Escape from Tarkov
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont ezért nem játszok random emberekkel és általában csak Duo nagyon max Trio. Mert sajnos afelett a legtöbb ember már nem képes rendesen kommunikálni és figyelni a másikra. Nagy szerencse ha találsz olyan embereket akikben megvan a fegyelem ahhoz, hogy mondják mindig becsületesen, hogy hova mennek és mit néznek.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Hozzáteszem nekem ezzel sose volt gondom társak helyezkedésével főleg ha van egy leader.Duo-ba meg mindig tudom hol van
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
"Jó akkor háromra mindenki lehasal!"
"QE QE GYORSAN"
"Én vagyok az ajtóban, miért lősz rám?????"
"Rajtad van TV meg ACHC??"
És mind ez 10 méteren belül lévő emberek közt. Na ez az ami igazán nem való a játékba. Egy apró zöld pont senkit nem zavarna, kb 2 nap után már fel se tűnne, hogy "kivesz a valóságból".
Kifutások meg pont ezért vannak amit írtam.Egyszer úgyis ki kell menni hát nem mindegy mikor megy ki aki akar?
Ha lenne egy nagyobb map(összekötve minden) és csekély kijutási pont esetleg 1-2 safe zone traderrel időlimit nélkül na az adná nagyon!
A megkülönböztetésről, meg Veritas-nak volt egy jó ötlete és azt támogatnám am. Hogy ha valakivel Squad-ban vagy és szabad rálátásod van a fejére vagy a felsőtestére és 10 méteren belül van akkor legyen már rajta egy kis színes jel, hogy friendly. Értem én hogy realistic, de a valóságban nem 2 arc van és mindenki full ugyanazt a gear-t hordja hanem megismered egy ismerős arcát vagy felszerelését még nyomás alatt is azért nagyrészt. Pl. ne legyen látható falon/bokron át, tűnjön el, ha flash/concussion hatása alatt állsz, de szerintem alapból kellene a játékba.
Viszont tapasztalom azt is amit metalkid ír... én reménykedem benne, hogy ha egyszer megjelenik, ugyanúgy fent fog jó sokáig állni, mert még egy ilyen FPS nincs a piacon, az tuti.
https://www.twitch.tv/sp1gu
Ez azoktól komolyabb de Off topik hagyjuk
Flea Market is egy jó nagy baromság volt részükről.Elötte nekem jobban tetszett még ez nem volt.
De hát annyit ötleteltünk már és vártunk hogy én pl.belefáradtam.
Tarkov utcái is bepromózva anno feleslegesen.El se kezdték szerintem csak egy ötlet volt az is😄
K/D ratio-t végleg eltörölném.Főleg egy "survivor" játékban.
Időkorlát még mindig?!?Minek?Had maradjak már bennt addig még akarok legalább ezeken a mini térképeken!Majd kimegyek ha akarok meg mindenki.
Jó volt ez nem azt mondom de mostanra ez a nulla fejlesztés így 6 év után vicc..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Példaképp én nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy a Flea Market-et vagy ki kellene venni, vagy erősen le kellene limitálni hogy mit adhatsz/vehetsz, pl. armor-t és fegyvert nem, lőszert igen, thermal-t és éjellátókat nem... Ezt mindig arra alapoztam, hogy a játék sajnos jelenleg egy fordított haranggörbe a gear szempontjából aminek szerintem a fejlesztők pont az ellentettjét szeretnék. Értem itt azt, hogy a legtöbb játékos vagy csupasz/Lvl 2 gear-ben(loot run és társai) van vagy meta gear-ben a közepes gear-ben meg alig van pár ember. Lássuk be ez egy túlélő játékban eléggé irreális hogy mindenkinek mindig jut Slick meg Altyn meg full meta fegyver. Az lenne a cél, hogy kb. raid-enként 1-2 unikornis lenne aki Meta gear-ben tolja és mindenki más pedig a köztes gear-ben lenne és sokkal érdekesebb harcok lennének nem csak az menne hogy az első 5 percben hallod hogy eldarálnak a pálya három végén 360 M995-öt és utána 10 percig csend amíg össze nem találkoznak hanem dinamikusabb harcok lennének.
Ez a gondolkodás módom nemrég megváltozott amikor rájöttem, hogy a full játékban már a Flea Market és minden más is a pályákon lesz szóval ha te megveszel magadnak egy slick-et meg társait azzal el is kell jutnod vissza a bunkeredbe, vagy úgy kell bevásárolnod teljesen hogy már a Flea Market-től mész egyből a küldihez, de akkor nem tudod teljesen mod-olni a fegyvert csak amit ingame is lehet, illetve szépen egyesével kell betároznod az 4 db 60-as táradat és társai. Szóval ha így nézem akkor már nem olyan nagy probléma, hogy könnyen lehet kapni valamit. És persze ez igaz arra is ha eladni akarsz valamit, hogy élve el kell vele jutnod a boltig szóval nem fog senki nagy armor-okat és társait kihozni mert azt tuti bebukod ha lelőnek közben mert azt nem tudod elrakni a Gamma-ba.
Másik téma pedig a pénzszerzés, hogy emberek 100-200 milliókkal ülnek a stash-ben. Szerintem jelenleg is túl könnyű pénzt szerezni a játékban. Iszonyat sok módja van némelyik majdhogynem exploit szint némelyik csak egyszerűen unalmas. Én pl soha nem mentem be úgy raid-be, hogy okés akkor most loot run és megyek a Ledx meg a Marked room vagy valami és mégse volt gondom soha a pénzzel. Nálam úgy szokott menni egy raid, hogy kinézem melyik Task-ot akarom csinálni vagy ha épp Duo-zom akkor a társam, bemegyünk azt csinálni és ha közben 1-2 helyen tudunk egy kis extra pénzt szerezni az király. Nem szaladunk a lövöldözésekre, de ha valaki a közelünkben van azt azért lekapjuk, csak hogy biztonságban legyünk. Ehhez hozzátenném, hogy nem vagyok se pro lövő se igazán pro a játék ismeretben meg minden kiskapuban szóval ha én megtudom csinálni ezeket akkor szerintem bárki aki kb. 500 óra felett beletett már a játékba. Valamint szinte soha nem játszom meta gear-ben csak ha már vmi nagyon felidegesített pl. ölj sniper-el 15 méteren belülről és társai. Általában lvl 4-es gear, mid tier gun és általában BT, M856A1, M80 és társai nem a legdrágább cuccok. Valahogy nekem nem fekszik az, hogy azért nyerek meg egy harcot csak, mert kitankolta a teljes tár lőszert az enemy-től az armor pedig mindent jól csinált az enemy, összezavart és társai, de egyszerűen az armor megmentett a saját balfaszságomtól, szerintem nem erről kellene, hogy szóljon a játék. Hanem a taktikus mozgásról, okos fedezékhasználatról és társai. Sajnos nincs meg minden még a játékban ami ehhez kellene, de azért elég sok minden megvan ami más játékban nincs.
Itt kanyarodnék vissza az első gondolathoz, amiről a videó is szólt. Nagyon sok nyomás éri a fejlesztőket azért, mert nagyon sok player olyan szemmel nézi a játékot, hogy ez egy kicsit hardcore-abb FPS mint az átlag és zavarja őket, ha nem tudnak minden körben ugyanazzal a meta gear-el menni (mintha csinálnál egy Class-t pl. CoD-ban, és ha lesz teljes preset rendszer sajnos ez is lesz belőle...) és megölni legalább 3-5 PMC-t egy körben akkor az már unalmas meg nem tetszik. De valójában ez egy Tactical Survival FPS lesz, ahol pont az a lényeg, hogy akkor kell keresni a harcot ha szükség van rá és nem a harc a lényeg hanem a Task-ok és túlélés. Tudom, hogy jelenleg ez nincs benne a játékban eléggé és félek is, hogy a jelenlegi játékos tábor fele abban a pillanatban eltűnik ahogy Open World lesz a játék és kint lesznek az árusok. Ebben a fejlesztők és játékosok közti félreértésből pedig az ered, hogy most a játékosok azért szidják a fejlesztőket mert a változások nem az ő játékról alkotott képük szerint történnek. Ennek pedig két vége lehet. Az egyik az, hogy a fejlesztők nem engednek a nyomásnak és már most elkezdenek játékosokat veszteni vagy engednek a nyomásnak és akkor a végjáték nem az lesz amire készültek és akkor meg azért lesz baj mert aki meg arra a játékra várt az lesz felháborodva. Szegények eléggé rossz helyzetben vannak jelenleg.
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Gránáttól besipol a fülem is ha hatótávon belül maradok(már ha túlélem) és nincs sok.
Ritka minden.Nem 30 gránáttal megyek be nincs páncélérték,nincs statisztika.Minek?
Mit csinált Battlestate game vagy mit akar?
Tegyünk már gameplay-t is bele húzzák össze mapokat,hagyjuk már el a deathmatch-es időkorlátokat,ne szarakodjunk adás vétellel órákat stb..
Annyira egyszerü lenne Tarkovból egy kész játékot kitolni ennyi év után de nem akarnak,egyszerüen nem
Tarkov-ba viszont szinte engedik is..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Megdöglök, kit érdekel? Valamennyit ment fel a STR meg Endu és Vit, majd valamivel táposabb lesz a PMC. 😄
Egyetlen egyszer találkoztam csalóval Factory office folyosón, előre kaptam a betőrt plexit, ahogyan éppen egy kicsit kiértem (de az 100% falon lekövetős dolog volt).
Hibái ellenére is jó fázisban van a gamo és még mindig megemlíteném, hogy Doom/Quake/Unreal mellett nőttem fel (bár sztem sokunk) és szeretem a gyors történésű fpseket, de ahh... ez a tarkov új értelmet adott ebben a műfajban. 😊
Coop vs AI-t már én is várom és be is van ígérve, hogy lesz, de ugye ez is ilyen Soon(TM) dolog 😄
Talán Koreában van az, hogy személyivel kell regisztrálni pl. Starcraft-ban meg LoL-ban. Azt tudom, hogy az egyik legjobb LoL játékos azért nem juthat el soha versenyre, mert a karrierje elején elkapták Boost-ing ért (ő boost-olt pénzért) és nem tud új hivatalos acc-ot regisztrálni így nem mehet semmilyen versenyre.
