This War of Mine
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Most leszedtem egy Cold War, az elejétől már ősz és igen hamar tél van. Ebben eddig van némi kihívás. Szerintem sanszosan ez lesz az utolsó játékom. A TWM egy csodás alkotás, de ha kiismered a helyszíneket az újrajátszási faktora szinte 0. Az árát megéri.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
egyébként 18 acsi van meg a 22-ből... nem tudom mi hiányzik még, meg lehet ezt valahogy nézni?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Részemről ennyi volt, lényegében már nincs benne tartalom amit nem láttam. Összességében bárkinek ajánlom a játékot.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.15. 20:12:49
Én kezdtem el fordítani a This War of Mine című játékot, viszont közbe jött pár dolog, ezért már jó ideje nem fordítom a játékot. Aki átvenné, az írjon: mafiatwo15
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Persze ennyi végigjátszás után már tudom, hogy mi hol van, viszonylag kevés a meglepetés. A végén már azt próbálgattam, hogy a kupit ki tudom takarítani vagy sem...
A téli játék titka az, hogy lehetőleg azonnal baltát kell szerezni, mert a saját házban is irgalmatlan mennyiségű tüzelőt ad és azon a békés helyszíneken, ahol már nincs semmi így valójában van. Ezen felül egyben fegyver is, mint a kés, őrködéskor számít.
[\spoiler]
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.02.02. 00:42:40
Utoljára szerkesztette: malditoken, 2015.01.27. 15:50:06
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A játék emocionális hatása csökken az újrajátszás során, de a döntéshozás és izugális faktor az bizony marad. Basszus tényleg totál para, amikor bújkálva kell lootolni vagy elhatározod, hogy akkor most ölni fogsz...
A játák legnagyobb erőssége egy idő után viszont kevésbé türelmesenek és hiddadtabb játékosnak talán a gyengéje. Eljuszt 20-30 napig és egy rossz döntés miatt pillanatok alatt bukni lehet mindent. Viszont ettől király. Nincs az, hogy "áh, akkor visszatöltöm..." Vagy nem egészen, lásd a végén.
Soha nem soktam az achievemtekre gyúrni, de 20-ból megvan 19. Ennek örömére megnéztem, hogy ki hova jutott el. A játékosok kb. 9%-a (!) jutott el a játék végére. Ez számomra döbbenetes... Ennyire azért nem nehéz...
A nehézségi szint állításban egy ieig nem voltam biztos, de egyre valószínűbb, hogy igaz, amit írok. Bal felső sarokból órajárás irányában nehezedik. A könnyűekben sok nyersanyag van és mintha a random generátor sem kevébé lenne szemét. A legnagyobb könnyítés az, hogy kb. 20-22 napig jó idő van, van idő felkészülni a télre. Ezek után még sokáig tart, de a felkészülési idő az nagyon nagy könnyebbség. Eddig játékaimból ez jött ki.
(bal felső) Katia, Bruno, Pavle trióval röhögve meg lehetett csinálni tradeléssel az egészet, lopás nélkül is meglett volna, 46 napig tartott.
(tőle jobbra) A Pavle, Bruno, Marko volt az első játékom és még úgy is 40 napig húztam és közel lehetett a vége. .
(még jobbra) Boris, Emilia, Marin trió nem simán téllel, hanem asszem brutális téllel kezdődik, viszont csak 25 nap után (vagy 23, nem emlékszem) végetér. Viszont a kemény tél miatt nagyon elszánt és vakmerő húzásokra is szükség van, de legalább három ember kezd.
Roman és Katia a nagyon erős karakterek, csak éppen két fős csapat kezdésnek az baromi kicsi főleg úgy, hogy itt tél felé tartasz, már az elején 15 fok alatti a hőmérséklet. Roman nem mehet sehova őrködnie kell. Még fegyverrel is a random generátor kihozott egy raid során deep woundot úgy, hogy volt kése... Onnan nehéz talpra állni...
Katiaával induló csapattal mindig könnyebb a játék. Az alkohollal vagy más értékes áruval tradelés akkora bónusz, amire alig vannak szavak. Többet tudsz sokszor cserélni, mint egy közepes vagy jó loot alatt, csak éppen nem kell menni sehova. Azon a napon vagy több őr van vagy +1 pihenő ember és napközben is pihenet még ő is. Brutális. Napközben sajnos viszont csak tényleg a fáradtság csökkenhet soha nem láttam még azt, hogy valaki gyógyult volna volna nem éjszakai alvástól.
Bruno a szakács nagyon durva. Kevesebb vízzel főz és az alkoholnál nem csak cukrot, de vizet is spórol, ha jól látom...
A játék legerősebb közelharcfegyvere talán a balta, mintha több sebzést okozna, mint a kés. Apró hiba, hogy csak fejlesztett helyen lehet gyártani és nem olcsó... Viszont multifunci, mert apríthat berendezést. Nagy tél esetén erre irgalmatlan szükség van. A másik tényező, hogy a majdnem teljesen elhasználódottan is teljes áron lehet eladni. Tehát aprítasz vele, ameddig megy, aztán baromi jó áron elcseréled.
A dumálással sikerült már karaktert felvidítani, csak éppen baromi sokáig tart és nem garantált a siker. Ráadásul a dumáló embernek meg ugyebár más helyett is kellene dolgozni...
Spoiler után spoiler a mentésre vonatkozólag.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.26. 10:30:30
lehet én is fogok csinálni képet hogy hol tartok 😊
(csak nem tudom ha jön új patch akkor az eddig elért eredményeink elvesznek e ..)
(tört verzióra gondolok..)
Utoljára szerkesztette: malditoken, 2015.01.25. 23:51:50

Néhány kép.
1
2
3
4
Az moonshine olcsóbb gyártás pl. barter bónusszal egyszerűen elérhető olyan helyzet, hogy nem kell gyakorlatilag rizikós helyekre menni soha. Magasabb nehézségi szinten viszont úgy tűnik, hogy a rosszfiúkat bizony irtani kell majd...
Az viszont látszik, hogy a fejlesztett legfejlettebb asztalokat és más termelő helyeket semmi értelme felhúzni, mert tradeléssel minden könnyebb és jobban összejön. Legalábbis alacsony szinten. A harcok és persze a hó elvághat tradelő helytől...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.25. 17:25:09
meg szoktátok várni lövés előtt , hogy sárga legyen a célkereszt?
ha télen kezdesz csinálj baltát és törd be a fa szekrényeket. sok fát kapsz értük.
és a végén meghalt mivel késelt az ellenség,,,,, de előtte belelőttem neki 2-3at már nem tom ...és amikor közelkerültek egymáshoz feszt ő kezdeményezett a késsel nekem meg egyszer kellett volna .lőni de nem .. és meghalt.. na mondom a nagy harcos 😄
Hiába jött a bolster spirites csaj és dumált mindenkivel és tolta beléjük a gyógyszert és mást, semmi hatása nem volt. A nehezebb szinten minden gamma téllel kezdődik. Egyszerűen képtelenség bármit csinálni. Mire lenne jó kályhád akkor meg vége a télnek. Nálam az egész banda folyamatosan beteg volt aztán meg depis. Vagy 4-5 gyógyszert és 2 gyógyönényes szart megettek és alig lettek jobban... Az hab a tortán az volt, hogy a legjobban istápolt ember lelépett és magával vitte az összes kaját és lőszer. Na, itt kb. véget is ért a játék...
A dumálás másokkal vezetett már bárkinek is eredményre a depresszió kezelés terén...? Nekem úgy tűnik, hogy semmi hatása csak éppek marha sok időt visz el...
Zlata egy rizikós küldiben meghalt, ahol az derült ki, hogy továbbra sem értem a harcrendszert. Másnál a videóban a shotgun 1-2 lövéssel kill. Nálam 5-tel sem ölt... Mi a tököm van...?
Nekifutottam újra egy új bandával.
Ügyvéd csaj, Boris a nehézfiú, egy ezermester és később becsatlakozott a harci skilles csóka. Sokkal nehezebb annak ellenére, hogy a tagok képességei jobbak. Úgy kezdődött, hogy tél van. Upsz... Hiába vna kályha a fa fogyott, mint állat.
A tél elmúlta után és némi csencselést követően a katonai bázison le akartam gyakni mindenkit, de mint kiderült, ők nem gonoszok. Eltoltam és csak egy ember ölése után meg egy korábbi lopás miatt Boris teljesen összezuhant. A "mókás" az volt, hogy kérésre és segítégre elküldött ezermester egy rakás gyógyszerre (2 db !) és kötszerrel (4 db !!) tért haza, csak éppen gonosz módon kényszeríve szerezte. Na, itt totál szétesett a társaság. Két depressed és két broken. Napokig csak az ügyvéd csaj funkcionált éppenhogycsak. Olyan depi volt, hogy etetni nem hagyták magukat a tagok. (Most jöttem rá, hogy a villogó ikonok mire jók az emberek felett....) Istápolni sem tudták. Totál szívás... Egyis esete még össze is verekedtek. Két éjszaka zsinórban mindenki aludt, még jó hogy a riasztós ajtó kivételével minden be van foltozva és volt még egy ki lőszer, mert raid is volt.. Az furcsa viszont, hogy még depressed állapotban sem mindig kelnek fel az emberek.
Az alkoholt kipróbáltam, de nem láttam hatását. Ok, hogy részegen is tett vett az ipse és nem volt depressed, de aztán másnapos volt és ugyanúgy depressed maradt...
A kórházban meg én hülye megpróbáltam kinyitni bezárt szekrényt. Lopásnak ítélték. Ezek szerint a lezárt szekrény is priave property ottan. Ezek után vajon más még visszamehet gyógyulni? [\spoiler]
Valami félelmetes atmoszférája van a játénak. Ez a gamma nekem akkora klasszikus, mint a régi UFO Enemy Unkown, pedig bőven elfért volna még benne opció. Persze akkor már lehet, hogy túl bonyás lenne.
Ami kevésbé pozitívum, hogy kétszer is CTD-zett, ami annyira nem vicces.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.22. 23:37:26
mikor az ellenfélre ráviszed a fegyvert elkezd változni a célkereszt. adni kell neki pár secet.
narancssárga lesz a célzókör .
https://www.youtube.com/watch?v=HLbBJ6z1z54#t=211
Utoljára szerkesztette: Skill84, 2015.01.22. 20:06:18
Én azt hittem, hogy a 42 napos véggel mázlim van, mert én azt vízionáltam, hogy 50. nap előtt tuti nem lesz vége és legvadabb feltételezésem az volt, hogy akár 60 napig is túl kell élni. Elsőre is röhögve elvittem odáig, akkor csak peches voltam, hogy nem akart végetérni a dolog, mikor Bruno már egyedül volt... A második játékban is az első karakter a 30. napon halt meg, mikor meg akartam nézni, hogy akkor mennyire lehet powerkodni. Másodjára úgy, hogy agyatlan kockázatot vállaltam be is simán kihúztam volna már a végén, hogy el sem hagyon a helyet a 48-49-ig napig.
Az furcsa volt a két végigjátszás között, hogy az elsőben 3 ember is jött - az egyik karakterhalál előtt is - a második játéknál meg senki...
Gyógyszer? Nekem totál nem fontos, amikor volt, akkor is odaadtam másnak. A 42 napos játék során egy ember egyszer szedett gyógyszert és egyszer gyógynövényt, de az utóbbit nem kellett volna, mert csak slightly sick volt. Meleget kell csinálni és kaját, akkor nem kell gyógyszer.
Egyébként sajnos nagyon komoly játéktechnikai hibára akadtam, vagy csak elnzétem valamit, ma kipróbálom és csekkolom.
Ha valaki tired állapotban ér haza lefekteted és nyomsz egy end day-t annak ellenére, hogy 10-12 óra is van estig nem lesz kipihent. Emiatt én nagyon ritkán használom az end day-t, megvárom, amíg mindenki pihent lesz, akinek dolga van. Tehát mikor visszajön valaki guberálásból azonnal megkajáltatom, ha kell és még 12 előttig elvégzi amit kell mindenki. Tired állapotból 6 óra alvással pihent lesz. Mikor két vízgyűjtőm és sok alapanyaogom volt nagyon is kellett a 2-3 ember gyors melója, hogy mindenki 12-re ágyban legyen. Estére így mindenki pihent. Egy ember guberált, kettő őrködött és a másik ember gyógyulhatott és aludhatott. Így gyakorlatialg minimális az esély a deep woundra még akkor is, ha nincs lőfegyvered - és lopás gyak. nem létezett.
Mi a bibi? Ha pl. jön a trader fickó vagy bárki más, mert akkor fel kell kelni és lőttek a 6 óra megszakítás nélküli alvásnak, mert asszem megszakítás nélkül kell. Azt nem tudom, hogy ha pl. 2x4 órát alszik valaki, akkor mi van...
régen írtam ide már 😊
mit mondjak ..ez a játék (végre ami elfut egy notebook-on) elképesztően odaszegezi az embert..
nem tudok úgy játszani hogy na 1, 2 órát...mivel felnézek az órára és már több mint 3 óra eltelt ...hihetetlen...
már régóta játszok vele és az 1.2. update sokat tett a játéknak .. ( és még lesznek új karakterek stb .. a további frissítésekben .. :3 )
annak idején (1.0) kétszer is végigvittem a játékot .. (kb. hogy mikor lesz vége a háborúnak az random szerű .. nekem egyszer 32 nap másodszorra 42-46 nap környékén lett vége ..)
most kezdtem pár napja egy újat és 4 emberrel vagyok az új házban....lassan beköszön a tél ...
pár tipp : a tél beálltát 2,3 nappal előtte is rá lehet jönni....ha figyelitek a karaktert amit mond "kezd hideg lenni" + a hőmérőt ha 14-15 fok van ...nem csak akkor mikor "felvillan" kép formájában 😊
én a telet eddig mindig 1 kályhával vészeltem át..... a fejlesztett-el...5-6 tűzifával nap mint nap ...
jobb minél előbb baltát készíteni így sok "dolgot" tudtok otthon szét eszkábálni és fához jutni !
ha hó van kint tudsz havat felmelegíteni ilyenkor értelemszerűen nem tudod a vízgyűjtőt használni ...
2 naponta elég adni nekik enni ...(így nem fog lemenni very hungry-ra )
az öreg házaspárt mindig ki kell fosztani még a játék elején ..(és ha lehetőség van még rádiót készíteni + könyvek ..)
gyógynövények a legfontosabbak (legalábbis nekem ) tudsz belőlük kötszert és gyógynövény pirulákat készíteni ... amit eltudsz adni ha sokat csináltál ..és ugye az egyik legértékesebbek (én mindig azon vagyok mivel kötszert meg gyógyszereket mindig tudsz valahonnan lopni ..)
ha van pisztolyod mindig lőszert lopj vagy vegyél az árustól aki megy hozzád .. mivel elég sok cucc kell ahhoz hogy maxra fejleszd a padot aminek a segítségével tudsz lőszert csinálni ...( így én mindig a végére hagyom ) (az elején elég ha kést csinálsz!)
ami nagyon fontos még az a paradicsom (kinézetű cucc 😄 ) amit a csapdába tudsz berakni .. azt is jobb minél előbb felépíteni hisz 2 húst ad 2,3 nap múlva..(jobb esetben már másnap 😊)
nappal lehetőleg 1 ember csináljon mindent még a többi alszik mivel ők tudnak éjszakázni....
én amit még szoktam az a cukor és az alkohol 😄 ....mondanom se kell miért 😊
a tiszta alkoholt nem szoktam eladni mivel az kell a kötszer..gyógynövényekhez..ami után sokkal több mindent ad érte a manus 😊
ez egy olyan játék amely kizárja a külvilágot magad körül...
A templom is hatalmas, azt sem derítettem fel telejesen. Szerintem még egy-két végigjátszás megér, csak megnézni, hogy más stratégia mennyire életképes, de kb. ennyi a játék élettartama. 20 euroért simán jó volt. A későbbi contet bővülésre lennék még kíváncsi.
Lopkodni nem lopkodok összevissza. Csak a graázsban csináltam, mert egyszerűn olyan alapanyagok és kaja mennyiség volt, hogy beszartam. Ezen kívül az idős házaspártól emeltem el, dolgokat. Két gyógyszerrel kompenzálhattam a hatást, mert odaadtam a kölköknek, akiknek az kellett. Tehát lényegében morál romlás nélkül jutottam hozzá egy csomó kajához is. A kölkök anyja meg hozzámvágott egy rakás kávét pont akkor, amikor hiánycikk volt.
(Általános tapasztalatom, hogy segíts akinek csak tudsz, akár erőn felül, mert később nagyon durván megtérül ez.)
Czveta képessége nem tudom, hogy mire jó. Kétszer jöttek kölkök és semmiféle bónuszt nem kaptam... Ugyanúgy 2 kaját és 2 gyógyszert kellett neki is adnia...
A matematikus elvileg jobban használja a kisállat csapdát, ezt a saját bio-ban is megemlíti. Viszont kezdek gyanakodni, hogy érthez a moonshine készítéshez, mert gyanúgy olcsó volt. Mivel első játékban nem csináltam, nincs viszonyítási alapom. 4 db vízből, 1 db tüzelőből és 4 db cukorból csinált egyet. Más is ennyiért csinálja?
Iszonyatosan jó tradelhető cucc egyébként a pia. A kapucnis szakállas kereskedőnél egy moonshine-ért kaptam 7 db components-et. Ebből viszont kijön 2 db filter és még marad is 1 db comp. A két filter meg ad 8 db vizet, amiből kijön 2 db moonshine, amiért kapok 14 db components-et. Tehát nyertem úgy 7 db component-et, hogy ki sem kellett mozdulni a házból és ezt fedezte egy cella fa (2 db). Egy úton behozol 24 darabot és elég sokáig megy a bolt. A ciklushoz csak fa kell, amiből viszont mindig mindehol rogyásig van. Ezzel a ciklussal lőszertől kezdve kajáig mindent rohadt jó lehet tradelni. Cukor sem éppen ritka cucc, nem gyúrtam rá és úgy volt 24 feletti is néha. A katonáik is nagyon jó áron váltják a piát. Azt már nem tudtam megnézni, hogy piactéren vagy a templomnál mi a cserearány.
Az elején sírtam, hogy a Czveta, Anton, Pavel és Zlata felállás milyen szar. Nos, lehet hogy tévedtem. Lehet, hogy Zvetának nincs használható képessége, viszont nem iszik, nem dohányzik, nem kávízik, ahogy a többiek sem. Minden cuccom így megmaradt és csencselhettem velük.
Czvetára a könyvek igen jó hatással vannak - önként leült olvasni - és erős a gyanúm, hogy Zlata nagyon topította a két helyszínen történt lopások hatását. (Én úgy látom, hogy csak a lopás / helyszín érték számít az, hogy 1 db fát lopsz vagy kirámolod az egész házat mintha nem számítana, de ebben nem vagyok biztos. Még gitárom sem volt, de SAD-nél rosszabb még karakterhalálnál sem volt senki.
Az Advanced Metal Workshop-ot viszont most sem húztam fel, bár a mixer megvolt hozzá, de más nem. A mixert ezért eltradeltem. Baromira jó ára van és az elektromos cucc darab alig kell valamihez. Inkább tradeltem a lőszert is, mint gyártottam volna. A lőszer nagyon fontos, hogy éjszaka akár csak egy őr is elzavarjon mindenkit és ne sérüljön meg. Viszont néha erősen fogyóeszköz, de csak ezért nem hinném, hogy megéri gyártani. Gondolom, hogy nem csak hülyes és por kell hozzá, tehát nem oldja meg azt a problémát, hogy ki kell hozzá mozdulni. Ha csak egy komponens kell már az is baj. A "moonshine ciklus" verhetetlen azzal, hogy az alapanyaga fa és lényegében mindenkitől rogyásig vehet components.
Én azt látom, hogy inkább a játékos jellemétől függ, hogy hogyan játszik. Ha a karakterek megfelelőek, akkor lehet úgy is, hogy a legveszélyesebb helyekre mész szemétládákat ölni. Ez iszonyatosan kockázatos, de a fegyerekért és a náluk levő cuccokért elég szép pénz akasztható le és a lőszerrel jól védhető az otthonod.
A fejlesztett kazánt mindenképpen érdemes felhúzni. Alig zabál fát és a legnagyobb hidegben is elég belőle egy darab,csak jól meg kell rakni. Ha van felesleges elektromos alkatrészed, akkor a mixer és a thermoregulatorért is nagyon sokat adnak különféle traderek, tehát nem pazarlás csak ezért fejleszteni a workshopot.
[\spoiler]
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.22. 11:39:20
Harcrendszert majd megszokod. Tény, hogy tudnak hülyeséget csinálni, de betudom annak, hogy nem képzett harcosok és ennek okán vannak félreértések! 😄 Mondjuk 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor halt meg azért emberem, mert nem azt csináltam amit szerettem volna. De amúgy tényleg, valós helyzetben Czveta fajta embereknek esélye nem lenne ilyenformán túlélni ahogy a játékban van/lehet vele csinálni.
Amúgy tipp, hogy zajjal oda lehet őket csalni és ezt még lehet kombinálni a nyitva hagyott ajtókkal, így azért szépen lehet terelgetni őket.
És igen, ha össze-vissza lopsz mindenkitől, ahogy pl írtad, hogy a garázst kipakoltad, szóval feltételezem, hogy mást is, ezért érthető, hogy bizonyos dolgok megépítése okafogyottá vált számodra.
Amúgy igen, az end gamere előferdülhet, hogy nem lesz értelme már semmit csinálni, mivel lesz kaja bőven és ha kaja van, akkor kimenni sem sok értelme van. Ezen még lenne mit javítani, de így is nagyon jó játék, majd talán egy második részben több kihívást visznek bele.
Sok dolgot nincs értelme megépíteni szerintem. Én inkább rámentem a moonshine gyártásra, meg találtam egyszer sok jó minőségű dohányt és amiatt felhúztam az asztalt hozzá. Csencseltem akivel lehetett, így sokkal olcsóbb volt. A 30. naptól kezdve talán úgy is kijött volna a végéig a dolog, hogy csak üzletelek és semmiféle kockázatos guberálásba nem kezdek. Vagy semmilyenbe. Czveta halála utáb volt vagy 10 egység kaja két emberre. Ez 10 nap. Az 52. napig bírták volna úgy, hogy el sem hagyják a házat. Lőszeri is volt, fegyver is volt, mindkettő teljesen jól volt lakva, szomorúak sem voltak, kicsit voltak betegek. Ennyi.
Elősző játékban a hotelben fegyveresek, de békések voltak, meg kereskedő. A raktárban még nem jártam, de sejthető, hogy ott lesznek ellenfelek.
Supermarketnél az előző játékbn looterek voltak, ott fostam össze a bokámat, hogy kész vége, ezek agyonlőnek. Aztán kiderült, hogy békések. A másodikban erőszakolós katona volt, röhejesen könnyű volt megölni. Egy backstab és utána még egy döfés. A nagydarab lootolós fazonnal insta kill lett volna.
Most még nem voltam a templomban, de előző játákban majdem mindenhol fűrész vagy lockpick kellett volna és fegyveresek is voltak. Inkább elmenekültem és soha többet nem mentem vissza.
Vásár helyszínem még nem volt.
A katonai bázist akarom majd egyszer megnézni. A fegyvereknek igen jó áruk van, nem megtartani akarom őket, eladni. A garázsból is annyi fejsze, lockpick és feszítővas jött, hogy ihaj. Fogaskerekekre cseréltem el a sok dohánnyal. Volt, hogy 30+ db volt. Nagy kísértés, hogy AK-val menjek lootolni, de az a két slot baromi sok, marad a kés vagy balta, mert azzal is insta kill van asszem hátolról és fedezékből, de lehe vele bútort aprítani.
Suliban nekem eddig mindig hajléktalanok voltak, ők ártalmatlanok szóval free loot. Amit amúgy nem értek, mert van ott sok kaja, nem értem miért nem lopásnak könyveli el a játék, no mind1.
