A Neander-völgyi ember is összetett nyelvet beszélt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért érdekes lehet egy rakat csont alapján meghatározni, hogy mennyire összetett nyelven beszélt a csontváz tulajdonosa. :o ez egy picit parasztvakításnak tûnik...

Mess with the best, die like the rest Linux4ever

Mindenkinek figyelmébe ajánlom Varga Csaba könyveit (Pl. A kõkor élõ nyelve), Röviden összefoglalva: a magyar az egyik legközelebbi, legépebben megmaradt örököse annak az õsnyelvnek, amit a nyugati tudósok keresnek. Érdemes legalább a honlapjukon szétnézni.
Tsol!

"Nem, de az elmúlt héten kb. minden hírre jut 2-3 ilyen reakció."

És mindegyiket Mikike írja.
Én már egy ideje mondogatom, hogy a neander-völgyi, és a modern ember jóval értelmesebb, mint azt sokáig gondoltuk.
Mondjuk ez a fajta sztereotípia nem ritka. Elég, ha a középkorra gondolunk, az a tévhit, hogy a középkorban azt hitték a Föld lapos, pedig a mûvelt emberek számára egyértelmû volt a helyzet.
Másik gyakori példa a barbárok, például a vikingek lebecsülése. Volt is olyan angol mûsor, ami a leletek alapján (egy gödörben harminc hulla összekötött kezekkel, arrébb pedig a levágott fejeik) egybõl azt akarta kimondani, hogy a brutális vikingek fejezték le a békés angolokat. Aztán az elemzésbõl kiderült, hogy Skandináviában született az összes.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Nem, de az elmúlt héten kb. minden hírre jut 2-3 ilyen reakció.
Úristen ember! Kisbetûvel írtad a nevét!!!
Amen :)

往前看同志

Tsol!

Neked Mikike, azaz egyetlen ember az összes ember?
Kijön valami új felfedezés az ember fejlõdésérõl, és egyszerre mindenki az evolúció-elmélet bukását kiáltja. :D Magas ez nekem.
Mikike!

Itt most mi szólt az evolúció ellen?
haversvábbogár
azt hittem chuck norrisról szóló cikk lesz

Veszek egy lottót.
mikike
:0
és az evolúció?

ja az sziklaszilárd tény, mivel szines rajzok bizonyítják **

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

wraithLord
Egyre inkább úgy tûnik, annak van igaza, aki a neandervölgyi embert a Homo sapiens egy alfajának tekinti...