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2021.03.07. 11:10:45
A játék tele van hibákkal az tuti, de attól függően szerintem élvezhető, én minden wipe-ban találok magamnak vmi szórakozást amivel tök jól elvagyok. Azt vettem észre, hogy akkor égek ki a játékból ha csak arra megyek, hogy Meta gear és menjünk a nagy loot-ra. Amióta egyáltalán nem használok meta gear-t tök jól elvagyok.
Utána csak az lesz az újdonság, hogy pl. mit kezdek egy playerrel... 😊
T800: woodsot utáltam ezért én is, amíg kisebb volt. Mióta nagyobb lett, van hely manőverezni.
Köszönöm szépen a válaszotokat, javaslatokat! Sok videót meg fogok még nézni, hogy tisztában legyek hogyan is érdemes belemenni egy harcba. Megkeresem ezt a Discord szervert is, mert hamarabb tanulnék, ha valaki "fogná a kezem" közben. Nem fogom ennyire félteni a rajtam lévő amúgy is 0 rúbelt nem érő holmikat... 😊
Térképeket már nézegettem, illetve nyomtattam egy Customs teljes térképet is. Először megpróbálom ezt a mapot betanulni, első küldetések úgy is ehhez kötnek ha jól láttam.
Ahogyan már Metalmilitiakid is írta, az egy nagyon jó taktikta, hogy úgy menj be egy adott raid-re, hogy az a gear ami rajtad van már kuka.
Soha ne legyen ettől félelmed, hogy ezeket elveszíted, mész 1 scav kört és már sokkal nagyobb értékkel jössz ki, mint amivel ott bementél.
Az még néha bennem is van, hogy egy huzamosabb harcnál felmegy az adrenalinán, de sztem ez normális mindenkinél.
S igen, már eljutottam én is ahhoz a részhez, hogy keresem a harcokat. Ahogy hallok valami fegyverdörrenést már futok is oda, persze nem ész nélkül, taktikusan a betanult módszerek szerint az adott pályán.
Számomra most nagy kedvenc lett a customs, így hogy az összes titkos zsákmányt is ismerem már.
Na meg most jönnek a szivatosabb küldik 31 környékén (soha nem voltam még ekkora színtű).
Azon magában ne akadj fel, hogy időnként letörlöd. Nekem vagy 1500 órám van benne mégis kb minden 2-3 hónap után legalább annyi szünetet is tartok a játékban, ez ne tántorítson el.
A félelmet meg 2 féle képpen tudod legyőzni szerintem, az egyik az az, hogy Offline raid-ben begyakorolod kicsit a harcokot a Scav-ek ellen így tudod mire számíts tőlük, bár ez igaz PvP-ben nem segít.
A másik pedig, hogy fogadd el, hogy halott vagy. Mindig úgy menj be a raid-be hogy az adott gear ami rajtad van azt felejtsd el,mintha már nem is lenne és az az öröm ha kihozod. Így nem attól fogsz félni, hogy úristen mi lesz ha meghalok, hanem keresni fogod a harcot, hogy legalább valamit kihozz belőle ha már úgyis halott vagy. Furcsa logika, de nekem működött 😄 Ha nem érdekel a cucc ami rajtad van sokkal kevésbé érzed a nyomást magadon, hogy most úristen mi lesz.
Van egy "rejtett" harmadik opció is bár az kezdőként nehéz, de am nem vészes úgy se. Elég egy pisztoly meg egy nagyobb mellény+hátizsák. Hogy tanulj be valami hidden stash run-t pl. Shorline vagy Woods, ahol kb 15 perc alatt 100k Roubel alatti befektetéssel kitudsz annyi pénzt hozni, hogy ne kelljen féltened a Gear-ed. Nézz szét lentebb a topikban vannak térkép linkek meg egyébb hasznos dolgok linkelgetve ami segíthet.
Működik még ez a Sherpa program a játékban de magyar szinten? Vállal valaki "túravezetést" teljesen nooboknak? (Nekem) 😊
A sztorim az lényegében annyi, hogy megvan a játék kb. 2017 óta, többször nekifutottam, de x játék után olyan szinten elmegy tőle a kedvem, hogy mindig törlésre kerül a sor. Nincs benne semmi sikerélményem. Próbáltam több YT videót nézni / követni az instrukciókat, türelemmel, odafigyeléssel de egyszerűen a gyakorlatban sose tudom hasznosítani. Jelen pillanatban jobb szeretem néni streamen / videón mások gameplayét mint hogy én szenvedjek vele.
Érdekelne másokkal is volt e hasonló helyzet, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Van valami tuti tippetek? Hogyan lehet legalább egy kicsit is fejlődni? Ha meglátok egy scavet akkor ne pánikoljak be és lőjem körbe, ő meg 1 hittel ne intézzen el? 😄
Köszi előre is aki elolvasta a drámámat, hátha valaki jár, vagy régebben járt hasonló cipőben.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo