Stellaris
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak én érzem úgy, hogy a csoporttudatú, ezen belül a "devouring swarm" és "determined exterminator" fajok egyszerűen OP-k?
Az utolsó ellőtti, admiral nehézségen játszok medium galaxy-n, és már az elejétől olyan szintű erőfölényben vagyok...mire a mid game crisis megérkezik, nagyjából már én vagyok az első a rangsorban, mert verem az alvó ascendancy-kat is....kutatás meg az kb. addigra már 4k pontom van, azaz kb. minden fontos fegyver megvan.
Mindegy, szerintem még megpróbálom a legnehezebb fokozatban.
Az új sector rendszert meg egyszerűen még nem fejtettem meg, de legalább már úgy vettem észre hogy nem vagyok bele kényszerítve a sectorosításba, simán van 50 bolygóm amiket én kezelek végig...
Milyen most ez a sector rendszer, megérné alkalmazni, ha tudnám hogy kell?
Az Apocalypse-ot csak csak azért venném meg, mert bolygópusztítóval lehet "Total War" alapon háborút indítani. 15 eurót azért sokallok azért kiadni, mert bosszant a háborúzás jelenlegi rendszere.
Ezzel be is fejeztem a hisztizést, hogy drága a játék.
Szerintetek érdemes steam sale-en beszerezni a DLC-ket, vagy inkább gondolkozzak más forrásban?
Nem vagyok jártas benne, az elejétől a végéig ugyanazok az árak lesznek, vagy lehet izgulni, hogy később jobb akciót dobnak rá?
Az 50% bónusz régebben lehetett, mert most 10% minerals van (bárhol). A 2.2-es government típusok módosítói itt vannak felsorolva. Majd megnézem a 2.3-mat egy új játékkal, változott-e valami.
A robotokat a hívő fajok nem szeretik, ők enginering-re kapnak bónuszt, plusz 200% lakhatóság minden bólygóra náluk ami betelepíthető, meg ha jól emlékszem 50%-al többet termelnek űrbéli bányákban mint az organikus fajok. Van bio reaktoruk ami kajából csinál energiát.
A sima hive mind meg szociális (zöld) kutatásra kap bónuszt plusz náluk minden 40% feletti lakhatóságú bolygó betelepíthető, és őket meg ha jól tudom materialsta fajok nem csípik.
Egyiknél sincsenek frakciók, meg amit említettem, így hirtelen ennyi jut eszembe.
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
az arcod, amikor végtelen sok játék óra után másodszorra is beadja az Ancient One: Cthulhu eventet :)
beteg ez játék :)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Az alapjáték szinte csak egy üres keret (amikor kijött és kipróbáltam ez volt az érzsem), most töltik meg tartalommal.
Első nekifutásra emberekkel tolom amit alapból beadott, hát nem egy warhammer banda. Most azt tesztelem hogy totál leamortizálom (lebontok mindent a bolygókon is) milyen hatása lesz! Máris kialakult vagy 4 lázadó emberi birodalom egy egy bolygóval! Mivel amugy is tultoltam a terjeszkedést, nem akkora probléma! Van egy föderációm szépen lassan ezeket is felveszem ha kibékültünk, közben azon ügyködök, hogy a bukott birodalom 100%-ban szimpatizáljon velem, hátha kapok valami bónuszt és megnyerem vele a játékot! Bár ahogy elnézem ebben a játékban valami kataszrófa a diplomácia kezelése, látszik, hogy nem ebben az irányban kéne probálkozni, nem ezt akarja a játék! Kér hogy csak iron man módban lehet achivmenteket szerezni. Sajna nem tudom tolni 7/24.
Utoljára szerkesztette: etejedu, 2019.05.18. 09:46:47
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A gond, hogy az alapjátékok egyre gyérebbek, lassan tényleg egy-két év és további 40-60 USd mire elfogadható lesz, és ott már bizony erősen rezeg a léc a megvételhez.
Így eléggé mgnő az újrajátszhatósága a játéknak.
Bár az tényleg elég furcsa hogy amit egyszer kitaláltak azt újra és újra megváltoztatják.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
a lényeg: ha a döbbenetes bőséget választja az ember életszínvonalnál, akkor a popoknak nem kell kaja, munka, kütyük, cserébe rengeteg kutatás pontot meg unityt adnak :D
Hátha érdekel valakit, GOG-on akciós a stellaris meg a dlc-k:
https://www.gog.com/game/stellaris
Annak aki kezdő itt egy kis lista, hogy a dlc közül melyiket érdemes megvenni:
https://www.strategygamer.com/articles/stellaris-dlc-buying-guide/
Utoljára szerkesztette: Palaja, 2019.04.19. 19:40:33
De ha jól emlékszem, minden bolygón külön kell kikapcsolni.
Megszabadulni nem tudom h hogyan lehet.. vagyis ellenséges popot tudsz purge etc, de saját lakosokat én még soha az életben nem purgeoltam. Szóval erre nem tudok válaszolni.
Viszont át tudod őket rakni energia termelésre és akkor csökken a fogyasztás : D