Az idegenek halottak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha szerinted csak pénz kérdése a hyperhajtómű megépítése, akkor hajrá, nosza!
Mégis mibe? Egyébként kutatnak alternatív megoldásokat.
Galántai Zoltánnak volt erre egy jó mondata: Azt, hogy mire van igény és mire nincs azt a fogyasztók dolga eldönteni. Azt viszont, hogy mi lehetséges vagy mi nem, azt a fizika mondja meg.
Szóval lehet igény a rakétatechnológiánál jobb meghajtásra. De a fizika nagy úr.
Eleve ott kezdeném, hogy ezt a jelenlegi rakétatechnológiát kukáznám és az alternatív meghajtási módokba ölném a pénzt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Segítek! Egy század fok. Számmal leírva 0,01 fok. Az elég pontos? A szükségesnél biztosan, mert a Nap nem pontszerű innen nézve, tehát pontosabb, a tájolás, mint ami ahhoz kell, amin te ámuldozol, hogy pont párhuzamosak a napsugarak a kövek éleivel...
Gondolkodtál már azon hogyan építhették?
Lerakod az alsó szintet, és az egyik oldalátólpár "óriástéglányira" egy teljes sávot kihagysz. Majd az üres sávban egy állványt készítesz, amin feltolod a következő szin köveit. A következő szinten az üres sávot erre a sávra merőlegesen alakítod ki. Így haladsz végig, míg el nem készül a piramis. A végén lesz egy spirális belső lépcsőházad, amit a végén feltöltesz építőelemekkel. Így kiküszöbölöd a külső álványozást, hatalmas földmunkát, ami elsőre eszébe jutna az embernek.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.01.26. 00:07:09
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Néha azért elgondolkodok azon, hogy ha kb. 5-6000 éve találtuk fel a kereket és elképzelem, hogy mi vette körül, milyen körülmények között éltek az akkori emberek, most pedig ha azt mondom, hogy "shut down", akkor kikapcsol a 8 magos PC-m, no meg hipp-hopp már el is hagyta lassan a naprendszerünket a Voyager, azért ez már valami. Nem rossz, nem rossz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A belapulásra meg annyit, hogy akkor mi van a napéjegyenlőséggel? Véletlenül úgy erodálódott, hogy egy évben két nap, pont a napéjegyenlőség napján adja ki a 8 oldalt? Kizártnak tartom, és nem csak én, a 798. senki.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Egyébként ez egy érdekes teória. A mi viszonyítási rendszerünkben az idővonal egy végtelen egyenes -> A galaxisokat tartalmazó világegyetem egy végtelen sugarú 2D-sík -> Ha még kisebb méreteket nézünk eljutunk a mi 3D-s életterünkhöz. -> Mint egy folyamatosan zsugorodó fraktál, aminek a következő megállója a planck hossz.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.01.25. 18:20:03
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ja, ha valaki négynél nem tud tovább számolni, és leragad a családjánál, és ott vérapuciként mwgszabja mindenkinek, hogy mit kell gondolni, az extrapolálhat ebből marhaságokat.
Tudtommal sem a rakéta üzemanyagát, sem a rakéta testet nem lehet megenni.
Pl: A kísérteties csönd - Egyedül vagyunk a Világegyetemben?
Akkor bukásra vagyunk ítélve. Pont ez jelentené egy magasabb szint elérését, hogy az egot elnyomva az egész faj előnyeit kezdjük el nézni, de olyan módon, hogy azzal a velünk együtt élő többi fajt ne veszélyeztessük, ne irtsuk ki, ne alakítsuk át. Ahogy jelenleg az emberi társadalmak működnek az remélem komoly, mert viccnek kiba. durva lenne ;-)
Így van, de kilépni, terjeszkedni, terraformálni azt kérem így nem lehet. Az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni, mert jelenleg akkora önzés folyik, melyre még szerencsétlen kis szürkék is idesereglenek szörnyülködni :-D
Ahhoz pedig, hogy ez a gondolkodásmód megváltozzon, ahhoz még annyi világégésnek kell megtörténni, amelybe félek mindannyian belepusztulunk. Azért kicsit kár értünk, de csak kicsit.
Mi az élet értelme? -hangzik el sokszor a kérdés, pedig a válasz rettentő egyszerű csak nem lokálisan, hanem globálisan, sőt azon kívül kell gondolkozni. Tehát a válasz, benne van magában a kérdésben. Az élet értelme maga az élet. Az élet és az életformák diverzitása, terjedése. Az űr halott, végtelen, rideg és többnyire élettelen hely, így minden intelligens életformának az élet elterjesztése kellene, hogy a fő alap célja legyen, de úgy, hogy azzal a már ismert és meglévő életformákat ne veszélyeztesse.
"És beavatkozás alatt nem feltétlen értem azt, hogy leszállnak és hosszú életet kívánnak, simán lehet a konteók közkedvelt szépen lassan manipulálnak és vezetnek dolga is."
Egyetértünk, bár ez nem kicsit lenne meglepő.
"Egyébként ha csak megfigyelnek, de semmiképp sem akarnak beavatkozni/szennyezni a kultúránkat, akkor ez nem ellentmondás az UFO észlelésekkel (értelemszerűen ha elfogadjuk azt hogy volt ténylegesen ilyen)?"
Az a gond, hogy hiteles szemtanú rettentő kevés van. Simán 90%-ról kiderül, hogy nettó kamu, képzelgés, delírium szülte baromság. A maradék szemtanú elbeszélésének nagy részét is lefedik valamilyen természeti jelenséggel, az elenyésző kisebbséget pedig el lehet intézni azzal, hogy nem tudja bizonyítani. Ergo mintha semmi sem történt volna. Láttam én is valamit és semmit nem számít. Ezzel a tapasztalással semmit nem érek sem én, sem az emberiség.
Na meg van most ez az érdekes jelenség, mely szerint szabálytalan időközönként egy csillag előtt elhaladó "valamiket" figyeltek meg bölcs tudósaink. Látjuk, hogy ott van, tudunk róla, de elérni nem fogjuk, csak lesünk, mint hal a szatyorban. U.e. az UFO észlelése téma... elvileg nincs rá ismert és hiteles bizonyíték, ami pedig esetleg lehetett azt eltüntették/titokban tartják. Mit tudunk ezzel kezdeni? Semmit. Pont annyit, mint a cica a hűtő tetejére tett étellel. Nézi, még talán meg is próbálja elérni, de képtelen rá.
"Ez is egy opció, de ne kezeljük már tényként." Elnézést, nem annak szántam nyilván.
"A hangyákkal elképzelni se tudjuk, hogy rendes kommunikációt létrehozhassunk, sem azt, hogy belátható időn belül eljuttassuk őket hozzánk hasonló szintre."
Ez is csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire az elején járunk még a fejlettségnek, még a saját bolygónk egyéb fajaival sem tudunk semmiféle kommunikációt folytatni, mit is akarunk mi odakint a "nagyok" játszóterén? :-) Egyébként ha van kutyád figyeld meg mennyire változatosan kommunikálnak a távolban levő másik ugató kutyával. 100%, hogy tudatos és értelmes dolgot osztanak meg egymással, persze az ő szintjükön... "jön valaki", "nem jó szaga van", "nem vagyok elégedett" etc, delfinek dettó. Na amíg ezeket nem fejtjük meg, addig jobb is, ha maradunk a hátsónkon ezen a sárgolyón.
És ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ezek a dolgok nem lehetségesek, vagy hogy nevetségesen kicsi esélyük lenne. Csak egyszerűen azt, hogy ilyen dolgokat ne jelentsünk már ki ennyire nagy magabiztossággal, mert lövésünk sincs.
mert a fizika áttörhetetlen falába ütközünk ?
(lehet, az okos WC deszka már a csúcs közelében van)
Sosem lesz jobb... mindez az egó miatt van, mindenkiben ott van. A legkisebb ego jelenléte (márpedig mindenkinek kivétel nélkül valamire mindig van igénye) esetén ha a rendelkezésre álló erőforrások szükebbek mint az összes támasztott igény, akkor ott bizony sérül a rendszer.
A Földön látszat ellenére meglehetősen szűken vannak az erőforrások... erre alapul az egész evolúció is (a meglévő erőforrások jobb kihasználója vagy megtalálója marad fenn, a többi kipusztul) ebből kitörni csak úgy lehetne, ha ki tudnák lépni a Föld és a naprendszer vonzáskörzetéből...
http://www.taxierden.hu
Másrészt a piramisok oldalfala (és alapja) nem tökéletesen sík, hanem az alapterülete egy 8 szöget formáz, ami csak kivételes alkalmakkor látszódik... hogy mi volt ennek a célja rejtély.
De az is kérdés, hogy csupán réz eszközökkel hogy tudtak ilyen pontosra méretezni a köveket és azok felületét és illesztését egymáshoz csiszolni....
Persze nem tartom az egészet lehetetlenek, egy magyar kutató talált is rá öteletes megoldásokat is, de valahoyg nem terjedt el szlleskörűen ez a közismeretben...
A Holdra szállás aztán akkora költésgvetésű volt, hogy Burkina Faso-kat és Csád országokat tett szegénnnyé. Katonai költségvetést kéne példának felhozni, nem azt ami az emberiséget előrevitte.
angelus1991ster.blogspot.hu
De a cikkben szereplő megállapítás is pont ugyanúgy tévedhet. Főleg annak ismeretében, hogy még egyetlen egy másik bolygóra sem jutottunk el a saját Naprendszerünkön kívül... és akkor még hol vagyunk attól, hogy olyanra jussunk el, amelyen már volt, vagy van is élet.
Például ha azt látják hogy kiírtják saját magukat, miért ne avatkozzanak be? Károsabb következménye aligha lehet, mintha kipusztulnak.
És beavatkozás alatt nem feltétlen értem azt, hogy leszállnak és hosszú életet kívánnak, simán lehet a konteók közkedvelt szépen lassan manipulálnak és vezetnek dolga is.
Egyébként ha csak megfigyelnek, de semmiképp sem akarnak beavatkozni/szennyezni a kultúránkat, akkor ez nem ellentmondás az UFO észlelésekkel (értelemszerűen ha elfogadjuk azt hogy volt ténylegesen ilyen)?
A demokrácia nem tudom miért jött ide, én se vagyok oda érte, amiért szóbahoztam az azt hittem egy érthető poén volt. A lényege az volt, hogy nem látom törvényszerűnek hogy az idegen faj miért rendelkezik olyan fejlett erkölcsel, hogy csak jót akar nekünk/nem foglalkozik velünk.
Ha kell neki valami, ami itt van, azt már rég elvitte/viszi, úgy, hogy az nekünk fel sem tűnik, max pár habókos holdkóros magyaráz valami égi jelenségekről, persze fotó nélkül.
Ez is egy opció, de ne kezeljük már tényként. Minden technológiának vannak korlátai, fogalmunk sincs mit tudnak megtenni és mit nem, ahogy azt sem hogy mi kell nekik.
A hangyás párhuzam nem rossz, de van egy komoly különbség. A hangyákkal elképzelni se tudjuk, hogy rendes kommunikációt létrehozhassunk, sem azt, hogy belátható időn belül eljuttassuk őket hozzánk hasonló szintre. Persze meglehet hogy velünk is hasonlóan vannak, de ez megint nem tényként kezelhető dolog.
És ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ezek a dolgok nem lehetségesek, vagy hogy nevetségesen kicsi esélyük lenne. Csak egyszerűen azt, hogy ilyen dolgokat ne jelentsünk már ki ennyire nagy magabiztossággal, mert lövésünk sincs.
Még akkor sem ha logikusnak és hihetőként hatnak ennyi.
Ettől számomra még másodpercek alatt megoldható volt a kérdés, hogyan tájolnék karóval valamilyen csillagászati jelenséghez igazodva.
Értelek. Ahhoz is egy szellemi fejlettség egy magasabb fokú intelligencia szükséges, hogy felismerd, hogy beavatkozni nem szerencsés... sőt jogod sincs igazából. Kozmoszetikett :-)
"Ha olyan erkölcsileg fejlett lények, akkor miért nézik ahogy egymást öljük, miért nem vezetnek jó útra?"
Mert ahhoz, bennünk emberekben kialakuljon zsigeri szinten az, hogy elfogadjuk a másokat, ahhoz nem kevés generációnak kell újra és újra elkövetni u.a. a hibákat, hogy végül majd létezhessen egy olyan generáció, mely végre képes lesz tanulni az elődök hibáiból. Saját embertársaink elfogadása is egyelőre gondot okoz, a nevetséges vallási háborúkról nem is beszélve. Ergo, ha most nyíltabban beavatkoznának tudod mi lenne?
1. Pánik.
2. Vallások drasztikus meggyengülése, már pedig milliárdokat ez tart még mindig egy fokkal feljebb az állati szinttől.
3. Szó szerinti idegengyűlölet.
Rettentő erőszakos és ami a rosszabb, hogy mellé durván ostoba faj vagyunk. Embert küldünk a Holdra, de közben 2 milliárd ember éhezik (1 milliárd tényleges, 1 milliárd "rejtett"😉, ráadásul úgy, hogy cirka 80 embernél van a fél világ vagyona. Ha te egy békésen vizsgálódó idegen vagy ezekből milyen konzekvenciát vonsz le? Még mi emberek sem tárgyalnánk az ilyen alja fajjal, technológiát meg főleg nem adnánk a kezükbe... úgyis fegyvert készítenének belőle. /köp
"Vagy ha nem azok, és olyanok mint mi, csak fejlettebb technológiával, akkor miért nem hozzánk hasonlóan kezelik az ilyen szitut?"
A földi demokrácia ebben a formában nem működik, majd meglátjátok ;-)
"Fogalmunk sincs mi van kint, miért ne kellhetne neki valami ami itt van?"
Ha kell neki valami, ami itt van, azt már rég elvitte/viszi, úgy, hogy az nekünk fel sem tűnik, max pár habókos holdkóros magyaráz valami égi jelenségekről, persze fotó nélkül.
"Egy olyan faj, ami képes órák alatt a világ egyik pontjáról a másikra eljutni, vagy sorolhatnám a találmányokat amivel egy bennszülöttet kikészthetsz, mi a francot akar egy őserdei, botokat használó törzstől?"
Pontosan azt amit mi a hangyáktól. Semmi hasznot nem hajtanak számunkra mégsem öljük őket halomra, sőt az életterüket se romboljuk le, csak akkor vagyunk velük ellenségesek, ha a saját közvetlen életterünkbe hatolnak be... és ami a lényeg: tanulmányozni viszont szoktuk őket. Mi vagyunk a hangyák. Érdekes állatkák csupán, akik közül egyet-egyet talán néha el is visznek vizsgálgatni. (Ezt az elméletet se merném 100%-osan kizártnak tartani.)
Figyelj, csak a kedvedért! A napfordulón, napéjegyenlőségkor (tudod ez mit jelent csillagászatilag?), amikor felkel a Nap, az építész elküldi a segédet párszáz méterre, azt beszéddel utasítja, hogy jobbra, balra mennyit menjen. Ott verd le a karót, és máris a tavaszi napéjegyenlőség felé van tájolva a két karó. Egyszerűen az év azon napján kell csinálni. Ennyi!
Szólj, ha valamit nem értesz! 400 méteren 10 centi arctng mennyi, és megkapod a pontosságot szögben kifejezve!
Egy piramis lényegesen ritkábban mozog, ennél fogva a szerkezet újrakalibrálása nem okozna gondot. Ennél fogva jóformán szükség sincs rá, hiszen az égitestek mozgása változatlan.
Arról nem is beszélve, hogy ezeket nem 2 hónapig építették, így semmi szükség nincs kiméregetésre. Lebökte a karót, megvárta a nevezetes napot, és amikor pont jó helyen érte a fény, és kijelölte a szükséges egyenest/szöget, akkor lebökte az oldal másik karóját.
Persze sokkal egyszerűbb azt mondani hogy ilyet nem lehet csinálni, mint elgondolkodni hogy vajon hogyan lehet megoldani.
Tovább bolyonganak a sötétben és nem veszik észre, hogy az igazság létezik, a többit meg kitalálják.
A Biblia tele van "idegen" lényekkel. Lehet ott kellene kezdeni a kutatást. 😊
A bátrabbak, ha már elég képzelőerővel rendelkeznek, próbálják meg elképzelni, hogy létezik mondjuk müon testű lény. Hátha kinyílik egy újabb kapu.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az az egész arról szólt, hogy pontosan ez mutatta meg, hogy az akkor létező aerodinamikai modellezés ennyire volt pontos. Akkor nem voltak számítógépek és végeselem modellek. Ma már simán kimutatható ezekkel, hogy tud repülni, ahol nem csak merev testtel tudnak már számolni, hanem a szárny alakváltozásával és azzal, hogy hogyan mozog az egész szárny.
Három másodperces keresés lenne megtalálni az UL eredetét.
http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/08/bumblebee-flight-does-not-violate-the-laws-of-physics/