Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát lehet nem az én játékom lesz... az elején érdekes, aztán vhogy nekem ellaposodik hogy igazából nincs benne cél az "önszórakoztatós" épitkezésen kívül.
Gondolom az egyetlen objective az hogy mondjuk tudjak szerezni olyan nyersanyagot ami mondjuk a földön nincs (pl uránium). Kéne vmi sztori vagy challenge, igy a survival is igazából sandboxosépítkezésnek tűnik számomra...
De azt nem tudom, hogyan. Nézd át a beállításokat, mivel lehet bekapcsolni.
Lehet, hogy az egyik tutorial feladatban is benne van.
Ha az 5 motor nem bírja el felfele, akkor oldalirányban az 1 hajtómű édes kevés lesz.
A girót érdemes felülírásra rakni. Ebben az esetben a fizikának ellentmondva elvileg meg kell tartsa a hajót.
Illetve, ha elég erős(ek) a giró(k), akkor akár talpra is tudják állítani.
Érdemes többet rátenni. Ha túl érzékeny az irányítás, akkor meg kikapcsolni, ami nem kell.
A hajó teherbírása számolható képlettel.
A tömegét meg kiírja a HUD-on.
Érdemes szortírozó rendszerrel kavicskidobót rászerelni, hogy csak a hasznosat vidd.
Amúgy, ha nem vízszintes a talaj alattad, ami ritkán az és a súlypontod magasan van (itt a szimmetria nem elég), akkor simán burít a játék.
Ezért is írtam, hogy először egyedül érdemes megismerni a játékot, így nem buksz annyit, mint szerveren. Csak szokj hozzá, hogy az akciók előtt mindig mentesz egyet.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Azt meg tudja vki magyarázni, az miféle fizika, hogy a Földön (tehát 1 g gravitációban), ha túlterhelődik a kis légköri repülőm nyersanyaggal, akkor nem az van hogy nem tud elemelkedni a talajtól (mert kevés az 5 jet motor által termelt felhajtóerő). hanem elkezd oldalra borulni majd fejreállni. Mindig 😊
Pedig szimmetrikus a jármű, a raktér a közepén van és oldalra minf a 4 irányba 1 hajtómű van.... plusz 1 giroszkóp...
Először építgess magadban és, ha már jól megy a játék, ismered a miértekre a válaszokat, akkor lépj fel szerverre.
De ajánlani akkor sem fogok tudni semmit, mert eléggé lutrik, hogy melyik, mennyi ideig fog üzemelni.
Officialon nem voltam.
Ha szerveren játszol, akkor kell a kriókamra. Ha abban lépsz ki, akkor nem halsz meg. Természetesen a kriónak kell ellátás is. O2 és energia.
A másik megoldás az orvosi (medical). Ez létezik valamelyik basic modulban is. De be kell, hogy legyen kapcsolva és természetesen áram kell neki. Halálkor a legközelebbinél éledsz újra.
VISZONT!!! Ha a szerveren olyan beállítás van életben, mely szerint halálkor az illető elveszti a tulajdonait, akkor ezek sem segítenek. Egyszerűen nem szabad meghalni. Vagyis kell a krió, egy stabil energiaforrással és O2 ellátással.
Föld szerű és alien bolygón ez nem gond, ventilátorral kinyerhető a levegőből. Egyéb helyen jég kell és finomító hozzá, illetve tartály.
A krióban nagyon minimális a fogyasztás, kevés jéggel is sokáig ki lehet húzni.
Egy ilyen cucc összerakása azért beletelik pár órába.
Energiaforrás meg napelem vagy szélerőmű. Utóbbi egyenletesebb. És természetesen akku a tároláshoz. Főleg, ha napelem van csak. Emellett kilépés előtt nem elfelejteni lekapcsolni a fogyasztókat, amik az éjszakai órákban lemeríthetik az akku-t.
Az endgame horizontot a játék határai fogják megszabni. Minél jobban megy a játék, annál nagyobb és komplexebb dolgot akarsz majd. És egy idő után nem fogja bírni a motor.
A modok legtöbb esetben meggyorsítják a folyamatot. Vagyis hamarabb érhetsz a végére.
A beállításokkal játszva lehet nehezíteni az indulást. Minél nehezebb, annál tovább fogsz játszani az adott kezdéssel.
De bárhogy is kezdd, mindig igaz, ha elérsz egy bizonyos szintre az építmények, járművek terén, akkor onnan kezdve már könnyű lesz.
Ez alól akkor van kivétel, ha úgy állítod be és olyan modokat használsz, amik nagyon megnehezítenek mindent.
Pl ilyen, mikor a bolygón nem működik a jetpack. A tatyó mérete 400, illetve semmi nem kap szorzót. Bizonyos elemek hiányoznak egyes bolygókról. Nincs jég és urán az űrben. Utóbbi csak egy bizonyos helyen van, de az nem respawn pont.
Nagyon meg tudja nehezíteni a játékot, de egyben nagyon élvezetessé is tudja tenni. Sajnos ez a szerver sem megy már.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.03.14. 13:34:59
Tegnap elkezdem official szerveren (jobb ötlet hiján), kiléptem, ma folytattam volna onnan ahol tegnap de megint csak random respawnoltam vhol droppodban.
Szóval mi kell hozzá hogy oda szülessek ahova szeretnék?
(B kérdés: újoncnak esetleg szerverajánló officialon kívül? Nincs kifogásom modok ellen ha azok bővítik a tartalmat - mondjuk tágítják az endgame horizontot - de nem rontják el az újonc vanilla élményét... 😊 )
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.03.14. 10:01:13
SE
Előzőleg fagyott bolygó jött, most szerintem nagy kreatívan jönni fog egy sivatagos bolygó is. Gondolom ez valami Mad Max-s dolog lesz. Remélem nem csak egy fényszóróval és egy abroncs skinnel akarják majd kiszúrni a szemünk.
Nem tudom meddig játszok még ezzel. 1 hét múlva lejár a szerver előfizetése. 7.-én meg elvileg lesz egy update a dinós játékban, szóval nem tudom, lehet vissza térek abba a játékba. Mindenesetre érdekes volt megismerni ezt is. Örülök,hogy rátok találtam. Nélkületek semmire se jutottam volna. Legalábbis nem ilyen rövid idő alatt. Majd még elválik mi lesz a folytatás. Addig is, köszönöm a sok segitséget. <#worship>#worship>
"Az idegen lények már régóta köztünk járnak. Úgy hívják magukat, magyarok"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.25. 02:44:07
A videóban épp az történik, hogy mikor a hajóm beér a másik hajó gravitációs terébe, akkor az bevonzza, ezért jól össze is törik.
LookUsArts jól összevágta a videóját, ha figyeli a fórumot, akkor talán belinkeli.
A gond abból eredt, hogy a hajóm elejére mesterséges tömeget tettem és nem kapcsoltam ki.
A bal oldalon látható a gravitációs erő.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.10.24. 17:54:51
Azt a voxelt még nem ismerem,hogy az mi. Valami kockákkal kapcsolatos dolgot találtam neten,csak nem értem mi az.
A mező erőssége és mérete meghatározza az energiaigényét is.
Voxelekre és blokkra nem hat. A blokkok esetén kivétel a mesterséges tömeg, arra hat.
Elszórt komponensekre, kiszórt ércekre, kéziszerszámokra és játékosokra hat.
Természetes gravitációs térben csökken illetve teljesen el is tűnik az "ereje"
Több generátorral nagyobb gravitációs erő is létrehozható. De egymást ki is olthatják.
Két fajtája van. Az egyik gömb alakú mezőt hoz létre és mindent a középpontja felé vonz vagy onnan taszít.
A másik tégla alakú mezőt hoz létre, ahol csak egy irány létezik. Vagyis adott esetben le tudsz esni a saját állomásodról, hajódról. Általában ezt használjuk állomáson, hajón.
Rosszat használtál oda.
Épitkezés közbe adódott egy kisebb probléma. Épitettem egy üvegfal szerüséget de nem bírom befejezni. A két szélére nem tudom beforditani a dölt tetőt. órákon át próbálkoztam már tegnap is. Végig páztáztam minden lehetsges vélt pontot de ha a végét lezárom a függöleges 3szögletü elemmel akkor nem tudom berakni. Ha azt kiveszem a tetőt betudom rakni de akkor meg a függöleges nem megy be.
Van valami trükk erre ? Vagy mit nem jól csinálok ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.24. 11:28:33
Köszönöm <#worship>#worship>

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Olyan védett kereskedelmi állomás a szerveren is van. De mondjuk igy tényleg nincs értelme a kereskedésnek.
Napokig bányásztam meg termeltem.Már nem tudom hova rakni annyi van. Igy neki álltam egy nagyobbacska űrhajót épiteni. De lehet hogy űrállomás lesz belölle az eddigi méretei alapján 😊
Tudom használni a sci-fi épitőelemeket. Abban is vannak szép nagy lcd-k. Ha kész vagyok a hajóval azért neki veselkedek, mert szeretném használni ha már van és szerintem jól mutatna. Igazi vizsga anyag lesz ezt kijuttatni az űrbe éppségben 😊
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.23. 02:50:50
Wiki-n van segítség és szerintem fórumokat is találni.
De akinek nem megy az angol, annak felejtős.
Én arduino-val bíbelődöm, ami szintén C nyelvet igényel.
A legtöbb leírást angol oldalakon találom meg.
Én sem szívesen tenném.
A kereskedelmet nem is értem, hogy minek hozták be. Meg úgy eleve a pénzt. Nagy hülyeségnek tartom, de hát ez van.
Arról nem is beszélve, hogy nincs NPC csomagküldés.
Vagyis, ha valamit felteszel eladásra, akkor ahhoz másnak el kell mennie. És, ha már ott van, akkor pusztíthat is....
Kivétel, ha találsz egy védett NPC kereskedelmi állomást. Single-ben van ilyen.
A csomagküldést pedig contract-ot segítségével akár más játékosok teljesíteni tudják.
Viszont az ehhez szükséges létszámot egy bérelt szerver soha nem fogja ellátni.
Egy saját szerver sem biztos, mert a játék motorja nem igazán bírja.
Te is tapasztalhattad már.
Amugy ez a lelőhelyem. És még nincs behatárolva az egyik része de nem kizárt hogy 2x ekkora az egész.

Mert most az van,hogy találtam urániumot. Szép szürke szinü. De becsapott a figyelmetlenségem. Nem tünt fel hogy a szilicium is szürke egy árnyalatnyi eltéréssel és más a felülete.Szépen elkezdtem körbe ásni az egészet.Feltúrtam az egész környéket mire feltünt hogy bár van uránium de majdnem egybe ér az uránium a sziliciummal. A játék egy helyre, egymás mellé rakta az urániumot, sziliciumot és magnéziumot. Magnéziumnak egyértelmü szine van de a sziliciumot és urániumot összetévesztettem. Igy most baromi sok sziliciumom lehetne ha kitermelném. Csak kérdés mi a jó fenét kezdjek ennyi sziliciummal. Elkéne cserélni,de a szerveren kb én játszok egyedül. Igy nincs kivel kereskedni.
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.22. 09:46:46
A girot be lehet állítani felülbírálásra, de erre a célra nem alkalmas.
Arra viszont teljesen jó, hogy ne tudd megdönteni a hajót. Igaz, forogni sem tudsz vele úgy.
Viszont a felülírás vezérlését ki lehet tenni toolbar-ra. Így egészen lassú forgás is megoldható.
Ez pl. akkor jó, ha egy barlangot akarsz létrehozni, melynek egyenes az alja, hogy ide építsd a bázisod.
Amiket építek fúrókat, azokon mindig be lehet kapcsolni a felülírást. Ez azért jó, mert, ha a kellő sebességgel haladok lefele, akkor nem mozdul el a hajó. Így kiemelkedésnél sincs probléma.
Pedig tényleg figyeltem a vizszint jelzőre... Erről jut eszembe egy kérdés. Azt a giroszkopot vagy valami mást, be lehet úgy állitani hogy felülbirálja az én irányitásom és magátol vissza álljon vizszintesbe ha egy bizonyos szögnél jobban bedöntöm ?
Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.21. 16:06:51
Bár neked lehet, hogy nem lenne annyira élvezetes.
Nekem annál inkább.
A köveket meg amúgy is hagynám a csudába. Minek bajlódjak a lefúrásukkal és szállításukkal, mikor sokkal több anyagot tudok célirányosan összegyűjteni.
Átfestettem és most olyan mintha én épitettem volna. Bár nem, mert adminból addoltam, de már unom akármit épitek nem elég jó.
Szeretnék kérdezni is. Ha felvan töltve egy hydrogén tartály, azt átlehet tölteni egy másikba ? Arra gondolok hogy a a bázison müködne egy hydrogén generátor ami töltené a tartályokat. Azt áttölteném az űrhajó tartályába és felvinném majd az űrbázisomra. Vagy ez olyan hogy mindig ott helyben kell megtermelni ahol éppen kell ?

Azért egy-két résznél látszott, hogy inog itt-ott.

Utoljára szerkesztette: Rae Apofisz, 2020.10.19. 20:23:20
Utoljára szerkesztette: thebestgergo, 2020.10.19. 19:44:54