Horizon Zero Dawn

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkSectorxxx

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
A stucc csak előétel volt, az nem vészes támadásokban, csak irreális az a 28-as sebzés, annak ellenére, hogy már szereztem lila ijjat....nagyon gyenge.

Behemoth....ezzel volt komoly bajom. De egy kis csalással kinyírtam őket. :)

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Ha így van, nekem ez rendben van :)

Adversus solem ne loquitor

yesname
Nagy eséllyel Te vagy az egyetlen aki számára értelmezhetetlenek a motivációi. De sebaj. :)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.15. 21:54:13

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Moby
A harc jó. Élvezem is. A főhőst nem szeretem. De képes vagyok együttélni vele :)
Nem szerettem meg. Ő a leginkább zavaró tényező az egész játékban. Totál disszonáns nekem. A motivációi értelmezhetetlenek. Pontosabban csak úgy értelmezhetőek a kezdetekkor, mintha ismerné a saját jövőjét. Ilyenmódon a motivációi önbeteljesítő jóslatokká válnak. Ami disszonáns.
De még nem értem a végére, szal a kiskaput nyitva hagytam neki. Ha akar, átmegy rajta, valami magyarázatfélével. Sokat nem változtatna, de nem bánnám, ha nem maradnának ilyen plotholeok a befejezésével.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.03.15. 21:39:48

yesname
Nagyon alaposan felépített és kidolgozott az egész háttérvilág és történet. Nagyon jó sci-fi.
Szerintem azért a robotokkal való harc is igen élvezetes. Az imádni való főhősről nem is beszélve. :D De ízlések és pofonok, hogy kit mi köt le, kinek mi tetszik. Kinek milyen hangulat jön át és milyen hangulat ragadja meg.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.15. 21:31:11

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Moby
Kicsit sajnálom is, hogy ennyire patikamérlegen adagolják ki. Az elején rohadtul nem sejthető mennyire böcsületes scifi alapok vannak itt a motorháztető alatt, nem csak a szokásos félbites BSparádé. Kicsit túlépítették a spirált, ami egyenletes ugyan, de az elején annyira közhelyes és sablonos, olyan mélyről jövünk, hogyha valakit nem visz el a hátán a látvány magában, akkor ott nem lesz egy mikrogramm motiváció a folytatásra. Személyes tapasztalat.

"mi a tökömet értenek, akik nem tudnak (kellően jól) angolul?"

Valszeg nem sokat. Összefoglaltam pár emberkének itt az SG-n, h miről van szó, mert nem értették. :D
Moby
Ja igen, egy ideje már akartam kérdezni: Ebből a játékból mi a tökömet értenek, akik nem tudnak (kellően jól) angolul? Namer a játék legerősebb része a sztori, ámdeviszont kellően lassan bontakozik ki, éshát némi minimáltudományos kifejezésismeret nélkül kétlem, hogy úgy átfogóan értelmezhető is. Az alap konfliktus igen, de aki úgy részleteiben is érti, az bátran olvashat scifit eredetiben, azok sem durvábbak ettől.

Moby
Ranged weaponként én tonképp csak sharpshoot bowt használok. Annak a legnagyobb a dmg-je (a sima nyíllal). Egyébként meg meele.

yesname
Ez a longvalami nevű. Struccféle. Ezt marha könnyű kinyírni. :D
Elöl hasa alján lévő cuccot kapőd le terrel és az oldalán lévő szarokat, amikkel lő azokat is kapd le. Fejből nem tudom milyen sebzés a legjobb hozzájuk. Azt hiszem az elektromos. Nézd meg.
Amit Moby mondott az az elsődleges fejlesztés szerintem is.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.15. 20:24:53

Moby
Shockwire->Critical hit->Heavy spear attack.
+ ezek skilljeinek fejlesztése.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.03.15. 20:12:51

darkSectorxxx
Nem ez valami sokkal nagyobb....

Nézd eg ha tudod....de félek én nekem kéne hosszú órákig farmolni az erősebb fegyók végett.

Ja és max 2-3 ütésbe halok, vagyis lofasz életem van, a heal is szintén gecihamar elfogy....alig tudok tölteni életet.

