Kvantum-össze­fonódás jelei a labora­tóriumi fekete lyukban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez azért nem ilyen tiszta, valamit kiszámolt ugyan elég rég, bizonyítva azóta sincs, de megkérdőjelezve megvan. Ott van ugye információs paradoxon miszerint a sugárzás termikus jellegű tehát megsemmisíti a fekete lyukba került információt. Meg képletek szintjén is vitatott:
The quantum fluctuations at that tiny point, in Hawking's original calculation, contain all the outgoing radiation. The modes that eventually contain the outgoing radiation at long times are redshifted by such a huge amount by their long sojourn next to the event horizon, that they start off as modes with a wavelength much shorter than the Planck length. Since the laws of physics at such short distances are unknown, some find Hawking's original calculation unconvincing.
A téridőt nem tudja görbíteni, mert az nincs, a téridő csak matematika tehát nem lehet görbíteni.
Létezik ellenben a foton részecske, ami egy komplex mozgású, 4 elemű energiarészecske, valójában ezt hívjuk anyagnak. Na erre már lehet hatással a gravitációs erő, mivel mindkettő anyagi természetű és egyik sem matematikai fogalom. A matematikai fogalmakra az égvilágon semmiféle természeti erőnek nincs hatása. Nagy bajban van a fizika ha ezt nem képesek érteni a fizikusok.
Az eseményhorizont azon képzeletbeli felszín ahol a kifelé induló fotont éppen c sebességű gravitonszél fújja befelé, tehát ezen a felszínen a kifelé tartó foton áll. Ettől kijjebb a foton lassan kimászik a gravitációs gödörből és a fekete lyuktól távolodva egyre gyorsulva a sebessége lassan c-hez közelít.
Az eseményhorizonton a befelé induló foton sebessége 2c és egyre gyorsul.
Tehát a Nap mellett elhaladó fénysugár útja ugyanúgy hajlik a Nap felé mint akár egy kilőtt ágyúgolyó útja (csak nyilván kevésbé hajlik a foton kisebb "tömege" miatt. Egyébként nincs neki egy eredendő tömege, mert a tömeg valójában a testek tehetetlenségének a mértéke, ezt tanultuk mi meg tömeg tulajdonságként érzékelni)
És semmiképpen nem a téridő görbült, mert olyan nem létezik a természetben.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.29. 22:17:38
De visszatérve a cikkre, a Hawking sugárzásra, az eseményhorizont<>fekete lyuk a virtuális részecskék pedig csak nagyon rövid ideig létezhetnek (mondjuk a foton az speciális állatfaj mert neki nincs time frame-je sem, mindig 0 idő alatt 0 távolságot tesz meg.
Az még OK hogy az esemény horizonton közvetlen közelében keletkező virtuális részecskepár tud energiát kiszippantani belülről, de magába a szingularitásba hullott anyag/energia már elérhetetlenül távol van, nem szükségszerű hogy legyen valami az eseményhorizont közelében ami képes megtáplálni a virtuális részecskét, ha épp intenzíven táplálkozik a fekete lyuk akkor van rá esély, de ha nyugalomban van akkor...
Tehát én amondó vagyok, ilyetén módon nem fog szétsugárzódni egyetlen fekete lyuk sem.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.08.28. 20:22:31
Különbség akkor lehet ha az eseményhorizont egy speciális hely és tömkelegével alakítja át a virtuális részecskéket valósba. No de mi lenne ott ami ilyet tesz és máshol nincs, erről nem szól a fáma...
:D
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Igen, igazad van, én vagyok a világ rossza, az értetlen, a tudatlan... a fekete lyuk, az univerzum lényege. Ami eltakarítja az avult anyagot a benne lassuló rezgésekkel együtt. Most filozofálni akarsz?
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.08.19. 20:39:25
Egyébként semmi problémám veled, az eltérő gondolkodásmódunk miatt csak azért kategorizáltalak, mert valahogy reagálnom kellett támadónak mondható közbeszólásodra. Az egysíkúság nem bűn, nem végzetes hiba, legfeljebb apró hátrány... de inkább most fejezzük be! Szia.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.08.19. 20:13:09
Egyébként megtisztelsz, hogy fekete lyukhoz hasonlónak gondolsz, bár furcsállom, hogy éppen téged vonzanak gondolatszösszeneteim.
Egysíkú gondolkodásmódoddal azonban nem gyakorolsz rám nagy hatást, s mivel én sem vagyok tökéletes (hiányoznak belőlem a hibák) így most is válaszoltam neked...
Tudom, hogy te is fekete lyuk vagy, azért mégiscsak megkérdezem - ezt honnan veszed? Már jól ha értelmezem amit írsz...
Az antipárja gondolom a sötét fonon, abból következtetve, hogy a fotonnak is saját maga az antipárja, de ellentettjét megtalálva mégiscsak megalkották a sötét foton fogalmát is.
Vajon a fekete lyuk miért nem szippantja magába a gravitációs sugárzást, vagy hullámokat is? Ez szinte már negatív diszkrimináció részéről. Csak nehogy kiderüljön, hogy a sötét anyagot, sötét energiát sem gyűjti be. Vagy az is lehet, hogy abból a sötét "izéből" vannak, s azért láthatatlanok számunkra? Talán nincs is a térben az ábrázolt sötét anyag felhő, csak a fekete lyukak milliárdjai elszórtan, mint ahogyan a fehér lyukak, vagyis a csillagok?
Utoljára szerkesztette: Nemzsidó, 2016.08.19. 19:27:31
:)
Ja, meg brit tudósok "extra dark" étcsokival modellezték a sötét anyagot...
És persze a fejtranszplantáció is lehetséges! A legófigurákon végzett kísérletek ezt egyértelműen mutatják.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
btw, amit ő írt irónia volt, nem vetted észre? :D
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.18. 17:35:46
Ami történik az annyi, hogy minden környező anyag és sugárzás (a gravitációs sugárzást kivéve) az eseményhorizontot elérve a fekete lyuk belseje felé halad.
Nem tudom érted e a különbséget? Valószínűleg nem.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2016.08.18. 12:59:44
Ha hasonlíta az eredetihez akkor beszippantana maga körül mindent amitől egyre nagyobb lenne és a végén a földet is magába nyelné.
Mivel ez nem így van ebből is látszik hogy a kettőnek vajmi sok köze van egymáshoz.