Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
- amikor gond van, de ártani nem ártasz vele, ha lefuttatod néha.
- mindkettő parancssoros, igen, mindkettő után nyomj restart-ot.
- DISM, összehasonlítja a rendszerfájlokat a felhőben tárolt image-el, és az eltérő / korrupt fájlokat frissíti
- Egy reg cleaner-t érdemes használni az összeakadások elkerülése végett, én CC-t használom évek óta, de amelyik szimpatikus.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.08.17. 12:23:06

[merlinw.org]

lalakov
Ezeket akkor kell meglépni, ha gond van vagy érdemes időnként?
A DISM-et és az SFC-t a parancsorba kell begépelni?
"DISM - aka reinstall" Mi a különbség eközött és a tiszta telepítés között?
A CCleaner-ben csak a registry cleanert érdemes használni, a Custom Cleant nem?
MerlinW
Az előző hsz-emben levő két paranccsal kell kezdeni mindig. a DISM ellenőrzi a rendszert és lehúzza a hibás fájlokat - aka reinstall, SFC meg helyre rakja a szervizeket. CCleaner registry cleaner-e meg kipucolja a szemetet. Ezzel a trióval máig húzom a rekordomat, miszerint utoljára 2009-ben telepítettem tiszta Windowst az otthoni gépemre :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.08.16. 13:17:06

[merlinw.org]

darkSectorxxx
Nekem volt gondom 2 gépen, volt egy frissités amit az istennek nem tett fel de a kicsiket igen.

Mikor feltette ujraindítottam a gépet és hibát irt majd visszaállította magát. Na egy win reinstall mindent megoldott.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

2022-08 Összesítő frissítés Windows 10 Version 21H2 x64-alapú rendszerekhez (KB5016616)

Ezt nem rakja fel,hiába ajánlja fel az újraindítást,rendre újra megjelenik a frissítés.

szerk:következőt már talán felrakja.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.08.15. 19:31:29

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

MerlinW
Nem megy az autóm, kiszállok, beszállok nem megy. Mi a teendő ilyenkor?

Mint szakember azt mondom, vidd el szakemberhez, vagy telepítsd újra.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

[merlinw.org]

Legújabb frissítés hazavágja a gépemet.Kétszer nem bootol be kékhalál miatt,majd felajánlja a hibajavítást. Valakinek hasonló? Nem tudok mit kezdeni a rendszervisszaállitással,mert frissités nélkül nincs leállítás. Mi a teendő ilyenkor.CSak szakember válaszoljon ha lehetséges! Kösz!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dency
Értem, köszi a válaszokat.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

bajgunar
Nem mind1, hogy digit retail kulcs, vagy oem. Bármelyiket hozzáadod Microsoft fiókodhoz, akkor a fiókodon keresztül is újraaktiválhatod. Akár Oem kulcsot is, akár hardvercsere után is. Erre rakták bele a "hardverváltozás történt" menüpontot az aktiválásnál. Oem kulccsal vettél egy kula gépet, kicserélted dvd rom-ot, és a win elhasalt? Ne már.... De akár a beépített 1050-t kicserélted egy 3070-re, akkor szintén vegyél új kulcsot????
Erre rakták be, hogy hardverváltozással újra tudd aktiválni oem kulcsot is. Csak add hozzá Ms fiókodhoz. Vagy felhívod ügyfsz-ot és elmondod, hogy behalt alaplapod, és szeretnéd újra aktiválni a volt win-ed. Mert mobo-t kellett cserélned.
MerlinW
A Windows a hardver változásait követi nyomon így, - bár az alaplap egy érzékeny pont - ha nem sok komponens változott a rendszerben az aktiválás óta, akkor elvileg használhatod a kulcsodat, de szólni fog, ha mégsem. Ebben az esetben venned kell újat. (Sok oldalon 4-6 ezer Ft-ért kapsz Retail kulcsot amit bármennyi hardveren használhatsz, korlátozás nélkül)

[merlinw.org]

Dency
Sziasztok. Alaplap csere lesz a napokban, na már most nekem aktiválva van a windowsom egy vásárolt kulccsal , tehát nem programmal lett aktiválva. Gondolom ki fogja írni hogy nincs aktiválva a win. Mi lesz a teendőm? Úgy tudom nem kell még külön venni kulcsot hanem lehet aktiválni az új lapra is.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Sikerült, köszönöm a segítséget.
MerlinW
"megosztásra van szüksége"

NAS-nál a host/ip cím mellett könyvtárat is meg kell adni (x.x.x.x/nas). Ha nem tudod mi a megosztott könyvtár, a NAS beálláításaiban megtalálod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.05.24. 10:38:01

[merlinw.org]

Nálam az ez a gép, jobb klikknél olyan jelenik meg, hogy hálózati hely hozzáádása. Rámegyek, megnyílik egy hálózati hely hozzáádása varázsló -tovább-hol szeretné léátrehozni ezt a hálózatihelyet?
-tovább- adja meg a webhelyének a helyét- a hálózati címhez beírom a NAS címét, - új ablak: A windowsnak a közzétéltelhez egy megosztásra van szüksége. Próbálkozzon másik hellyel.
Sajnos nem működik.
MerlinW
Intézőben saját gép, jobb klikk, NAS esetében hálózati meghajtó hozzáadása, egyéb esetén csatolása.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Az alábbi gondom megoldására kérek segítséget, mivel csak egy sima felhasználó vagyok:

Újratelepítettem az op rendszert a gépemen.
Most az alábbi verzió fut:

Kiadás Windows 10 Pro
Verzió 21H2
Telepítés dátuma ‎2022. ‎05. ‎11.
Operációs rendszer buildszáma 19044.1706
Minőség Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0
Minden frissítés letöltve.

A gondom a következő:

Az intéző nem látja a hálózaton lévő eszközöket (NAS, stb), csak egyéb eszközként jeleníti meg, de ott csak a böngészön keresztül látom a tartalmakat.

Megjegyzem az újratelepítés előtt működött.

Köszönettel:

Paul56
Armagedown
Ha meg akarom nyitni a Solitaire Collectiont, az becsukódik az inditóképernyő megjelenése után.
Mi lehet a gond?
Frissen telepített a rendszer.

Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!

Sata kábeles nekem is és az volt az első, hogy cseréltem. Nekem sajna nem segített. De azért köszönöm a tippet.
Dency
Ja bocs eddie999-et akartam kérdezni hogy amin jelentkezik a probléma az m2-es vagy satas? Mert nekem satassal volt ilyen gondom és a sata kábel volt a konkrét hiba, vagyis az érintkezőn volt valami oxidáció.

Serpa
Az a lemez, amelyik a hibakódot generálja nálam egy régi hdd, amit adattárolásra használok, amikért nem kár ha elvesznek.

Dency
M2-es ssd vagy sata?

Serpa
Igen, egy jó hónapja.

Windows-t telepítettél újra?
RoboKutya78
srácok
tud e valaki olyan programot ajánlani amivel a windows apdata romaing mapáit teljes biztonsággal meg tudnám szabadítani az eltávolított programok maradványaitól?Lassan 2 éves a rendszerem és eléggé nagy a káosz ezekben a mappákban. advanced systeme caret használok de ez se takarít tökéletesen. azt meg nem akarom hogy ezeket a mappákat teljessen törlöm aztán bízva abban hogy a kellő adatok hiányában mégis elindulnak a még használt programjaim
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2022.04.11. 11:27:47

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Serpa
Szia!
Ilyennel én is találkoztam már.
A logban véletlenül nincs valami hasonló warning amikor megtörténik: iaStorAC / Event ID 129

Sok mindent kipróbáltam a megszüntetésére, semmi sem segített.
Mostanában is szokta logolni ezt az eseményt, de olyan, hogy 100%-ban fogja a merevlemezt szerencsére már nincs.

Sziasztok! Valaki tudna esetleg segíteni? Nem tudom egyáltalán jó topikba írok e? Pár hete olyan gondom van, hogy akár játék, akár böngészés vagy munka közben a windows gondol egyet és nem reagál semmire. Ezt olyan 20-40 másodpercig csinálja, de van amikor percekig is aztán minden megy tovább. A kis kék kör forog a kurzor helyén, a hdd aktivitási led folyamatosan világít. Windows 10 van Samsung SSD 860 EVO - ra telepítve. Ez ssd probléma vagy windows és lehet e segíteni rajta?
VinylToy
Vidd el szakemberhez!

