Szinte oxigén nélkül éltek az elsõ állatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, igen, elõbb olvasok, aztán írok. :P

Nekem is erõsen hülyeségnek tûnik. Az egy dolog, hogy túléli a kevés oxigént, de növekedni, szaporodni is tud? Mert két perc oxigénhiányt még túlélek, bár lehet, hogy újra kell a végén éleszteni, de hogy dugni úgy nem tudok, az tutifix. Tíz nap az egy szivacsnak még simán lehet egy hosszú lélegzet-visszatartás...

"a halott mikrobai anyagban keresendõ, ami bomlásával oxigént fogyaszt."

Umm, ja, ha van állatka, ami megeszi, és oxidálja. Mondjuk egy szivacs. Vagy egy baktérium. Steril környezetben nem bomlik el semmi, a bomlást baktériumok végzik.

A végén az a "Tudjuk, hogy valószínûleg", az meg kifejezetten aranyos. Rettentõen határozott. Tudjuk milyen volt, de lehet, hogy nem olyan volt.

Szerintem szavazzuk meg, hogy adják vissza a diplomájukat a tudós urak, és ha van doktorijuk, akkor azzal töröljék ki a seggüket...

szasko
@ gforce9
Jogos!

wraithLord
Vagyis olyan, hogy egysejtû állat nincs, inkább Protozoa.
wraithLord
Azt viszont egyelõre nem értem, hogy hogy lehettek a bordásmedúzák a szivacsok elõtt idõben (ha egyáltalán errõl van szó). A szivacsok lényegesen primitívebb állatok, mint a bordásmedúzák (de ezt írják is). Az egyik alig differenciálódott sejtekbõl áll - gyakorlatilag alig több egy egysejtûhalmaznál (viszont már valamennyire együttmûködnek, "munkamegosztás"/differenciálódás/ is van), a másik csoportba pedig valódi szövetes állatok tartoznak.
Max azt tudom elképzelni, hogy a szivacsok õsei sosem voltak olyan hûde elterjedtek, és igazából a bordásmedúzák voltak az elsõ tényleg sikeres állatok.
Amúgy nem lehet, hogy inkább az egysejtû állatoknál kellene keresgélni?

-------
Már megint az a "mikrobai". Nem hallottam még ilyen szóról. "Mikrobiális"-ról viszont már igen...
" a szivacsok ezzel a halott anyaggal táplálkoztak, megtisztítva tõlük a vizeket, ami lehetõvé tette az oxigénszint emelkedését."

Tyû ha! Ez azt. pongyolán fogalmaz! Mert ugye, ha a szivacson belül oxidálódik az az anyag, hogy az állat energiát nyerjen belõle, az ugyanúgy oxigént emészt fel, mintha baktériumok bontanák le. Az oxigén mérleget a szivacs csak akkor javítja, ha azoknak az anyagoknak jó részét beépíti a szilárd vázába, ami gyakorlatilag a testét képezi, anélkül, hogy feldolgozásra kerülne.
Errõl lenne szó? Ez a cikkbõl nem derül ki. Mindenrõl ír, csak már megint pont a lényegrõl nem.

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

"Megint sikerült elõszedni valamit..."

Ezt alaposan benézted.

Figyelmetlenség, vagy tényleg nem sokat értesz ebbõl?
Ennek nem sok köze van a cikkhez. A cikk az állatokról szól, nem az élet kialakulásáról. Az már régóta elfogadott, hogy kezdetben nem volt számottevõ oxigén a légkörben.
szasko
Megint sikerült elõszedni valamit...

Elõször a szovjet Oparin 1924-ben, majd késõbb 1929-ben a brit Haldane jutott arra az elgondolásra, hogy az élet kialakulása (az Archaikumban) a maitól teljesen eltérõ - oxigén mentes-, környezetben történt.

Ezt is színes rajzok bionyítják, mint a szent biblia elméletet?
mikike
ezt is szines rajzok bizonyítják, mint a szent evolúció elméletet?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

"Az midiklorián volt, ami természetesen egy fiktív valami."

Dehogyis, az teszi a jediket jedikké! Láttam az errõl szóló dokumentumfilmet, George Lucas rendezte!
Van, aminek nem kell oxigén, van aminek nem kell víz, van ami túléli a vákuumot. A végén kiderül, hogy elég egy kõdarab is...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Há me kivonnyák a vízbû a zoxigént.
Az midiklorián volt, ami természetesen egy fiktív valami.

Ha nem tévedek sokat, ez a mitokondrium egyszerûbb egysejtûek lenyelve, de nem megevõdtek, hanem õk szorgoskodtak apró kis munkásokként a nagyobb sejtekben, és ez annyira jól sikerült, hogy már nem lenyelõdnek, hanem a sejt gyártja õket. Hozzák viszik a tápanyagot, szóval ilyen biorobotok.
"mitokondrium " az nem az, ami a jedik vérében van? :p
NEXUS6
Tuttam, a klíma változik és a fejlettebb lények tehetnek róla!
Álliccsuk vissza a klíma változást és a nemkívánatos gázok feldúsulását a légkörben, le a zokszigénnel!!!
XD

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs