Splinter Cell: Blacklist
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Esetleg valakit érdekelne egy beváltható kód?Pm-be keressen meg.
Üdv,
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"
Tipikus celeb hozáállás pénzért ezek még az anyjukat is gerincre vágnák ha megfizetik öket, itt valszeg nem igértek neki eleget...
A convictiontól valóban jobb lett, viszont minden más résztõl gyengébb. Mert ugye a szartól nem nehéz jobbat csinálni.
Nekem bejön a játék oriási az elörelépés a convictionhoz képest de ez izlés dolga.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A Blacklisten már elsõ ránézésre is látszik, hogy ez nem más, mint egy Conviction 2.0. A játékról ordít, hogy ezt ugyanúgy akciójátéknak tervezték, mint az elõzõ részt, csak gondolom az elégedetlenkedõk hatására az utolsó néhány hónapban gyorsan implementáltak egy minimalista lopakodás-rendszert, hogy aztán mindenki befoghassa a száját.
Sokan írják, hogy „d-d-de ugyanúgy van lopakodás mint a régebbi részekben”. Valami tényleg van, de ez még nem elég. Ettõl még nem lesz jó lopakodós játék. Olyannyira nem jó, hogy még a SC1-tõl is bénább. Hogy miért? Lássuk:
- nincs fény/zaj mérõ
- 2 bites „láthatóság” mechanika: vagy látszol vagy nem
- háttérzajokat nem lehet felhasználni saját zajok tompítására (de legalábbis nem CT szintjén)
- 3 féle sebesség guggolásnál (CT-ben 5 volt)
- „Sam” még akkor is hangtalanul mozog ha fedezékbõl fedezékbe vetõdik
- különbözõ felületek ugyanazt a hangot/zajt keltik tök mindegy hogy fa, fém vagy csempe
- se összetett alarm-rendszer, se következményei nincsenek a lebukásnak (mint pl. PT-ban)
- nincs lockpick, se hackelés
- hihetetlenül primitív AI, még legnehezebb fokozaton is teljesen elnézõ és dobálja a „stealth killeket” (példa1, példa2, példa3)
És akkor még nem beszéltem a harmatgyenge történetrõl és az új köcsög kinézetû és hangú „Sam”-rõl. Nem csodálom, hogy Ironside le is lépett a francba, neki is felfordult a gyomra attól, amivé a karaktere vált. Egy szó mint száz, ha valaki szerette a régi részeket(1-2-3) inkább játssza újra azokat, garantáltan jobban jár, mint ezzel a förtelemmel.
Arról beszélek, hogy a régi fíling az elsõ három játék (de még Double Agent is megõrzött ebbõl valamit). Azt mennyiben hozták vissza?
Egy újabb klasszikus játékot nyírtak ki számomra a Tomb Raider után.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Itt viszont lehetett végre megint rendesen lopakodni, egyesével kiütni az ellenségeket, észrevétlenül átjutni (persze nekem sokszor nem sikerült, nem volt türelmem, inkább párduc lett belõlem 😄 ). Az ellenség sokszor indokolatlanul buta mondjuk, amikor elmenekülök zsákutcába, ahol csak egy szellõzõ van, ami átvezet a másik szobába, és nyitva is van (át is lehet nézni), "eszébe sem jutna", hogy esetleg átmentem rajta, de sokszor viszont nagyon jó.
Ami erõs pozitívum még, hogy még az én gépemen is akadás nélkül futott, pedig kicsit messze van a minimum követelménytõl (core2duo E4300-as 1.8Ghz-es proci, GT240-es vga).
i5-2500K 4 Ghz CPU + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + GTX 780 3 GB VGA + vízhűtés + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27\" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams