Oculus Rift
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BTW, alzán le van árazva 190e ről 165-re az S. Én speckó megrendeltem, mert Amazonon 15e olcsóbb, de a 27% áfa miatt meg drágább így, kb 190e. Vettem 3.0 usb és Display port hosszabítót. Néztem videót róla, javasoltok még valamit? Az audió megoldás állítólag elég rossz, a mikrofon meg mégrosszabb, szóval valszeg a Gamer headsettel fogom nyomni, kíváncsi vagyok, hogy fel fog-e menni.
Játékokat elvileg megveszem a headsettel együtt, vagy valami ilyesmit magyarázott a videóban a srác. Ez hogy működik a gyakorlatban?
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.21. 14:26:27
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ha pcvr lenne a fő felhasználás akkor inkább rift S, ha mobil vr is érdekel akkor quest
2.Van postaköltség Magyarországra + német-magyar áfaküönbözet is
így is olcsóbbra jön ki mint bárhol Magyarországon kb 485 euro a vége ( black fridayon talán lesz 50 euró kedvezmény , persze lehet nem vagy nem lesz készlet)
3. magyar bankártyát elfogad viszont paypallal nem lehet fizetni
4. sokkal gördülékenyebb a garanciáztatás , mint bárhol máshol (ezért éri meg igazán innen venni) pl: ha valami gari probléma van meg se várják h visszaküldd nekik , hanem egyből küldik az újat (magyarországi garanciáztatásos tapasztalataim ennél jóval rosszabbak)
5. pár nap alatt itt volt (fizetéskor írja a dátumot h várhatóan mikor érkezik (ehhez képest 1 nappal korában meg is jött
+1.nincs külső érzékelő egyáltalán, mert ez a headsetbe beépített 5 db kamerával oldja meg a követést
a korábbi riftnél se használtam külön usb 3.0 kártyát
itt 1 db displayport és 1 usb3.0 foglalatra van szükség
gtx2070 -en gondolom van displayport csatlakozó az i5 8400 meg gondolom olyan alaplapban van amiben van legalább 1 db normális usb 3.0
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2019.11.08. 19:59:21
További kérdésem a német amazonnal kapcsolatban.
1. Te rendeltél-e már onnan?
2. Volt-e posta költség vagy tényleg ingyenes a szállítás?
3. Nem problémázik-e az amazon, hogy magyar bankártyval vagy olyan paypallal fizetsz, amihez magyar bankártya van rendelve?
4. Garanciális problémákat mennyire problémás orvosolni ilyen termékeknél?
5. Tényleg pár nap alatt ki is hozzák a cuccokat?
Oculus Riftről: A régi tipusoknál sokan vettek plusz mozgásérzékelőt, mert sok embernek kevés volt a 2 érzékelő. Ennél az S-nél ez már orvosolva lett vagy élből 3 érzékelő van hozzá?
Az S, már nem igényel plusz 3.0-ás usb kártyát? Arra az érszrevételre nem nagyon reagáltál 😊
Köszi előre is!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.08. 16:25:14
Oculus Rift S-hez milyen fejhallgatót tudnátok ajánlani? Mert a gyári hang eléggé ramaty és most keresek hozzá fülest. Válaszokat előre is köszönöm 😊
És Rift S - t érdemes venni amazon.de - rol... Black fridayon talán kap is 50 euró kedvezményt.
A szemtavolsagot azért érdemes lemerni előtte, h nem -e tér el neked nagyon az átlagos 63-65 - től...
Kérdésem, hogy mit kell még fejleszteni. Gondolom kéne bele 16gb legalább 3600-os vagy 32gb 3000mhz, +usb3 kártya.
Meg kérdés, hogy most melyik gyártótól lenne érdemesebb venni, ár/érték és élvezhető játék arányban.
Remélem jó fejtörőt adtam 😄
Előre is köszi a választ!
https://vroptician.com/
Erdeklődnék, hogy van-e tapasztalata valakinek r9 390 + rift s kombóval?
Ipd - t csak szoftveres tudsz állítani így ha a 63 mm - tol lényegesen elter a pupillatavolsagod akkor gond lehet és ki kell próbálni... Ha ekoruli az Ipd - d akkor nyugodtan ramehetsz próba nélkül is szerintem...
Indexet meg nem próbáltam, de abba is befer szerintem a szemüveg, csak nem tudod olyan közel húzni a kijelzo...
Szimulátorhoz keresnék én is VR szemüveget.
Nem tudom melyiket válasszam a Rift S , a HTC Vive, és a Steam Index közül.
Szemüveg csak messzire kell, talán és ahogy néztem dioptria állítás amúgy se nagyon van.
Viszont aggaszt az, hogy nem lehet szemtávolságot állítani a Rift S-en.
Az indexen tetszik ez az ujj virtualizáció, de ez csak mellékes lenne.
Ki lehetne ezeket valahol próbálni?
USB - vél is hiába van több 3.0-s portom, a hosszabbítás csak az egyikben megy valamiért...
2m-esek
Kabelvilagbol rendeltem
Nálam működik hibátlanul, de volt már olyan akinek nem működött a dp hosszabbítás velhetoen a videokártya dp portja miatt
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
Mindent ott veszek ahol épp olcsóbb... (volt ami oculus storeban volt olcsóbb)
az Oculus Riftemhez még az egykezes kis "marok" távirányító van, a dupla Touch-ra nincs is szükségem. Az egykezes kis ős-távirányítómal ki tudom kapcsolni az Oculus Home idegesítő háttérzenéjét? Remélem csak ezért nem fog kelleni Touchokra beruháznom...
Köszi
Utoljára szerkesztette: Since, 2019.08.21. 05:13:48
Elite Dangeroust teszteltem simán megy Home nélkül csak SteamVR-ban...Szerintem ha az megy akkor megy minden.
Ha kellenek akkor küldök linkeket de gugli ontja a magyarázó videókat és a linkeket.
Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.20. 20:16:21
- "szebbek a színek de ez lehet hogy csak egy marketingfogás..." Szerintem még a CV1 hez képest is mosottabbak a színek és a fekete.....
- "használtan nem találtam, viszont újonnan 444€ és nincs szállítási költség ~144k Ft" 450 volt nekem és ki kell fizetni a postát, így volt nekem 498 Euro azaz 161307 Ft.
- "NEM állítható Hardwaresen az IPD (IPD-met lemértem még egyszer, 67-68mm...)" Annyi nekem is - CV1-t evvel a beállítással használtam - és el kellett adnom mert nem bírta szemem
- "5x kamera, ezért a "tracking" állítólag sokkal jobb"....passz
- "refresh rate 80hz"....van akit zavar nekem nem volt időm ezt észrevenni ....sajnos😞
- displayportos csatlakozás ami számomra "kényelmesebb" mint a HDMI
- több játék hivatalosan támogatott és nem kell "vesződni" vele........Igaz.......... kis hátrány, hogy az Oculus Storeban arany áron tudod megvenni azt amit SteamVR-ban, steamen, allkeyshopban filléresen - kb fele áron - meg tudsz
08. 27. körül itt lesz a használt SO+ nekem ha érdekel irok majd róla.
Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.18. 15:16:14
Samsung Odyssey Plus :
- magasabb felbontás 1600 x 1440
- olcsóbb, igaz csak használtan nézegettem, állítólag fél évet használta a srác (szerintem max 350€-ért elvihetem + szállítási költség kb. 20€ ~ 120k Ft)
- magasabb refresh rate 90hz
- állítható Hardwares IPD
- állítólag kényelmesebb
- HDMI csatlakozás
- 2x kamera
Oculus Rift S :
- kisebb felbontás, viszont nem vettek észre a két készülék között olyan nagy különbséget (1280 × 1440), sőt, a Rift-re azt mondták hogy talán szebbek a színek de ez lehet hogy csak egy marketingfogás...
- használtan nem találtam, viszont újonnan 444€ és nincs szállítási költség ~144k Ft
- NEM állítható Hardwaresen az IPD (IPD-met lemértem még egyszer, 67-68mm...)
- 5x kamera, ezért a "tracking" állítólag sokkal jobb
- refresh rate 80hz
- displayportos csatlakozás ami számomra "kényelmesebb" mint a HDMI
- több játék hivatalosan támogatott és nem kell "vesződni" vele
Konfigom :
i7-4790k 4.00 Ghz
16GB RAM
GTX 980 videókártya
Úgyhogy nagyon feladtam magamnak a leckét, nem tudom eldönteni hogy melyik legyen, árban kb. 20k lenne a különbség, viszont a Rift S az új lenne, és nem lenne használt... Mondjuk mellé még lehet hogy kéne venni valami porvédőt meg egy kényelmesebb szivacsot hozzá, nem tudom mennyire bírnám elviselni...
A CV1 alapból IPD beállítása nálam 68-on volt a legkellemesebb, de sokat teszteltem - órákat - 64-es beállítással, és eután döntöttem a Rift S vásárlásáról, de ennek ellenére sem vált be Rift S. Szóval én azt javasolom mindenkinek aki HMD vásárlás előtt áll, hogy vagy manuálisan állítható IPD-s HMD-t vegyen vagy előtte tesztelje le magának a vásárolni akart változatot.