Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A talp csak addig fogja a hajót, míg be nem ülsz a pilóta székébe. Ha ez megtörtént, akkor azonnal zárni kell, mert különben elenged. Hiába zöld.
Tegnap pont így jártam a Picurral. Épp csak beültem, hogy megnézzem a leendő kilátást. Se giro, se alsó hajtóművek, se hidrogén. Még energia sem volt. Erre a kis aranyos eldőlt hátra.
Szerencsére kár nem esett, rádobtam a hiányzó blokkokat, töltöttem bele cuccot és nem tudott forogni. Mert a JD elvitte az összes energiát és a giróknak nem maradt. De aztán ezt is megoldottam.
Szóval erre figyelni kell.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Vittem magammal az egész kivetitő állványt, pedig zöld a talp 😄

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Ha már a kis vadász nem működött, építettem egy nagy utazó és leszálló hajót, nevezetesen a Picur-t.
.
.
Csak a felszínen van meg a max.
Ha megfigyeled, akkor a távolságot is méri a felszín alatt is. De nem mínuszban.
A lyukbegyógyulós dolog új. Lehet, hogy a játékteljesítmény miatt beleraktak egy ilyen fícsőrt.
Vagy egyszerűen csak sosem fúrtam ilyen mélyre és nem találkoztam a jelenséggel.
2 szállitó kőr van kiépitve. Egyiken egyik irányba a másikom meg vissza. Ha bekapcsolom a továbbitó szürőt hogy a öntvényeket vigye el a konténerbe de ha elfogy, nincs mit továbbitania, a konténerből kivesz egy kis mennyiséget és azt szállitja kőrbe kőrbe. Ezért gondoltam azt hogy az alkatrész szétbontása közben megtelt a konténer és nem volt hova rakni azért tünt el a hiányzó mennyiség.
Megpróbáltam lerajzolni, de valamit nem jól írtál le, mert a rajz alapján a két konténer nincs összekötve az "egy konténerrel, amin az összeszerelő van"
A szortírozóknak van egy 10000 körüli rakterük. A szerverbeállítások alapján nem tudom mennyi pontosan. 10-es szorzóval 10k. Itt akkor raktároznak, ha a célállomáson nincs több hely. Illetve ekkora mennyiséget tud egyszerre áttolni, bár ez elméletileg nem látszik.
Az alkatrészekből öntvényre tudsz bontani, ércekre nem lehet "bontani".
Az anyagok nem tűnnek el, csak, ha kiveszed és eldobod. Vagy lebontod azt a blokkot, amiben épp vannak, de akkor is kiesnek. Illetve, ha túltolod a flexet, akkor megsemmisülhetnek.
Valószínű, hogy átkerültek egy másik konténerbe.
Ismét kérdezni szeretnék. Van egy nagy konténer amin az összeszerelő van. Behúzza magának az érceket. Egy továbbitó szürő pedig elviszi egy másik nagy konténerbe az öntvényeket. Ez a nagy konténer mellett van egy másik is. Lebontottam pár dolgot és az alkatrészeket ércekre bontottam. Egy idő után megtelt a nagy konténer,ezért pár dolgot kézzel áthuztam az üresbe. Tovább bontottam és mikor végeztem az a mennyiség amit elözőleg kivettem simán befért, ugy hogy nem lett tele. Valahova eltüntek az ötvények. Nem gyártottam semmit közben. Logikám szerintem ha egy teli raktárból kiveszek 1000 litert, berakok másik helyról 500 litert az elöző 1000 literből csak 500 férne vissza. De nekem megse telt újra a konténer.
Azon filozok,hogy nem-e lehet hogy a továbbitó szürö ha üres az összeszerelő körbe keringeti az érceket, és nem-e lehet hogy minden kőrnél kevesebb érkezik vissza ? Lényegében a conveyorokon keresztül oda-vissza tud keringeni,hogy ez nem lehet gond ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.06.02. 23:36:06
Nekem a 7 perces videóm volt kb. 1 GB. És nem is fullHD, mert csak 1600x900-ban játszom.
Mondjuk én jobban szeretem a Bandicam felvevőt.
Ezt még egy programmal átkonvertáltam, így kisebb lett. És utána ment a YT-re.
720p-ben meg is tekinthető.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2504895834
Először én is azt hittem, hogy még túl korán nézem, de minden videód ilyen volt, az is, amit sokkal később néztem, mint a feltöltés ideje.
360p-ben semmit nem lehet kivenni.
A leszállást meg gyakorolni kell, ha ennyire nem megy.
Eleve számításba kell venni, hogy az atmo hajtóművek magasságtól függően hatékonyak.
Lehet, hogy ezért sem tudtál megállni korábban sem, mert mire olyan hatékonysággal működött volna a hajtómű, amivel lassultál volna, addigra földet is értél.
Felfele meg azért megy könnyebben, mert teljes hatékonysággal indulnak a hajtóművek és visz a lendület is, valamint a gravitáció is csökken. Így a kisebb teljesítmény is visz fölfele.