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Sziasztok! Nem tudom, hogy mit ronthattam el. A laptopomon be döglött a win 10. Megpróbáltam újra elindítani egy külső winre telepítettem a win 10 telepítőjét. A javítás nem sikerült, viszont egy terrás win 32 MB lett. minden adatom eltűnt. Vissza lehet állítani újra 1 terrásra, és hogyan?

Tetsuo
Legálisan letöltheted a Microsoft oldaláról a Windows 10-et és a 11-et is. Ahhoz a kódot meg közel ugyanannyiért tudod megvenni hivatalosan, mint az egész Windows-t adathordozó nélkül.
Az olcsó kulcsok jogi kiskaput használnak ki, ami részben legális, részben illegális, illetve nézőpont kérdése. (Ezen sokat szoktak vitatkozni, ezt én most kihagynám. Aztán van az erkölcsi része is, azt is mellőzném - 1. nem az volt a kérdés, 2. mindenkinek személyes dolga.)
Így van pro és kontra érv vásárlásuk mellett.
A pro, hogy 10-ed, 20-ad áron van. A kontra, hogy a Microsoft idővel beazonosíthatja, mint vállalati csomagban árult kulcs, amit valamiért esetleg törölhet. A másik kontra, hogy az eladó, mivel nincs telephelyes cége stb. nem teljesen megbízható. Például eladhatja ugyanazt a kulcsot több embernek is. Persze ha nem hülye, ezt nem teszi. Illetve ha így lenne, vehet a vevő egy újabbat 20-ad áron, még mindig sokat spórolva.

A világon sokan használnak így Windowst.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

xblades
Szia az ilyenek a meglévő programjaidat aktiválják be egy kóddal, ők csak azt adnak a pénzedért. A döntés pedig a tied.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Megvan a hiba, Intel driver telepítéssel megoldodott mivel abban be lehet állítani az alaplapi Uhd 620 graphics-ot. köszi

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Nekem a laptopon nincs ilyen menü a Nvidia driverben.

MerlinW
NVidia Control panel, change resolution képernyő alján "output dynamic range": limited -> full

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.03.20. 12:16:33

[merlinw.org]

xblades
Hello
Adott egy lenovo ideapad 330 Fhd Mx150
aminek láthatóan fakóbb színekben a kijelzője bármi másnál (tv, asztali gép)
friss Nvidia driver, Win 10-el
Beállításnál ezt mutatja (alább képen), lehet a 6 bit-es szinmélységet átállítani valahogy nagyobbra vagy mivel lehetne jobb a szín megjelenítése?
köszi

atesz25
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy eredeti windows 10 szeretnék vásárolni, és láttam 2500forinttól nagyon sokig. Szerintetek ezt meg merjem venni?
windows

Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066

Sziasztok! Eddig ha a tálca automatikusan rejtett módban volt és teszem azt meg volt nyitva egy böngésző, csak lekellett húznom az egér kurzort és megjelent a tálca. Most ez valamiért nincs, pedig nem változtattam semmit rajta. Csak akkor jelenik meg ha nincs megnyitva semmi. Tud esetleg segíteni valaki?
Nekem az új "gépház" vacak nem tetszik, a jó öreg vezérlőpultban mindent meg lehetett találni. De legalább már lehet beállításokra is rákeresni és így legalább oda is dob...
MerlinW
Update & Security -> Activation illetve System -> About-ba került át.

Baromi lassan, de próbálják átvezetni a control panel-t az új felületre. Hogy mi tart ilyen sokáig azt én sem tudom.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.06. 02:51:12

[merlinw.org]

extra sensory
Oké, felment rendesen, és végre naprakészt ír. Remélem nem fog köcsögösködni és hajlandó lesz majd automatikusan frissíteni, ha jön a havi update. Viszont észrevettem egy érdekes hülyeséget: a régi Win 7-es vezérlőpultnál, mikor meg akarom nyitni a "Rendszer" menüt, akkor a Gépházbeli Rendszert tölti be.
A többi menünél rendesen a régi panelek nyílnak meg, de a "Rendszer"-nél a Gépházból tölti be a Rendszer menüt. Ez kissé zavaró, mert a frissítés előtt a régi menü nyílt meg. Már megszoktam, hogy mindig ott nézem meg, hogy aktiválva van-e még a Windows, most meg elérhetetlenné vált.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

MerlinW
Igen, 21H2-re érkeznek a frissítések. Nyugodtan felteheted, nem volt nagy az az update.

[merlinw.org]

extra sensory
Nekem sem működik az update. Nem frissít. A frissítési előzményekből kihámoztam, hogy decemberben frissített utoljára. Azóta annyit ír, hogy a Windows nem naprakész. Ha manuálisan próbálom sem lehet frissíteni. Viszont alul van egy olyan lehetőség, hogy funkciófrissítés a Windows 21H2 verziójára. Ezt kéne bepróbálni, vagy hagyjam?

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

vérpocok
Tárgytalan. Megoldódott.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

vérpocok
Üdv

CPU: Intel Core i7-9700K 3,60 GHz, 8 mag.

Nemrég feltűnt, hogy a Windows ezeknek a magoknak csak a felét látja. Ez miért van? Az Msconfigban is néztem, meg a feladatkezelőben is. 4 magot ír, holott 8-at kellene. Mit lehet vele csinálni, hogy mindegyiket lássa?

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Dency
Nekem régebben felbontás állításakor rendezgette át állandóan az ikonokat, meg ha régebbi játékot futtattam az más felbontásban indult stb és így az asztalt is átmókolta. Mostanában viszont nem találkoztam ezzel a hibával én ezt a progit használtam, feltelepít jobb gomb az asztalra ott lesz desktop restore menü, onnan már tudod, save-vel kimentet restore-ral visszatöltöd.

Sziasztok!
Már nem először futok bele egy nagyon idegesítő jelenségbe.
Elég sok ikonom van az asztalon tematikusan csoportosítva. Néha matatok rajta, áttolok ezt azt. Aztán csak az egyik ikon mozgatásakor az egész asztalt átrendezi hatalmas össze-visszaságban, kérés nélkül.
Van arra valami funkció, hogy az asztal nézetnek korábbi állapota vissza állítható legyen? Vagy marad az újbóli rendezgetés csak?

darkSectorxxx
Ja nekem is volt nemrég hogy azt írta képtelen frissiteni és nem tudtott frissités után felállni a rendszer ezért letörölte , most meg már minden naprakész egyszer csak megjavult.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

mégvadabbdisznó
Ez miért lehet? Minden fel van frissítve, mégis ezt írja ki. Valami el lett állítva?

De szép bauxit, honnan van?

Belefutottam egy ordas nagy bug-ba. Céges környezet, win10, Office 365. Cserélődnek a felhasználók, frissítenek a windowsok, zajlik az élet.
Belépett egy kolléga januárban, akinek egy másik kolléga laptopját adtuk oda. Régi profil le, új profil létrejön, Office 365 fiók beállítva.
Amikor az új kolléga accountjával akartam beállítani az Office 365-öt, meghiusult olyan hibaüzenettel, hogy a TPM modul malfunction, lépjek kapcsolatba a rendszergazdival. Jóbarát konzultáció, minden amit ezzel kapcsolatban a google feldobott, zsákutca.
Nem ragozom, de a probléma forrása a WIN10 21H2 frissítés volt. Próbaképpen egy másik gépen is megpróbáltam, amin egy friss tiszta telepítést csináltam a legújabb MediaCreationTool-al kreált telepítővel ami már eleve a 21H2 verzióval települt, és a hiba ugyanaz. TPM malfunction.Kínomban a régebbi laptopra is újra telepítettem a rendszert, de a korábbi 21H1-es telepítővel, és láss csodát simán ment az Office365 authentikáció is.
Microsofték valahogy elcseszték a 21H2 verzióban a TPM modul kezelést, és ez csak akkor jön elő, amikor ezt használná valamelyik alkalmazás. Az érdekes az, hogy a régi laptopon a korábbi felhasználónál simán működött úgy, hogy időközben frissült 21H2-re, de egy új felhasználónál már hibára futott. Most úgy zajlik az élet, hogy ha új Office365 accountot kell kiadni, akkor windows csutka, 21H1 telepít, Office OK, majd mehet rá a frissítés. Kíváncsi vagyok mikorra rakják rendbe.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Windows 10 / Outlook (2019)
Az Outlookban, ha rászűkítek egy kersesési szóra pl. egy cég nevére, akkor a legújabb (utolsó 2 hét, mondjuk) leveleket nem hozza fel, csak a régebbieket... Mitől lehet ez?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

MerlinW
Network discovery
User credentials

PS: köszönjük, hogy bétateszteled nekünk a W11-et :)

[merlinw.org]