Légkondicionálás helyett hűtőruha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam a klíma 26 foknál kapcsolódik be, és 25-26 között tartja a szobát nyáron. Télen 20.5-re van a termosztát állítva így 20-21 között van a hő, éjjel 18.5, be kell takarózni az olcsóbb mint a fűtés.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
A 22 fok túl hűvös.
24 fokra van szüksége az embernek, de ha pucéran van, akkor kb. 28 fok kell ahhoz, hogy jól érezze magát.
24 fokra van szüksége az embernek, de ha pucéran van, akkor kb. 28 fok kell ahhoz, hogy jól érezze magát.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
A hőveszteség fokonként hat százalék. Tehát ha 18 fok helyett 22 fokra állítják, akkor az nagyjából 25 százalékos eltérés a fogyasztásban.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Sok irodában teljesen feleslegesen nyomatják 18-20 fokra a légkondit. Ha már 22 fokra állítják be, jelentős energiát lehet megsprórolni (a sg fórum mesterei majd megmondják, hány %). Ha egy nagyvállalat a spéci formaruhára hivatkozva meglépi, sok zöldhasút lehet vele spórolni.
De könnyebb lenne az értelmetlen túlpörgetett légkoncicionálás ellen fellépni, főleg Amerikában.
Egyébként ha elterjed a mindennapokban, megoldás lehet a családon belüli "fázom, nekem meg melegem van" ellentétre.
"Ha meleged van, vedd fel a minusz 2 fok ruhát!"
Utoljára szerkesztette: petrov144, 2016.09.05. 14:20:49
De könnyebb lenne az értelmetlen túlpörgetett légkoncicionálás ellen fellépni, főleg Amerikában.
Egyébként ha elterjed a mindennapokban, megoldás lehet a családon belüli "fázom, nekem meg melegem van" ellentétre.
"Ha meleged van, vedd fel a minusz 2 fok ruhát!"
Utoljára szerkesztette: petrov144, 2016.09.05. 14:20:49
szuperjó, szal a 38 fokos levegőt 36 foknak éreznénk, így már tényleg nem is kell légkondi...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P