Ha tudod itt nézd meg melyikkel szenvedek....de a ThunderJaw- meg a madarat meg sem próbáltam, mert azok 10 másodperc alatt leszedik az életemet, nincs hová rejtőznöm...elfutnak felém és annyi.

Meg az a baj hogy a fegyverek sebzését sem tudom fejleszteni, csak ha veszek új fegyvert, de kevés a választék, a bombákból nem tudok annyit farmolni hogy elég legyen egy ekkora dögnek, amiből megintcsak a shardokat kéne farmolni, hogy vegyek fegyvert, örök körforgásnak tűnik.

Vagy BUG és még mindig hardon játszom, hiába tettem easy-re.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.15. 20:02:02

yesname
Az a Sawtooth lehet szerintem. Az kemény tud lenni egyébként, de azzal már az elején is találkozol. Ugrabugra, fejlesztések, áram és fagyibomba többször rá. Bontsd le az armort róla és a részeit. Ezeket legjobban a tear down tulajdonsággal tudod bontani. (Kettérepedt pajzs az ikonja.)

darkSectorxxx
Használom.

1 csapda, felkel azt nekemjön de amikor 4-5 jön nem tudok normálisan köztük mozogni, sprintelek a gecibe és elkapnak....

Ahogy észrevesznek nincs időm csapdákat elé pakolgatni a földre meg menekülni 4-5 robot ellen.

darkSectorxxx
Ilyen nagy kutyaszerű szar lény, gec komolyan 30 a legnagyobb sebzésem a gyenge pontokon...ami fegyók 100 felett sebeznek képtelen vagyok annyi shardot összeszedni, sok óra farmolás lene, mert ugye a lőszer is vezs le shardot, vagyis nagyon kevés a plusz.

yesname
Én is hardon játszom. Semmi gondom nincs. Maximum első találkozáskor volt amikor m megismerkedünk egymással, utána elemzek. :D
A megfelelő fegyverrel és lövedékkel lövöd őket? Minden részük másra lehet érzékeny.
Használd a csapdákat és a tripwiret is.
Nem tudom mi lesz veled ahol nagy batár madarak fognak rád támadni a levegőből.
DAS, Ni-oh, BB stb. Ez nem szabad, hogy kifogjon rajtad.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.15. 19:52:30

Pedig én hardon játszottam. Milyen tankokkal? :D
darkSectorxxx
Hát nem tudom melyik lenne a jó, én már lövöm a sdárga gyenge pontokat meg a páncéljait és semmi....

És EASY-n játszom, direkt mert nem akarok agyfaszt kapni, arra ott a das-bb-ni-oh....

Valami itt nem kóser.
Érdekes a krokodilokat elsőre meghaltak, de ezek a tankokkal nem megy, és elkapnak hiába sprintelek elkapnak a kamerafogatásával meg elakadk minden szarba vagy nem látom ha oldalba támadnak, ez marhára nem tetszik pl a harcoknál...

A gazban is csak addig tudsz bujkálni, amig 1x észre nem vesznek.
Semmi fedezék.

Pedig egyik se túl nehéz. Csak megfelelô taktikát kell alkalmazni mindegyik ellen.
darkSectorxxx
Most vettem nagy nehezen egy robbanógeci bombát, 4-et ráküldtem egy ilyen nagy faszra és vigan megölt, meg párszáz nyilvesszőt, nem értem, itt valami kurvára nem okés, vagy a karakterem level szintjével vagy a fegyvereimmel van probléma.

És ez csak egy ilyen állat, itt van 2 ilyen nagy meg 3-4 kicsi, és erre nem volt elég municio...
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.15. 19:27:29

darkSectorxxx
Igazából az összes nagy lénnyel, szerintem itt kurva nagy problémák vannak, mert iszonyuan kicsi fegyvereim vannak, nagyokat meg nem tudok venni mert tonnaszám kéne shard....

Hiába akarom a páncélokat lebontani nem megy, nem történik semmi, hossz percekig lövöm, de egy idő után meghalok mert elég 1 nagy támadásba beeesnem és vége kezdhetem előről.

De a legszarabb hogy ilyenkor a tüznél születek újra és elveszek mindent amit addig találok...

Seth
Csak meg kell találni a gyengéjüket. Melyikkel van gondod?

PSN ID.: Beegabor

darkSectorxxx
Felkúr nagyon hogy ennyire nehéz a játék, hiába kurom szájba a nagy robotokat semmi nem használ nekik, egy órán át kéne kergetőznöm velük, hiszen elfutni nem lehet előlük, de baszottul nem akarnak meghalni, azt aki erre azt mondta hogy könnyű, vizbe folytanám legszívesebben...

darkSectorxxx
Semmit....semmi. :D
Háttérnek próbáltam pc-n szerkesztette képet betenni, de nincs rá lehetőség, a gyári képek, témák nem igazán tetszenek, silányak, itt meg sajna csak sima fotokat enged berakni a ps a galériából. :D

Seth
Mit kell nézni? :)

PSN ID.: Beegabor

darkSectorxxx

darkSectorxxx
Sajnos pendrive-ról nem enged képet háttérnek....:S

De így is jó!

Az új frissítés sem tartalmazza a gyorsan történő napszak változásokat:(

Ezt kellene pedig javítani ez nagyon nem jó
Jól tudod. Főküldi helyeken lehet megtalálni őket.
Ja és egy bunkerben találtam armort vagyis sok power cell kell hozzá,hogy kinyissam na abból már csak egy hiányzik.

De oda fő küldi visz majd ha jól tudom
Na kis helyzetjelentés:
Lvl 26.Játékidő 27 óra.
Van vagy 5000 Shardom meg minden táska 3-4es szintre fejlesztve tele van.

35%-on vagyok
darkSectorxxx
Úgy, hogy egy tök más játék. Ez inkább egy nagy térképen játszódó akció tps.....

Moby
De mondjuk hasonlóságot is: hzd-ben az aktuálhátas pont olyan zsírhülye, mint a wicserben az aktuálroach :DD

/amúgy miért érdekes, hogy miként viszonyulnak egymáshoz? Annyira más világ, hogy egyik sem tud a másik pótléka lenni.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.03.13. 15:02:24

molnibalage83
Ok, köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Eléggé eltérő. Kevesebb benne az RPG elem. Pl: van benne pár lehetőség beszélgetésekkor, de nem sok mindent befolyásolnak és csak egy befejezés van. Valamint a lőfegyverekre (íjak, csúzlik) fókuszál inkább a játék és nem a közelharcra, mint a Witcher. Valamint itt a lopakodás is fontos rész, ami ugye Witcherben egyáltalán nincs. Mellékküldetések nem túl változatosak. Szóval sehol sincsenek Witcher 3-hoz képest, de azért nem is Dragon Age Inquisition szintűek. Van talán 3 vagy 4, ami ilyen szedj össze ennyi ezt meg azt stílusú, de a többi azért nem ilyen. Valamint azoknak is van azért valami sztorija. A mellékküldetések nagy részére egyébként ez a jellemző. Sztoriban jók többnyire, de a legtöbben nyomokat keresünk, aminek a végén sokszor emberekkel vagy robotokkal kell harcolni. Ami a tartalmat illeti nekem kb. 40 óra lehetett. Fősztori és mellékküldik mellett vannak összeszedhető cuccok, valamint kihívásküldik. A sztori pedig valami fenomenális. Egyik legerősebb része a játéknak. Emellett amiben még erős, az a megalkotott világ. Értsd: a robotok, a részletesen kidolgozott törzsek a saját szokásaikkal, öltözetükkel, vallásaikkal, stb. Na meg persze, amiben szintén erős, az a harc a robotok ellen. Elég változatos tud lenni, mivel mindegyik típusú ellen másképp érdemes harcolni. Amiben gyenge, az az emberek elleni közelharc. Valamint ahogy írtam, a mellékküldik elég vegyes képet alkotnak. Ja és még azt is hozzáraknám, h az egyik legszerethetőbb főhőst hozták létre, ami szintén nagy plusz.

TLDR: Nagyon jó. Idén eddig a legjobb. Sőt, szerintem év végére is ott lesz nálam a top 5-ben, de azért a Witcher 3 még mindig megesz mindent reggelire.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.13. 14:51:15
molnibalage83
Kicsit lehet, hogy hülye kérdés, de a Witcher 3-hoz képest hogyan pozícionálnátok a játékot?

Játékmechanika?
Sztori?
Tartalom összességében?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

darkSectorxxx
Huh kösz, megpróbálom majd....

:D

Igazából még kevés cuccom van fegyvervásárlásra, kevés a shard-om....:SD
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.12. 21:27:25

Az íj sokat megold. Fel kell fejleszteni. Thunderjaw ellen pl. Szivecskes nyíllal kilövöd a két hátán lévő fegyverzetét. Után gyors felszedet és a szív páncélját oldalról lebontod. Onnantól csak azt kell lőni, mert fáj neki látványosan :)
Kb. Így 30mp alatt kivégzed.
Madárnál tüzes nyíllal túl kell a szárnya alatti cellákat hevíteni. Akkor kénytelen alacsonyra ereszkedni. Robecasterrel elkapod és földhöz kötöd. Utána jöhet a tripcaster robbanós kötele sorozatba rá. Megalázod kb.
Ha 3-4en támadnak akkor pedig mindig tripcasterezni kell X formába. Brutálisan szétölöd úgy őket.

darkSectorxxx
Na ezt a játékot én is coop-olnám nagyon, mert itt szerintem pont hogy követelné a játék, a harcokban stb....:D

Nekem sokszor meghal harcokban Aloy. :D

Én Hard fokozaton játszom a kezdetektől.
Most kezd nehéz lenni a játék(L24)

Most csinálgatom Meridian mellék küldetéseket.
Jó lenne co-op móka:)
darkSectorxxx
Aki azt írta bárhol, hogy ez a játék easy, azzal most szívesen kezet fognék egy szöges kesztyűvel. :D
Még easy-n sem easy, mikor rádmegy 2-3 nagy genyó és orrba-szájba futnak rád és kb sehová nem tudsz elfutni mert utolérnek és van hely ahol még sziklák mögé sem tudsz elbújni....
Thunderjaw-ot még nem sikerült leölni mert 2-3 ütés-lövésbe meghalok. A madárról nem is beszélve.

Na de ő le is írta,hogy így kell legyőzni a robotokat.Ott van az elött amit idéztél:)
Látod pontosan ezért lesz a kommunikáció megsemmisítve. Ebben a történetben minden okkal történik.

Moby
Az a játék központi eleme, így is célszerű vele bánni. És miközben ez a történet egyik központi eleme is, egyúttal ez a legnagyobb gond is a történetben. Miközben az emberi társadalom a sztori szerint ismeri a létezését, gyakorlatilag teljesen ignorálja azt. Ami tökéletesen fail. Az ember nem ilyen. Ha így működne az ember, kihalt volna a faj. Ebben az elképzelt világban a focus a túlélés első számú kulcsa. Egy ehhez hasonló alternatív jövőképben a focus lelőhelyekért folynának a törzsi háborúk, ez lenne az első számú fizetőeszköz, a vágy legfőbb materiális tárgya. A hatalom maga. Az eszköz, amivel a robotokat az emberiség az uralma alá hajtaná.

Isten áldja a fokuszt!

Moby
Semmi szarkazmus nem volt a posztomban. Nem egy misztikus dolog a robotok legyőzése, még csak trial&errorozni sem kell hozzá. Egyszerűen kiírja mi sebzi az adott egyedet. Meg azt is, hogy mivel támad. Gyakorlatilag minden részlet megtudható róluk, mielőtt harcba szállnál velük.
Nem kell megfejteni semmit, elegendő elolvasni. Ki van írva a képernyőre.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.03.11. 18:22:12

Moby
Mit lámoidok? Melyik része nem valid? Nem tudtok szkennelni? Hülyék vagytok az évjátékához, vagy mi a rák van?

Rosszabb vagy mint egy nő.

<#rinya> Nyomd még pls.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.11. 16:20:32