Csupán hologram a világegyetem?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az SG cikk eléggé zavaros. Ha nem ért valamihez, minek kell róla írni? Viszont a linkelt előadás egy orbitális halandzsa. Olyan ostobaságokat mond, hogy elképesztő.
Ha jól tudom, ez a holografikus elv a húrelmélet része.
Máshol olvastam egy cikket, hogy kutatók meg akarják fejteni, hogy az anyaghoz hasonlóan a téridőt is le lehet-e írni kvantumrendszerként...
Így most már lehet, hogy értem, mi a közös a kvantumelmélet és a holografikus elv között...
De külön-külön a két cikk elég ködös. Mondjuk nem is értek hozzá. 😄
Máshol olvastam egy cikket, hogy kutatók meg akarják fejteni, hogy az anyaghoz hasonlóan a téridőt is le lehet-e írni kvantumrendszerként...
Így most már lehet, hogy értem, mi a közös a kvantumelmélet és a holografikus elv között...
De külön-külön a két cikk elég ködös. Mondjuk nem is értek hozzá. 😄
Ajánlom figyelmedbe Dienes István előadásait a youtube-on, ő megválaszolja a kérdésedet:
Dienes István előadása 1/5
Dienes István előadása 1/5
nem mondom hogy értek ezekhez a dolgokhoz, de csak azért mert 2 képlet ugyanazt az eredményt adja adott feltételek esetén, még nem biztos hogy az a fentebb írt okokból következik.
1. Ezek a "képletek" még mindig csak elméleti szinten vannak "bizonítva", ergo lehet hogy rossz.
2. Azért mert az egyikben 2 dimenzió is elégségesnek tűnik, nem biztos hogy valóban csak annyira van szükség.
3. az 1+1=2 szerintem az összes dimenzióban megállja a helyét, még sem bizonyít semmit a mi kis világunk dimenzióiról (:
1. Ezek a "képletek" még mindig csak elméleti szinten vannak "bizonítva", ergo lehet hogy rossz.
2. Azért mert az egyikben 2 dimenzió is elégségesnek tűnik, nem biztos hogy valóban csak annyira van szükség.
3. az 1+1=2 szerintem az összes dimenzióban megállja a helyét, még sem bizonyít semmit a mi kis világunk dimenzióiról (:
nem értem pontosan mi a helyzet. Szóval akkor az unvierzum egy hologram.
Tehát minden amit kint látunk tulképpen 2d-s (akár csak a hologramok) és bizonyos feltételek mellett ezt 3d-nek érzékeljük.
Na most ha nézőpontot váltunk és az Androméda galaxisban lennénk, akkor onnan nézve is hologram az egész világegyetem. Beleértve a mi galaxisunkat a Nap rendszert és vele együtt a Földet is. Akkor mi is csak hologramok vagyunk? :o Logikusan ez következne, de akkor mi is csak 2d lények 3d kivetülései vagyunk :o
De mondom, ezt az egész okfejtést nem nagyon értem.
Tehát minden amit kint látunk tulképpen 2d-s (akár csak a hologramok) és bizonyos feltételek mellett ezt 3d-nek érzékeljük.
Na most ha nézőpontot váltunk és az Androméda galaxisban lennénk, akkor onnan nézve is hologram az egész világegyetem. Beleértve a mi galaxisunkat a Nap rendszert és vele együtt a Földet is. Akkor mi is csak hologramok vagyunk? :o Logikusan ez következne, de akkor mi is csak 2d lények 3d kivetülései vagyunk :o
De mondom, ezt az egész okfejtést nem nagyon értem.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
A szépség e szerint az elképzelés szerint, hogy elvileg nem is kell elhagyni. Sőt talán annak is megvan a módja, hogy innen bárhova átjussunk pillanatok alatt, mind térben, mind időben, csak mert a tér és az idő így gyakorlatilag csak a valós kvantumstruktúráról visszaverődött bonyolult képek.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem mondom, hogy teljesen értem, és élből lehülyézni sem szeretném, de a hologram egészen véletlenül nem csak a három dimenzióban működik?
Mert az ugyan lapos, de egy két dimenziós felületet visszatükrözni nem csak három dimenzióban lehet?
Mert az ugyan lapos, de egy két dimenziós felületet visszatükrözni nem csak három dimenzióban lehet?
Miért, tudsz valamit arról, hogy mi kis rendszerünkben a tér/idő vagy a quantum mechanika máshogy működik?
Mert ha nem, akkor miért kellene a szomszéd naprendszerben tanulmányozni, amikor a miénk itt van, egészen közel?
Mert ha nem, akkor miért kellene a szomszéd naprendszerben tanulmányozni, amikor a miénk itt van, egészen közel?
Igazából fizikailag nem hagytuk el, de a megfigyeléseink már régóta sokkal messzebbre vezetnek minket...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
azért az mindig olyan vicces nekem amikor sz@ros véglények egy porszemnyi bolygóról ilyen és hasonló állításokat tesznek a világegyetemről úgy, hogy igazából a naprendszerünket is épp alig hagytuk el 😊
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
← ElőzőOldal 2 / 2