PlayStation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2024.09.27. 10:50:13
Ha jól tudom a sony a proból kevesebbet is csinál eleve, ami azért nem jó előjel.
PlayStation 5 Pro konzol - 329 990 forint
PlayStation 5 Pro konzol + optikai meghajtó - 379 990 forint
"Nulla tenaci invia est via"
PS5 II PSVR
PS5 II PSVR
Bár nem is én vagyok szerintem már a célközönsége, bár ez szinte minden játékról elmondható. Nagyon vártam, végül nem szerettem.
Adversus solem ne loquitor
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Steamdecken én is agyatlam, de nem bántam meg a rog ally x-et. A kijelző a decken jobb, de itt picit erősebb a vas és jobb az aksi. Utóbbi győzött meg, ha repülök, legalább valami elvonja a figyelmem attól, hogy sokezer méter magasan vagyok egy csőben, miközben Denzel a pilótafülkében éppen tol egy csíkot vagy valami.
Valahogy megbirkózom a PC-vel a nappailban is, attől még mindig kevésbé tűnök játékfüggőnek, mint a konzoloktól. A kisebb méretet már csak a mobilitás miatt is a konzolok javára tudom írni, de pont a PS5 az, ami már szinte PC-sen ormótlan nekem. A PS3-at vagy az XSX-et be tudom dobni egy normál hátizsákba, a PS5-höz már extra kell, amit hátránynak tartok (nem kocsival járok), ha mostanában éppen nem is mozgattam sokat a konzolokat, de korábban gyakran megtettem, és a jövőben is lesz még rá példa.
(Dehamár, I713700k, 4080, PS5 és Steamdeck Oled) :P Nyasgem, gentlemen!
És eszem ágában sincs Ps5 Pro-t venni.
Nem Mariosan kurva nehezek a szopatósabb pályák, de azért így 42 évesen már volt ami nem ment elsőre (és akkor finoman fogalmaztam :D) Ennél jobb dualsense kihasználás sose volt és sose lesz. Aki teheti vegye, nyomja (már ha bírja az ilyesmit)
Ez a legjobb Nintendo játék, amit a Sony valaha készített/10
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
A lustaság nagyon nagy úr.
Talán csak szerencsém van, hogy a konzol nálam kitűnően muzsikál, és nem érzek késztetést, hogy ezt az erőművet játékra használjam (rts-ek mennek persze, Age of Empires és tsai, ezekkel szívesen pepecselek ma is, ha épp úgy alakul).
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2024.09.17. 21:51:27
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
/a videón látható jelenség éppen 3 héttel ezelőtti állapot, ahogy látszik is. De lehetne 3 hónappal, vagy 3 évvel ezelőtti állapot is. Teljesen mindegy.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.09.17. 11:52:39
A quick resume-mal nekem tényleg csak egyszer volt problémám, de mivel nem kötelező, 3-4 játékban használtam ténylegesen összesen. Ettől függetlenül kínos a hibaszázaléka, ez nem vitás.
De mint mondom, fagyások vannak néha. A szerverledobásokat nem számolom, mert az lehet a host kapcsolata miatt is. De az már bosszantó, hogy bizonyos játékok nem mennek wifis nettel (a 360-as BC-sek jellemzően ilyenek, de szerintem volt más is), muszáj a kábel, hiába hasít elvileg a vezeték nélküli is. Vannak ilyen apró nyűgök, de PC-n sosem multiztam wifivel, így nem tudom összevetni.
Szerk.: A gamebreaking bugok meg megint más kategória, azok platfromfüggetlenségét talán már fölösleges is magyarázni. Mindenesetre amit másfélszer kellett végigjátszanom emiatt, az a PS3-as The Darkness volt, és a hivatalos fórumon megírták a hivatalosságok, hogy ez van, nem tudják javítani.
De eddig stabilabbnak hittem a PS5-öt, ha olvastam is problémákról.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2024.09.17. 11:48:07
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A PC-t nem istenítem, de ha nem tűnt fel, akkor kb a teljes világ most azt kalkulálja, hogy ilyen áron megáll-e az a szöveg, hogy a konzolok olcsóbbak, mint a pc-k. Ha ez neked flame, akkor a teljes techsajtó, techtuber csatornák és úgy a fél világ kb bekapcsolódott ebbe a flame-be. Ez nem arról szól, hogy a pc jobb-e, mint a konzol, mert az nem kérdés: jobb. Mindig is jobb volt. A kérdés az, hogy anyagilag melyik jobb megoldás. A 180-200k forintos ps5 mellett voltak észérvek. 3-400k forintos digital only pro mellett már nehezebb ilyen érveket találni.
A konfigom célja az volt, hogy hasonló budgetből egy azonos vagy jobb konfigot kihozzak. Egyébként 16 gb rammal simán el lehet ma még lenni. Nem optimális, de simán elmegy. A most megjelent játékok közül egyet se tudok, aminek 32 giga kellene.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2024.09.17. 10:54:38
Nyilván lehet PC-t fagyasztani elcseszett modokkal vagy OC-vel, de ezeket azért kár lenne idevenni. És a PS3-on egy időben rendszeresen fagyott a PSN, szinte időre ment a vásárlás, mert pár percen belül garantált volt a reboot. Előtte utána jobb volt, tehát valószínűleg frissítés javíthatta, de sok hónapig csinálta nálam. Az a platform engem visszarepített a Win 95-ös időkbe.
A PS4-5-öt nem tudom (az 5-öt próbáltam másnál nemrég, azzal nem volt gond), az XSX sokkal stabilabb a PS3-nál, de a PC-imhez képest nem érzem, hogy előrelépés lenne, mindkettőn van gond, nagy ritkán. (A quick resume-ot nem nézem most, engem egy játékban érintett, általában nem használom.) Mindenesetre nem halottam arányaiban kevesebb PS-es fagyásról, mint boxosról.
Nintendo-fagyás nem rémlik, de azokból csak retrómasináim voltak (a Switchet próbáltam még), vannak, más kávéház minden szempontból.
Szerintem az egy PS-topikban nem mellékes, hogy szinte PC-szintre árazzák a következő félgenerációs vasat. Vagy ezt helyeselni kellene? Nem tűnik egy ár-érték arányban bajnok konzolnak a Pro, ennél azért a PS márka hozott meggyőzőbbeket korábban. A sokéves fejlesztési ciklusok pedig szoftver szempontjából csökkentik a relevanciáját.
Amúgy sem értem, tényleg azért vagy a PS topikban, hogy flémelj és istenítsd a PC-t?
A konfig is egy fos, amit itt összeraktál. 2x8 GB RAM PC-n, wtf? :D
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Az egyébként PC-n sem normális, ha a játék egyáltalán nem megy. Ha minimum követelmény felett vagy és frissek a drivereid, akkor mennie kell.
PSN ID.: Beegabor
Olyan nagy szakértelem egyébként ma már gamer pc-hez nem kell. Ősszerakják neked, aztán tényleg csak annyi a dolgod, hogy kettőt kattintasz az ikonon és játszol. A driver meg egyéb frissítések is mennek szépen úgy, mint egy okostelefonon vagy konzolon, nem bonyolultabb.
Az viszont tény, hogy jobban mutat a nappaliban a fehér ps doboz, mint egy pc ház.
Nem, nem scalpernél vettem, hanem simán boltban, polcról. Az tény, hogy vannak olyan terminally online kockák, mint te is, akik hajnalban nyomogatják az f5-öt, hogy 20 ezer forintot spóroljanak, de nem is rólad beszéltem, hanem a "többségről". A többség pedig nem te vagy, hanem aki karácsony előtt bemegy és megveszi a polcról akkor is, ha 20-30-40 ezerrel több, mint az MSRP, mert kell az ajándék és most.
Az alapfelütésed ugyanakkor az volt, hogy nem jön ki 320 ezerből egy RTX 4070 alapú gép. Erre adtam azonnal egy elég ismert techtubertől egy videót, hogy de, kijön. Kicsit alá is ment, 910 dollár körül kihozott egy gépet. Az én iponos konfigom drágább, de sokkal jobb is, mint amit ő csinált. Ha lemegyek én is a ps5 pro cpu szintjére (3600), akkor simán benézünk még iponos áraknál is 400 alá, mert alaplapból is jobb a régebbi chipset meg nem fetltétlen kell a pro változat sem. Amit én összeraktam, az egy olyan konfig volt, ahol nem nagyon lesz cpu bottleneck, ellentétben a ps5 pro-val, ahol meg igen.
Ja, és mindkettő sokkal jobb, erősebb gép, mint ami a ps5 pro lesz. Nem azzal azonos, hanem jobb. Azonos konfigot az elérhető gpu-k miatt nem lehet csinálni jelenleg. Vagy gyengébb, vagy jobb lesz. Ez jobb.
Szerk: Gyönyörű, h egy kis aktivitáshoz a fórumon az kell, h két ember vitázzon és egyik úgy beszéljen a másikkal, mint egy kutyával.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2024.09.14. 14:52:44
No további jó SG-zést!
Az alap PS5 400 és 500 euró volt megjelenéskor, lemezzel vagy nélküle. Ez akkori áron 144 000 és 185 000 ft volt. Ehhez képest én is 200 fölött vettem, mint a többség, mert a valóság és az ajánlott kisker ár nem szoktak találkozni egymással. Ugyanez lesz most is.
Ryzen 5 5600 (ezerszer jobb proci, mint ami a proban van) és hűtéssel együtt jön
MSI B550 alaplap
NZXT H5 fehér ház hűtőkkel
PNY RTX 4070 12 GB (kenterbe veri a PS5 Prot)
GSKILL 2x8 GB RAM DDR4
MSI 650W táp
2TB M.2 drive mint a proban
Ez most bruttó 454 000 magyar forint. A ps5 pro talán-talán 20-30 ezer forinttal ez alatt lesz kisker bruttóban, de simán lehet, hogy nem. Mindez nulla effort, ipon gépösszerakóval szó szerint 3 perc munka. Aki beletesz ennél többet picit, az le tud menni 400 alá is simán.
És ez NEM EGYENLŐ egy PS5 Proval, hanem jobb annál. Sokkal jobb.
Hát, neki sikerült, de nyilván ő nem olyan okos, mint te vagy :DDD
Egyébként meg megsúgom: ez soha nem lesz 320k itt Magyarországon. Soha a büdös életben. Ha írás mellett olvasnád is a kommenteket, akkor látnád, hogy eleve ez volt az alpfelütésem. És 400-ból már ki lehet hozni egy 4070 alapú gépet bőven. És az én tippem, hogy 400 is alábecslés, pláne ha akarsz optikát meg tartót is hozzá. És akkor az éves előfizetést nem is számolom, ha esetleg nemcsak single player játszanál.
A könyvtár egy valid dolog, de ugye a sony adja ki a legnagyobb címeit pc-re folyamatosan. És a PC mellett azért szól még pár érv, ezt gondolom nem kell felsorolnom. Pl dolgozhatsz is vele, ha akarsz.
Ha már érvet akartál a konzol mellett felhozni, akkor inkább az, hogy hülyén néz ki még mindig egy pc a nappaliban a tv-re kötve vs. egy szebb és kompaktabb konzol.
Látatlanba lefogadom, hogy mindkettő, a sony féle meg az amd féle is, gyengébb lesz az nvidia ma is elérhető megoldásánál. Ezért mondom: ennyi pénzből össze lehet dobni egy rtx 4070 alapú, jobb cpu-val rendelkező gépet, ami jóval erősebb lesz a ps5 pro-nál. Pláne európai kisker árak mellett. Amerikában nem jönne már ki ez a matek, de mire hozzánk elér 400+ ezer forintért, ott már azért van mozgástér.
A Game Pass CoD-hoz, Diablóhoz még csábító lehetne, az XSX nem drága és jó kis gép, de a PS erősebb brand, és ha ott vannak a haverok és látszólag exkluzívok is, akkor nehéz ellenük sikert elérni. Továbbra is úgy gondolom, hogy az MS nem ütötte eléggé a vasat, amikor a 360 fénykorában jól álltak, és nem sikerült az átmeneti előnyükkel magukat komoly vetélytársként bebetonozni. Nyilván azóta is volt sok rossz döntés, de az egy nagy lehetőség lett volna.
Ez a mostani magát látszólag elbízó Sony elég elkeserítő.
Kell gondolni a jövőbeli játékokra is.
A mostanit eladom és rádobok 200ezret,nem kevés de vállalható.Szerintem nem szart fognak adni ennyiért..
Nem érhető el. A PS5 PRO-ban lévő architekt egyelőre nem vehető meg PC-n (RDNA4). A PSSR nem lesz elérhető pc-n, az sony szabadalom, ráadásul erősen kötődik a PRO felépítéséhez. Az AMD dolgozik a saját AI alapú upscalerén, de amíg nincs hozzá hardver, ez annyira nem is fontos.