Felhő alapú tárhelyek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, de ahhoz pont nem adják az ftp-t...
FZoleee
Vagy próbáld ki, elvileg van egy hónapos free trial.
FZoleee
Nem fizetek érte, szerintem nézz review-okat a neten.
Ezért te fizetsz? Érdekelne, hogy az ftp hozzáférés rendesen megoldott-e, meg úgy az egész megbízhtó-e.
25$-t még meg is érne egy évre.
SzirmosSzisza
Megnéztem egy 7 hónapost, azt lehetett. Az a baj, hogy random meg vannak nyitva, szal szerintem ez pont megvolt :D

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Malakai
Próbáltál módosítani bármit régi képek esetén, vagy törölni õket? Elméletileg úgy kéne viselkedniük, mintha nem az accountról töltötted volna fel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Nekem mind albumban van. Egyikben van 3000 kép, másikban 1500 maradék meg szétszórva. Mondjuk biztos ami biztos alapon mind le van töltve helyi gépre is :D

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Malakai
Na meg ott van az is, hogy valami kétszázpár képet lehet managelni egy accounton, ha nem fizetsz proért.
Aki nem használja: A képek fentmaradnak afelett is, csak olyanok lesznek, mintha account nélkül töltötte volna fel akárki.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Igen az ki is ment a fejembõl, pedig van 7k képem feltöltve és picit paráztam is, hogy lejárnak, most eszembe juttattad :D

Malakai
Ott meg van 6 hónapos határ, hogyha nincs megtekintése a képnek. SomeImage tûnik még korrektnek képekhez, de a statisztika alapján még simán lehet, hogy a (közel)jövõben bedõlnek (128K kép azért nem mondhatni hatalmasnak). De nincsenek limitek, csak 6MB fileméretre és van API is. 18+os meghatározás nincs, de global kép listázója sincsen.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
imgur-on elvileg nincs korlát :)

Maximus4
Ezzel csak egy "baj" van ha az ingyenest választod,hogy 2 gigánál nagyobb fájlt nem lehet feltölteni egyszerre.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

FZoleee
50 GB tárhely: ADrive Kliens az nincs (vagy csak én nem találom), viszont van iOS és Android alkalmazás, ha fizetsz, akkor FTP hozzáférés is :)
Az aláírásomban pedig képek tárolására alkalmas tárhely található.
immovable
Jó összefoglalás, jár érte a plusz.<#wave>
vegicsek
Dropboxot használunk egyetemi jegyzeteket megosztani, arra tökéletesen alkalmas, megbízható

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

SzirmosSzisza
Ezt már kérdezted SG-n egyszer, ha jól emlékszem, nem nagyon van ilyen.

De amúgy nem is kell PC, szerzel routert amire lehet rakni openwrt-t, azon felcsatolod webdav-val valamelyik "felhõt" és simán másolni tudsz rá, csak valahogy el kell routerhez juttatni a fájlt :)

Zárt. Tehát a firmware-ben beadok egy ftp címet, passal, porttal, és nyomja fel az adatot rá.
Mindezt úgy, hogy pontosan a közbeiktatott PC elkerülése lenne a cél, tehát nem fogok ftp szervert futtatni, majd a könyvtárát felszinkronizálni felhõbe, stb stb. Tiszta megoldás kell.
Malakai
Ingyenesnél is 1TB ha minden igaz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bár ha belegondolok, egy FTP szervernek álcázott helyi wrapperrel ami a másik oldalról ezen az API-n keresztül kommunikál nem tûnik lehetetlennek a helyzet abban az esetben sem, ha zárt az eszköz :)

Csak persze így már kicsit lehet ágyúval verébre lenne :D
Zárt az eszköz? Tehát FTP-n kívül más szóba sem jöhet, nem lehet beleírni?

Azért kérdezem, mert a Drive-hoz van webes API, a dokumentáció úgy indul, hogy válassz egy nyelvet a következõk közül:
Java, PHP, JS, CLR (.NET), Python, Objective-C, Java/Dalvik (Android), Ruby, Go

És utána mutat ezekhoz komplett implementációs példákat.
Igy ahogy mondod. FTP protokoll kell automatizált eszközhöz.
Maximus4
Akkor tisztázzuk :) FTP-rõl akarsz átmásolni dolgokat?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Én nem tudok ilyenrõl (legalábbis az itt felsoroltak közül), de mire kell amúgy? Valami automatizált feltöltéshez esetleg?

Csak azért kérdezem, hogy az FTP protokoll az kikötés, vagy csak ezt találod a legcélszerûbb eszköznek a feladathoz?
Szerintem kezdjük elõrõl. FTP-vel hozzá lehet férni? :D
Maximus4
Amikor regelsz,akkor kapsz egy emailt és benne van egy letöltõ link is a kliensrõl amit nem kötelezõ használni vagy telepíteni.

Viszont nem nagyon értem a mûködését,mert commanderben létrehozok egy könyvtárat az általa létrehozott meghajtón,de nem látszik.Viszont ha megnézem intézõben,akkor ott van.Jó lenne ha valaki megmagyarázná ez miért van :)

Mármint milyen klienst telepítesz?
Maximus4
Én most kipróbáltam és a Bitcasa-val ha telepíted a klienst,akkor commanderen keresztül gond nélkül megy.

Olyan van, amire FTP-vel lehet feltölteni?
Nálam eddig egyértelmûen a Google Drive a nyerõ, az 5GB tárhellyel is elvoltam eddig, most látom itt írjátok már 15GB, nézem és tényleg megemelték :)

Jó a kliense, jól integrálódik a rendszerbe, egyedül annyi baj van vele, hogy a temp mappába otthagy egy csomó szemetet, de ez elhanyagolható, egyébként is takarítani kell azt néha.

A Mega-t néztem annak idején mikor indult, jól hangzik az 50GB, de a javascript alapú kliensoldalú titkosítása gyengébb gépeken problémás lehet, illetve ugye eleve nincs asztali kliens háttérszinkronizációval.

A többit nem próbáltam, mert egyik sem nyújt semmi olyat a Drive-al szemben, ami miatt felkeltették volna az érdeklõdésemet, bár ez a Copy még nem tûnik rossznak, eddig arról nem hallottam, azt majd azért lehet megnézem.
Magiszter
Mehet. Aztán majd nem ártana egy clean-up sem a bannerrel kapcsolatos hozzászólások törlése képében. :)

Maximus4
Akkor mehet be a karajjj féle banner?

Magiszter
Tetszik! <#eljen>

Alexease
Vagy ez:) <#idiota>
Maximus4
Nekem mindegy.Várjuk meg karajjj bannerét,aztán majd berakatom a linkekkel együtt.

Magiszter
Szerintem ezt LINK kellene betenni középre (esetleg magyarítva), a kis felhõcskéidet meg köré.

Vélemény?

mindjárt összedobok egyet
Maximus4
Esetleg bannernak?

Maximus4
Meg kell választani valakit hg-nak,de elvileg minimum 500 hozzászólás kell,hogy legyen a topikba.
Nekem csak a játékosok részlegébe van moderátori jogosultságom,és majd elintézem nemsokára,de most egy bannert próbálok összehozni :)

Magiszter
Én csak a témaindító vagyok. Gondolom házigazda is csak VIP lehet... :\

csak házigazba, vagy moderátor tudja
Magiszter
Privátban elmondanád hogy kell azt?

Maximus4
Én a linkeket is kiraknám felülre,hogy könnyebben megtalálhassák az ide betévedõ emberkék :)

Magiszter
Igazad van. Csak nem tudom már megváltoztatni. :(

#19 Maximus4: Hát igen, a kérdéseim nagyon jók szoktak lenni :D

Maximus4
Jó kérdéseid vannak :D Fogalmam sincs :D

SzirmosSzisza
Címbe szerintem elférne egy tárhely szó is, felhõben nem csak adatot lehet tárolni :)

Amúgy én Dropboxot használok (mobilról ide automatikusan feltöltõdnek a képek, tök kényelmes), illetve Cubbyt nézegettem még.

Magiszter
Még valami: Látom lehet venni 500 gigát és 1Tb adatforgalmat. Ezek szerint az ingyenesben is korlátozva van a forgalmazható adatok mennyisége? Viszont nem látom hogy milyen összegben, van erre valami táblázat?

Magiszter
Most vonaglik fel 2Mb/s sebességgel egy 1 gigás ISO-m. Ha nem szakad meg akkor megpróbálom egy 7 gigással is.
Ezt a dupla accountot meg már én is bejátszottam. Majd szortírozom a dolgaimat.
Amúgy lenne egy érdekes észrevételem. Azt írja hogy õk nem látják mit töltesz fel, még a fájlnevet sem, ám jogsértés esetén tudnak törölni. Tehát ha megosztasz valamit arról elpárolog a titkosítás? Nem teljesen világos a mechanikája a dolognak.

Maximus4
Erre mondtam,hogy ezt saját magaddal is megoldhatod,ha nem elég az 50 Giga.Nekem egyelõre 2 regem van,így a 100 gigával elleszek egy darabig :) Viszont örömmel konstatálom,hogy több mint egy 1 órája folyamatosan üzemel a feltöltés gond nélkül,kopp kopp:)

Magiszter
Köszi. Most próbáltam ki kolléganõmmel a megosztási lehetõségeket. Tetszik! <#eljen>