Westworld (HBO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2022.08.21. 20:34:40
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
a 4. rész végén
Azon tűnődtem, hogy mintha erről a sorozatról írtam volna évekkel ezelőtt valami olyasmit, hogy igazából lesz@rom mindegyik karaktert mert egyikkel sem tudok azonosulni. Hát nem kellett sokat visszakeresnem a topikban... :D
Szomorú, hogy a 3. évadban tulajdonképpen pont ugyanazokat a hibákat tudnám felsorolni mint a előzőben. (Doloresnek, legalább is az egyiknek, ismét sikerült 180 fokot fordulnia az évad végére.... hihetetlen)
De legalább konzekvensek a készítők. Pontosan ugyanazokat a marhaságokat csinálják mint az előző évadokban, de főleg a 2-ben.
És örülök, hogy én is konzekvens vagyok mert pontosan ugyanazokat tartottam marhaságnak mint 2 évvel ezelőtt. Örülök, hogy visszaolvashattam, amit 2 éve írtam. :))
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.05.06. 10:55:31
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
az első évadfényét kicsit el is homályosítja így, az tényleg csak a játék volt, így mostmár csak afféle 0. évadnak érzem emellett :D nagyon jó az irány!
Összességébén nekem nagyon bejött az évad, jó új karakterekkel / helyszínnel dolgoztak, fasza volt. Történet is jó volt, hogy az egészről egy még jobb képet kapjunk.
Stáblista utáni jelenet(ek): ááá már nagyon várom a kövi évadot, főleg a második jelenet után :D
Különben, a rész végén Charlotte miért szúrta meg a nyakát egy tűvel?
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.04.08. 07:39:22
Ugye Dolores
Az epizód végén William azaz a MIB már fehérben van, ugye az évad során számtalanszor láthatjuk a fehér-fekete vagy a világosság-fény - sötétség-árnyék azaz a jó és a rossz párhuzamra törekvő képi utalásokat. Szóval tippre bizony a 4. rész végén
Mondjuk erőteljes ez a képi megjelenítés is, ami a hátralévő 4 részre tehet utalásokat.
Nekem tetszik az új felállás az új szereplőkkel. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
// a dallam hogy hiányzott... hmm zene füleimnek
// stáblista utáni jelenetet nehogy kihagyjátok!
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2020.03.16. 21:17:31
Hát elég felemás érzéseim, gondolataim vannak a második évaddal kapcsolatban is.
Számomra nem okozott gondot az idősíkok követése és beazonosítása. Lehet, hogy ez csak annak köszönhető, hogy nem kellett 1-1 hetet várni a részek között, de igazából szerintem követhető volt, hogy mi után/előtt történik.
Ami nekem egyértelműen hiányzott: senkivel nem tudtam a sorozatban azonosulni, így az ég világon senki miatt nem tudtam aggódni vagy izgulni. Ez szerintem egy óriási hiba. Érdekes volt a történet vezetés és maguk a történések, voltak benne érdekes fordulatok, de magukért a szereplőkért nem aggódtam. Ezáltal a drámainak szánt jelenetek sem jöttek át igazán.
Egy másik dolog, ami tulajdonképpen a teljes évad alatt a fejemben motoszkált, hogy számomra érthetetlen volt 1-2 karakter jelleme vagy motivációja. Ott van a két main karakter, Dolores és Maeve. Ők ketten a történetben azok, (Bernardot kivéve), akik leginkább a saját tudatuknál vannak és legjobban átlátják a létezésüket. Hogy miért teremtettek, kik teremtették őket... stb. Tehát felfogják, hogy ők csak beprogramozott bábok voltak. De mégis olyan dolgokhoz ragaszkodnak, amik csak a narratívájukban volt megírva. Maeve a "gyerekéhez", Dolores Teddy-hez meg az "apjához". Számomra ez elég ellentmondásos viselkedés. Nekik kellett volna a legjobban megérteniük, hogy a szeretteiknek vélt személyek valójában tökéletesen senkik számukra. És egyébként ide lehet a sorolni az indián srácot is, bár ő annyira nem látta át a teljes képet.
Dolores motivációját sem értem igazán ezzel a kiakarom pusztítani az emberiséget szállal. Vagyis leginkább a jellemét. Továbbra is tartom az első évad végén tett megjegyzésemet, totál logikátlan lett Dolores karaktere. És ezen nem javított a második évad sem. Mindenki másnak az öntudatra ébredt jellemén nyomott hagytak az előző "életbeli" jellemek, kivéve Dolores, akiből egy terminátor lett. (egy jó szívű, tökéletesen ártatlan, paraszt lányból...) Ráadásul ő már volt előtte is (valamennyire) tudatánál. Amikor először létrehozták Bernardot. Akkor tuti. Ráadásul akkor már túl volt a Wyat történéseken is... Miért nem akkor lázadt fel? Áhh... elcseszték.
És az engem továbbra is baromira zavart, hogy képzett katonákat vagy swat-osokat, "revolver hősök" úgy fektetnek ki, mintha mindig is ezt csinálták volna vagy céllövöldében lettek volna... totál hiteltelen számomra. Az egyik alja az volt, mikor a nyílt terepen a swat egység gyalogol a süvítő golyózáporban az erőd felé. "R U fuckin kidding me??"
Habár a sorozat alap kérdése, a személyiség és a tudat kapcsolata és miben léte érdekfeszítő téma, de mivel már ezt az 1999-es Mátrix-ban ellőtték (meg lehet az előtt is már más filmekben (pl. A 200 éves ember)), ezért ez engem annyira nem tudott magával ragadni, hogy a hibákat ne akarjam észrevenni.
Amit viszont én is méltatnék, az a fényképezés és a színészi játék. Mind a kettő 5*.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ők tudnak szlovénul (ezáltal megértik a horvátokat, szlovákokat is picit) + angolul remekül tud szinte mindenki. nem itt járnánk, ha itt is tudnának többen angolul (több külföldi cég jönne be, jobb fizuk, stb.) ezt egyszer kifejtettem a filmes topikban.
Engem is ki lehet kergetni a világból a magyar hanggal, rengeteg filmet kiherél ugyanis (milyen jó is amikor a redneck beszél a brittel és te ebből semmit nem hallasz). Vagy amikor basznak jól megcsinálni a hangsávokat és eredetiben serceg a fáklya, a szinkronizáltban meg nem.
Viszont, hogy szembemenjek a műelitizmusommal rajzfilmeket magyarul.
és a viccesebb átka szinkronnak: egyik erdélyi munkatársam beszél románul, magyarul, angolul, és megérteti magát a franciákkal meg a németekkel, mindezt azért mert náluk alig szinkronizálnak, gyerekként meg magába szívta a nyelveket.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.07.10. 11:03:11
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
oké, hogy valakinek egyedi a hangszíne, és emiatt tűnik jobbnak DE NEM. maximum akkor, ha először a szinkront hallod a karakterrel párosítva, és már "szarnak tűnik" az eredeti.
de a kész produkcióból csak elvesz, hiszen máshogy képzelte a rendező, a színész, és a hangmérnök is hogy hogyan szólaljon meg az egész. ráadásul sokszor nem is odaillik a hang, felirattal pedig nem itt tartana az ország. egyszer már kifejtettem a filmek, amiket most láttunk topikban.
a lényeg, én erre a szinkron vs eredeti vitára mindig ezt mondom: ha neki ez jó, akkor nézze szinkronnal. valószínűleg nem tudja felfogni, hogy mit veszít, jóaaz nekik. ennyi. mindenki azt néz, amit akar/elélöknek.
De akkor mondok jobbat: minden szinkron szar. Egyszerűen az, hogy valaki felmond valami szöveget egy stúdióban, az nem adja vissza a színész helyszínen előadott játékát. Erre jön rá a szar keverés meg egyebek. Sznobizmus, vagy nem, nem érdekel. Nekem olyan szinkronnal nézni valamit, mintha valaki megrágta volna a kaját, és nekem utána kellene megennem. De nyilván mindenki nézze úgy, ahogy akarja, csak a cikk miatt szóltam hozzá, mert elég hiánypótló és még mindig releváns.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Pl. nemrég voltam moziban a JW 2-n, és amikor akció volt, meg üvöltöztek, lófaszt se lehetett hallani, annyira szarul volt keverve a hang.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
De mondjuk hallgasd végigazt a jelenetet amikor a Game of thrones ba felrobbantja a várat a gonosz királynő. Elfogja az apácát aki előtte kínozta és azt a monológot amit elmond neki mielőtt Átadja a hegynek... Azt nem lehet szinkronizálni.. Ahhoz már angol kell. Hallgasd csak meg.
https://www.youtube.com/watch?v=oRHGicxrBcw
Másnak is tetszett az alakítás. :)
A magyar szinkron persze régen sokkal híresebb és jobb is volt mint manapság, de azért meg kell hallgatni egy orosz vagy román szinkronos filmet mielőtt az ember végképp leírja a hazai szinkront..
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ami így hirtelen eszembe jut. Két db.. színész. Az egyik egy kevésbé ismert sőt mondhatni egy szerepben láttam eddig viszont az a hang... Komolyan mondom simogat. Iszonyat szexi hirtelen nem tudnám eldönteni mi a szebb a csaj vagy a hangja. Mondjuk az a csaj nem is szép. Hanem dögös, szexi, és a hangja teljesen ugyanez. Dögös és szexi. Kicsit orrhangja van talán. A Bates motelben ő az ifjú aki nem látta és megakarja nézni SPOILER szóval az ifjú szállodavezető Vera Farmiga-Norma-Na ő se semmi... Szinkronizálhatatlan... Mellesleg nőbe szerintem a világ legjobb színésze. No abba a sorozatba van egy kis csaj aki megszökik aztán utána megint feltűnik az x évadban és Norman étlapján végzi. Azt a hangot.... Mély. Rekedt. Meg lehet tőle vadulni. :) Aki látta a sorozatot feliratosan tudja kiről van szó. Ha szinkronnal látta akkor hallgassa meg a kis csajt. Lehet többet nem néz szinkronosat..
A másik a Totál szívásba a csúcsgóré partnere. A hülye gyerek. Aki szétszór 11 millió dollárt vagy mennyit az utcán. :)) Na az is szinkronizálhatatlan..
Mint megtudtam, egyeseknek az is fárasztó, ha be kell gépelni a film címét a google-ba..<#nyes>#nyes>
Mások meg a hazai elnevezéseken akadnak fent..
Más. Tegnap olyan helyen játam, ahol sok film megvehető (reklám nélkül egy üzletben) és meglepetten láttám, hogy ott már kapható egy HBO sorozat is lemezen. Több évad is. Gondolom akkor előbb utóbb ez a Westworld is beszerezhető lesz. Ha ugyan nem az máris...<#vigyor>#vigyor>
Még annyit, hogy aki nagyjából tisztába van az angol nyelvtannal, viszont szókincse kevés. Annak nagyon melegen ajánlom. A Subtiltle Edit nevezetű csodát.
Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.08. 03:15:29
Mellesleg petíciót akarok benyújtani. A lényege az, hogy le az imdb-vel. De most komolyan van annak bármi értelme?
Hannibál-175!!!?????, Ördögűzők első évad-messze legjobb. Alapból a több évadosokat külön kéne venni évadonként legalább.. Akkor Mr Robot-165 első.. Ugye a Fear the Walking dead is valahol hátul kullog, hiába volt hibátlan az utolsó pár évad.24. !!! Rome-53 westworld-38, daredevil-92!!! Justified-133??? VIKINGS-155!!! Hanmade-s tale-146..., Spartacus 192..., Legion-223,
Ezek, hogy tudják még ezek után egy percig is komolyan venni magukat? A Brothers in Arms aminek bevallom jó párszor nekiugrottam és nagynehezen kb 2 hét alatt eljutottamaz ötödik részig onnan pedig bevégeztetett az elején van. Első... Könyörgöm....
A Hereditary ami egy harmadosztályú horror vígjáték a második. A Grave envounters Last shift stb stb stb.. remekművek pedig 5.2 őn állnak. Teljesenértelmetlen. Kezdek rájönni ami az IMDB-n rossz az a jó!! Bocs az off ért.

Kutya legyek, ha ez nem te vagy..<#nyes>#nyes>
https://www.youtube.com/watch?v=8hnBLYe_QKo és ez nincs gyorsítva nem trükk ez az ember ilyen gyors... Állítólag kiveszi a kezedből egy érmét és belerak egy másikat amíg becsukod. :)) Bocs az off ért
Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.07. 12:22:05
Mellesleg még jó pár kötelező sorozat van. Hát legutóbb a Bates motel 4x01 en annyit röhögtem, hogy vizes lett a vállam a könnyektől, ki kellett mennem zsebkendőért. Azt is fel púpoztam. :)
Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.06. 20:38:14
50-ig retardált szint, 70-ig is még csak debil (súlyos nehézségekkel küzdve) valahol 100-nál van a határ ami már átlagosnak mondható.
Tehát ha 80-90 körüli értéket mondtál volna, az is közelebb lenne az igazsághoz..
Ha már belekezdtem...<#nyes>#nyes>...csak a rend miatt folytatom:
111 felett már áltag feletti értéket mondunk, de még itt sem kell elszállni magunktól, mert a zsenik is csak valahol 120 körül nyitnak...
130 még mindig kevés a géniuszhoz, de 140 felett már reménykedhetünk..<#hehe>#hehe>
Viszont ez is még becsapós, mert ennyi van Schwarzeneggernek is, és nézz rá.
De ennyi volt Hawkingnak is, aki azt állította, hogy egyedül vagyunk.
Nincs más élet sem az univerzumban, sem a multiverzumban, sem az omniverzumban...<#falbav>#falbav><#idiota>#idiota>
És abba még bele se menjünk, hogy iq és iq közt is van különbség nem is kevés, hiszen nem egyfajta intelligenciát ismerünk és mérünk...
..amúgy jó tudni, hogy létezik ilyen sorozat is.
Ezen a területen kicsit lemaradtam valahol a Miért éppen Alaszka és a Jóbarátok között...
Úgy látom, van mit pótolnom<#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.07.05. 08:02:27
Az illetőnek be nem állt a szája. :) Ráadásul nem csak a sorozatról beszélt. Így sajnos fontos részletek kieshetnek. Tehát illene még elővennem mielőtt nekiállok "észt osztani". :) 1000+1 bocs
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB