Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen sandbox az egész egy csapattal szervereken lehet célt találni. Az idő amit beleöl az ember az hogy kitalál valamit, vagy látott valamit és meg építi az adott lehetőségekhez képest.
Köszi az ötleteket....

Hát lehet nem az én játékom lesz... az elején érdekes, aztán vhogy nekem ellaposodik hogy igazából nincs benne cél az "önszórakoztatós" épitkezésen kívül.

Gondolom az egyetlen objective az hogy mondjuk tudjak szerezni olyan nyersanyagot ami mondjuk a földön nincs (pl uránium). Kéne vmi sztori vagy challenge, igy a survival is igazából sandboxosépítkezésnek tűnik számomra...

RJoco
A tömegközéppontot meg lehet jeleníteni is.
De azt nem tudom, hogyan. Nézd át a beállításokat, mivel lehet bekapcsolni.
Lehet, hogy az egyik tutorial feladatban is benne van.

Ha az 5 motor nem bírja el felfele, akkor oldalirányban az 1 hajtómű édes kevés lesz.
A girót érdemes felülírásra rakni. Ebben az esetben a fizikának ellentmondva elvileg meg kell tartsa a hajót.
Illetve, ha elég erős(ek) a giró(k), akkor akár talpra is tudják állítani.
Érdemes többet rátenni. Ha túl érzékeny az irányítás, akkor meg kikapcsolni, ami nem kell.
A hajó teherbírása számolható képlettel.
A tömegét meg kiírja a HUD-on.
Érdemes szortírozó rendszerrel kavicskidobót rászerelni, hogy csak a hasznosat vidd.

Amúgy, ha nem vízszintes a talaj alattad, ami ritkán az és a súlypontod magasan van (itt a szimmetria nem elég), akkor simán burít a játék.
Ezért is írtam, hogy először egyedül érdemes megismerni a játékot, így nem buksz annyit, mint szerveren. Csak szokj hozzá, hogy az akciók előtt mindig mentesz egyet.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Köszi.

Azt meg tudja vki magyarázni, az miféle fizika, hogy a Földön (tehát 1 g gravitációban), ha túlterhelődik a kis légköri repülőm nyersanyaggal, akkor nem az van hogy nem tud elemelkedni a talajtól (mert kevés az 5 jet motor által termelt felhajtóerő). hanem elkezd oldalra borulni majd fejreállni. Mindig 😊
Pedig szimmetrikus a jármű, a raktér a közepén van és oldalra minf a 4 irányba 1 hajtómű van.... plusz 1 giroszkóp...

RJoco
Kezdőknek nem ajánlom a szervert, mert csak a játékélményt fogják elrontani neked.
Először építgess magadban és, ha már jól megy a játék, ismered a miértekre a válaszokat, akkor lépj fel szerverre.
De ajánlani akkor sem fogok tudni semmit, mert eléggé lutrik, hogy melyik, mennyi ideig fog üzemelni.
Officialon nem voltam.

Ha szerveren játszol, akkor kell a kriókamra. Ha abban lépsz ki, akkor nem halsz meg. Természetesen a kriónak kell ellátás is. O2 és energia.
A másik megoldás az orvosi (medical). Ez létezik valamelyik basic modulban is. De be kell, hogy legyen kapcsolva és természetesen áram kell neki. Halálkor a legközelebbinél éledsz újra.
VISZONT!!! Ha a szerveren olyan beállítás van életben, mely szerint halálkor az illető elveszti a tulajdonait, akkor ezek sem segítenek. Egyszerűen nem szabad meghalni. Vagyis kell a krió, egy stabil energiaforrással és O2 ellátással.
Föld szerű és alien bolygón ez nem gond, ventilátorral kinyerhető a levegőből. Egyéb helyen jég kell és finomító hozzá, illetve tartály.
A krióban nagyon minimális a fogyasztás, kevés jéggel is sokáig ki lehet húzni.
Egy ilyen cucc összerakása azért beletelik pár órába.
Energiaforrás meg napelem vagy szélerőmű. Utóbbi egyenletesebb. És természetesen akku a tároláshoz. Főleg, ha napelem van csak. Emellett kilépés előtt nem elfelejteni lekapcsolni a fogyasztókat, amik az éjszakai órákban lemeríthetik az akku-t.

Az endgame horizontot a játék határai fogják megszabni. Minél jobban megy a játék, annál nagyobb és komplexebb dolgot akarsz majd. És egy idő után nem fogja bírni a motor.
A modok legtöbb esetben meggyorsítják a folyamatot. Vagyis hamarabb érhetsz a végére.
A beállításokkal játszva lehet nehezíteni az indulást. Minél nehezebb, annál tovább fogsz játszani az adott kezdéssel.
De bárhogy is kezdd, mindig igaz, ha elérsz egy bizonyos szintre az építmények, járművek terén, akkor onnan kezdve már könnyű lesz.
Ez alól akkor van kivétel, ha úgy állítod be és olyan modokat használsz, amik nagyon megnehezítenek mindent.
Pl ilyen, mikor a bolygón nem működik a jetpack. A tatyó mérete 400, illetve semmi nem kap szorzót. Bizonyos elemek hiányoznak egyes bolygókról. Nincs jég és urán az űrben. Utóbbi csak egy bizonyos helyen van, de az nem respawn pont.
Nagyon meg tudja nehezíteni a játékot, de egyben nagyon élvezetessé is tudja tenni. Sajnos ez a szerver sem megy már.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.14. 13:34:59

Skacok, noob kérdés mert noob vagyok, már van 2 órám a játékban, nagyon tudok fúrni 😄 ....

Tegnap elkezdem official szerveren (jobb ötlet hiján), kiléptem, ma folytattam volna onnan ahol tegnap de megint csak random respawnoltam vhol droppodban.

Szóval mi kell hozzá hogy oda szülessek ahova szeretnék?

(B kérdés: újoncnak esetleg szerverajánló officialon kívül? Nincs kifogásom modok ellen ha azok bővítik a tartalmat - mondjuk tágítják az endgame horizontot - de nem rontják el az újonc vanilla élményét... 😊 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.14. 10:01:13

i robot
Jó reggelt! Én már be is szereztem. A lámpák elég jók lettek. A dupla szemű pont úgy világít mint a sima reflektor. Ezért kis hajóknál rendkívül előnyös tud lenni, ráadásul nem kell hozzá sok alkatrész sem. A többi kacatot még próbálgatom.<#zavart1>

RJoco
Az új DLC már elérhető.
Nem csak skineket kaptunk.
Elég jónak néz ki a tartalom.

RJoco
Ahogy nézem lesz rozsdás festés is.

Novemberben jön egy újabb frissítés

SE

Előzőleg fagyott bolygó jött, most szerintem nagy kreatívan jönni fog egy sivatagos bolygó is. Gondolom ez valami Mad Max-s dolog lesz. Remélem nem csak egy fényszóróval és egy abroncs skinnel akarják majd kiszúrni a szemünk.
Ami lényegesebb lehet azt elmentettem blueprintbe. Töröltem az összes cuccomat és kivettem magam adminból.
Nem tudom meddig játszok még ezzel. 1 hét múlva lejár a szerver előfizetése. 7.-én meg elvileg lesz egy update a dinós játékban, szóval nem tudom, lehet vissza térek abba a játékba. Mindenesetre érdekes volt megismerni ezt is. Örülök,hogy rátok találtam. Nélkületek semmire se jutottam volna. Legalábbis nem ilyen rövid idő alatt. Majd még elválik mi lesz a folytatás. Addig is, köszönöm a sok segitséget. <#worship>

"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"

RJoco
Arról nem is beszélve, hogy az űrben is csak hátráltat.

Én mondjuk a bolygó elhagyásához csak hidrogén hajtóművet használok. Pár ezer méter magasságban már csak felesleges súly az atmo hajtómű.
Nem a legszebb lett de elkészült. Bár még nincs kifestve. Megvolt az első próba út. Kellett neki 8 db hajtómű hogy kijussak az űrbe mert 4-el vissza esett de szerencsére megállt féluton. Fegyverzeten kivül kb minden megvan rajta. Az kalózok ellen jól jön majd. Első űrjárműnek nem is rossz 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.25. 02:44:07

Hm, ez elég csúnyán össze tört.

RJoco
Az nem olyan biztos.
A videóban épp az történik, hogy mikor a hajóm beér a másik hajó gravitációs terébe, akkor az bevonzza, ezért jól össze is törik.
LookUsArts jól összevágta a videóját, ha figyeli a fórumot, akkor talán belinkeli.
A gond abból eredt, hogy a hajóm elejére mesterséges tömeget tettem és nem kapcsoltam ki.
A bal oldalon látható a gravitációs erő.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.10.24. 17:54:51

Köszönöm.

A voxel a talaj, aszteroida felszíne. Azok fix pontok. Nem esnek le, nem mozdíthatóak el.
Vagyis ha jól értem nem fog összeütközni két űrhajó,sem aszteroida nem fog oda vonzani. Köszönöm.
Azt a voxelt még nem ismerem,hogy az mi. Valami kockákkal kapcsolatos dolgot találtam neten,csak nem értem mi az.

RJoco
A mezőnek van egy kiterjedése, amit a generátorban tudsz beállítani. És az erősségét is be tudod állítani egy bizonyos szintig. Valamint ezzel az értékkel tudod az irányát is megfordítani.
A mező erőssége és mérete meghatározza az energiaigényét is.
Voxelekre és blokkra nem hat. A blokkok esetén kivétel a mesterséges tömeg, arra hat.
Elszórt komponensekre, kiszórt ércekre, kéziszerszámokra és játékosokra hat.
Természetes gravitációs térben csökken illetve teljesen el is tűnik az "ereje"
Több generátorral nagyobb gravitációs erő is létrehozható. De egymást ki is olthatják.

Két fajtája van. Az egyik gömb alakú mezőt hoz létre és mindent a középpontja felé vonz vagy onnan taszít.
A másik tégla alakú mezőt hoz létre, ahol csak egy irány létezik. Vagyis adott esetben le tudsz esni a saját állomásodról, hajódról. Általában ezt használjuk állomáson, hajón.

Bocsi a dupla posztért de szeretnék kérdezni ismét. 😊 A gravitációs generátorról. Az űrben ha esetleg túl nagy a beállitott gravitációs mezőm, nem fogok oda húzni magamhoz mondjuk aszteroidákat vagy nem fogok én az felé sodrodni ami belekerül az én gravitációs mezőmbe ?

Köszönöm. Pedig végig próbáltam már mindegyiket. Sikerült 😊

RJoco
Látható, hogy az oldalsó háromszög nem jól illeszkedik a többihez.
Rosszat használtál oda.

Sziasztok.
Épitkezés közbe adódott egy kisebb probléma. Épitettem egy üvegfal szerüséget de nem bírom befejezni. A két szélére nem tudom beforditani a dölt tetőt. órákon át próbálkoztam már tegnap is. Végig páztáztam minden lehetsges vélt pontot de ha a végét lezárom a függöleges 3szögletü elemmel akkor nem tudom berakni. Ha azt kiveszem a tetőt betudom rakni de akkor meg a függöleges nem megy be.
Van valami trükk erre ? Vagy mit nem jól csinálok ?

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.24. 11:28:33

Kicsit lassan tanulok,de megvan végre <#nevetes1>
Köszönöm <#worship>

Giovanni
Amúgy mennyire publikus ez a szerver, lehet hozzá csatlakozni? 😊

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Egyszerűbb ha az űrben építed meg 😄
Nem csesztetem a szervert. Raktam be pár modot amiből kettö behalt. Azóta szerencsére eddig nincs gond. Hogy egyedül vagyok nem panasz volt, én elvagyok egyedül is. 😊
Olyan védett kereskedelmi állomás a szerveren is van. De mondjuk igy tényleg nincs értelme a kereskedésnek.
Napokig bányásztam meg termeltem.Már nem tudom hova rakni annyi van. Igy neki álltam egy nagyobbacska űrhajót épiteni. De lehet hogy űrállomás lesz belölle az eddigi méretei alapján 😊
Tudom használni a sci-fi épitőelemeket. Abban is vannak szép nagy lcd-k. Ha kész vagyok a hajóval azért neki veselkedek, mert szeretném használni ha már van és szerintem jól mutatna. Igazi vizsga anyag lesz ezt kijuttatni az űrbe éppségben 😊

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.23. 02:50:50

RJoco
Szerintem, ha már a C valamelyik ága megy, akkor el lehet boldogulni a script-ekkel.
Wiki-n van segítség és szerintem fórumokat is találni.
De akinek nem megy az angol, annak felejtős.
Én arduino-val bíbelődöm, ami szintén C nyelvet igényel.
A legtöbb leírást angol oldalakon találom meg.

RJoco
Mivel elég rendesen cseszteted a szervert, ezért nem csodálom, hogy nincs senki, aki felmenne rá.
Én sem szívesen tenném.

A kereskedelmet nem is értem, hogy minek hozták be. Meg úgy eleve a pénzt. Nagy hülyeségnek tartom, de hát ez van.
Arról nem is beszélve, hogy nincs NPC csomagküldés.
Vagyis, ha valamit felteszel eladásra, akkor ahhoz másnak el kell mennie. És, ha már ott van, akkor pusztíthat is....
Kivétel, ha találsz egy védett NPC kereskedelmi állomást. Single-ben van ilyen.
A csomagküldést pedig contract-ot segítségével akár más játékosok teljesíteni tudják.
Viszont az ehhez szükséges létszámot egy bérelt szerver soha nem fogja ellátni.
Egy saját szerver sem biztos, mert a játék motorja nem igazán bírja.
Te is tapasztalhattad már.

Mire gondoltál? Hát ehhez talán C#-t kell tudni, de nem akarok hülyeséget mondani.
Hm,nem is rossz ötlet. Én már azonnal tovább is gombolyitottam a dolgot. 😊 Van egy ötletem,de még megkéne tanulnom a blok programozást vagy mi az.

Am ha megnézed a komponenseket, hogy mihez mennyi nyersanyag kell akkor kb tudsz következtetni, hogy miből mennyit kell begyűjteni. Nyílván vasból rengeteg kell, de a többiből közel sem kell annyi. Ennyi szilíciumból mondjuk csinálhatsz egy üvegpalotát 😄
Értem. Köszönöm.
Amugy ez a lelőhelyem. És még nincs behatárolva az egyik része de nem kizárt hogy 2x ekkora az egész.

Nem lenne sok értelme kereskedni. Ahogy neked is, úgy másnak is rengeteg nyersanyag áll rendelkezésre. Kb végtelen. És mégcsak nem is kell messzire menni érte.
Más szerverre nem tudsz kereskedni max az npc állomásokon tudod eladni de nagyon keveset vesznek meg. Viszont gondolj bele te találtál ennyi nyersanyagot akkor valószínüleg más is. Maximum az extrém módon átalakított szervereken tud megvalósulni a kereskedelem
Lehet ebben a játékban nyersanyaggal kereskedni ? Eladni vagy cserélni, például más szerveren játszó playerekkel ?
Mert most az van,hogy találtam urániumot. Szép szürke szinü. De becsapott a figyelmetlenségem. Nem tünt fel hogy a szilicium is szürke egy árnyalatnyi eltéréssel és más a felülete.Szépen elkezdtem körbe ásni az egészet.Feltúrtam az egész környéket mire feltünt hogy bár van uránium de majdnem egybe ér az uránium a sziliciummal. A játék egy helyre, egymás mellé rakta az urániumot, sziliciumot és magnéziumot. Magnéziumnak egyértelmü szine van de a sziliciumot és urániumot összetévesztettem. Igy most baromi sok sziliciumom lehetne ha kitermelném. Csak kérdés mi a jó fenét kezdjek ennyi sziliciummal. Elkéne cserélni,de a szerveren kb én játszok egyedül. Igy nincs kivel kereskedni.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.22. 09:46:46

Köszönöm.

RJoco
Nem.
A girot be lehet állítani felülbírálásra, de erre a célra nem alkalmas.
Arra viszont teljesen jó, hogy ne tudd megdönteni a hajót. Igaz, forogni sem tudsz vele úgy.
Viszont a felülírás vezérlését ki lehet tenni toolbar-ra. Így egészen lassú forgás is megoldható.
Ez pl. akkor jó, ha egy barlangot akarsz létrehozni, melynek egyenes az alja, hogy ide építsd a bázisod.

Amiket építek fúrókat, azokon mindig be lehet kapcsolni a felülírást. Ez azért jó, mert, ha a kellő sebességgel haladok lefele, akkor nem mozdul el a hajó. Így kiemelkedésnél sincs probléma.

Igazság szerint van egy ilyen hajó mert vaskalap csinált egyet,de 2x fejre álltam vele intelme ellenére 😊
Pedig tényleg figyeltem a vizszint jelzőre... Erről jut eszembe egy kérdés. Azt a giroszkopot vagy valami mást, be lehet úgy állitani hogy felülbirálja az én irányitásom és magátol vissza álljon vizszintesbe ha egy bizonyos szögnél jobban bedöntöm ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.21. 16:06:51

RJoco
Sokkal élvezetesebb lenne csinálni egy hajót, amivel ki tudod szedni a telért anélkül, hogy a tetejéről ledarálnád a követ.
Bár neked lehet, hogy nem lenne annyira élvezetes.
Nekem annál inkább.
A köveket meg amúgy is hagynám a csudába. Minek bajlódjak a lefúrásukkal és szállításukkal, mikor sokkal több anyagot tudok célirányosan összegyűjteni.

A játék adott egy új kihívást 😊 Urániumot szerettem volna találni,ezért épitettem egy tornyot,amin van érc detektor meg anntenna. Kiderült nem is kell messze mennem,sőt itt van helyben alig pár méterre a bázistól. Egy modnak köszönhetően van uránium és platinum bolygón is nem csak ürben.Szerencsére kiváncsi ember vagyok. Elöször kézzel fejtettem ki, aztán gondoltam géppel körbe ásom a helyet hátha van még. Igy derült ki hogy egy hatalmas kb 2-3 méter vastag rétegben van. A jelölés kb a szélét jelölte meg. Mindössze 20-30 méter mélyen van. Igy elkezdtem feltérképezni hogy mégis mekkora lehet ez a tellér. Még keresem a szélét. Aztán leszedem a felső kőréteget,és utána egyben kitermelem az urániumot. De már azon is filozok hogy ez irgalmatlan sok kifejtett kő amit talán érdemesebb lenne hasznositani.

Köszönöm. Még nincsen, csak elöre megkérdeztem hogy érdemes-e ebben gondolkodnom. De jegyzem.

Kapcsold be a stockpilet abba a tartályba ahova át akarod tölteni a hidrogént.
Ma végre találtam egy olyan repülő bányagépet amit könnyü irányitani, telepakolva is kitudok emelkedni a lyukból. Az oldalirányú mozgatása elég gyengusz volt,ezért kapott plusz 2-2 hajtómüvet. Raktam rá antennát és érc detektort. Rajta van minden amire szükségem lehet. Sőt voltrajta valami automatizáló idözitőakármicsodaingyombingyom,azt kikapcsoltam mert nem kell. Meg nem tudom mi az,...
Átfestettem és most olyan mintha én épitettem volna. Bár nem, mert adminból addoltam, de már unom akármit épitek nem elég jó.
Szeretnék kérdezni is. Ha felvan töltve egy hydrogén tartály, azt átlehet tölteni egy másikba ? Arra gondolok hogy a a bázison müködne egy hydrogén generátor ami töltené a tartályokat. Azt áttölteném az űrhajó tartályába és felvinném majd az űrbázisomra. Vagy ez olyan hogy mindig ott helyben kell megtermelni ahol éppen kell ?

RJoco
És baromira örülhettek neki, hogy nem esett szét.
Azért egy-két résznél látszott, hogy inog itt-ott.

Basszus. Nem gyengén nyomják. Még a videó is tökéletes.

RJoco
A conveyor-ok gyengék. Erősítsd még acél blokkokkal.

Ugy ahogy müködik. Olyan Apofiszos megoldással😊 Már csak tökéletesíteni kéne mert még kézzel bányászva is többet fejtettem volna ki 😄 78 méterig sikerüt lemenni törés nélkül.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.19. 20:23:20

Naplemente

Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.19. 19:44:54