Apple Watch

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
Talán majd pár generációval odébb, mikor már nem frissítik az első generációt. Android Wear esetén is csak 5.0 felett vannak priority notificationok.

Még mindig nem tudom miért fog bárkit is meggyőzni az okosóra-kategória jelenleg, de aztán az is lehet, hogy a Watch-ért sem lesznek oda. Elnézve, hogy csak pre-orderben megy az értékesítés, az Apple sem akarja magát annyira elkötelezni.

GregSB
Ja, ráadásul jelenleg iszonyat bénán lehet kezelni a notifikációk ki-be kapcsolását. Ez is olyan terület amiben még fejlődnie kell a cuccnak.

Nagyon kellenének profilok, hogy ha pl a videóban is látható szituációban vagy akkor tényleg csak a legfontosabb notifikációkat kapd meg (pl csak családtagjaidtól). Jelenleg egyesével kell ki-be kapcsolni az összes app notifját.

theone91
A társalgós-jelenetben is remekül alátámasztják a tézisem, hogy ugyanannyira tapló dolog az órádra bámulni állandóan, mint a telefonodra. Pláne akkor ha valaki nem tudja mi is pontosan az okosóra: Az egész úgy néz ki, mintha metakommunikációval szeretnéd a tudtukra adni, hogy rohadtul unod a beszélgetést.

GregSB
7 pontot kapott, és gyakorlatilag megerősíti a review azt amit eddig is gondoltam róla: egy beta termék, még kell neki idő.

De így is azt mondják hogy ez az eddigi legjobb okos óra.

GregSB
Apple Watch Review (Verge)

http://www.youtube.com/embed/noZAqbn92gM
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.04.08. 15:30:17

GregSB
http://www.youtube.com/embed/LHdVkPrdRYg
http://www.youtube.com/embed/kMhqSeNMSDA
http://www.youtube.com/embed/N6ezjg6-0hU

theone91
Az jó, hogy az optimista nézőpont a fejlesztőké, mert nélkülük üres az egész.
De a termékkategóriát először a végfelhasználók közt kell elhinteni, hogy a fejlesztőknek meglegyen a széles pódium.
Bár emiatt nem aggódom, mert az Apple már hivatalosan is divatcég.

Amúgy én örülök, hogy az Apple is itt van. Lesz verseny. Még ha aránytalan is, de lesz. Ez pedig valódi innovációt szül majd. Nem bullshit pulzusküldözgetésekre és csuklón-rajzolgatásra gondolok, hanem olyan technológiai dolgokra, amelyek majd megváltoztatják a szkeptikus véleményem az egésszel kapcsolatban, 3-4-5 év múlva.

GregSB
Két féle képpen lehet ezt felfogni: a pesszimista nézet, hogy egy 3-4 évvel későbbi termék béta tesztjén veszel részt, és ezért fizetsz.

Optimistán nézve fejldesztői szemszögből ez egy óriási lehetőség. Okostelefonok / tabletek piacán már láttunk mindent, nehéz feltalálni a spanyol viaszt. Ha viszont kifejlesztesz egy killer appot a karórára, amit akár csak pár $-t kínálsz, és az befut, milliók kezdik el hasznalni akkor te lehetsz a következő Angry Birds / Snapchat / Whatsapp, akit milliárdokért vesz majd meg a Facebook / Google. Én ha fejlesztő lennék azonnal beszereznén a legolcsóbb Watchot, es gőzerővel elkezdenék fejleszteni / ötletelni rá.

Felhasználói szemszögből talán az lehet az optimista nézet, hogy részese vagy a jövő formálásának. Bár ezt valszeg kevesen fogjak igy felfogni :-)

GregSB
Az író nem azt írja, hogy állandóan az óráját akarja nézni egy baráti találkozón. Hanem azt, hogy ha egy baráti találkozón van, es mondjuk varja egy barátja hívását / SMS-ét akit be kell engedni / el kell magyarázni hol vannak, akkor ha telefont használ: kiteszi az asztalra hogy észrevegye mikor hívja a barátja, a telefon közben ott villog mindenki előtt, elvonja a figyelmet. Nem írta, de a másik eset ha a zsebében hagyja, akkor meg 5 percenként elő fogja venni hogy üzent -e mar a barátja.

