Minecraft: Story Mode előzetes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://lmgtfy.com/?q=%22infantile+grandiosity%22
-
időpazarlás-e minecraftozni vagy sem, mert amennyiben fad , akkor igen, ráadásul az is vitatható hogy átfogó koncepció híján játéknak e tekinthető egyáltalán a minecraft , vagy brand-nek , hacsak a kocka grafikát nem tekintjük átfogó koncepciónak , mivel az leginkább gimmick kategória.
"Persistent-world" jelleg lehetne az átfogó koncepció, de azzal érdekesmód nem jött ide senki, és nekem kell megemlíteni, notch meg eladta az egész kócerájt , szóval úgylátszik neki sem volt fontos koncepció a P-W jelleg.
Az MC-nek meg azért lett sztorija csak mert így bevonzott néhány új játékost is, akik ha nem volt kijelölve nekik cél, nem tudtak vele mit kezdeni. De ebben a játékban az ember saját magának állít fel célokat, ez a lényege.
https://www.youtube.com/watch?v=l7ZwSFVYITU"
Erdekes mod. Mondjuk az eredeti jatekhoz (es a story-hoz) mar kevesebb koze van, de jo szimulacios kornyezet lett belole. Sajnos csak kozvetlen energiatermelo es egykoros forralovizes reaktort tud szimulalni, de igy is latvanyos a szimulacio. Oktasi celra jo, bar meg csiszolni kellene rajta, mert a demonstraciot vegzo tanaroknak sokat kell javitgatniuk a pastebin-es kodot amire mindent beallitanak es gyerekeknek igy meg nem adhato oda. Raadasul a reaktor modellen is javitani kellene, de kezdetnek jo.
A TIM is erdekes volt, csak 2d-s fix objektumokkal, amiknek csak 1-3 csatlakozasi pontjuk volt. Ehhez kepest itt minden kockanak van 6 es elvi felso limitkent tobb kocka van mint atom a Foldon. (csak ram es hattertar legyen hozza eleg)
Az LDD viszont nem jatek, hanem egy tervezoprogram, a gyari tervezok is ezt hasznaljak (extended modban). Semmivel sem masabb mint egy autocad (3d modellezo) vagy egy scarm (terepasztal tervezo). Tehat nem szimulacios hanem tervezo szoftver. Mondjuk gyerekbaratabb, de a lego eleve az, szoval ez nem meglepo.
ps: A hozzaszolasok alapjan tenyleg senki nem jatszotta vegig soha a minecraft alap tortenetet? (pedig Notch pont utanna lepett ki miutan azt befejezte)
Szerintem neked komoly gondjaid vannak, hogyha elítélsz valakit azért, mert más kicsit az értékrendje. Az ember jó eséllyel örök életében játszani fog, ez a lételemünk. Nevezheted PC játéknak, focinak, sakknak, LEGO-nak az unokákkal stb... Ez teljesen normális, ha valaki nem ilyen, az maximum a saját lelki szegénységi bizonyítványát mutatja és/vagy besavanyodott unalmas életét próbálja magyarázgatni.
ez a mondat meg nem csak "straw man" , hanem még "ego-trip" is.
Ez a gyerekeknek készült dolog meg baromság. Hogy definiálnád a gyerekséget? Mi felnőttek örök gyerekek vagyunk, és csak a fantáziánk szab határt a dolgoknak. Nem véletlenül imádnak az apukák legózni vagy PC játékkal játszani a fiukkal, mert újra gyerekek lehetnek. Én nagyon szívesen multiznék Minecraftban a gyerekemmel :) Remélem megérem még ezt...
Aki szerint gyerekeknek való, meg játékfejlesztés szégyene az ne foglalkozzon vele. Ne olvassa, ne játsszon vele. Felesleges viták ezek. Pontosan tudja mindenki, hogy Notch lehet lopta az alapötletet, azt is, hogy lehetett volna milliónyi cuccot belepakolni idővel... de ez senkit sem érdekel itt, mert a játék így is nagyon gazdag tartalmat rejt, pont a szabadságból adódóan. Mi játsszunk vele, nem azon gondolkozunk Notch mit csinált jól vagy rosszul.
Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.09.15. 23:52:29
https://www.youtube.com/watch?v=l7ZwSFVYITU
Egy kis ízelítő. Lényegében 2 mod a százakárhány mod közül, amit a pack tartalmaz. A a videóban lévő modok: Bigreactor, Computercraft.
A video tartalma, biztonságos reaktor vezérlő programjának elkészítése. Figyelve az üzemanyag rudak állapotára, leeresztésére illetve kihúzására, a hőmérsékletre, a gőztelmelésre, a turbina fordulatára és mindezek automata szabályzása és kijelzése monitoron. Incredibe machines.... ja persze :) .... gyerekeknek való, aha. :) Igen gyerekek is tudnak benne játszani ez nem vitás, de megnézném azt a legózni szerető felnőttet, aki összehoz egy ilyen rendszert, nemhogy gyereket. Mindenki megtalálhatja benne a kihívást.
Miért nem mondod azt, hogy nem tetszik a játék és kész? Az teljesen érthető, kinek mi jön be. De ez, hogy gyerekeknek való. Mert a többi játék kiknek való?
Kreativítás? :) Ezt már a Lego Digital Designer is tudta, bár ott nem lehet játszani a kész játékokkal (csak megrendelni és kihozzák neked)
De ez semmivel nem kreatívabb mint a 286-os idében a TIM (Tthe incredible machine).
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
8GB? Ennek a játéknak? Vitzes. 8GB még a sokkal komolyabb és összetettebb játékoknak sem kell. Ennek meg igen?
Nem játszottam soha vele, csak olvasni szoktam róla, éppen ezért meglepő, hogy 8GB kell ennek a játéknak. Nem sok az egy picit? :o
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
1. adjuk ki évente ugyanazt a játékot minimális újítással teljes áron, lásd a teljesség igénye nélkül: CoD, FIFA.
2. adjunk ki egy félkész játékot, hogy kiadhassunk hozzá minél több fizetős kiegészítőt. Példa: Sims.
Szóval miért is baj, hogy egy játékhoz kapunk kiegészítőket INGYEN, hogyha tripla A-s cégek hasonló kaliberű fejlesztésekért pénzt kérnek el?
Emellett a játék nem csak gyerekeknek készült. Redstone-ból elég komoly logikai áramköröket lehet építeni. Ha arra egy általános iskolás gyerek magától képes, akkor le a kalappal.
Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy a Java platform a lehető legrosszabb választás egy játékfejlesztéshez.
Tény, kellenek a modok.
Annak aki nem próbált ilyet: Az alap minecraft amúgy sem kevés itemarzenálját 20 000 itemre bővíti fel. Megszámlálhatatlan extra dimenzió számítógépes rendszerek, automatizálás az atomreaktortól a lemezvágógépig. Mágia az egyszerű tűzlabdától a démonidézésig.... eléggé brutál lehetőségrendszer van benne.
A memóriára valóban iszonyatosan kényes az MC amúgy más nem nagyon kell neki extra. Lényegében bármilyen mai alap játékos gépen elfut. A memóriakezelés meg inkább a java hibája. Bár a fene se tudja. Géptől eltérő, hogy mennyit érdemes adni neki. Pl a fetdebb említett dw20 packnak 8gb ram alatt nem érdemes nekifogni és 5gb-ot érdemes adni neki.
És ha jól tévedek az 1.8.x már nem támogat 1.6-nál régebbi verziót, tehát ott a régi MOD még verziószám vissza állításával sem fog futni. Meg elég sok szívás volt a JAVA verziók ugrása miatt is. Viszont hatalmas nagy MOD közösség van a játék mögött és eddig EZ adta el, ezért az MS-nek nagyon dolgoznia kell, hogy az ne vesszen el.
