Veszélyes lehet az óraátállítás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már elnézést, de a nyári óraállás a legnagyobb hülyeség lenne; pláne azzal az okkal, hogy a 3-ig dolgozó emberek (akik egyébként 7-re járnak, nem 6-ra; de ez majdnem lényegtelen) nem tudnak otthon semmit csinálni. Hogy miért? Mert nem a szabadidõt kellene 'világossá' tenni, hanem a munkaidõt. Fõként az olyan munkáknál, ahol kívül dolgoznak (sötétben nem lehet biztonsággal és kellõ sebességgel munkát végezni - ha pedig visszaesik az elvégzett munka, akkor az emberek egy jó részének nem az lesz a legnagyobb baja, hogy délután/este már a sötétben nem tud csinálni semmit; hanem az, hogy hogy talál magának munkahelyet) De az iskolásoknak sem mindegy, hogy sötétben tanulnak, vagy sem (énm speciel nem is szerettem se a nulladik órát, se a szakközepes koliban az 'esti' kötelezõ tanulásokat); hogy a szülõk még világosban viszik-e õket iskolába, vagy sötétben; ...

Viszont a hírben felhozott tényekhez: ha tényleg ennyire gond lenne, akkor már eleve bajban lenne mindenki; hiszen napról napra változik a nappal és az éjszaka hossza. Fõként õsszel és tavasszal érezhetõ ez, amikor egyik napról a másikra 3-4-5 perccel is nõ/csökken az egyik. Ott is ugyanolyan megterhelés éri a szervezetet; mégsem halt bele ebbe senki (vagy legalábbis nem hoztak ki ebbõl amerikai tudósok még pro vagy kontra kísérleti eredményeket). De ahogy már említették elõttem is: aki távolabbra utazik, annak a szervezete is átáll 1, max 2 nap alatt az új idõzónára (és akkor az nem 1 órás eltérés, hanem akár 6-8 vagy 10 is lehet).
Manapság az nem csak a kislányok kezdenek picsák lenni hanem a felnõtt emberek is. Picsognak ma már mindenen. Az óraátállítástól a szomszéd kutyájának ugatásán át egészen a WC fedél le illetve felhajtásáig mindenen. Szánalmas.<#levele>

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

300HUF megtakarítás/év ez már haladás, párnapja egy másik fórumon, 50-100HUF-t számoltam ki fejenként. Ebbõl a pénzbõl vehetsz kávét áprilisban a nyári idõszámításra :Ð és lám ismét gyõzött az igazság, amit a kormány egy kézzel ad, két kézzel veszi vissza. Mert hogy ott rohadjon meg a földben jól aki ezt kitalálta, de az is mind dögöljön meg, akik eltörölhetnék egy tollvonással, de még se teszik. Szvsz k*rva nagy biznisz nekik ez a váltogatás.
"szervezetünk immunrendszere is megzavarodik, a napi rutinunk is teljesen átalakulhat. Ha az alvásgondok, a megborult napi ritmus és a legyengült immunrendszer mellé még szívpanaszok is járnak, az az elsõ pár napban végzetes is lehet."

Telibevágott nagy baromság az egész. Ezek szerint, ha egyszer felkeltünk valakit egy órával korábban, mint ahogy fel szokott kelni, akkor tönkremegy az immunrendszere, felborul a biológiája, sõt, délután szívrohamot is kap? Mi van azokkal, akik egyik kontinensrõl a másikra utaznak? Az idõzónák miatt tönkremegy az életük? Jah, hogyne.
wraithLord
Szerintem egy óra +/- nem oszt, nem szoroz. Legalábbis én nem vagyok tõle semmivel se jobban vagy rosszabbul, mint egyébként.

Csak azért zavar, mert 1 órával korábban sötétedik, és már november közepén is tök sötét van, mire vége a munkának. Ergo gyakorlatilag csak addig van világos, amíg dolgozom (természetesen bent, nem kint...) Igaz, amikor meg elõre kell állítani, az meg legalább annyira jó, mint amennyire a visszaállítás rossz... :D
Fix munkarendem van/volt. Az óraátállírás kiagyalóját szerintem heted íziglen kellene kiírtani...

&#24448;&#21069;&#30475;&#21516;&#24535;

Ez f@szság már bocs. Elõször is aki reggel 6-ra jár dolgozni az az óraátállítás ellenére is kibaszottul sötétben fog felkelni ugyanis õ reggel 5 körül kel fel.

Tudod mikor kel ma a Nap? 6:33. És még csak november eleje van... Na bumm ennyit az óraállításról még fel sem jött a Nap mikor õ már dolgozik. De még az is sötétben kel fel aki reggel 7-re jár dolgozni...

Tehát az óraállítás pont hogy azoknak jó akik reggel 9-re járnak dolgozni mert õk fognak világosban kelni (már ha ez elõny...). Tehát eddig nettó hülyeség amit irtál, a világosban kelést pont hogy azok élvezik akik késõre járnak dolgozni.

Másfelõl viszont, én még nem hallottam olyanról aki a világosban kelést pártolta volna. Annál több olyat aki szidta az óraátállítást merthogy amikor hazaér délután 4 körül akkor már öreg éjszaka van és nem lehet semmit sem csinálni odakinn. De még a gyári munkások is szidják, mert dolgoznak 6-tól délután kettõig, hazaérnek 3-ra és marad egy nyamvadt óra hogy bármit is világosban csináljanak odakinn... Mindenki más meg már sötétben ér haza köszönhetõ az óraállításnak...

Teljesen nonszensz, magyarországon az optimális idõszámítás a nyári lenne, ebben kéne maradni ahogy az oroszok is csináltak.

Szóval az óraállítás nem más mint intézményesitett tömegirtás, mert a 2-3 müszakos gyári munkások szervezete ezt nem birja.

A spórolás meg egy bullshit, nyilatkozott valami okos hogy ezzel magyarország 40 ezer háztartás éves áramfogyasztását takaritjuk meg. Tudod mennyi ez leoszva fejenként? ~300 forint/kopf egyszeri éves megtakaritás. B@szki évi 300 forintért szopatják a népet...

Azok az EMBEREK, akik reggel 6-ra vagy 7-re járnak dolgozni, a nyári idõszámítás miatt szinte egész évben sötétben kell hogy felkeljenek. Ez szerintem nagyuon egészségtelen, legalábbi engem megviselt.
Azok, akik délelõtt 9-re járnak dolgozni, persze hogy szeretik a nyári idõszámítást. És persze hogy õk döntenek, hogy legyen.
Könnyû a más rúdjával verni a csalánt
Én lehúztam 8 évet mûszakolva, most meg szerencsére nem kell törõdnöm azzal mikor kelek fel. A keresetem nem változott túl sokat, csak az idõ, de a különbség a mindennapi közérzetemben ég és föld. Amikor mûszakoltam, akkor nem sokat számított az óraátállítás, ígyisúgyis kimerült voltam. Szerencsére most sem számít. Viszont, ha valakinek beállt napi ritmusa van, akkor ez teljesen hihetõ kutatási eredmény szerintem.
Arthas
A kutatás résztvevõi se dolgoznak 3 mûszakban.... 1 óra plusz mínusz, hol nem szarja le a szervezetem

← ElőzőOldal 2 / 2