Az internetes stream fenyegeti a mozikat

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cuchulainn
Évek óta megy a sírás, hogy jajistenkém hátmilesz a mozival, nem járnak az emberek dehátmiért? Meghökkentő módon az egyre alacsonyabb minőséget egyre drágábban eladni próbáló szolgáltatás nem tetszik az embereknek.
Talán lehet, hogy kicsit át kéne gondolni a mozik működtetését, és elindulni egy másik irányba a "még több reklám, még magasabb jegyár, még több igénytelenség" helyett.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Sir Quno Jedi
Nem, hozzád kell jönnie a mozinak. Szal. az arénás imax-os termet nálad fogják újranyitni!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha mar itt tartunk, en sem akarok lemaradni:

Nekem egy 99 gazillion meteres (MELY!) 23.5:11.63-as IMAX3 holovetitom van pattintott kavicsbol, 5 es fel D-ben, a hangokat meg az eredeti szineszek duruzsoljak a fulembe maximalis terhatassal... ja, mindez 1923 ota! 😊

Na most ezekutan EN menjek moziba?!
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.19. 09:54:41

Narxis
Én BrRip-et nézem tableten. Tetszik, nem tetszik nekem így kényelmes és jó.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sir Quno Jedi
3 méteres (SZÉLES!) 4:3-as gyöngyvásznam van (ami egy normál méretű nagyszobában overkill, életnagyságúak a szereplők), fasza SONY kivetítőm és sokkal jobb hangrendszerem, mint a moziban túlüvöltősre állított begerjedős, berecsegős izé. Szerinted? És még ezt sem nézem, mert TV-n, monitoron még 1xűbb és egy professzionális monitoron 10000X szebb a kép, mint bármilyen vetítős moziban. (ja és nincsenek reklámok sem nálam)

A moziban viszont rámköhögnek, térdig gázolhatok a leszórt popcornban és tapicskolhatok a ragadós kiömlött kólában, rúgdossák a székem háttámláját, zörögnek a zacskókkal, büdös van sok különböző kajától és a felmosott/takarított szaroktól és dumálnak végig, meg vihognak. Néhányan meg a telójukat baszatják, de lehetőleg max. fényerőn. Hát ez tényleg megér párezret nemigaz?! Főleg mikr durva filemker bevisznek kisgyerekeket és végig raplizza, üvölti, sírja az egészet. Na azokat a szülőket meg tudnám folytani.

A mozi rég bukott dolog. Vannak még filmek amikre mink is elmegyünk, de csak azok amikre nem vagyunk hajlandóak várni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ez egy stream reklám, és a cim általi sugalmazással ellentétben nem a mozik fenyegetettségéről szól. A mozizásnak hangulata van, meg hatalmas falat betöltő jó minőségű képe. Nem alternatívája egyik a másiknak.
A "Feljössz megnézni a 60 colos plazmámat?" mondjuk tényleg nem olyan romantikus, mint hogy "meghívhatlak moziba?" Viszont a kanapé kényelmeseb, mint a moziszék, és ha unalmas a film, át lehet térni másra.
😊
BooMiller
Probléma ott van hogy szar a kép😊) 2008-óta egy 120 centis FullHD tévén nézek mindent, ez most már nem egy nagy szám szerencsére. 10 éves házi mozim van ami akkor is k. drága volt STRDB930+Fullos Pascal.
Mi a retekért mennék moziba? Kép egy fos , hang minima ugyan az akkor?
És még évente 2-3x elmegyek a párommal, mert ez program😊 De mivel mindig csalódás így csak ennyi😊

Sir Quno Jedi
Na én még ilyen hülye gondolatmenetet ritkán hallottam. Mi a fax köze van a MOZI vs TV témának a párkapcsolatokhoz?!?!?

Én pl. amikor megismerkedtem a párommal, akkor se moziba vittem (van sok más lehetőség is). Ettől függetlenül azért jópárszor eljártunk moziba, de az utóbbi 3-4 évben egyre inkább kiábrándulok a moziból. Először is nagy döbbenet számomra, hogy otthon a plazmán HD-ben sokkal szebb a film, mint moziban. Aztán a saját házimozirendszeremen úgy szabályozom a hangerőt ahogy akarom, nem pofáznak mellettem, nem szórják a nyakamba a pattogatott kukoricát, és nem drága! Aztán ott a 3D-s mozi. Eddig amit láttam, az szart se ért. Semmi 3D hatás, cserébe fakó színek, homályos kép. Ezért menjek moziba?
Sajnos van benne valami. Nagyon sokan otthon nézik meg a filmeket streames oldalakról, és soha el nem mennek moziba, mondván otthon is van TV. Erre nem igen tudok mit mondani... OMG.
Egyiket kérdeztem:
- miért nem viszed el párodat moziba?!
- áhh neki is jó a TV, nem akar moziba menni.
- igen biztosan mikor megismerkedtetek is TV elé ültetted le és nem moziba
- az régen volt
- ezzel az erővel elég lenne a párodnak egyszer jól kinézni miko rmegsimerkedtél vele nem??

OMG
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2015.03.19. 07:39:55

Hát, azok a kamerás, nézőtérről felvett, 320x200-as felbontású videók, amelyet hallomásom szerint tömegek néznek, azok pont full minőségben nézhetőek meg rajta.

Szóval, vigyázz, mit kívánsz :-)
"...a táblagépén."
hahahaha, jóhogy nem az okosóráján.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

← ElőzőOldal 2 / 2