Beyond - Two Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó a lista így összeszedve, köszi.

Bár továbbra is azt gondolom, hogy ezek szinte mindegyike csak marginális dolog. Az, hogy lesz szex valakivel vagy sem, itt nincs jelentõsége. Meg az, hogy bosszút állsz a tiniken vagy sem, semmi jelentõsége, attól a sztori nem alakul majd másképp.

A Fekete Nap-os dolgot nem tudtam. A megmenthetõ szereplõknek sincs nagy jelentõsége. A HR-ben, ha mondjuk Madisont kinyírja a vén fasz doki, akkor máris elérhetetlenné válik az egyik hepi endes befejezés.

A Beyond-ban egyetlen igazán nehéz, morális döntés sincs. Az, hogy egy QTE-t elrontasz, nem döntés kérdése, hanem ügyességé. De az például, hogy hajlandó vagy-e levágni a saját ujjad annak érdekében, hogy megtalálhasd az eltûnt fiad, az már valóban gyomorszorongató.

Ezért érzem óriási hiányosságnak a Beyonddal kapcsolatban az igazi döntéseket.

A 23 féle befejezés, amit a Quantic beharangozott, egyszerûen meg kamu.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

Kongy
En a szexig se jutottam el ryan elmenekult vacsi kozben:D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Érdekesség képen ezeken a helyeken abszolút máshogy alakul a sztori ha elrontod, vagy máskép döntesz. Legalább is amit eddig megtudtam, észrevettem. Extra Spoiler szóval csak azoknak, akik végigvitték
A Hajsza: Ezt gondolom már mindenki tudja, ha elkapnak a zsaruk, akkor az egész város rombolásos rész kimarad.
A Parti: Ez egyszerû és csak döntés kérdése. Ha azt választjuk, hogy nem állunk bosszút, akkor a tinik terrorizálása és a ház felgyújtása is totál kimarad.
A Sûrítõ: Ha a fagyasztóba (vagy hol) elrontjuk a QTE-t akkor Jodie kirohan összeverve az épületbõl. Így az egész Sûrítõ lezárása rész kimarad. A katonaság pedig felrobbantja az épületet.
Nem olyan lány: Ez viszonylag fontos a késõbbiekre nézve. Ha kifele elcsesszük a kiszökést akkor az egész bárban történtek kimaradnak. Továbbá ha a bárban vagyunk és megpróbálják megerõszakolni Jodiet (le lehet lépni elõtte), akkor nincs szex Rayennel a randinál.
A Randi: Az egész "szex" rész kimarad, ha randalírozunk Aidennel. Egyébként eljutnak az ágyig, de Jodie kihátrál, ha az elõzõpontban említett traumatikus élménye volt.
A Fekete Nap: A legvégén (kb ahol a generális feltûnik a ködben) elrontjuk a QTE-t akkor vége a játéknak anélkül, hogy bármelyik befejezésig eljutottunk volna. A sûrítõ is nyitvamarad szóval mindenkinek lõtek.
Megmenthetõ szereplõk: Mindkét hajléktalan az égõ házban, Paul gyógyítható a Navajo fejezetben. Norath nem kötelezõ megölni (ha még is megtesszük nincs Save All Trophy). A Fekete Napnál Cole menthetõ, ha visszamegyünk érte és Aidennel meggyógyítjuk. Ryan is megmarad, ha nem csesszük el a párbeszédet Nathan-nal.

Nekem eddig ennyi tûnt fel. Ha valaki tud még valamit írja be.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Meghalni nem halhatsz meg benne csak máshogy alakul a történet. Kivéve a legeslegvégén, ott ha többször elrontod a QTE-t akkor egy rövid videó után beadja a stáblistát és vége anélkül, hogy lezárnád a történetet.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Meg lehet halni benne, de akkor sincs vége a játéknak.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

A Beyondban van Game Over? Meg lehet halni ha valamit nagyon elszúrunk?
Kongy
én is... de nagyon

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Bezony, és attól igazán jó a HR. Ezt nagyon hiányoltam a Beyondban.

Kongy
Igen, és ha elcseszel egy QTE-t nem biztos hogy túléled v nem látsz, esetleg látsz egy olyan fejezetet amit amúgy nem :D

A HR pont az a játék, ahol a grafika másodlagos. A játék nehézkesen indul be, eleinte nem is érted, hogy mi a pálya, viszont utána nagyon zsír lesz. Tényleg olyan döntések, melyek érdemben befolyásolják a játék alakulását, izgalmas, meglepõ, fordulatos, csodálatos zene, és az atmoszférája nagyon üt!

Kongy
Ja, hát nem egy vidám játék, de van egy nagyon erõs, sötét atmoszférája, ami nekem nagyon tetszik.

a.carkey
Csak depis lesz az ember egy idõre, fõleg az elejétõl.

A medve nem játék.

Kongy
Ó, az még nagyon az eleje! Nagyon lassan indul be, de amint beindult nincs megállás, nem fogod birni letenni :)

Az a szemüveg hát.. érdekes. :) De mivel drogos a csávó valahogy érthetõ, hogy odahaluzik dolgokat... bár nem hinném, hogy a 2 között sok összefüggés van :D Mindegy, ezt leszámítva amúgy tényleg realisztikus, fõleg a Beyond-hoz képest. Semmi ilyen elvont, "lelkes" dolog nincs benne.

Én tegnap álltam neki az HR-nek, de csak kb másfél órát toltam mert elõtte Beyond Two Souls-t játszottam még mindig. Ma is azzal kezdek, mert késztetést érzek rá, hogy játszak vele, de aztán HR.
Nos egy kicst fura volt a HR-nek nekiállni. Szép, de azért messze van grafikailag a Beyond-tól. Meg ebben az egy órában terveztem a szereplõvel egy házat, fogat mostam, zuhanyoztam, megterítettem, játszottam a gyerekekkel, stb... szóval nem mondanám, hogy a kezdés annyival pörgõsebb lenne, mint a Beyondba. De végre volt egy bunyom egy magánnyomozó karakter irányítva és az elég jól megcsinálták. Ott hagytam abba, hogy valami FBI-os fickó, kiment egy büntény színhelyére és feltett valami ufó szemüveget (pedig mintha azt olvastam volna, hogy a HR realisztikus játék, na mindegy). Majd ma folytatom. Biztos jó lesz elvégre ez is QD játék és a Farenheitet is imádtam (HRt meg sokan istenítik). :)

Kongy
Igen, ezen én is bánkódtam, fõleg a Heavy Rain fényében, de a Beyond kedvet adott újra a HR-hez, úgyhogy valamikor nekiállok annak újra :) Most más befejezést akarok elérni a sok közül :D Abban még normális QTE-k voltak, nem csak ez a "kövesd a mozgását" hülyeség. Azért volt zavaró mert elsötétedett a kép, és néha rosszul vettem ki, hogy merre mozdul, HR-ben ez egyértelmûbb a nyilak miatt.

a.carkey
Jó neked. A gyerek lebetegedett, úgyhogy napok óta esélyem sincs a gép elé ülni. :)

A medve nem játék.

TDC Geronimo
Nem lesz folytatás. QD sose csinál ezt mondták. Én is most értem végére. Elgondolkodtató volt az egész. Nagyon tetszett.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

LOL. Én még akkor sem. :)

Az az igazság, hogy ma végiggondoltam, hogy van-e értelme végigtolni a játékot megint. És arra jöttem rá, hogy sajnos nincs. :( Egyedül az utolsó, Black Sun küldetés végén van olyan döntési helyzet, ami mássá teszi a játék végét, akkor is csak kicsit.

Az, hogy az életet vagy a halált választja, ez a leglényegesebb, utána az, hogy Jay, Ryan, egyedül vagy Zoe, az már tökmindegy, az csak négy másik videó, amit YouTube-on is meg lehet nézni.

S azért ez kicsit szomorú, mert semmi olyat nem lehet a sztori közben mûvelni, amitõl a játék letérne a jól megírt útról...

Sir Quno Jedi
Csak megvédelmezted önmagától, ez a helyes döntés. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A partizós fejezetnél valakinek sikerült kinyírni a többi tinit? Én már vagy 5x végigjátszottam azt a fejezetet, de megölni nem sikerült õket. Kiütöm, megszúrom, bántom õket, már három féleképpen rájukgyújtottam a házat, de mindig kisliccolnak a végén. Csak akkor maradnak a házban, ha nem gyújtom fel, de kétlem akármelyik is megpurcant volna.
Kezdem azt hinni nem lehet eltenni õket láb alól.

Nekem is ellenszenves volt és Aidennel jól szétcsesztem az egész randiját Jodie-nak. Kicsit azér sz*r érzés volt, amikor ott pityerget az asztalnál a chapter végén.

Kongy
Én se bírtam Ryan-t egészen addig míg a CIA fõnököt jól pofán nem vágta :D Na akkor megszerettem.

Nem hülyeség, ott szellemként bukkannak fel mind a ketten.

Nekem rendkívül ellenszenves volt Ryan, így örülök neki, hogy semmi ilyesmi nem történt. :)

Azt hiszem azt olvastam valahol, hogy nyilatkozták, hogy nem lesz folytatás. Ez így kerek egész. Persze ettõl még talán DLC az lehet. Bár valószínûleg az is inkább valami közbensõ plusz fejezet lenne mint pl a Navajó-s. Egy olyan hosszút DLC-t el is fogadnék, vagy egy újabb CIAs küldetést.

Amúgy azt tudtátok, ha a bárban majdnem megerõszakolják Jodiet, akkor nincs szex Ryannal a vacsinál. Szóval le kell buktatni szegénykét mikor ki akar szökni, hogy késõbb legyen etye-petye. Hahaha.

Értem én a magyarázatot, csak erõltetettnek találtam.
Azt sajnálom, hogy nincs rá opció a végén, hogy idõrendben sorba is végig lehessen menni rajta. Mármint a mentés nélküli változatban, mert ha a mentéseset választjuk értelemszerû, hogy kihat a sztorira, de a mentés nélküli változatban lehetne egy opció, hogy idõrendben tolom. Most mindig ki kell lépkednem a menübe, amint elkezdõdik a következõ fejezet aztán kiválasztani a sorban következõt. Kicsit macerás így, de most így játszom.

Pedig szerintem is szellemek. Elsõre nekem is így volt, de...
...mikor újrajátszottam és megmentettem az öreget, akkor más ruhában van ott a végén. Így szerintem nem lehet egy bug, mert akkor ráadásul dulpla bug lenne a ruha miatt.
Ám szegény öreghölgy, mikor a végén átnézek a tulvilágra, még ott is tolószékben ül. :)

AnuluWork
Szerintem nem. Sajnos.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Kongy
Azok nem voltak ott igazából, csak szellemek voltak, szerintem ! :D

AnuluWork
Ejj, de hülyeségbe futottam bele.

A navajos résznél mindkét öreg megpurcant, de amikor Jodie elmegy a motorral, mindkettõ él. Eddig más ilyennel nem találkoztam. :)

Kongy
Jaj, még elfelejtettem a Special Edition bónusz 30 percét ! A CIA-nál kell különbözõ feladatokat megcsinálni Aiden segítségével. Egész ötletes dolgok vannak, enyhe Portal beütése volt nekem, de természetesen nem olyan összetett feladatokra kell gondolni :)

grebber
Ha egy 8 éves gépbõl ilyet kipréseltek már most besofok,ha belegondolok mi lesz itt PS4-en!
Nadrágba élvezés felsõfokon<#nyes>

