Jupiter felemelkedése - akinek csak a látvány számít
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oké, segítek: a filmnek az a lényege, hogy jó vagy sem. És valaki akkor is tarthat pocséknak egy filmet, ha megérti. Ha felolvasol egy Kant-művet 10 óra alatt, az is mély lesz. De filmnek pocsék.
Utoljára szerkesztette: Zenty, 2015.02.24. 10:53:32
Másfél millió dollár volt a költségvetése.
Az úrmosómaci vitte a filmet. Aranyos a kicsiknek és a nőknek, és obszcén, morbid humorú a felnőtt férfiaknak.
Nekem továbbra is csak egy nagy felhő maradt, de hát különbözőek vagyunk 😊
" A végső nagy szépséget pedig az adta, ahogy a végén kitűnt, hogy az egyes külön külön megformált életek milyen precízen óramű pontossággal kapcsolódnak egységgé"
Itt nem maradt ki valahonnan egy NEM szócska? Pont ezt hiányoltam hogy semmi sem állt össze a filmben. Nem volt nagy egész, nem láttam mi a cél, merre megy a film. Nem értem mi köze a hajós filmnek ahhoz hogy avégén az emberiség elhagyja a földet...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.02.20. 14:49:39
Kell hozzá egy sör, meg egy másik ember a kocsmapultnál!
😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Bizonyos személyiségeken megfigyelhető volt a pszichológiai fejlődés, másokon nem, de minősíteni őket sem lehet, hiszen a nagy történésnek ők is fontos részei voltak. A nagy történés az a folyamat volt, ami az emberek Földről történő elköltézését jelenti, ez mondjuk úgy a fizikai szint. A másik nagy történés meg hogy az emberek általában, de konkrétan úgy, hogy bizonyos személyekben tudatosodik valami, szal mint pszichológiai csoport megtanulnak valamit. Ez a mondjuk úgy szellemi szint, konkrétan a szolidaritás fontossága és az elvont és személyes IGAZSÁGÉRT való kiállás.
A film szépsége nem abban rejlett, hogy ezt a lényeget szájbarágósan elmondták, és az egyes szereplők a való élethez képest valószínűtlenül tudatosan mentek ebbe az irányba. Hanem hogy az egyes szerepek, szereplők öntudatlanul, mindíg a maguk kis világában maradva, és csak néha a jelképeken keresztül meglátva a nagy egészet hajtották végre a nekik rendelt kis feladatot. A végső nagy szépséget pedig az adta, ahogy a végén kitűnt, hogy az egyes külön külön megformált életek milyen precízen óramű pontossággal kapcsolódnak egységgé. Aki ezt felfogta, az megértette a saját életének a perspektíváját és annak mondott valamt a film.
Aki meg nem az a nagy átfogó tudatos logikát, a megoldást hiányolta belőle és nem értette meg azt, hogy ilyen logika valójában nincs is, sem a filmen sem az életben, ennek ellenére mindkettő működik.
😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Komolyan, megnéztem és nagyon vártam hogy mi jön ki belőle, és nem jött ki semmi. Kb olyan volt mintha négy kisfilmet néztemvolna meg egymás után, de nem találtam a kapcsolatot.
Vmiért mégis tetszett de nagyon zavart hogy nem jöttem rá, miről is szólt a film. Mi volt a big picture 😊
Viszont egy sci-finél sokkal több az elvárás. Még egy hagyományos krimivel vagy kosztümös drámával szemben is több, hiszen magát az ismeretlen környezetet/világot, emberidegen szemléletet is be kell mutatnia.
Egyébként ennyire gagyi plakátot kb húsz éve nem láttam. Szégyen.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
(Kijön a moziból, -házimoziból, - zúg a feje a hangerőtől, meg a sok zöldségtől, várjunk csak, mi volt ez?
Ja..., megvilágosodtam, egy k*rva jó filmet láttam. - - - Ugye a büszkeség! Mert különben magamat olyan hülyének csak nem tartom, hogy ilyenre csak úgy elcsesszek két órát az életemből és esetleg még fizessek is érte. Az inteligencia csapdájának tartom az ilyen "önmodifikált" véleményeket... (Sajna nem annyira "Ön"...!)
A Wachowski testvéreket magam részéről leírtam, valószínűleg "megeszi" az agyukat a Mátrix-xal jött "hirtelen" siker. De ott nem a történet és a rendezés, hanem a sztárok (a casting,) vitték a filmet a hátukon. Jó lenne nekik ezt is bekalkulálni.
Hát öregem, nincsenek magasan az igényeid a sci-fi kategóriában.
(Csak zárójelben jegyzem meg hogy a sci-fi a Science fiction rövidítése, ami a tudományos-fantasztikum megnevezés. Ergo a látvány MESSZE NEM ELÉG!!! Persze ha téged csak a fantasztikum kielégít, akkor.....)
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Serutekin, 2015.02.20. 07:08:51
De, egyrészt szerintem nem kell kettéosztani a dolgokat, a műfajt, legalább is nem ilyen vonalon.
A sci-fi alapból legyen elgondolkodtató, kicsit rejtélyes, még a sablonokból, a látványból is hozza ki a maximumot, akár egyetlen szereplővel! Lásd Moon ami non plus ultra: 1 szereplő, 5 millió $ költségvetéssel jó sztori, jó karakterrel. Meg lehet csinálni.
Aztán ott volt a Felhőatlasz, mert igazából az is Sci-fi. Maxilátvány, maxi színészek, maxi sztori. W-ék megcsinálták és pont.
Namost erre jönnek és lehet a megvágásra fogni, de előadnak egy önismétlő kiszámítható, drága csilivili, de belül valójában üres alkotást, akkor az az emberekkel szemben tisztességtelen. Ha direkt csinálták. Ha meg nem, akkor meg ideje elgondolkodniuk, hogy erősebb anyagokat használjanak az ihletmerítésre.
XD
XD
Francokat.
Év bukását meg ne vizionáljuk, egyelőre még alig mutatták be...
Nem lesz kult sci-fi, de sokkal rosszabbak is vannak ennél. Példának okáért, sosem értettem, hogy a Galaxis Őrzői című iszonyat hogyan lehet ilyen sikeres? Ez a film messze megveri minden téren.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.02.19. 21:58:55
Ráadásul valamilyen szinten saját magukat másolták. Az emberek tulajdonképpen energia források és tenyésztik őket... Ismerős a történet?
Sajnos amilyen remek volt a látvány, a sztori annyira volt lapos. Meg lehet nézni többször is, de nem nagy durranás.
Viszont 1-2 színészi játék nagyon ott volt. Pl. Balem karaktere... A mozivásznon keresztül is beleeresztettem volna egy tárat, a rohadékba. A színész nagyon jól hozta a karaktert, igazán irritáló volt. (annak kellett lennie)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Láttunk e már olyat hogy valami plasztik melles macának látszó nő beleszeret egy divat fajba? Vámpír farkas , zombi... Persze kismiliót, na most látsz még egyet sok számítógépes grafikával. Ráadásul olyan mint maga a film, egy farkas fekete angyal klón.
Gumicukor egy kis pacalpörköltes mákostésztával, miközben különböző műfajokat kevernek egybe: római birodalom, realisztikus scifi, mesés elemekkel átszőtt star wars-os scifi, szóval mindenből egy pici, amitől egyben kavarog a gyomrod és nem kívánod az egészet.
- szar a film, de látványos
- új sorozat: Sense8, J. Michael Straczynski-val együtt (Babylon5)
https://twitter.com/foodlfg
Új, eleve sorozatnak szánt brandet indítani szinte lehetetlen. W-éknek a Mátrikszal ugyan sikerült, de valszeg ezzel a filmmel, a forgatókönyvvel nem tudták a kiadót lenyűgözni.