Viszont láttam egyszer videóban a sulis fegyvereseket, ha jól rémlik, ők nem kifejezetten "rosszak", nem is lőnek egyből, viszont nem is nagyon hagynak mászkálni. Ők talán valamilyen katonai egység, nem tudom.
Akiket én mindig leírtok, azok a Warehouseos mukik, meg a templomos csávók, ha nem a papos templomot adja be. De talán a Hotelbe is beadhat banditákat, de ezt is csak videóban láttam eddig! 😄
Amik nagyon jó helyek, az a suli, ha hajléktalanok vannak, a sniperes futkározós, ha nem a vásárt adja és Supermarket is jó, de jobban jár az ember, ha az erőszakolós katonát dobja a gép, mert bár nehéz lehet megölni, ellenkező esetben egy looter csapatot dob, akik ugyan barátságosak, de konkrétan lootolnak ők is, szóval sietni kell, hogy az értékesebb dolgokat megkaparintsuk előttük.
Illetve még a kezdéskor dobott 3 helyszín közül mindig van egy ház vagy háztömb, ami amolyan bemelegítésnek is felfogható helyszín, ezt érdemes teljesen kipucolni én az első 2-3 napot mindig itt töltöm.
Lehet pure alcholt gyártani. Kell hozzá moonshine+filter meg talán még valami, most nem vagyok benne biztos.
Vizet gyűjteni meg elvileg lehet napi 3x is, de ahhoz nagyon kell sietni, én mindig elfelejtem, szóval csak napi 2x megy, hozzáteszem bőven elég így is. Főleg, hogy mindig megveszem a kereskedőtől a vizet, sőt minden más apróságot is mivel viszonylag olcsón adja szóval a kész tüzelőt, szűrőt, cukrot, lőszert, ezeken is lehet keveset spórolni.
Tűzhelyet érdemes fejleszteni, hosszútávon megéri bőven. Csapda meg kinek hogy. Szerintem egy is elég, de ha kettő van sem baj. 😊
Pura alcoholt ezek szerint nem is lehet gyártani csak találni?
A második játékban a garázsban olyan dolgokat lehetett lopni, hogy beszaratam. Mindenki very hungry volt és után olyan kajahegyvolt, hogy a well fed opciót is kipróbálhattam. Az első házban is annyi alapanyag volt, hogy a csaj 5-ször ment vissza oda. A garázsba is vagy 5-ször. Aztán jött a szupermarket, most azon gondolkdok, hogy templom vagy más hely. Az előző játékban a templom nem volt békés hely az építési terület meg főleg. Eszem ágában sincs odamenni, amíg nem szükséges.
Meg nem kell sokat gondolkozni rajta, hogy ha kevés a kaja, akkor ki fog enni aznap. 😊
Kert szvsz megéri, mert a fejlesztett kertel viszonylag olcsón lehet zöldséget termeszteni, ami jó!
Volt olyan menetem, ahol 20 zöldségem, 20 kajám volt, gyógyszerből is rengeteg, konkrétan már nem érte meg kimenni, csak nyomtam a napokat, már-már uncsi volt! 😄 Kínomban már a kórháznak adakoztam a gyógyszereket, hogy történjen valami.
Amúgy tipp kajálásra. Nem érdemes minden nap etetni őket. A "Hungry" nem jár semmi észrevehető negatívummal, szóval én minden páratlan napon szoktam etetést tartani. Általában pont ilyenkor jön a kereskedő is, szóval nagyon ritkán van olyan, hogy valaki "very hungry" lesz.
Aminek nem sok hasznát láttam eddig, az a gyógynövény kert fejlesztett verziója. Bagósoknak bármilyen cigi jó, kereskedni meg vannak jobb dolgok is mint a cigi.
Moonshine viszont mindenképpen kell, kereskedésre a legjobb és bár még soha nem csináltam, de láttam Lets playekben, hogy Pure Alcholt is megéri gyártani, mert a belőle készült gyógyszereket még jobb "áron" lehet értékesíteni.
Kötszerből/Gyógyszerből 2-2 elég tartaléknak szerintem, ha ennél többet kell használni, akkor ott már baj van. A sima gyógytabletta meg szintén remek kereskedelmi tárgy. Abból sosem tartalékolok.