Westworld (HBO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoilerek nélkül: Kezdenek végre beindulni és kiderülni a mögöttes dolgok, és az eddig mellékszálnak hitt főbb csapásirányok is. ;)
Ha a hátralévő 6 rész is ilyen összeszedett, és pörgős lesz, akkor azt hiszem nem lesz okunk panaszra. A Shogun World (S2E5) meg nagyon jöhetne a trailer alapján már most. :)
meg attól, hogy régi egy fegyver, még simán lehet kellően hatékony , példaként ott az AK-47, amire manapság is sokan esküsznek, pedig lassan megvan vagy 70 éves technológia..
meg hát nem az összes droid vadult meg, sőt..
például a banditák is "mezei" droidok voltak, míg le nem lőtték mindet és "támasztották fel" egy technikussal..
és Dolores lehet pont ezért hagyta, hogy lemészárolják a katonákat, mert így őket is át lehet már állítani
oké, asszem lelőtték a technikust, aki korábban végezte a dolgot, de most ott van Bernard, majd őt rákényszerítik..
az ostrom kicsit tényleg hülyén nézett ki, hogy látszólag mennek a katonák a vágóhídra, de..
- feltételezhető, hogy az ő fegyvereik sokkal pontosabbak, adott távról ők már érdemi találatot visznek be, míg őket eltalálni elenyésző az esély
- a nem lázadó droidok elvileg nem tudják őket megsebezni, gondolhatták, hogy minek fedezékkel bajlódni..
- és hát tán 1 vagy 2 kapott találatot, de az simán lehet, hogy pont a tábornoktól (vagy mi volt a rangja a faszinak), aki megkapta az őrök modern fegyverét..
- nekem eddig úgy tűnt, hogy eleve olyan mentalitással mennek ott, hogy "van pár lázadó android, amelyik veszélyes, de a 95%-uk veszélytelen birka.. biztos ami biztos lepuffantjuk azokat is..
- azt sem tartom lehetetlennek, hogy mivel már 30 éve léteznek az androidok, elterjedtek már, nem csak a parkban vannak, és az ellenük hozott sereg nagy része is android, akkor meg minek kommadózzanak, így sincs - úgy sincs tétje, teszik amit parancsoltak nekik...
- plusz tök úgy jött le a dolog, hogy a frontális támadás csak figyelem-elterelés volt, hogy addig hátul le tudják nyúlni Doli-papit.. valszeg a bele pakolt adatok dollár-milliárdokat érnek, és akik meg akarják szerezni, azok pont lesz@rják, ha közbe pár zsoldos elhullik..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"Tényleg furcsa érzés látni egy fontos jelenetet, ami során Dolores lövöldözik ész nélkül, ami közben azon merengek, hogy most mit kéne éreznem? Semmit, csak követnem a történéseket? Aggódnom kéne érte? Vagy szurkolnom neki és örülni, hogy most aztán megmutatja az AI?"
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
1.
"A harmadik Bernard-idősík a „szokásos” üvegkalicka, amit már az 1. évadban is sokszor láthattunk. Itt a magát robotprogramozónak gondoló, átprogramozott robot az „eredeti”, kékruhás farmerlány Doloresszel beszélget az emberi élet és az android élet szépségéről."
szerintem inkább ez egy nagyon régi jelenet, még az eredeti Arnolddal..
Hány idősíkot láttunk ? minimum hármat (+/- pár nap eltérés egy egy idősíkon belül kevert sorrendben)
- Nagyon régi idősík, Arnold beszélget Dolores-szel
- A vérengzés és azt azt követő 1-2 nap (Bernard menekül a részvényesekkel, MIB kimászik a hullák alól,..)
- 2 héttel az események után (ha jól rémlik, ennyit mondtak), megérkeztek a katonák, megtalálják Bernardot a homokban
említik, hogy a másik világokba is mentek rendet tenni, szóval már azokban is áll a bál, megtalálják a hullákat a vízben..
amiben kétségeim vannak, hogy Maeve vonala pontosan mikor is játszódik, de könnyen lehet egy 4. idősík
2.
hűtőfolyadék ? (:
3.
ránézésre az ilyen elszórt "szerviz-telepen" végeznek karbantartást, ahova nehéz megközelíthetősége miatt (csak a parkon keresztül) ritkán mennek emberek (dolgozok), és egyszerűbb androidokkal dolgoztatni..
lehet lesz majd valami mondvacsinált magyarázat is rájuk, de sztem csak simán felvetődött a 2. évad előtt a készítőkben, hogy ha van egy rahedli android, miért emberek végzik a piszkos-munkát.. és így belekerültek a monoton robotmunkások..
5.
"egy olyan sós tengerben lebegtek, ami nem volt feltüntetve még a veterán Westworld-alkalmazottak térképén sem"
volt róla szó, hogy Ford átalakíttatta a terepet, mielőtt fejbe lövette magát, akkor is elkészülhetett.. vagy menet közben Ford rájuk robbantott valami gátat..
lehet épp a Westworld - "Bengáli world" közötti falat robbantották át, onnan folyt át a víz, és így jöhetett át a cicus is (4. kérdés..)
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2018.04.24. 12:40:17
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
most ennyire makrózni a plotot hogy minden rész végén legyen egyensúlyban a dramaturgia, történetvezetés blabla... hát nemtom.
Winnie meg sem nézte a promócióban kapott öt részt, kaszálta az első után. o0 Azért ennyire nem volt rossz az évadnyitó.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
amit hiányoltam, az a moralizálás, megpróbálni elmagyarázni nekik, hogy nem 1000 unatkozó gazdag ember a föld lakossága, milyen társadalmi rémálmokon ment át az emberiség az elmúlt X ezer évben stb-stb. Persze ez utóbbi még simán lehet valamelyik részben.
2016 legmenőbb sci-fi sorozata természetesen most is megizzasztotta a rajongókat, Reddit-fórumokat bújó, konteógyártó fan legyen a talpán, aki elsőre értett mindent, amit a filmnyi játékidejű, 73 perces nyitóepizódban látott! Össze is szedtem pár kérdést, ami egyszerűen nem hagy nyugodni, mióta végignéztem az első részt.
5 kínzó kérdés, ami nem hagy nyugodni a Westworld 2. évadának startja óta
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2018.04.23. 21:05:02
PSN ID.: Beegabor
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2018.04.23. 13:58:59
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
http://sorozatwiki.hu/hirek/rendes-elozetest-es-premierdatumot-kapott-a-westworld-2-evada

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2018.02.06. 08:15:15
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Pont ezek miatt volt katyvasz a vége. Szerintem el lett kefélve. Ezzel a befejezéssel belőlem egyáltalán nem azt váltották ki, hogy ja de várom már a folytatást, hanem egy kimondottan negatív ... nem is tudom, hogy fogalmazzam ... élményt?!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Javaslom nézd meg újra az utolsó rész utolsó félóráját! Ha szerinted az két idősík, akkor nincs több kérdésem feléd....
Továbbra sem tartom a legkevésbé sem logikusnak - jelen információnk alapján -, hogy egy éppen öntudatára ébredt android, aki összeomlik attól, hogy megölte az egyik teremtőjét, kimegy, megöli a másikat is, majd találomra elkezd mészárolni... Feltéve, hogy tényleg öntudatára ébredt és nem mondjuk egy Wyat program indult be a háttérben, de akkor meg azért kefélték el a végét.
A másik "témához" csak ismételni tudom magam. Semmi jele nem volt annak a sorozatban, hogy szuper erővel, vagy halhatatlansággal rendelkeznének az androidok. Ellenben többször is elhangzik, hogy a korai változatokhoz képest jóval emberibbé tették őket. És annyit tudunk, hogy ha lelövik őket, akkor "meghalnak" addig, amíg valaki össze nem férceli őket. Szóval ez a rambózás nagy f@szság volt a végén.
Androidok működése..lehet hogy nem magyarázták el neked hogy na őt atombombával sem lehet elpusztítani, de azért éreztetik elég sokszor hogy nem papírból vannak. Hús vér szerkezetük van, és letudják lőni őket igen mert így vannak programozva ember, de ha a programot felülírják onnantól kezdve lőhetik a húst, ami a fém szerkezetben van az lesz amit el kell érniük ahhoz hogy leálljon.
feltételezhető, hogy van több csoport is, köztük a fizikai képességekkel összefüggő is (pl. állóképesség, fájdalomtűrés, reakció, erő) illetve jártasság jellegű felsorolás is (milyen jól főz, tud-e lovagolni, hogy bánik a lőfegyverekkel..)
ha azokat megpiszkálták , akkor azért elég durva előnyük van az emberekkel szemben..
Állítottam egyetlen betűvel is, hogy jobb sci-fi sorozatot tudnék készíteni? Hogy a faszba jött ez most ide? Beteg vagy?
Továbbá: az androidok működéséről sok minden nem derül ki,szóval csak arra hagyatkozhatunk amit láttunk. Minden más nem több üres feltételezésnél. Márpedig azt lehet látni, hogy 1 golyó is leteríti őket és mivel tudjuk, hogy "hús-vér" szerkezetük van, ezért baromság ennyi ismeret mellett azt feltételezni, hogy ők lennének a terminátorok...
A saját "jó" tanácsodat ajánlanám neked: szerintem nézd meg újra. Elég nagy f@szság azt feltételezni, hogy az öntudatra ébredés meg az öldöklés nem követi közvetlenül egymást. Vagy akkor szerinted az öntudatra ébredéskor is és az öldöklésnél is PONT egy nagy szabású party van ráadásul mindenki pont ugyanabban az öltözékben, ugyanazokkal a résztvevőkkel... stb.. LOL
(arról nem is beszélve, hogy elvileg egy osztag képzett, fegyveres biztonsági nem tud megállítani két revolver hőst... na attól aztán tényleg fogtam a fejem)