Stellaris

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megint elővettem a játékot a relic miatt...

Csak én érzem úgy, hogy a csoporttudatú, ezen belül a "devouring swarm" és "determined exterminator" fajok egyszerűen OP-k?
Az utolsó ellőtti, admiral nehézségen játszok medium galaxy-n, és már az elejétől olyan szintű erőfölényben vagyok...mire a mid game crisis megérkezik, nagyjából már én vagyok az első a rangsorban, mert verem az alvó ascendancy-kat is....kutatás meg az kb. addigra már 4k pontom van, azaz kb. minden fontos fegyver megvan.

Mindegy, szerintem még megpróbálom a legnehezebb fokozatban.

Az új sector rendszert meg egyszerűen még nem fejtettem meg, de legalább már úgy vettem észre hogy nem vagyok bele kényszerítve a sectorosításba, simán van 50 bolygóm amiket én kezelek végig...

Milyen most ez a sector rendszer, megérné alkalmazni, ha tudnám hogy kell?
muve.hu-t is érdemes lehet nézegetni.
Ej, azért elég komoly áruk van, még 75%-os kedvezménnyel is drágák... Ha nem érezném ennyire "töröttnek" a játékot, még akár meg is venném őket, de így...

Az Apocalypse-ot csak csak azért venném meg, mert bolygópusztítóval lehet "Total War" alapon háborút indítani. 15 eurót azért sokallok azért kiadni, mert bosszant a háborúzás jelenlegi rendszere.

Ezzel be is fejeztem a hisztizést, hogy drága a játék.
PetruZ
A Paradox DLC-k általában stabilan tartják az árukat, mivel népszerűek (és a Stellaris különösen az), nagyobb engedmény nem szokott lenni. Az alap áruk általában 2-3 év után kezd csökkenni és ugyanaz az engedmény ilyenkor látványosabb. De nem kell mindent azonnal megvenni, én is szoktam várni, a Megacorp és a Relics még hiányzik, majd egyszer megveszem. Időnként vannak DLC bundle-ok is (mint pl. az EU4-hez, vagy a CK2-höz).
Ainz
75% alá nem fognak menni.
Sziasztok,
Szerintetek érdemes steam sale-en beszerezni a DLC-ket, vagy inkább gondolkozzak más forrásban?
Nem vagyok jártas benne, az elejétől a végéig ugyanazok az árak lesznek, vagy lehet izgulni, hogy később jobb akciót dobnak rá?
Igen köszönöm! Tegnap frissítettem.
PetruZ
Minden DLC nagyobb része (a story pack-ok kivételével) közös, mindenkire érvényes. A patch-ek mindig közösek.
Nem
Az uj pacth csak azokat erinti akik meg veszik a legujabb dlc-t nem?
PetruZ
A robotokat senki sem szereti, mindenkire (a fallen-eket és más robotokat kivéve) -1000 relations van. :) A diplomáciai akciók is elég korlátozottak: rivalizálás, hadüzenet, sértegetés... és ennyi.

Az 50% bónusz régebben lehetett, mert most 10% minerals van (bárhol). A 2.2-es government típusok módosítói itt vannak felsorolva. Majd megnézem a 2.3-mat egy új játékkal, változott-e valami.
Sok különbség nincs.

A robotokat a hívő fajok nem szeretik, ők enginering-re kapnak bónuszt, plusz 200% lakhatóság minden bólygóra náluk ami betelepíthető, meg ha jól emlékszem 50%-al többet termelnek űrbéli bányákban mint az organikus fajok. Van bio reaktoruk ami kajából csinál energiát.

A sima hive mind meg szociális (zöld) kutatásra kap bónuszt plusz náluk minden 40% feletti lakhatóságú bolygó betelepíthető, és őket meg ha jól tudom materialsta fajok nem csípik.

Egyiknél sincsenek frakciók, meg amit említettem, így hirtelen ennyi jut eszembe.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

A Hive Mind és a Gestalt cons között mi a különbség? Mindkét esetben közös tudat van ha jól látom.
hát én nem vagyok ilyen tökös, csak cukiskodó fajjal tudok játszani, a robotokból is csak a servantokkal :)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

PetruZ
Van egy policy, a neve most nem ugrik be, ott tudod beállítani, mi legyen az élő lakossággal. A legegyszerűbb hagyni őket komposztnak, adnak egy kevés energiát.
A purge-ölést, hogy oldod meg? Most indítottam egy robotosat eddig az a dlc nem volt meg de rohadt bosszantó, hogy van 2 bolygó amire azokat teszem akiket nem lehet purgeölni :/
PetruZ
Egy ideje már csak robotokkal játszom. Nincsenek frakciók, nincs választás, minden bolygó kolonizálható, happiness probléma minimális, minden életforma csak energia és default casus belli, ha pedig beadja az elején ezt a cruiser event-et, mindent a hajógyártásra és sorozásra fordítok, míg be nem kebelezem a szomszédokat... :P
ja meg ja, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, nyilván kell hozzá a DLC:

az arcod, amikor végtelen sok játék óra után másodszorra is beadja az Ancient One: Cthulhu eventet :)

beteg ez játék :)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

jaja, van egy ilyen event, hogy kapsz egy tök oké hajót (pláne az elején), de csak egyedül lehet, aztán, hopp ő lesz a főnöke egy cukiskodó frakciónak, onnan meg a csillagos ég :)

