-2 címért nincs az az ökör barom állat aki eldobja. De hát sony ahhalottak gyülekezete. És még a felhőt se képes pc-n kiterjeszteni hozzánk... férgek így ahogy vannak
Most már kb. hivatalos, hogy nem jönnek first party single player játékok. Yotei sem. Maradnak second party, mint Death Stranding 2 például, meg live service. Több oka is lehet. Annyira baromira nem fogynak jól a PC átiratok. Évekkel a konzol megjelenés után, teljes áron már nincs akkora hype rájuk. Másik oka meg az lehet, hogy látják, hogy mi történ az Xboxszal és nem akarják, hogy itt is az legyen a játékosok felfogása, hogy "minek konzol, előbb-utóbb jön PC-re". A harmadik pedig az, hogy minden pletyka szerint a következő Xbox kb olyan lesz, mint egy PC, még tán Steam is lesz rajta és nem akarják, hogy Xboxon játszanak emberek PS játékokat.
Nintendonak nagyon megy az, hogy az ő játékaik exluzívok maradnak. Sony valszeg úgy látja, hogy árt a brandnek az exkluzivitás hiánya. Xboxnak egyértelműen nem segített. Persze ott csomó más baj is van.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2026.03.05. 01:31:04
Nintendonak nagyon megy az, hogy az ő játékaik exluzívok maradnak. Sony valszeg úgy látja, hogy árt a brandnek az exkluzivitás hiánya. Xboxnak egyértelműen nem segített. Persze ott csomó más baj is van.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2026.03.05. 01:31:04
Attól nem fog jobban menni a konzol és játékeladásuk ha ez miatt lépnék meg.
Death Stranding 2 pl.most jön pár hét múlva.
Yotei akkor viszont már lehet nem lesz
Death Stranding 2 pl.most jön pár hét múlva.
Yotei akkor viszont már lehet nem lesz
Oldal 1 / 2431Következő →