Ezzel szemben ha órát használsz akkor jön egy notif, rápillantasz, konstatálod fél mp alatt hogy ez nem a barátod, nem törődsz vele, nem zokkensz ki a beszélgetésből.

Egyetértek hogy sokan meg csak emelkednek, ötletelnek mire is lesz ez jo, de ez szerintem normális.

Azzal nem értek egyet, hogy meg nincs itt az ideje az okos óráknak. Szerintem most van itt az ideje, hogy elinduljon egy tobb éves evolúciós folyamat, mint az okostelefonoknál.
Az iPhone is tobb szempontból egy V0.1-es okostelefon volt 2007-ben. Vastag, "nagy" volt, viccesen kevés dolgot tudott a mai okostelefonok mellett, es igy is épphogy kihúzta az 1 napot az akksija.
Ahogy írod az óráknak is kell még oázis év. De ahhoz hogy oda eljussunk, el kell indulni valahol, nem lehet egy laborban heggeszgetni egy ilyen terméketlen végtelenségig. Ki kell menni a piacra a megfelelő pillanatban, és az alapján ahogy használni fogják az emberek fejleszteni / javitani / új fícsöröket belerakni gőzerővel.

Eddig az Apple mesterien ráérzett arra a "sweet spotra" hogy mikor kell piacra lépni (ez igy is sok esetben sokkal kesobb van mint a konkurencia, lásd pl IPod). Majd meglátjuk az óránál mennyire sikerült nekik erre ráérezni.

theone91
Kicsit ellentmondásos, hogy a fickó azzal példálózik, hogy a Watch nem zavar másokat, ha notifikációd jön mint a telefon, de ezzel szemben mindig/mindenkor tudni akar a notifikációiról. Gondolkodásmódon kéne változtatni inkább. Nem piszkálom állandóan az "internet kommunikátorom" egy közösségi szituációban. Az embereknek nem azzal a mozgás-sorozattal van bajuk, hogy benyúlsz a zsebbe és megnyomsz egy gombot a telefonon, hanem, hogy kiszakadsz egy beszélgetésből. Mindegy, hogy a csukódra tekintesz fél percenként, vagy a zsebedre.

Szerintem aki most vesz okosórát (nem csak a Watchra gondolok, bármilyen okosórát), az szerintem csak kísérletezni akar. Ezzel nincs probléma, de szerintem az egész termékkategória nincs még ott, ahol lennie kéne, összecelluxozott érvek ide-vagy-oda. Már ott elvérzik, hogy a hordozható eszközöknek nem szabadna ennyire egymástól függeniük.

A Pebble feje is megmondta: Az okosórák "kétezerhetét" írjuk. Nem tudjuk még egyáltalán hova fejlődik a termékkategória, és feltehetően 2007-ben igencsak mellélőttük volna párszor, mikor megkérdezik, hogy mire használjuk majd az okostelefonokat a jövőben. Viszont itt komoly technológiai reformok kellenek, hogy működjön az egész. Legyen kisebb (laposabb) egy óra, legyenek benne önálló telekommunikációs modulok és legyen hosszabb az akkuidő, _jóval_ hosszabb (ja és legyen több szép okosóra, klasszikus dizájnelméletekre alapozva).

2000-ben az Microsoftnak nem jött be a tablet. Kellett még tíz év. Az okosóráknak is kellene pár.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.03.21. 12:15:56

GregSB
“The surprising reasons I’m getting an Apple Watch” by Michael Wolfe https://medium.com/p/54155961584b

GregSB
Mondom, ugyan az mint az iPad. Kényelmi extra. Nálam van a laptopom? Igen. Cikkeket akarok olvasni / fészbúkozni, inkabb besüppedek a kanapeba és az iPadet használom erre. (Példa volt, most nincs iPadem). Kényelmesebb rajta tartalmat fogyasztani? Igen. Megér ez annyit, hogy a magyar fizetésem mellett benne álljon 100-130ezer Ft-on, csak arra az esetekre amikor otthon tartalmat akarok fogyasztani a kanapén? Nem.

A svájci / skandináv / ausztrál / amcsi polgárnak, aki hasonló munkát végez mint én, csak ő havonta adózás után 6-700 ezer Ft-ot rak zsebre megér egy ilyen eszköz 130 ezret? Sokkal inkább igen.

Pontosan ugyan ez az óra. Kényelmesebb rápillantani sok esetben mint előkotoraszni a telefont? Igen. Megér ez nekem 130 ezer Ft-ot (vagy akármennyi lesz a $350-es alap változat)? Most még tuti nem.

A fent említett külföldi úriemberek viszont simán megengedhetnek majd maguknak ennyi pénzt egy kényelmi extráért, és szerintem sokan meg is fognak. ha annyit keresnék én is vennék azonnal, mert ki akarnám próbálni.

theone91
Én csak szimplán nem tudnám mire használni. És ezen 2-3 generáció után sem fog túl sok minden változtatni. Nálam van a mobil? Igen. Kell az okosóra? Nem. Ennyire egyszerű (ez nem azt jelenti, hogy nem is érdekel, hogy mit tud a termékkategória). Sokkal inkább vennék egy szimpla, hagyományos Uniform Wares vagy Braun karórát.

GregSB
Én egyelőre úgy tekintek rá mint az iPadre / modern táblagépre: jó ha van, kényelmes, de nem must have cucc.

Ettől függetlenül sikeres lehet, sokat eladhatnak belőle.

Én szerintem kivárom a 2.-3. generációt belőle, és ki fogom próbálni / veszek egyet.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.03.10. 15:59:12

GregSB
Ja, szokásos szopó USD-EUR között. De nem is érdemes az Edition modellekkel foglalkozni. Mondták hogy keveset fognak belőle gyártani, ez pár dúsgazdag ember játékszere lesz csupán.

Sokkal érdekesebb kérdés hogy a sima és a Sport mennyire fog elterjedni. Itthon ezek is marha drágák lesznek (itteni fizetésekhez képest), eleinte tuti sznobokon fogja látni az ember.

theone91
Ha most mindenképp okosórát akarnék venni (nope), akkor megvárnám az következő generációt a Moto 360-ból és megvenném 75 ezer forintért (ha marad a 250 dolláros ár). De még messze vannak az okosórák attól hogy bármennyire is meggyőzzenek, legyen az a Motorola, Apple, Huawei, LG vagy a Samsung.

theone91
Dollárral számoltál, ha minden igaz. Az alap Watch Edition ára euróról konvertálva (alap modell 11000 euró lesz, ha minden igaz) 3,4 millió forint. Mindenfajta illeték nélkül. Egy MacBooknyival lesz drágább nyers áron Európában az alap modell.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.03.10. 14:49:48

GregSB
GregSB
Mármint a mi fizetéseinkhez.

Sok országban a $350 nem egy gondolkodók összeg, a sarki pék elkelt ennyit egy impulzus vásárlásra Svájcban.

Ami kemény az az Edition ára. Alap model 2,7 millió Ft, a legdrágább szijjal meg 4,7 millió Ft. Mondjuk ez színtiszta arany, meg csak limitált darabot fognak készíteni belőle. Tuti el fog fogyni :)

GregSB
Belepo model itthon lesz szerintem 120e Ft.

Nem nekünk árazzák be az tuti :)

GregSB
Túlárazták

GregSB
Minden annyiba kerül amennyit az emberek hajlandóak fizetni érte.

Ha túl arattak akkor nem fogják venni ;)

theone91
Szépen túlárazták ezeket is.

GregSB
"A new Bloomberg report reveals that Apple has allowed some companies, including Facebook and BMW, into its Cupertino headquarters to test apps that will be released alongside the Apple Watch. The report describes the secretive and tightly controlled process of working with the wearable — internet access is blocked, and developers cannot bring outside materials into the room that houses the Apple Watch."

Hétfőn 19:00kor minden részlet kiderül az óráról.

GregSB
Ennek mi köze a topik témájához? :)

szucsy89
theone91
Én még mindig csak a Roboto fontot látom a dizájnban. :D

GregSB
Már jönnek a 3rd party megoldások.

Tesla:

http://www.youtube.com/embed/k6MZCKBNgxc

Todoist:

http://www.youtube.com/embed/T0mEAS53n-c

GregSB
Tegnapi pü-i jelentés közben azt mondta Tim Cook, hogy áprilisban indul a forgalmazás.

popzu
Egy versenyre írandó dolgozatomhoz arra kérnélek Titeket, ha van egy kis időtök, hogy töltsétek ki az alabbi kérdőívet a mobilfizetessel kapcsolatban. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

GregSB
11 things we just learned about how the Apple Watch works

Első körben az iPhonenak lesz egy kiegészítő képernyője gyakorlatilag. Olyannyira, hogy az iPhone procijai fogják számolni a Watch-on lévő appok máveleteit. Így gondolom hosszabb akksi időt tudnak elérni.

Jövő év vége felé lesz lehetőség teljesen natív Watch appokat írni.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.21. 08:51:30

GregSB
"The “Short Look” is only seen briefly when you raise your wrist — it’s an app icon, an app name, and some brief information. If the wearer keeps their wrist raised long enough — “after a moment,” according to Apple — the screen changes to a “Long Look” notification, which provides more information and is more customizable. For Long Looks, the app icon and name move to the top of the screen, and wearers can scroll down through the interface to use custom actions (such as “comment” or “favorite”) or dismiss the notification."

Ez okos, tetszik.

GregSB
Megjelent a WatchKit fejlesztői környezet.

"Apple today announced the availability of WatchKit, software that gives developers a set of tools to easily create experiences designed specifically for Apple Watch

...

Developers can create notifications that allow users to take action or respond right from their wrist such as turning the lights off after they've left the house, quickly accessing flight details at the airport, and rerouting their transit when a train or bus is late. Developers can incorporate Glances, which quickly show users information they care about most, such as the latest news and sports scores, alarm system status or the next step of a favorite recipe.

Szóval egyelőre csak notifikációkat és Glance-eket lehet készíteni szifon appokhoz, jövőre viszint full natív appokat is lehet majd készíteni:

"Starting later next year, developers will be able to create fully native apps for Apple Watch."

Teljes bejelentés itt

Ezen mosolyogtam:

“Apple Watch allows us to make the Instagram experience even more intimate and in the moment,” says Kevin Systrom, co-founder and CEO of Instagram. “With actionable notifications you can see and instantly like a photo or react with an emoji. The Instagram news and watch list allows you to see your friends’ latest photos, follow new accounts and get a real-time view of your likes and comments.”

Igen, 3"-on akarom nézegetni az ismerőseim agyonfilterezett fotóit. Hogy eddig erre nem gondoltam!

Ez viszont tetszik:

“The American Airlines app on Apple Watch reminds you when it’s time to head to the airport via pre-trip notifications, and provides updates for gate changes, connecting gate info upon arrival, and will notify you when boarding begins if you’re not at the gate yet,” said John Gustafson, American Airlines vice president of Digital. “Travelers can also ask ‘Where am I?’ in-flight and get real-time location information at 30,000 ft.”

Innen szedhető:
http://developer.apple.com/watchkit

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.18. 19:53:21

GregSB
Már miért kéne szín arany órát venni az arany színű iphone melle? Ott van a $350 alumínium, ahhoz veszel egy arany színű szijat és kész, ugyanolyan arany / ezüst színkombó lesz a karodon mint a telefonod színe.

Az meg hidd el, rengeteget számít hogy marketingelik / árulják a terméket. Nem hiába vették fel az egyik divatcég CEO-ját, hogy foglalkozzon az értékesítéssel. Az órák drágább változatait ugyanígy fogják árulni mint mások az ékszereket.

theone91
Mindegy, hogy az Apple miként kommunikálja a termékkategóriát, az emberek okosóraként fogják kezelni (pláne akkor, ha meglesznek a tipikus okosórás hátulütők).

De ez még mindig nem változtat azon, hogy 4000-5000 dollárt kell fizetned ahhoz, hogy az arany iPhone-odhoz passzoló Watch-od legyen. És azt láthattuk milyen hatalmas igény volt és van az arany iPhone-ra.

GregSB
A Moto 360-at úgy reklámozzák és hírdetik, mint egy "okosórát", és az ára azokhoz a termékekhez is alkalmazkodik.

Az Apple ha megfigyeled sehol nem titulálja úgy az Apple Watch-ot, mint okosóra (smartwatch). Ők óraként pozícionálják, kommunikálják, és nagyon úgy tűnik hogy az árakat is az órapiac szerint lövik be rá, és nem az eddigi okosóra próbálkozások alapján.

GregSB
A Watch nem a Moto360 piacára megy be, hanem a hasonló minőségű és kidolgozottságú Citizen, Fossil, stb órák piacára. Azok meg ebben az árban mozognak, vagy sokkal drágábbak.

theone91
A steanless steel Moto 360 csak 300 dollár. Szerintem a 400 dollár sokkal reálisabb ár lenne.

GregSB
Miért lenne aggodalom?

Ezek teljesen reális árak a kategóriájukon belül.

theone91
Így is viszik majd mint a cukrot, aggodalomra nincs ok.

GregSB
Egy francia oldal, amely a múltban hiteles infókat szivárogtatott azt hozta ki, hogy a Stainles Steel változat ára $500 körül lesz, a színarany pedig $4000-$5000.

Forrás

tökéletes meglátás

Az az igazság, amit elhiszel.

az órának egyetlen funkciója lesz, ékszer lesz férfi vagy női kézen, több verzió lesz és brutális UI

minden órának ez a funkciója alapvetően, emellett egy remote control az összes apple termékedhez, iPhoneomat MacbookPromat, iPademet és AppleTVmet is integrálom a csuklómon lévő ékszerrel

többletként lehet még, hogy nem kell pulzusmérőt magamnál, hordanom, ha futok, edzek

Az az igazság, amit elhiszel.

GregSB
Még nem jelentettek be árakat. Csak annyit tudni hogy a legolcsobb változat $350-ről fog indulni.

Bucser
3 range lesz (also kozep es felso kategoria tulkepp sub $100, $100-$200 es $200+) es legalabb 4-5 modellt akarnak mindharom kategoriaban.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

GregSB
Novemberben jeleik meg a WatchKit fejlesztői környezet. Onnantól tudnak ráugrani a fejlesztők.

GregSB

theone91
Mellesleg, most jól cockblockolva lettek azok, akik nagy lázba jöttek az arany Watch láttán (itt főként a retro-casio hipszterről beszélünk), úgyhogy az Apple-nek a teljesen arany Watch mellett szerintem ki kéne adnia egy szimplán aranyozott szub-luxus kategóriát is.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.09.18. 21:31:56

GregSB
Túl keveset tudni még az üzleti modellről... Sokan arra tippelnek, hogy az arany "edition" modelleknél az Apple ingyen vagy jelképes összegért upgradelni fogja a karóra hardverét évről évre. Ha tehát fejlődni fog a hardver / akksi / kijelző, akkor frissíteni lehet majd a készüléket.

Mivel ebben az árszegmensben olyan órákkal fognak versenyezni amelyek évtizedeket kibírnak, ezért logikus lépés lenne ez tőlük. Kevés olyan elvetemült (és gazdag) ember él a Földön, aki egy 1 év alatt elavuló kütyüért kiadna ennyi pénzt.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.09.18. 21:29:34

theone91
A tradicionális 18 karátos luxusóra felvevőkörét meg is kell valahogy győzni az üzemidőről is. Félek ehhez nem lesz elég egy mágnesesen a helyére pattanó töltő.