Next PC upgrade: 2022

Kongy
Huh, gyerekek. Tegnap este a végére értem. Nagyon jó volt! Bizonyos szempontból, pl hangulatból, vagy döntésekbõl a Heavy Rain kerekedik felül, de ami ebben a játékban üdítõ volt a HR sötét tónusához képest az a rendkívül változatos helyszínfelhozatal. Van itt sivatag, hóvihar, egyszerûen minden! A történet izgalmas, és érdekes kibogozni, hogy most akkor mi volt elõbb, és késõbb. Ráadásul a töltõképernyõn amúgy látjuk is a sorrendet ha elkavarodnánk. Eleinte így nézem, mondom nagyon dizájnos, hogy minden össze-vissza van, aztán barátnõm azt mondja: te ez nem a történet sorrendje, csak ugrál és azért jön ki elõbb pl az utolsó, és késõbb meg elölrõl oldódik fel egy emlék? :DD Na, igen így jöttem erre rá.. Amúgy kooperatív módban toltuk, és õ volt Aiden, szerintem az élményhez sokat nem tett hozzá, úgy is meg lehetett volna oldani, hogyha Aiden jön átadom a kontrollert. A színészi alakítások amúgy toppon voltak, tényleg látszik, hogy azért nem akárkik játszották a fõszerepet :) Természetesen Willem Dafoe most se 100-as, de valahol ebben a játékban meg is érthetõ :)

És egy kicsit a befejezésrõl:
Tetszett, hogy kerek azért a befejezés, de utal a folytatásra erõsen, szóval mégis cliffhangerrel zárul a játék. Szerintetek lesz folytatás? Szerintem nagy rá az esély.

kirol
Ez a Sûrítõ pálya kifejezetten jó lett. :)

DarkSector
Recepciós János. :D

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

AnuluWork
Hans Zimmerman :)

AnuluWork
Ez így akkor sem jó.

Teljesen egyértelmû a magyarázat az ugrálásra és a végén el is hangzik:

Jodie emlékei össze-vissza törnek fel, amikor írja a megemlékezését, nincs bennük rend és rendszer, õ maga mondja.

Ízlések és pofonok, összességében szerintem az jobb volt, mint a Beyond. Utóbbi szebb, de a másiknak jobb a története és a különbözõ befejezések is jobban ütnek.

Valaki nem tudja, hogy hogyan lehet a magyar feliratos dlc-t a special ed-hez megszerezni? A menübõl csak egy blank PSN-es oldalt hoz be, a kódot bepötyögve meg van vagy 4 ugyanolyan dlc fájl, csak a magyar feliratot tartalmazót nem találom. Már kettõt le is töltöttem, de a játékban ennek semmi nyoma sincs... Elrontottam valamit?
AnuluWork
Én azt kaptam, amit vártam. A zenéje zseniális!

Gondolom pont azért dumálnak hogy ne csinálj többet. Azért sztem nem kicsit lennének befosva a valóságban amikor éppen ilyen kísérletben vesznek részt/dokumentálják.
Azért az elsõ benyomásom a teljes játékkal nem volt túl "+":

Demoban végigjátszottam a kislányos részt (az elsõ kísérlet, ha jól emlékszem) mondom most másodikra a teljes változatban máshogy fogom csinálni:

Direkt csak az építõkockákat löktem fel Aidennel és ugyanúgy nyomta mindenki: JODIE STOP! STOP! holott már rég nem csináltam semmit.....

Kár hogy letedd nincs értelme, aztán majd megint hívlak.....

Demoban végigjátszottam a kislányos részt (az elsõ kísérlet, ha jól emlékszem) mondom most másodikra a teljes változatban máshogy fogom csinálni:

Direkt csak az építõkockákat löktem fel Aidennel és ugyanúgy nyomta mindenki: JODIE STOP! STOP! holott már rég nem csináltam semmit.....

Én pl újra nekiálok és kipróbálok dolgokat másképp. Szóval nekem nem csak az a 10 óra van. De ralatív mi éri meg és mi nem. Ha pl vesszük a DVD vagy BR filmpiacot a 3Ds filmjeivel. Megér tízezeret egy Avatar 3Ds film? Van akinek igen, van akinek nem.
Én pl eladtam a CoD Black ops. lemezeimet mert egyszerûne még azt az egy vélgigjátszást sem élveztem és még a helyet is sajnáltam tõlük a polcon. Sokaknak az egy csúcs király játék. Vagy itt van a GTA5, sokan GotY kiáltanak én meg a felénél abbahagytam és félretoltam.

Kongy
Pedig jobb :D Tényleg.