Kvantum mechanikával lehetséges a "lehetetlen" ûrkémia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg nincs. Az az angol nyelvû cikk, amelyikre ez a cikk utal, ott is rosszul használják ezeket. Viszont rá lehet lelni az eredeti publikációra a Nature-ben, ott hidroxi- és metoxi- gyököket említenek.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Picizöldfül
" Ezen felbuzdulva a kutatócsoport egy újabb kísérletben 63 Kelvin fokra hûtött gáznemû hidroxilt és metanolt". Ha már kötözködés,alapállapotban nincs olyan hogy hidroxil,az vagy gyök vagy csoport,de magában nincs olyan hogy hidroxil vegyület.

Milyen jó hogy itt egy csomó mindent tanulhatok a nyelvtanról.
Pont ezért járok ide. :)

nearo
szép lassan leesett, hogy az egész kommentje nem stimmel... hiába, nekem reggel volt még :S

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Én se vettem észre... És valóban, már én is többször írtam az sg-nek, hogy irtózatos nyelvtani hibákat vétenek a cikkekben.

Vegyétek már észre, hogy Sahmatov ironizált. Csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a kvantummechanikát egybe kéne írni.

nearo
"szó köz"...? Annyira szép, amikor valaki grammar nazi, közben õ maga is ugyanúgy elbassza...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A cikkbõl kiderül, hogy a metoxi gyökrõl van szó. (A képen nem ez szerepel.)
Ha már helyesírás, olyan nincs, hogy metoxi. Van metoxi gyök, van metoxi csoport, vannak metoxi csoportot tartalmazó molekulák, de metoxi akkor se létezik, ha ezt egy newscientist.com nevû "szakfolyóiratban" leírják.
csnatkk

Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz

Glutamin
Szerintem ugorj még egyszer neki ennek a nyelvtan témának! :)

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Hatalmas probléma.. megragadtad a lényeget.. <#eljen>
A "kvantum mechanika" helyesen szó köz közbe iktatásával szerepel a címben, azonban a "szoba hõmérséklet" és "az össze tett", valamint az "erõt ér" sajnálatos módon egybe lett írva.
Érdekes, bár ez az egyik legjobb a kvantummechanikában.