Igen lehetett volna jobban csinálni, jobb alapokon az elején. Mostmár biztos, hogy nem fognak váltani.
https://minecraft.net/stats
De az adatok azt mutatják, hogy a mohjang nem kúrta szét a játékot, mert még mindig veszik. Na persze lehetne újítani benne mindent, csak ez a játék nem arról szól. Ez a játék elsősorban a játékosokról szól.
Örülne hosszú évek után is egy ilyen eladásnak bármilyen általad "komoly"-nak tartott játék.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.14. 03:59:04
Az MS verzióval pedig ne villogjunk előre, mert annak már semmi köze nincs Notchikához...
Az pedig szintén tény, hogy a java nem játékplatform. Nevetséges, hogy egy 8bites faék grafikával megáldott játék AKAD egy i5-ös gépen, melyen pl. egy Mass Effect 80FPS-el fut. Nem véletlenül persze, mint írtam már, a java nem erre való..
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.09.14. 01:21:26
Egyebkent a jateknak van tortenete, tulelo modban vegig lehet jatszani, amit egyebkent 1x megtettem. (ha tudjuk mi a cel ugy konnyebb) A vegen a befejezo szoveg arrol szolt, hogy ebredj fel, kelj fel a gep elol es menj ki a valos vilagba... Amikor ez bekerult a jatekba, akkor hagyta abba Notch a fejlesztest, mert kesz volt a jatek. El is adta, nehogy egy ido utan folytassa, mert mar elegge megunta ugyannak a sejtautomatanak az eveken keresztuli foltozasat, mindezt ugy, hogy a legtobb jatekos azt sem latja at hogyan mukodik a vilag. (se a valodi, se a virtualis)
Az, hogy ebbol mit hagytak meg a profi jatekfejlesztok az kerdeses, de feltehetoleg szinte minden veletlenul generalt, sejtautomata algoritmus altal meghajott komponenst ki kellet dobniuk, mert kulonben szinte lehetetlen lenne a szimulalt vilag esemenyeit iranyitani. Az eredeti jatek pont ezert volt szabad, mert a fejleszto sem tudta, hogy minden uj inditasnal milyen vilagot hoz ossze az eleresztett algoritmus, amit utanna a jatekos minden dontese ujra teljesen veletlenszeruve tett. Legkozelebb egyebkent talan a game of life all a jatekhoz, sokkal egyszerubb szabalyokkal es vilaggal, de azonos elvekre epitve. http://hu.wikipedia.org/wiki/Életjáték
Simán lehet többet fognak kaszálni ezzel az egy univerális aplikációval Microsoftnál, mint a legutolsó Office-szal például.
egyébként
új dolgot miért hozna létre valaki egy ilyen eredendően kockásra korlátozott keretrendszerben?
Szerintem nemsoká lecseng minecraftos a nagyzolásnak meg nagyüzemi másolós "létrehozósdinak" , elvégre legtöbbször fad-ként végzi ami fadnek indult.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.13. 22:42:47
Csak egy szimpla vidi a sokból, hogy mi mindent lehet kreativan létrehozni: https://www.youtube.com/watch?v=maybKiGCSFE
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.13. 22:22:13
https://en.wikipedia.org/wiki/Fad
Ha igaz amit TokraFan mond akkor még az indulás is más tollával ékeskedés volt. LOL.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.09.13. 21:35:22
Csupán felvázoltam neked a Felnőttek Világát és tanácsot adtam, azt hittem azt akarod....
Viccet félretéve! 30 éves vagyok, és habár nem vagyok HC rajongó, de mindenképp lenyűgöz az, hogy ez a játék ennyi ember előtt megnyitott egy hihetetlenül kreatív világot. Több ezer rajongó tölti fel az internetre a munkásságát. De érted! Nem azt, hogyan gyakját egymást CoD-ban a haverokkal, hanem, hogy hogyan építenek fel valamit. Ez lehet neked primitív, de max csak azért, mert idomjaiban az! Akár egy tégla! Egyszerű, nade miket lehet vele felépíteni!
Ja és sztem a túlélő mod király, dehát ízlések...
Viszont mindenképpen tartom, hogy azon véleményed, miszerint "a játékfejlesztés szégyene" lenne, hibás!
Lényegtelen, hogy a vevő tudna-e jobbat vagy sem, miután ez egy termék, tehát bárki véleményezheti negatívan akkor is, ha egyesek nem értik ennek mibenlétét, mert nem a tények világában szocializálódtak!
Értem, hogy szereted a játékot, sokmillióan vannak ezzel még így, de ez nem változtat a tényeken...
Ráadásul a tudásod is hiányos, miután az ötlet sem notch-é volt! A Zachtronics féle Infiniminerből vette át, melyet korábban fejlesztettek. Mivel az Infiniminer fejlesztője nyílttá tette a játéka forráskódját, lehetővé vált, hogy bárki építsen rá játékot. Innen szedte össze az istenként tisztelt noch-od a kvázi kész alapokat...Ez persze nem jelenti azt, hogy semmit nem adott hozzá utána, én viszont arról beszéltem az előző posztomban, hogy a milliárdok beömlése ellenére semmit nem fejlődött ez a játék, ami sajnos tény. Az nem fejlődés/fejlesztés, hogy betesznek félévente 1 kiskutyát meg 2db új blokkot. A multi gyerekes és faék, a kreatív mód alig fejlődött 4év alatt -alapvető hiányosságokat sem voltak képesek orvosolni-, a túlélő mód csak dísz, kihívás abban nincs. A kraftoláshoz nézegetni kell a wikit, különben fingja nincs a játékosnak, milyen eszközt miből gyártson. Ezt más hasonló játékokban lényegesen jobban megoldották már, a Mojangnak viszont 5év alatt sem sikerült, a 30milliós eladások ellenére sem. Úgyhogy nyugalom...ez a játék a fejlesztés szégyene, ezt továbbra is tartom!
Mindenki irigykedhet ekkora suskára, de azért nehogy belebetegedj nekem...
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
Persze lehet te már túl "felnőtt" vagy. Ez esetben isten hozott a sima, szürke, átlagemberek világában!!! Járj el szavazni 4 évente, dolgozd le teljes lendülettel az egész életed a nyugdíjért, amit halálod előtt elkezdesz kapni! És legyél mindig fontoskodó! Ez nagyon fontos! Ez egy felnőtt ember legfőbb ismérve!
Parádés, ilyen kivételes lehetőségeket még soha nem láttunk egyetlen játékban sem.
A minecraft a játékfejlesztés szégyene. Egy középszerű programozó belenyúlt a húsos bödönbe, majd annak ellenére, hogy elképzelhetetlen mennyiségű pénz ömlött be a cégébe, szinte semmi érdemleges fejlesztést nem eszközölt a játékán. Felvett maga helyett 1-2 programozót -azok is régi haverok voltak-, a különböző frissítések meg kimerültek 1-1 teljesen idétlen és éertelmetlen állatban, 3havonta 2-3db új blokkban és kb. ennyit sikerült a százmillió eurós bevételből felmutatni 4-5 év alatt.
Most arról ne is beszéljük, hogy a játékfejlesztésre teljesen alkalmatlan JAva környezetből mai napig képtelenek voltak portolni ezt a romhalmazt valami értelmesebbre.
Egyébkétn egyetértek az előttem szólóval: A a game kisgyerekeknek való!
minecraft + bugos, inkonzisztens modok: 2-3 hónap
ha rendszeresen nyomod, akkor ennyi idő alatt megunod.
gyerekeknek készül, felnőtt minecraft nincs.
ennyi.
https://twitter.com/foodlfg