Felszállás sima ügy, de leszállásnál már óvatosnak kell lenni. Még lenne hely az alján hydrogen hajtómüveknek, kb duplája lehetne a mostaninak de ezt már nem bántom. Még csinositok rajta , kitakarítom és mehet steamra 😊
Kicsit hosszú lett a videó mert nem vágtam ki belölle. Ha valaki kiváncsi egy le és egy fel szállásra 😊
Még lenne pár ötletem hozzá, például egy lift a beszálláshoz, vagy egy fúró egység az öntöltö jéghez,de egyenlőre ilyen lett.
2 napig épitettem nanite segitségével de ez legalább saját gyártmány 😊
Videó
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kép

Bonyolították is a képletet.
Így a táblázatom már nem működik jól.
Viszont a wikipédián ott van minden adat, ki tudod te is számolni.
Megy a hajóhoz.
És a színéről sem a női havibaj jut az eszembe.
Igyekeztem ugy megépiteni,hogy ha megosztom steamon majd, azok is tudják használni akik olyan szerveren játszanak ahol például sebez a hajtómü. De pl ahol kisebb a conténer mérete ott vigan fog röpködni azzal a súlyal. Vegyes nyersanyaggal megrakva nálam a large contener kb 15 millio kg. Ennyi súlyhoz kell a 14 atmosfera motor+a hydrogen motor. Legalábbis Juliantól kapott hajó ennyivel birkozott meg. Elözetes kalkulációm szerint ennek 10 millio kg-val simán felkell tudnia szállni. De majd kiderül ha eljön a teszt ideje 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.06.01. 08:26:56

Kicsit újra gondoltam a dolgot. Platina ugyebár nincsen föld bolygón. Vagyis terhet csak felfelé vinnék az űrbe a földi bázisról, lefelé mehetek üresen ha az űrben dolgozom fel a talált platinát. Vagy helyben a holdon, pl. Nekem általában a visszatérésnél szokott balesetem lenni. Igy ezt kihagyhatom 😊
Első probléma, hogy túl kicsi helyre túl sok súlyt lehet tenni. Vagyis az inventory szorzó. Már 10x-nél sem tudsz igazán normális hajót csinálni, főleg, ha jól tele is pakolod a konténereket. Itt meg valami 25x a szorzó. És a plusz atmo plusz fölös súly az űrben.
A másik gond, hogy az ilyen beállításokkal nem nő meg a hajtóművek ereje. Nincs is rá beállítás. Mondjuk nem lenne rossz, ha arányosan változna, de egy konténer nélküli hajó meg túl erős lenne. Szóval ez...
Ellenben ott a hidrogén hajtómű. És mutattam is neked a hajóból hidrogénes változatot.
Úgyis betettél egy hidrogén mod-ot. Igencsak sokáig ki tudnád húzni egy-két tartállyal.
Ami azt illeti, egy tartállyal is bőven ki tudok menni és keresni tudok egy jó helyet, ahol megvethetem a lábam.
És akkor mod-ot még csak nem is használtam.
A szkafanderben jobban fogy az áram, mint a hidrogén, úgy is, ha folyamatosan tolom neki.
Hát nem a legszebb,de nem is az volt a cél hanem a teljesitmény 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.05.31. 10:47:21
Én egy mod-mentes hajót építettem. Hajtóműsebzésre odafigyelve.
És ne ékeskedj más tollával, még ha kicsit át is szabtad.
Bár ezzel nem is igazán lehetne ékeskedni.
Én sem építek túl szépeket, de ez... <#csodalk>#csodalk>
Bocsi.
És lenne egy szemtelen kérdésem 😊 Az átalakitott és átnevezett hajót felrakhatom-e steamra mintha én épitettem volna ? 😊

Az egyik kb. 3 blokknyi területet színez, a másik meg talán 10 blokknyit. Minden irányban.
Viszont átszínezni egyszerű.
Még azt szeretném megkérdezni,hogy ha egy mindenféle szinü hajóról csinálok BP-t és azt kivetitem, a Naniteval meglehet azt oldani valahogy, hogy amit megépit az valami más szinü legyen ? A mostani hajóm piros kék zöld meg kitudja milyen szinekből áll. Ezt szeretném egy fajta szinből legyártani, hogy minden mondjuk piros legyen. Vagy mindenképpen olyan szinü lesz mint amiről a BP készült ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.05.30. 15:01:45
Az egyikben volt NFC is.
Az egyik magyar játékos épített egy 35 ezer blokkból álló állomást.
A szerver meg meghalt. Miután kitöröltem, megint jól ment.
Egy darabig.
Volt, hogy lekorlátoztuk az egy építményre lerakható blokkok számát.
Sajnos az sem használt annyit.
Mondjuk ez már régen volt.
Azóta volt optimalizálva is a játék.
https://store.steampowered.com/news/app/244850/view/2994310404311901098
Ez csak egy egyszerü kis gportalos szerver ahol általában minden játékhoz 6 gb használható fel. Köszönöm a segitségeket és az épitő jellegü kritikát. Igyekszek javitani rajta.
A sebesség mod kérdéses, korábban nem volt vele gond. Szerintem sem rossz.
Az NFC-t nem szeretem, sok mindent értelmetlenné tesz. És az általa épített dolgok okozhatnak galibát. A szétszerelő és bányászó része nem tudom. Korábban nem volt gond ezekkel.
Sokan sokkal több mod-dal játszanak.
Mi is játszottunk sokkal több mod-dal. De ilyen hamar az indulást követően nem volt gondunk. A problémák jó 1 hónap után jelentkeztek, de volt 4-8 aktív játékosa a szervernek.
Mondjuk az admin nem is piszkálta a szervert a kreatívos BP betételekkel, spektator módban való mászkálással és egyebekkel.
Nanite, Milky Way,(világűr háttérkép) Uranium on planet, ez miatt van uránium bolygókon, Arc reactor, Autopickup ore, magától felveszi amit kitermelsz nem kell kézzel szedegetni, -esetlegezt kivehetem, Proper hydrogen-kevesebb hydrogen fogy, speed mod.esetleg ezt is kivehetem bár elég lassú a 100m/s, easy inventory,text hud api,-ez azt hiszem az easy inventorihoz kell, colorful icon,
De lehet, hogy csak a gportal vacakol.
Jó, hogy most vettem meg a két hiányzó DLC-t.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.05.29. 07:35:26
Színes ikonok
Amit te betettél az valami borzasztó.
Emellett lehalt a szerver.
Lehet, hogy inkább az NFC modot kellene kivenni.
Az Easy Inventory működik.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.05.29. 07:31:15
A hajóvalt amit másoltam tőled féluton spawnoltam. Sikeresen haza étem vele 😊 Bár éppen csak mert nem is Apofisznak hivnának ha nem keverednék bajba 😊 Sikerült landoláskor éppen egy magas hegycsúcsot célba venni és fékezéskor kellett némi manör,de végül 300méterrel sikerült elkerülni 😊 Átnéztem kicsit tüzetesebben a hajó szerkezetét és kisebb belső átalakitás mellett döntöttem. Szállító hajónak szánom, igy nincs szükségem refineri-re és a reaktornak nem találtam ajtót. éppen földet értem majd rá kb 2 perc múlva leállt az egész mert kifogyott az urán. Hiába pakoltam ide-oda nem húzta be magának. Le áramtalanitódott az egész hajó.
Nem tudom jó easy inventorit raktam-e be én nem jötem rá hogy müködik. Mert srciptet ir a mod oldalán ha minden igaz. Légyszi nézd meg,hogy erre gondoltál-e ? Az a colorfull rendesen megváltoztatta az ikonokat 😊 A progresszionnal meg nem tudom mi van. Ha off-ra állitom, ha on-ra a beállitásokban nem változik semmi. Tanulni kell. Arra tppelek új világ létre hozásával változna meg de akkor mindenki elbukik mindent.
Köszönöm a hajót. Szerintem jó lesz
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=646796262
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.05.29. 02:37:44
Kb. semmit nem tudok csinálni.
Max elmúlok o2 hiányban.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.05.28. 22:23:01
Például amikor átruccantam a holdra platináért. Ott mondjuk adminból épitettem a nantet amivel tesztelgettem, de más esetben ugyanugy furkálok, bányászok, hegesztek..... meg hajót török 😊 De ha kikapcsolom az admint akkor is ott mutatja nekem a listában a többiek éledési helyeit.
Alapesetben csak olyan helyen szabadna éledniük a játékosoknak, ami a tulajdonukban volt korábban vagy senkinek a tulajdonában nem áll vagy bárki használhatja vagy csapattagé.
Ha esetleg érdekel ez az én szerverem elérhetősége.
IP: 23.109.103.116:29000
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2021.05.28. 12:55:04
A platina meg egy kemény fém, azt fúrva is lassan lehet bányászni. Míg a vason simán "átcsusszan" az ember.
Lehet, hogy a többiek nem magyarok.
A szerver hozzáférést le is lehet korlátozni. Mi csináltunk ilyet. Aki bent volt steam-en egy bizonyos csoportban, az fel tudott rá lépni. Így muszáj volt a kommunikáció.
De le is lehet jelszavazni, ha jól tudom.
Illetve én csináltam olyat is, amiben mindenki egy állomáson kezdett. Ott viszont csak magyarul voltak kiírva a teendők, így a külföldi nyelvezetűek többnyire leléptek. Át is kellett neveznem, hogy mások is lássák, magyar a szerver.
Amúgy jelenleg két szerver is fut, amire lehet, hogy felcsatlakoznék, de senki nem írta meg az elérhetőségüket.
Annak az esélye, hogy szerveren két játékos véletlenül összefusson, rettenetesen kicsi. Ha nincs konkrét koordináta, akkor még keresve sem.