Nálam egy idő után indult a választáson. :)
általában akkor van ilyen, ha nem kompatibilisek a hajtóművek

PetruZ
Gondolom most jött el az ideje annak, hogy a 32 bites rendszerek aránya a jelentéktelenségbe süllyedt, nekik meg könnyebb egyfelé figyelni és fejleszteni. A PDX más játékai is váltottak, pl. a Skylines is 64 bites már egy ideje (bár pl. a CK2 még nem).
Hmm, bár nem érint, azért ez vicces, hogy egy random patch közben lépnek ilyen barátságosat, mint a 32 bites támogatás megszüntetését.
PetruZ
Pontosabban majd június 4-én érkezik.
PetruZ
Kijött a patch 2.3 is. Fontos változások történtek ismét, elég sok mindenhez hozzányúltak. A legfontosabb, hogy aki netán még 32 bites op.rendszert használ, NE rakja fel a 2.3-mat, maradjon 2.2-n, mert a játék végleg 64 bitre váltott.
Ainz
//www.youtube.com/embed/slyHQoGde68
Június 4-én jön az új DLC
9.99 euró
Én jól megszívtam! A terraformálást most adta be 2390-re! Hármat tudtam kolonizálni az elején! Illetve még kettőt a határaim borzasztó kitolásával amihez kellett párszor harcolni! Igaz alapjában egy harcos xenofób vallásos lényekkel indultam amik bár erősek de lassú a pop növekedés és a költözési hajlandóság! Egy bolygót tudtam elfoglalni majd rabszolgaságba hajtani, de inkább azokat is csatlóssá tettem mert képtelenség ilyen drágán teruletet fent tartani pláne hogy kis szektoraim vannak a birodalmon belul is. Hiába vagyok illetve voltam a legerősebb, a háborús kimerultség a sok helyi lázadás, munkanélkuliség miatt a végére én vagyok most csatlós! Jelenleg haderő nélkul 1 fallen ajándék cirkálóval ami hip hop eltunt próbálom a lázadásokat valahogy tulélni ( ami most full lenullázta a sok nyersanyagomat) Ja és most a lényeimet is átváltoztattam valami még undorítobbra
Eddig mindig feldolgoztam, de most "élve" hagytam egy kimentett robotkorvettet. Megörültem, mert lett egy flottavezérem, de nem tudok hajókat rendelni hozzá. Mire tudom használni, vagy fejlettebb robotika kell hozzá?
Így van igen. Van ennek előnye is, fejlődik a játék, csak em mindig sikerül jól egy-egy játékmechanikai átalalítás. Bár nekem eddig igazából jobban tetszik a fejlesztett, új rendszer, mint a korábbiak.
Kezdetekől fogva lehetett látni, illetve a Paradox név miatt már eleve sejthető volt hogy itt is rámennek a töménytelen mennyiségű DLCre.
Az alapjáték szinte csak egy üres keret (amikor kijött és kipróbáltam ez volt az érzsem), most töltik meg tartalommal.

Én nemrég vettem meg az alap játékot! Rettentően élvezem simán lerabolja az időmet! Ez az a játék, ahol szarból is lehet várat építeni.
Első nekifutásra emberekkel tolom amit alapból beadott, hát nem egy warhammer banda. Most azt tesztelem hogy totál leamortizálom (lebontok mindent a bolygókon is) milyen hatása lesz! Máris kialakult vagy 4 lázadó emberi birodalom egy egy bolygóval! Mivel amugy is tultoltam a terjeszkedést, nem akkora probléma! Van egy föderációm szépen lassan ezeket is felveszem ha kibékültünk, közben azon ügyködök, hogy a bukott birodalom 100%-ban szimpatizáljon velem, hátha kapok valami bónuszt és megnyerem vele a játékot! Bár ahogy elnézem ebben a játékban valami kataszrófa a diplomácia kezelése, látszik, hogy nem ebben az irányban kéne probálkozni, nem ezt akarja a játék! Kér hogy csak iron man módban lehet achivmenteket szerezni. Sajna nem tudom tolni 7/24.
Utoljára szerkesztette: etejedu, 2019.05.18. 09:46:47
Csak ezzel ugye az a baj, hogy aki nem az elejétől játszik annak irreleváns, hiszen kimaradt egy csomó "korábbi" lehetőségből.
Pluskast
Lásd Imperator: Rome. Bele se merek gondolni hány DLC jön majd ki hozzá az elkövetkezendő pár évben....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Hát nem tudom... Azért ezt a fejlesztést kiadni DLC-ben én egy kicsit karcsúnak (és egy picit pofátlanságnak) érzem. Amúgy szívesen látnék végre egy olyan DLC-t is amiben végre kezdenek valamit a primitív civilizációkkal is. Abban szerintem még lenne fantázia, plusz érdekesség is.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Alapvetően a paraadox koncepciója, hogy negyedévente adnak ki egy nagyobb patchet minden játékukhoz, minden második patchez érkezik egy tartalom DLC is (azaz mintegy évente egy), ezen felül évi egy-két grafikai DLC is érkezik hozzá, bár ezeknek nincs sok kapcsolata semmival, ahogy haladnak a grafikusok/programozók/zenészek ezekkel, gondolom többnyire maradék időben. Érdemben nem rossz egyébként, ha az alapjáték elég jó és havointa tolsz vele egy menetett, akkor nem nagy költség beltolni azt az 5-10-20 USD-t egy komolyabb csomaghoz, plusz ami tetszik/belefér a grafikai részből, csak a menet közben beszállóknak brutális, hogy akkor a teljes és friss változat az 100-200+ USD ha épp nincs leárazva, és a majdnem teljes csomagok leárazáskor is akár 80+ környékén vannak.

A gond, hogy az alapjátékok egyre gyérebbek, lassan tényleg egy-két év és további 40-60 USd mire elfogadható lesz, és ott már bizony erősen rezeg a léc a megvételhez.
LeWyTy
Ez az alapjaiban újragondolt játékmenet azoknak kedvez akik szeretnek mindíg valami újat kipróbálni.
Így eléggé mgnő az újrajátszhatósága a játéknak.
Bár az tényleg elég furcsa hogy amit egyszer kitaláltak azt újra és újra megváltoztatják.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Hány DLC lesz már ehhez is? Paradox elég durván nyomja. EU4-hez is meg sem tudom már számolni, mennyi van. Saccra 25-30db biztosan...Bár nem feltétlen baj, mert jó a játék, így legalább megy tovább a fejlesztés. Csak az zavar, hogy sok esetben 1-1 új DLC teljesen megkavarja, alapjaiban alakítja át a játékot, ami nem mindig jó.
//www.youtube.com/embed/ZSgM0kLs33g

Köszi
policy

Alapvetően specializálni érdemes a bolygókat, ha csak (nagyobbrészt) kajatermelő van rajta, akkor arra kap bonuszt és pár spec épület is van, ami egy-egy témát erősít, így lehetőleg ne keverd a termékeket egy bolygón. Hogy melyik mire alkalmas, azt a bonuszok meg a helyek adják ki. Ahol nincs semmire se sok hely, ott lehet egyébre specializálni, mint kutatás vagy consumer goods. Az elején a főváros lehet a maradék dolgok termelője (alloy/kutatás, ám idővel érdemes mindent saját bolygóval megoldani, a főváros meg megy egynek ide, vagy lehet átalakítani városbolygóvá, ami egyébként is hasznos néha. Ezeket egészen extrén szintre lehet vinni, mint rabszolgakeltető bolygók meg hasonlók.
LeWyTy
Ez inkább "Exploit".

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ez valami mod?
A jatek 2.2-es verziojának gazdasági oldalárol tudna valaki pár sort irni vagy valamilyen linket betenni..el kezdtem játszani ismét és nagyon sok az ujdonság ezekkel a districkekkel, meg hogy mit épitsek az adott bolygon..mert régen pl. ha a mezo kutatás pontot adott, logikus volt hogy kutatoépuletet rakok rá de most pl nem tudom hogy azt melyik bolygora, mennyit rakjak..szoval kérnék egy kis segitséget ezzel kapcsolatban.
lul

a lényeg: ha a döbbenetes bőséget választja az ember életszínvonalnál, akkor a popoknak nem kell kaja, munka, kütyük, cserébe rengeteg kutatás pontot meg unityt adnak :D

//www.youtube.com/embed/8wqi1p7mzl0

Hello!

Hátha érdekel valakit, GOG-on akciós a stellaris meg a dlc-k:

https://www.gog.com/game/stellaris

Annak aki kezdő itt egy kis lista, hogy a dlc közül melyiket érdemes megvenni:

https://www.strategygamer.com/articles/stellaris-dlc-buying-guide/
Utoljára szerkesztette: Palaja, 2019.04.19. 19:40:33
Azt nem tudjátok esetleg a fordítás hogyan áll. Sokszor hónapok telnek el aztán egyszer csak kijön egy nagyobb frissítés, de bevallom érdekelne havi szinten kb hogy halad a fordítással a csapat százalékban van e változás.
Köszi, de közben megtaláltam a politikai szabályok között, hogy egyszerűen be lehet tiltani a robotok használatát a birodalmamban. Így is tettem, el is tűnt az össze ócskavas, most csak úgy dől az energia
Ainz
Kapcsold ki az összeszerelést/építést és akkor nem lesz több robot, addig amíg nem készítesz újra..
De ha jól emlékszem, minden bolygón külön kell kikapcsolni.
Megszabadulni nem tudom h hogyan lehet.. vagyis ellenséges popot tudsz purge etc, de saját lakosokat én még soha az életben nem purgeoltam. Szóval erre nem tudok válaszolni.
Viszont át tudod őket rakni energia termelésre és akkor csökken a fogyasztás : D
A bolygóimon sajnos túl sok a robot pop, viszik az energiát. Nem találom a módot, hogy megszabaduljak tőlük. Tudnátok ebben segíteni?