A hét mesterlövész - klisétenger, de élvezhető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Denzel Washington az egyik kedvenc színészem, de ebbe a sztoriban nem való és hiteletelen ürülék igy, csak a bevételre megy a film. Sötét rasszú négergyerekek akkoriban nem rohangáltak hatlövetüvel. Ma már megtehetik, de a klasszikus filmet járatják le most :------------------)
Popcorn-blockbuster. - ez meg mi a faszt jelent?
Ilyen fogalmazással miért nem megy el a szerző vmi soros-alapítványhoz "dolgozni"?
Ilyen fogalmazással miért nem megy el a szerző vmi soros-alapítványhoz "dolgozni"?
Apex
Nem tudom, mit vagytok úgy oda meg vissza. Tök jó ez a film. :)
De miért ilyen rohadt tiszta mindenki???
Én kiakadtam a Djangón is, meg szinte mindegyik filmen, amiről hallok, olvasok. Az utolsó évtizedben egy kezemen meg tudom számolni, hány nekem tetsző filmet láttam. Pedig próbálkoztam és keresem a jó filmeket.
Hollywoodot (és sok más amerikai, európai filmközpontot) ez jellemez leginkább: hányadék szar.
Hollywoodot (és sok más amerikai, európai filmközpontot) ez jellemez leginkább: hányadék szar.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mondom, inkább vadnyugati környezetben játszódó komédiákban, spagetti westernszerűségekben voltak ilyenek (főleg ázsiai), de ahhoz épp elég, hogy ne lepődjek meg annyira a dolgon.
Most így hirtelen néhány komolyabb és kevésbé komoly "feketék stukkerral" film: Unforgiven (1992), Posse (1993), Silverado (1985), Adios Amigos (1976), Man and Boy (1971), Blazing Saddles (1974), Buck And The Preacher (1972)
Amúgy a 4 évvel ezelőtti Django Unchained is western volt, mégsem akadt ki rajta senki, hogy fekete rohangál stukkerral.
Mennyire lehet korhű a fekete stukkerral: "Bass Reeves (July 1838 – 12 January 1910) was one of the first black Deputy U.S. Marshals west of the Mississippi River, working mostly in Arkansas and the Indian Territory (present-day Oklahoma). During his long career, he claimed to have arrested over 3,000 felons and shot and killed fourteen outlaws in self-defense."
Nem akarom megmagyarázni, hogy ez így oké, nem akarok megmondani semmit, és igazából nem is érdekel, hogy a világ miként értékeli ezt a filmet, mert nem én csináltam, csak a saját szubjektív véleményemet írtam le róla, mert tegnap megnéztem. Úgyhogy nyugi...
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.09.24. 19:49:41
Most így hirtelen néhány komolyabb és kevésbé komoly "feketék stukkerral" film: Unforgiven (1992), Posse (1993), Silverado (1985), Adios Amigos (1976), Man and Boy (1971), Blazing Saddles (1974), Buck And The Preacher (1972)
Amúgy a 4 évvel ezelőtti Django Unchained is western volt, mégsem akadt ki rajta senki, hogy fekete rohangál stukkerral.
Mennyire lehet korhű a fekete stukkerral: "Bass Reeves (July 1838 – 12 January 1910) was one of the first black Deputy U.S. Marshals west of the Mississippi River, working mostly in Arkansas and the Indian Territory (present-day Oklahoma). During his long career, he claimed to have arrested over 3,000 felons and shot and killed fourteen outlaws in self-defense."
Nem akarom megmagyarázni, hogy ez így oké, nem akarok megmondani semmit, és igazából nem is érdekel, hogy a világ miként értékeli ezt a filmet, mert nem én csináltam, csak a saját szubjektív véleményemet írtam le róla, mert tegnap megnéztem. Úgyhogy nyugi...
Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.09.24. 19:49:41
"Igazából ez a "polkorrekt" szereposztás nem új keletű, évtizedek óta vannak a westernekben, de főleg spagetti westernekben feketék és ázsiaiak."
Avass be...mexikoiak jah,, feketek max, mint szolgak vagy szokott fegyencek, azsiaiak meg mint vasutvonal-epitok vagy mosodasok..ami sztereotip, de valoszinuleg sokkal inkabb korhu, mint a feka stukkerral, frissen mosott/vasalt ingben vakito fogsorral...
Avass be...mexikoiak jah,, feketek max, mint szolgak vagy szokott fegyencek, azsiaiak meg mint vasutvonal-epitok vagy mosodasok..ami sztereotip, de valoszinuleg sokkal inkabb korhu, mint a feka stukkerral, frissen mosott/vasalt ingben vakito fogsorral...
Igazából ez a "polkorrekt" szereposztás nem új keletű, évtizedek óta vannak a westernekben, de főleg spagetti westernekben feketék és ázsiaiak. Nálam ennek most nem sikerült kicsapnia a biztosítékot. (Max. Denzelnek, mert őt annyira nem bírom... :D)
Azzal viszont nem tudtam mit kezdeni, hogy a comanche mi a fenének csatlakozott a bandához. De ez biztos azért van, mert nem ismerem az észak-amerikai őslakosok kultúráját. Bárkivel bajtársak lesznek, aki beszéli a nyelvüket (és eszik az elejtett vadból), függetlenül attól, hogy nem éppen baráti a kapcsolat a bevándorló európaiak és az őslakosok között?
Azzal viszont nem tudtam mit kezdeni, hogy a comanche mi a fenének csatlakozott a bandához. De ez biztos azért van, mert nem ismerem az észak-amerikai őslakosok kultúráját. Bárkivel bajtársak lesznek, aki beszéli a nyelvüket (és eszik az elejtett vadból), függetlenül attól, hogy nem éppen baráti a kapcsolat a bevándorló európaiak és az őslakosok között?
+1
"A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok."
klingonringyó pedig besírna...
"A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok."
klingonringyó pedig besírna...
ha más címet adnak neki hatalmas siker lett volna :-D
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Az első amerikai verzió is túl van értékelve, de az legalább - talán egyszer - nézhető délutáni film, de ezt el tudom képzelni... :-D
A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok.
A polkorrekt szerepeosztástól már majdnem hányok.
Nem mondanám rossznak, csak éppen nincsen benne az a mélység, ami az eredetit, vagy a japán verziót jellemzi. Egy egyszerű akció-western, amiben a fő karakter motivációja ugyan erős, de az unalomig csépelt klisé (ez csak a film végén derül ki), a többieké pedig átlagos western klisé: a pénz. Az nem lenne átlagos motiváció, hogy "éppen unatkozom, jövök én is megdögleni". Igazából csak a Chris Pratt által játszott karaktert nem értettem, a többiben volt valami olyan plusz (mániákusság, kötelességtudat, fegyelem, hit stb., ami miatt hajlamos voltam elhinni, hogy tényleg képes meghalni...)
Azért Bogue karaktere sem volt rossz. Amit ki lehet hozni a szokásos kegyetlenkedő, pszichopata korrupt üzletemberből, azt kihozta.
Ez a remake kb. A Hét mesterlövész mai kornak megfelelő újraértelmezése (felületesség, pörgés, látvány), ugyan egyszer nézhető, de ahogy kezdtem, nem mondanám rossznak.
Azért Bogue karaktere sem volt rossz. Amit ki lehet hozni a szokásos kegyetlenkedő, pszichopata korrupt üzletemberből, azt kihozta.
Ez a remake kb. A Hét mesterlövész mai kornak megfelelő újraértelmezése (felületesség, pörgés, látvány), ugyan egyszer nézhető, de ahogy kezdtem, nem mondanám rossznak.
Tisztelet? Milyen ózsdi dinoszaurusz vagy te is? .-D Mára csak a vagyonnak van tisztelete.
Aki ezt feldolgozta az egy tiszteletlen büdös paraszt. Ahogy látom az eredmény is pontosan ilyen lett.
Vannak dolgok melyek megismételhetetlenek, aki ezt nem képes felfogni az szórjon magára 2 méter földet...
Vannak dolgok melyek megismételhetetlenek, aki ezt nem képes felfogni az szórjon magára 2 méter földet...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
zetortrakinak biztos....
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Te Atyaég! És ez - gondolom - tetszik a többségnek.