Kihirdették az idei Oscar-jelölteket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az meg hogy a film pontszáma mennyi leszarom. 5-6 közötti pontszámú filmek is kaptak fontosabb kategóriában Oscart-t... A CA pontszáma azért ilyen, mert nagyon szór. Akiknek nem jött be, azok nagyon lepontozták. A CA szerintem minden idők egyik legjobb filmje.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nagyon egyszerű a válasz, a sminkes tagok nem tartották az első három legjobba tartozónak a Felhőatlaszt, és az ő választottjaik közül a szavazók relatív többsége szerint A nyomorultak volt a legjobb. Egyébként amennyire emlékszem az akkor olvasott kritikákra és hallgatott podcastekre, sokan megemlítették, hogy a Felhőatlasz maszkjai összességében valóban kiválóak voltak, azonban néhány esetben csúnyán kilógott a lóláb, pl. az öreg Tom Hanks esetében. A nyomorultak sminkjével nem tudom mi a problémád, számomra abszolút illett egy ilyen stílusú musicalhez.
Szakmai érveim természetesen nincsenek, hiszen nem vagyok se sminkes, se vágó, és nem is foglalkoztam egyik témával sem semmilyen mértékben. De mivel feltételezem, hogy te sem vagy szakértő, ezért inkább hinnék néhány valóban a szakmákban dolgozó átlagolt véleményének, mint a tiédnek. Majd ha lesz "legjobb katonairepülés-ábrázolás" kategória, akkor lehet, hogy a te véleményed is számítani fog. Ezenkívül továbbra is tartom, hogy még az ilyen szakmaibb kategóriákban sincs objektív igazság, legalább 50%-ban ízlés kérdése.
Az istenített Felhőatlasz és a lesajnált Argo víziódról meg csak annyit, hogy az IMDb pontszám 7,5 - 7,8, a Metacritic metascore 55-86, a Rotten tomatometer 66%-96%, nézői pontszám 66%-90% az Argo javára. Egyedül a Metacritic nézői pontszámban nyer a Felhőatlasz 8,1 - 7,8-ra.
Várnám a szakmai érveket.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A jelöltek közül egyedül a Birdman, amit talán meg fogok nézni. :/
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.01.17. 10:04:49
6 ezer tag nagy része vén fasz vagy idióta...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 23:30:28
Lásd itt.
A Cloud Atlas önmagában annyira egyedi film, hogy az valami iszonyat, egy nem megvalósítható filmet sikerült megcsinálni. Kurvajól.
Olyan filmek szoktak Oscart kapni, hogy néha csak nézek. Szörnyek Keringője? Életem egyik legszarabb filmje volt. Szerelmes Shakespeare mikor abban az évben olyan kaliberű alkotások is voltak, mint pl. a Saving Private Ryan...? Megáll az ész, de tényleg...
Nekem minden évben csak azért esemény, hogy megnézzem, hogy a korrábbi elkúrásokat sikerült -e felülmúlni vagy sem...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 11:04:58
Igen, mert nem pofára jelölnek, hanem alakításra. Nem mellesleg Knightley-nak már volt jelölése korábbról.
Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.01.16. 09:01:40
Az pont ott van, ahol már Anne Hathawayt vagy Jennifer Lawrence-t is lehetett jelölni (sőt, díjazni is). Az oszkár már jó ideje nem a képességek mércéje, nyugi.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams